Şimdi Ara

Ryzen 5 5600 ile Arctic MX-6 Macun yaşadığım deneyim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hemen hemen her yerde bu macunu öneriyor herkes. MX-4 veya MX-6.

Ben de Teknobiyotik mağazasından sipariş verdim bugün geldi. Hatta 2 gün önce de 4-6 hangisini alayım diye konu açmıştım. Macunu biraz önce uyguladım. Daha önce konuda yazdığım gibi elimde Cooler Master Hyper 212 Spectrum soğutucu var. Kendi içinden az MasterGel Pro macunu vardı yalnız daha önce de işlemci değiştirdiğim için azalmıştı. Ben 5 nokta uyguladım işlemci yüzeyine zaten birçok site bunu öneriyor. Ancak macun az kaldığı için yetmedi 2 nokta üst kenarlara sonra elimde Cooler Master HTK-002 macunu vardı kalan orta ve alt 2 kenara da bundan uyguladım. 4 köşe küçük nokta orada büyük nokta macun çok fazla koymadım yani ideal ölçüde fazlası zaten sorun oluyor. Farkındayım. Neyse 2 macun karıştı tabii.

İşlemcim Ryzen 5 5600, PBO açık kullanıyorum positive +200MHz yapıp 4650 MHz'ye boostluyor. Voltaj Auto da ve PBO scalar 10X, ayrıca Power motherboard seçili. Prime 95 testinde bu karışık macun small test de 10 dk da Max 89 dereceye çıktı. Bende dedim acaba macunlar karıştı vs belki diye MX-6 aldım. Az önce yaptığım test de yine 5 nokta şeklinde uyguladım soğutucu sıkıca yerine oturdu kontrol ettim aldığım sonuç. 10 dk Prime 95 testinde 89 derece.

Ben şahsen hiçbir şey anlamadım hiçbir şey de fark etmedi. Yani HTK-002 basit bir macun diyordu birçok kişi ama demek ki ya o macun iyi ya da MX-6 dedikleri macun çok iyi değil. Ya da bu sonuç iyi ben mi abarttım ya da daha büyük bir mucize bekledim anlamadım. 

Yani yanlış konuşmak istemem ama bilen daha deneyimli biri varsa yorumlarsa sevinirim. Acaba spread yani kart ile yayma yöntemi yapsam bir şey fark eder mi? Değerler iyi mi? Ne dersiniz? Macun orijinal bu arada kontrol ettim üzerindeki barkodu okutup Arctic sitesi orijinal diyor.

• Macunları karıştırmamanız, açılmış kullanılmış hava ile sürekli temas etmiş içindeki silikonu/sıvısı kalmamış macunları kullanmamanız gerekiyor.

Ayrıca soğutucunuz da düzgün oturmamış, sıkamamış olabilirsiniz.

• macundan macuna taş çatlasa 3 dereceden fazla fark olacağını sanmam.

• axiadam kullanıcısına yanıt

sıktım hocam soğutucu sapasağlam oturmuş halde. temas da düzgün zaten kasa üstünden görünüyor rahat bir şekilde. o konuda sıkıntım yok.

macun 2 macun karıştırılmış şekilde cooler master gel pro + htk-002 89 derece

sadece tek macun Arctic MX-6 sürülü halde de 89 derece oldu.

yani hiçbir fark yok? ben belki de çok fark mı bekledim anlamadım. ama soğutucu düzgün oturduğundan yüzde yüz eminim.

macun zaten arctic olan daha bugün geldi yani taze. diğerleri ise 8-9 aylık. hatta htk-002 olan 1 yıldır bekliyor kenarda.

• shruikan kullanıcısına yanıt

bunda hiç bir fark da olmadı yani. soğutucu oturmasa falan imkansız kontrol de ettim %100 temas halinde

ayrıca zaten öyle bir şey olsa ısıya yansır.

macunlar hiçbir fark yapmaması şaşırtıcı yani

• Bence biraz kasa resmi atın.

Yada en azından yan kapağı çıkarıp bir daha bir test yapın kasanın etkisi ne derece anlayalım.

• Hellmonger kullanıcısına yanıt

Kalburüstü macunla Arctic-MX4/6 arasında 10-15 derece farkeder.

- Bios ayarlarınızda bir sorun olabilir +voltaj gibi...

- Soğutucunuzun altındaki izalatörü sökmemiş olabilirsiniz...

- Soğutucunuzun gazı kaçmış olabilir haliyle bir işe yaramaz...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

hocam sıvı soğutucu değil kule tipi hava soğutucu kullanıyorum

daha önce 3300x 5500 ve şimdi 5600 işlemci ile kullandım araları 5-6 ay falan

bios ayarları her şey normal hiçbir şey değişmedi 5500 de zaten bu kadar ısı olmuyordu çünkü 5600 den daha zayıf.

voltaj auto da ayarlı ben zaten test sırasında inceliyorum sürekli Max 1.375 oda max yani sürekli değil.

Hyper212'nin bakır borularının içinde gaz var kardeşim. Kolay gelsin.

