Şimdi Ara

Ryzen 9700x tdp,hız ve ısı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu işlemcinin çalışma frekansını 5.5 ghze nasıl çekiyoruz yükte de boşta da 3.8 ghz de sabit kalıyor.

normalde tdp kapalıyken yükte de boşta da 54 derecede sıcaklık kalıyor

tdpyi 105'e çekince boşta da yükte de 62 derecede sabit kalıyor ve fanlar biraz performansa geçtiği için kafa ütülüyor.

undervolt olayına biraz göz gezdirdim açıkçası çok bilgi sahibi değilim ancak daha önceki işlemcimde yönergelerle hem undervolt hem de oc yaparak kullanıyordum ancak bununla ilgili sağlıklı bir video anlatımı bulamadım.

Sistem aşağıdaki gibidir

İşlemci 9700x

anakart Asus tuf gaming b650-plus

ram kingston beast 64 gb 6000 mhz

Soğutucum coolermaster ml360r

• youtube gir 9700x pbo 2 yaz o işlemcinin 5750-5700 mhz takılması lazım pbo 2 ile birde her işlmecinin silikon kalitesi farklı olur videolarda izlediğin değerlerle senin işlemcinin yakaladığı değerler aynısı olmaz bir iki değişik olur deneye deneye bulcaksın

• Onda sıkıntı yok hocam işlemciyi stabil hale getirene kadar aşağı yukarı değerlerle oynarım da olay bu işlemcinin stabil olarak bir değerle çalıştırıldığı yerden başlayabilmek orada tıkanıyorum işte

• Kış aylarında 360 mm aio ile boşta 54C, konu sahibi umarım kısa zamanda çözüm bulur. Zamanında Intel işlemciler çok ısınıyor diyenlere gülesim bile gelmedi bu sefer. Bunu forumda bir iki kişi de söylemiyor, kullanıcı hatası falan değil yani. Ryzen işlemcilerin ayrıca boşta güç tüketim değerleri de yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 6 Şubat 2025; 15:24:35 >

• Biraz kurcalama biraz mesai ile Undervolt ve oc ile 5.7 ghz'e sabitledim boşta 44 derece yükte 67'i geçmiyor.

Mesut çeviğin amd curve optimizer curve shaper konusunu izleyerek sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

• Yabancı bir Youtube videosunda gördüğüm ve kullandığım ayarlar isteyen denesin bende serin çalışıyor.

Expo II

scalar x10

mhz +200

per core -10, Sadece en iyi 2 çekirdek +5

105w tdp

med low -15

med med -15

med high -15

high low -20

high med -20

high high -20

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SweetHome -- 8 Şubat 2025; 8:2:14 >
  • SweetHome kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam, ben de açıkçası bu işlemcinin sıcak çalışmasından çok müzdaribim. Chrome'da forumlarda gezerken bile 55-60 derecelerde çalışıyor. 3 fanlı sıvı soğutma sistemim var. MSI Center'ın yapay zeka OC modülünü kullanıyorum.

Çok bilgim olmadığı için BIOS'da sadece 105W, Expo 1 ve GameBoost özelliğini açıyorum. Cinebench yük altında işlemci 95 dereceleri görüyor ve işlemci 150W'a kadar anlık enerji çektiği durumlar oluyor.

Sizin dediğiniz ayarları nasıl yapabilirim?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.