Şimdi Ara

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) (57. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: alex59
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.139
Cevap
81
Favori
93.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kastedilen şey sadece kontrolcünün titreşimli geri bildirimi değil silahın ağırlığının, geri tepmesinin, NPC'lerin vurulma/yaralanma anlarının belli bir ivme ve animasyonlarla oyuncuya olabildiğince gerçekçi hissettirilmesi. Bir oyun, silahlı mücadeledeki çatışma hazzını ancak bu his sayesinde oyuncuya geçirebilir.

• Bunu söylediğim için üzgünüm ama "S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl" başı itibariyle bende hiç iyi bir izlenim bırakmadı. Hadi lafı dolandırmayayım, oyun bildiğin kötü...

Bir kere DLSS ve FG açık olduğu halde FPS drop'tan oynanmıyor, orası ayrı. "Teknik problemdir, büyük olasılıkla yamalarla toparlanır" diyeceğim de oynadığım şey 2010 yapımı bir oyunun remaster'ı gibi dururken bu kadar optimizasyon özürlü olmasına anlam veremiyorum.

Grafikler hiç güzel değil (tanıtım videolarındaki kusursuz ışıklandırma ve modellemeler nerede?), her şey hazır ya da düşük kaliteli asset'lerle yapılmış gibi duruyor. 5 yıl önce çıkan "Metro Exodus" bu oyunun fersah fersah ilerisinde.

Oyunun zorluğundan övgüyle bahsedilmiş ama bence anlamsız ve dengesiz bir zorluk bu. Karanlık bir arazide yürürken pat diye sıkmaya başlıyorlar. Bu durumda mücadeleye bile girme şansı bile bulamadan ölmen kaçınılmaz zaten. Alışma ve mücadele etme fırsatı tanımayan zorluk mu olur?

Geliştiricilerin amacı belli ki "İşin hiç kolay olmayacak" mesajı verip daha en başta oyuncuyu "Her an her yerden bir tehlike çıkabilir" ruh haline sokmak ama bunun aşamaları olmalı. Bende ters tepti örneğin, henüz giriş kısmında oyundan soğudum.

Ayrıca gerçekten anlamlı ve esaslı bir çatışmaya gireceğiz diye beklerken, hop ara sahne. Düşmanla çatışmamız gereken anları oturup izliyoruz.

Bilmiyorum, henüz giriş kısmını yeni bitirdiğim için çok erken konuşuyor olabilirim; büyük olasılıkla oynadıkça alışacağım, belki eleştirdiğim konuların çoğu toplarlanacak ya da gözüme görünmez olacak ama daha girişte bile kendini belli eden grafiklerdeki ve oynanıştaki eskilik düzelecek ya da alışılacak gibi durmuyor.

Karşımızda 2010 kafasıyla geliştirilmiş bir iş var. Bu, çoğumuz için oyunu tek başına kötü yapmaya yetecek bir neden değildir belki ama 2024 yılının sonunda çıkan bir oyun, yenilikçi olmayı bırak, yeni bile hissettirmiyorsa ortada büyük bir problem var demektir.

• Bu oyun beni tuttu bazen tek bir diyalog bile oyunu başında silmem için yeterli oluyor ne kadar popüler olursa olsun. Grafik ayarlarının tektek fps ye etkisi çok düşük 2 fps falan oynuyor bazıları hiç değiştirmiyor hatta 2K çözünürlüğü 720p ye düşürsem bile fps aynı civarda dolanıyor. Kalabalık mekanlarda cpu ya çok fazla yükleniyor. Ram kullanımı 18gb ı geçiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendimi zorlayip biraz oynadim tutorialdan sonra zevkli oluyor oyun aciliyor bayagi. Hosuma gitmeyen yerleri var oyunun ama oynatiyor suanlik. En sevmedigim seylerden birisi suanlik, yerde kan yok. Adama ates ediyorsun kan fiskiriyor ama yer tertemiz, adamlarin ustu tertemiz. Gercekcilik on planimiz diyerek yapilan oyunda boyle bir sey olmamasi cok komik, Skyrim gibi asirlik oyunda bile var.

Mod falan gelir mi acaba kan icin, hosuma gitmiyor boyle sanki sansur modu acilmis gibi..

Edit: daha dogrusu adamlarin uzerinde kan var da sadece mermi deligi ve etrafinda minik kan var o Kadar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 21 Kasım 2024; 13:33:30 >
  • Starborn kullanıcısına yanıt

İlginç bir şekilde düşük seviyeli ekran kartlarıyla hiçbir sorun yaşamadığını iddia edenler de var. Oyunu 7950X3D, RTX 4080 Super, 64 GB DDR5 RAM ve yüksek hızlı M.2'ye sahip, çok iyi optimize edilmiş ve sadece oyun amaçlı kullandığım bir bilgisayarda oynuyorum. Dediğim gibi DLSS ve FG açık. Oyun daha giriş kısmında bile sık sık FPS düşüşlerinden oynanmaz hale geliyor, kayıt yüklemeden de düzelmiyor.