• xentios kullanıcısına yanıt

hocam resim atarım sorun değil önde 3 fan var üsste 2 arkada 1 egzoz. hepsi max hızda çalışıyor

işlemci fanı kendi de 1500-2050 rpm arası ben ayar yaptım özel.

üstelik altta da ekstra 2 fan var gpu soğutmak için işlemci ile pek ilişkisi yok ama içi havadar kasanın.

• bilmiyorum ilk defa duydum böyle bir şey. ki nasıl kaçıyor? düşmedi delinmedi darbe falan da almadı

gaz olduğu ile ilgili bir bilgi veya makale varsa paylaşırmısınız?

• bende Ryzen9 5900x var, oc ile 4600mhz PBO ile soğutma sağlıyorum, Corsair iCue 100 240mm ile, standart bir macun kullanmıştım bilgisayarcıdan temin edip.

Önemli olan normal kullanımdaki sıcaklıklar, %90-100 yükte 90lara çıkması normal, bütün işlemciler bu şekilde çalışıyor zaten. Siz desktop hariç normal kullanımları takip edin, 60 derece civarını geçmemesi lazım, ben mesela oyun oynarken bir ara 40dereceyi geçmiyordu, sonradan biraz daha oc yaparak 55-60lara geldi sıcaklık hemde soğutma quiet modda iken.

• Şu macun kıyaslamasında insanların anlamadığı ya da aklına gelmediği şey şu macunlar arasında en fazla 2 3 derece fark olur en temel fark ise uygulandıktan sonraki ömrüdür. Mesela x macunu max 90 derece görür 2 sene işlemci üzerinde kalır sorunsuz y macunu max 87 dereci görür 1 sene kalır işlemci üzerinde. Bu şekilde bir kıyaslama yapmak en doğrusudur. Prıme ile testler falan boş işler uğraşmayın boşuna macunlarınızın ömrünü kısaltıyorsunuz. İşlemcinin asla görmeyeceği derecelere boşuna çıkararak macunların kullanım ömrünü kısaltıyorsunuz tabi bu bir iki test ile olacak şey değil ama bazıları var canı sıkıyor stres testine sokuyor. Macunlar arasındaki 2 3 derecelik farklar kimseye fayda sağlamaz. Bütçeniz neye yetiyorsa alın sürün geçin bu kadar kasmanın anlamı yok.

• CRaSHTR C kullanıcısına yanıt

hocam oyunlarda değişken misal world of warcraft oynuyorum 55-63 arası değişiyor.

warzone 2 de 60-68 arası bazen 70 de görebiliyor çünkü low ayarlarda oynuyorum biraz işlemciye biniyormuş bu durumda. zaten en çok yüke girdiği oyun bu kullanım %90 lara geliyor. hele ki oyunu ilk açılışta.

yani oyun ve günlük kullanım da sorun yok sanırım ben macun dan büyük bir beklentiye girmişim galiba.

hava soğutmaya göre aslında normal değerler herhalde.

• Melih Albayrak kullanıcısına yanıt

bende yorumlara bakarak kafam karıştı. birde 2 macun karıştırmıştım ondan kafam da orada kaldı acaba ondan mı diye diye hep kafam oraya gidince dedim içim rahat etmiyor falan

yani hiçbir şey değişmedi işin özü. zaten artık bıraktım test v.s yapmam daha. ama öyle 10-15 derece fark yapıyor diyene de inanmam artık. yada o kişiler gerçekten daha kötü macun kullanıyor yada kurumuş gibi falan olmalı ki o kadar fark olsun veya soğutucusu tam oturmamış veya fazla sürmüş v.s

ben 10 dereceyi geçtim 2 derece bile fark yapmadı yani o kadar..

Cooler masterın kendi sitesinde öyle bir bilgi yok, marketing olsa %100 yazardı diye düşünüyorum.

www.coolermaster.com/catalog/coolers/cpu-air-coolers/hyper-212-black-edition/#overview

https://www.coolermaster.com/catalog/coolers/cpu-air-coolers/hyper-212-black-edition/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xentios -- 5 Mart 2023; 1:19:19 >

Çinden gelme çöp macun kullanırsanız rahat 10-15 derece oynar. Gd-900 hariç

bende araştırdım hocam öyle bir bilgi yok hatta bir kişi bu pipe ları kesmiş yontmuş içini göstermiş bazılarında saf su varmış o kadar.

gaz ile ilgili hiçbir bilgiye ulaşamadım herhangi bir marka v.s de yok.

dediğiniz gibi ancak öyle olması lazım. bu durumda cooler master htk-002 o kadar da kötü değilmiş. en azından onu da öğrendim.

• karıştırmasanız daha iyi olurdu ama çok ta kritik bir durum yok bence, zaten normalde 5 hadi bilemedin max 10 derece fark eder. Siz yine takip edin sıcaklıkları, dilerseniz biraz da PBO yapın işlemciye undervolt yaparak ısıyı düşürmüş olursunuz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.