Şimdi Ara

Ryzen 2600 çalışma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ryzen 2600 işlemcim var cinebech testinde bu şekilde çalışıyor nasıl çözebilirim Anakartim asrock b450m HDV r4.0
    Ryzen 2600 çalışma sorunu

• problem nedir fark edemedim
  • işlemci 3200 de calısıyor.

bir bug olmus olabılır.

4.2 için overclock yapılmamıs gıbı yanlıs yazılsa dıyecegım

biosunuzu bir 0 layın.

cmos yapmayı bılıyorsanız yapın yada bios pilini söküp 10 dakıka kadar bekleyın. pcyi fişten çekin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 7 Ocak 2021; 14:21:21 >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Overclock yok zaten işlemci voltaji ve hızı çok düşük sorunum bu
  • Botperem B kullanıcısına yanıt

buga düşmüş olabilir. biosunuzu bir 0 layın.

Bios dan load defaults settings yaptım bir kaç kez çözüm olmadı

siz yazılımsal olarak denıyorsunuz 0 lamayı. zorlayarak deneyin..

anakartınızın biosu cıktıysa yenı ardından onu kurun çözüm olmaz ise bios 0 lamak

Anakartin sitesinde restart to uefi var onu mu kullaniyim yoksa bios pilini mi çıkariyim

pil.

• Çarpan düşürmesin sebebi speed spectrum onu kapatırsan çarpan 99.98 civarı takılır. Fakat frekans aralığı açılır biraz gereksiz enerji biraz sıcaklık artabilir ama performans dengesi daha iyi olur.. Asrock Anakartın biosuna hakim değilim fakat boost açık değil sanırım. Precision boot overdrive açabilirsin. Bu sayede turbo boost frekansına çıkabilir.
  • oc yazılım programları kurduysan onlar müdahale ediyor.o tür şeyleri silip herşeyi biosdan yap.

dün biosdan oc li işlemcime öyle denemek için dragon center kurdum işlemci biosda 4.0 olmasına rağmen oyunda 3.5a çakılı kaldı.programları kaldırınca düzeldi

• Sanırım anakartimda LLC (load line calibration) olmadığı için yükde voltaj düşüyor Muş nasıl çözebilirim?
    LLc ile alakalı değil bu durum.OC yapmıyorsan yine de yüksek frekansta çalışması gerekiyor. Boost modunu kontrol et.
  • mertcnoz kullanıcısına yanıt
    Spread spectrum u kapattim diğer ayar yok
    Amd chipset driverini indirin. Oradan ryzen balanced kısmını açın. Anakartın da bios ayarlarından bir yerden precision boost overdrive ayarını bulup açın. Yükte boost hızına çıkması gerekiyor işlemcinin.
  • mertcnoz kullanıcısına yanıt
    Chipset driveri kurulu o ayar sanırım yok baktım tek tek bios en güncel sürüm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.