• monoblaine kullanıcısına yanıt

Elbette hocam

Teşekkür ederiz, bazı noktalar daha çok netleşti zihnimizde.

• Ben drop yaşamadım hiç. FPS dropların sebebi yüksek bellek ihtiyacı olabilir Ben de 1440p yüksek detaylarda 15GB ile başlayıp 5-10dk sonra 18GB'a çıkıyor. 16GB ram yetersiz bu oyun için.

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

Bakın steam tanıtım metnindeki ifadeler:

"gerçekçi simülasyon ögeleri üzerine kurulan benzersiz oynanış, Son teknoloji fotogrametri ve tarama teknolojileri kullanılarak geliştirilen üst düzey grafikler, gelişmiş yapay zekâ sistemleri, "A-life 2.0" yaşam simülasyonu sistemi, oyun dünyasını hiç olmadığı kadar gerçekçi kılıyor."

A-Life'i bir garip uygulamışlar gibi. Yakınına gelince belirmesi özelliğini, birden belirip, hızlıca geçip gidip, görünüp kaybolmalar olarak uygulamışlar.

• lostideas L kullanıcısına yanıt

Karanlık arazide fenerim kapalı, yavaşça ve çömelip saklanarak ilerliyorum (ya da ben saklandığımı sanıyorum). 20-30 metre ileride kamp yapan iki kişi alanın girişine adımımı atar atmaz beni fark edip ateş etmeye başlıyorlar. Kusura bakmasınlar da yapay zeka bu değil. Bundan olsa olsa yapay zorluk olur.

• 3060 + 11400f, orta ayarda bile kasma yapıyor. Biraz güncelleme yapmadan oynanmaz maalesef. Galiba ilk defa bir fps oyununu xbox tan oynayacam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kivalo -- 21 Kasım 2024; 13:53:0 >

A life 2.0 degil 1.0 bile yokmus oyunda redditte soylenene gore, 3-5 konu gordum bununla ilgili ve yorumlar dogrulamis. Bug falan olabilir mi acaba diyorlar, sozde gelismis a life olucakti, hic yok diyorlar. Bug mi yoksa kasitli mi bilinmiyor suan.

Oyunu güya kolayda oynuyorum. En baştaki kurbağayı öldürmek için on kez sıktım. Zor seçeneğini düşünemiyorum artık.

Hiç o durumu yaşamadım 7900xt ve 10940x işlemci var ssd 990pro ssd den çok fazla okuma yapmıyor bende upscaler fsr seçili fakat kalite ayarını native AA yapıyorum çözünürlük düşmüyor. Sizdeki durum dlss yada fg ile alakalı bug olabilir siz bu ayarda bir deneyin olmazsa oyunun cpu kullanımıda şüpheli sanal çekirdek kapalı ve açık denedim farklı davranıyor kapalıyken 14 çekirdeğin 7 tanesini kullanıyor geri kalanı %0 a yakın bekliyor sanal çekirdek açıkken 28 threadin hepsine dağılıyor amd de smt kapalı genelde daha iyi sonuç veriyor birde 16 çekirdek olunca çok daha iyi olabilir smt kapatmayı deneyin.

• Arkadaşlar bir kaç yabancı forum ve videolardan derlediğim kendi ayarlarımı paylaşmak istiyorum;

Sistemim :

İşlemci : Amd Ryzen 7 7800x3d

Ram: 32 GB Ram

Ekran Kartı : Amd RX7900gre

Genel olarak 110 ile 150 fps arası alıyorum. FSR 3 açık ve FSR Quality ayarında ölçek ise %66. Native AA ya alıp %100 ölçeğe geçincede 100 fps civarı alıyorum. Ancak bu sefer grafik oluşturma süresi 2-3 ms artıyor. Stuttering yaşamadım.

Görüntüler :

FSR Quality Ölçek:%66 :

NativeAA Ölçek %100:

Ayarlar :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Section8 -- 21 Kasım 2024; 14:5:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Shamster

Hocam tarkovu oynamadım ama bu oyunda vuruş hissi yok gibi bişey zaten maalesef, yani tarkov muhtemelen daha iyidir.
    Aynen hocam denedim oyunu eft çok daha iyi hissiyat konusunda

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: formw3

Eft ile bu oyunu vuruş hissi konusunda aynı cümlede kullanmak eftye hakaret. Yüzde 1 i bile değil. Eftdeki vuruş hissi hiçbir oyunda yok.

Aynen işte bende benziyolar diye belki vuruş hisside benzer dedim ama alakası yokmuş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

A-life 2.0

• Ben oyunu gayet beğendim. Oynuyorum valla keyifle. Epic ayarlar 90 100 fps arası oynuyorum. Shutter Drop falan var ama oynuyorum. Yüzü eskiyince bir daha canım oynamak istemez. Sıcakken oynamak lazım. Sonraya atarsam arada kaynar gider.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Section8 kullanıcısına yanıt

Gpu kullanımı %100 bu üssün olduğu yer zalissyada sokakta koşmayı deneyin gpu kullanımı düşüyormu yoksa x3d mucizesi kurtarıyormu durumu.

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.