|
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl [ANA KONU] (ÇIKTI) (61. sayfa)
-
-
Aynı sorunu 4060 ile yaşıyorum bende. 1440p de oynuyorum. Sorunun vram kaynaklı bende olduğunu düşünüyordum ama bakınca baya baya çoğunluk bunu yaşayan hocam. Oyunu çok beğendim ama bu hata ağız tadıyla oynatmıyor umarım yakında çözerler.
-
Vram den dir hocam o -
Bu 4060 larda fazla vram kullanma sorunu var heralde tdu solar crown konusundada 16gb vrami dolan bir 4060 kullanıcısı vardı halbuki amd kartta 5K çözünürlükde bile 9gb kullanıyordu oyun.
-
FSR Native yapıp Frame Gen açınca oyun direk kapanıyor her kapanışında ben açayım diyorum bir halta yarıyormuş gibi gölgelendirme yüklüyor her seferinde. Daha oyunun başında RTX 3080 Tİ ile 2K da yüksek ayarda DLSS Quality olarak oyun çakılıyor bu arada işlemcim Ryzen 5 5600 32 GB RAM var.
-
Yok abi oyun FSR de çakılıp kalıyor açtığım anda kapanıyor. DLSS de zaten doğru düzgün çalışmıyor frem gen açamadığım için işlemciye yük biniyor darboğaz yapıyor. FSR ile donanım canavar gibi kullanılıyor ama direk kapanıyor.
-
Evet ama bu oyunda aşırı fazla oluyor. Steam konularında ve incelemelerde de çok var bu şikayet. Vram kaynaklı bu sorunu başka başka oyunlardan tecrübe ediyorum, bu oyunda ki ekstra bir şey
-
Oyunda RTX dahili geliyormuş reddit de bir yazı okudum değişik bir yöntem kullanmışlar galiba tam anlayamadım ama çünkü dikkat ettiyseniz nvidia ve oyun reklamlarında DLSS + RTX ON diyor ama oyun içinde hiç RTX ayarı yok
reddit postunda değişik bir yöntemden bahsedilmiş RTX kartı olanlarda yani AI destekli kart kullananlarda otomatik açık. destekli olmayan kartlarda ise grafikler ona göre şekilleniyormuş
bu konuda tam bir bilgisi olan var mı? gerçekten neden RTX ayarı yok? şahsen ilk kapatacağım şey olurdu.
DLSS Quality + Frame generation açık oynuyorum ama Frame generation az hissedilir oranda input lag arttırıyor reflex açık olduğu halde.
okuduğum konu burada ingilizce
Stalker 2 is forcing ray-tracing for its shadows, reflections and lighting : r/stalker
nvidia inspector ile kapattığını söylemiş biri steam de konu açtığını söylemiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellmonger -- 21 Kasım 2024; 19:34:52 >
-
Dediğinize benzer şekilde oyunda RT otomatik açık diye biliyorum ben. Hellblade 2 gibi. Ki bu oyunda da ışıklandırmalardan ve yansımalardan belli oluyor RT nin açık olduğu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocankoi -- 21 Kasım 2024; 19:35:26 > -
yani eğer böyle ise saçma yani CP 2077 de dahi aç kapa ayarı var. niye zoraki açık olsun ki? muhtemel bütün stress ve yük bu yüzden.
-
Star Wars:Outlaws da öyleydi RT sürekli açık şekilde .ini dosyasından kapatılabiliyordu ama pekçok detay kayboluyordu rengi bile soluyordu oyunun.
Diğer yandan Avatar:Frontiers Of Pandora oyununda donanımsal desteğe ihtiyaç duymayan sürekli açık RT vardı performansıda çok iyiydi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 21 Kasım 2024; 19:39:24 > -
Evet bende sadece stalker 2 ve hellbalde 2 de görüm bu olayı. Sadece CP77 değil diğer bütün oyunlarda açıp kapatabiliyorduk :D
-
Merak edenler için rtx 4060 laptop versiyonu. Fena takılma ve drop var.
Game TESTERyoutubeS T A L K E R 2 Heart of Chornobyl - Hp Victus - Rtx 4060 - Ryzen 5 8645HShttps://www.youtube.com/watch?v=2G04IGdlGcM -
Barın olduğu ilk kamp alanında stutter yiyor oyun, daha başka kalabalık yerlere girmedim bakalım ne olacak, ama cidden sıktı artık Fallout olsun bu olsun ne kadar post kıyamet sonrası açık oyun var sıkıntılı çıkıyor.
Atmosfer çok iyi gerçekten yıldırım çakıyor burada ama denk getiremedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultralisan -- 21 Kasım 2024; 19:51:7 >
-
7800x3d, 32gig ram ve 7800xt ile 2k da fsr/frame gen kapali ormanlik alanda epik ayarlarda 55-60 fps aliyorum. Frame gen native acip oynadigimda ise 80-120 fps arasinda gidip geliyor. Ben cok m.stutter yasamiyorum pek fakat mouse da input lag var galiba pek hosuma gitmedi böyle oynamak. Tam ekran modunda vsync kapatiyorum ama yinede oluyor. Var mi ayni sorunu yasayanlar ?
-
ben 5800x3d rtx 4070 32gb 3600mhz ram ile high ayarlarda dlss+frame generation 145-160 arası ortalama alabiliyorum stutter hiç yok ama işte input lag hissiyatı var Frame generation kapatınca 90-110 ortalama da input lah çok iyi mouse iyi oluyor ama fps düşük kalıyor.
epic ile high arasında da çok büyük bir fark yok oyunda grafik farkları birbirine çok yakın.
-
-
Yok abi adamlar oyunu oyun motorunda tasarlamışlar öylece setup yapıp çıkarmışlar. Keşke en büyük şunu yaptık bunu yaptık diyene kadar biraz optimizasyon çalışsaymışsınız. Oyun oynanacak gibi değil ben şahsen yarım saat zor dayandım. Frame Gen açıyorum bu sefer de saçma sapan takılmalar ekranda bozulmalar meydana geliyor. İşlemciye aşırı yük bindiriyor... Grafik olarak bence 2022 oyunu ancak olabilir ama gel gelelim saçma sapan bir sistem istiyor. Yeni oyun motoru ile yapınca ne sanıyorlar sihirli bir şekilde gözümüze wooww çok güzel görünüyor falan mı diyeceğimizi bekliyorlar. Grafik yok yanında optimizasyon da yok yok allah yok... Gerçekten kaç senedir beklediğim bir oyun ve bu kadar hayal kırıklığına uğrayacağımı düşünmezdim. Cyberpunk 2077 vakası yaşattı resmen bana. Biraz daha grafik ayarı yapayım şöyle edeyim oynarım belki dersem kesin bu oyundan nefret ederim.
-
ben sevemedim oyunu ya. neyse ki gamepass üzerinden denemiş oldum. oyun belki güzeldir başarılıdır ama bana hitap etmedi diyeyim. belki de farklı beklentilerle beklemişim oyunu. ilk oyunu oynamamış olmamın da etkisi vardır muhtemelen. metro serisini iki kez bitirdim ve çok severim. o tadı verecek bir oyun beklentim vardı ama çok farklı kutuplarmış iki oyun. kalan yarışmacı arkadaşlara başarılar.
-
Silaha özgü birşeymi bilmiyorum ama tüm mekanı şu duvarın arkasından temizledim hatta vinç metalinden bile geçti mermiler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X