Şimdi Ara

s3 mü fz30 mu? çok acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorum çok yazıldı çizildi, amaartık acil karar vermem gerekiyor. Yanlış anlamayın, tüm mesajları, forumları ve review leri okudum fakat yine de insan iki arada bi derede kalıyor. Ben bu iki model arasında kaldım, bunun sebebi de makinayı sürekli yanımda bulundurmak istemem ve açıkçası beni bu açıdan fz30 un korkutması... bugün s3 ün dpreview da incelemesi çıkmış yeni ve highly recommended almış.kafam gerçekten çok karıştı. eğer fz30 u taşıması zor olmassa aklımdaki model fakat dediğim gibi s3 ün çok + tarafı var... buna ek olarak bu makinaların bütçemi aşması halinde fz7 düşünüyorum...bana yardımcı olursanız çok sevinirim... ne zor bişeymiş foto makinası seçmek...bu arada ilk makinam olacak seçimim s3 inceleme

• ben panasonic fz7 aldım fiyatına göre çok iyi senin istediğin makinayı bende çok düşündüm ama bütçem yetmedi doğrusu ama bildiğim kadarıyla dıwa awards gold ve platınium ödülleri almış çok iyi bir makina ve lenside dünyada bir numaralı lens üreticisinden tabi şu bir gerçek conanın lenside çok kaliteli ve hatta mükemmel diyebilirim ayriyetten panasonicte manuel optik ayarıda yapabiliyorsun yanlış hatırlamıyorsam yani bir nevi dsl makinalar gibi ayriyetten optik zoom çok iyi video kayıt 1 numara bana göre gerçekten çok iyi gece flarasan ışıkta video kayıtında karıncalanma yok yalnız SD kartın kaydı çok hızlı ve 2 GB kart gerekli nu karta 30 dk. kayıt yapabiliyorsun diğer çözünürlüklerede bu süre 1-2 saat buluyor bu arada panasonic 8.0 MP conan 6.0 MP buda çok büyük faktör daha ayrıntılı karşılaştırma

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/1229-1020-1004-1054.html

bir kötü yanı varsa oda eski bir ürün olduğu için usb 2.0 bulunmamasıdır herhalde bilemiyorum güncelleme gibi bir olayları varmı?????

bu arada şunu söyleyebilirim panasonic kesinlikle ÇİN üretimi değil tamamen JAPON üretimi sadece şarj cihazı ÇİN :( ama oda önemli değil bunu niye söylüyorum çin malları ucuz ama yinede ÇİN malıııı neyse çok uzattık bu oku oku bitmez saygılarımla.......

• bir noktayı unutmuşun form bir yerinde Sensör boyutları nekadar ufak olursa kalite artar Sensör boyutu büyüse çekim kalitesi düşer diyordu arkadaşın birsi ama doğruluk oranını bileme araştırmak gerek FZ30 sensör 1/1.8-inch -- S3 IS 1/2.5 bir araştır istersen.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: asbircan

bir noktayı unutmuşun form bir yerinde Sensör boyutları nekadar ufak olursa kalite artar Sensör boyutu büyüse çekim kalitesi düşer diyordu arkadaşın birsi ama doğruluk oranını bileme araştırmak gerek FZ30 sensör 1/1.8-inch -- S3 IS 1/2.5 bir araştır istersen.....

Tam tersi. Sensör büyüdükçe kalite artar.

FZ30
  • fz 30 çok daha iyi.
  • Tartışmaya bile gerek yok... Fz30 alırdım ben her şekilde... S9500 den de iyidir Fz30, bence kaçırma, zaten S3 almanın mantığı yok, S2 den sonra elle tutulan hiçbir artısı yok bence dişe dokunur...

Fz30: Taşıması nispeten daha zor (s3 de compact değil hani!), fotoğraf kalitesi çok daha iyi, renk derinliği açısından ve objektif açısından Canon S3 e göre daha iyi sonuçlar veriyor, bu renk derinliği konusunda sensörün marifeti büyük... Ayrıca yine sensör ün büyük olması, gece çekimlerinde noise problemini ortadan kaldırmakta çok işe yarayacak, daha net fotoğraflar ve daha doygun renkler sağlayacak büyük baskılarda... Body kalitesi olarak Canon S2 den daha iyi olduğunu biliyorum ancak S3 de body farklılaşmışta olabilir renkle beraber, o konuda bilgim yok yanıltıcı olmak istemem...

Bende bir Canon kullanıcısı ve Canon markasına kalite konusunda her zaman güvenen biriyim, kendimde Canon DSLR kullanıyorum ancak eğri oturup doğru konuşmak lazım, Fz30 her yönden S3 e üstünlük sağlayacaktır... Zaten bu makinalar aynı sınıfta da değiller işin aslı, bazı sitelerde Zoom kategorisine almışlar Fz30 u ama o sitelerdeki fotoğrafçıyım diye geçinen bilgisiz kişilerin saçmalamasına veriyorum bunu, Fz30 DSLR-LİKE bir makinedir, S3 ise Zoom sınıfındadır...

Hangisini alırsanız alın memnun kalacaksınız ve eğer baskı almayan birisi iseniz, yada genelde 13x18 baskı alan biriyseniz S3 de size yetecektir fazlasıyla, ancak ben fotoraf kalitesi için Fz30 dan yana tavır alırdım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _uMaY_ -- 20 Mayıs 2006; 9:29:24 >

• Canon S2 ile açtığım topic var, orada S3 ü de tartışıyoruz. Aynı zamanda Fz30 testi de yaptım ve Fz30 la binlerce fotoğraf çektim makineyi her yönüyle test ettim.

Her iki cihazda 400 ISO da berligin noise üretir, bundan kaçamassınız, bundan kurtulmanın yolu düşük ISO kullanmak.

Fz30 un ağır olması asla eksi bir özellik gibi gözükmesain, makine ağırlığını pek hissettirmiyor, hatta ağır olması daha bir avantaj, elinizle makineyi daha iyi kavrıyorsunuz ve titretmeden çekim yapmak daha kolay. Fz30 S3 e göre daha gelişmiş özelliklere sahip ve size daha fazla manuel imkan sunuyor.

Her iki makinede Enstantene ve diyafram öncelikli çekim var. Fakat Fz30 da bu modları kullanmak daha pratik, bunlar için menülere girmeye ve zaman kaybetmeye gerek yok. Body üzerindeki dialden gerekli enstantene ve diyafram ayarları kolaylıkla yapılabiliyor. Manuel kullanımı daha kolay bir makine. Daha çok SLR benzeri.

Ayrıca en beğendiğim yönü, Manuel zoom halkası, böylece çok hızlı zoom yapabiliyorsunuz ve kadrajınızı sorunsuz ayarlayabiliyorsunuz. Fz30 kullandıktan sonra manuel zoom u olmayan bir makineyi kullanmak zor geldi bana. Fz30 tam anlamıyla tüm kontrolleri size veriyor.

Zaten kıyaslama yaptığomızda Fz30 un rakipi Fuji S9500 dür, S3 ün rakibi ise Sony H2 ve Fz7 dir. Ama S3 mü Fz30 mu dediğinizde elbette Fz30 derim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Diğer arkadaşların söylediklerine katılıyorum ama FZ30'da (1.8 CCD sensöre sahip diğer makinelere göre) ciddi bir noise problemi var. Eğer benim için noise çok önemli değil diyorsan gönül rahatlığı ile alınası bir makine.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SMeaGoLLuM

Diğer arkadaşların söylediklerine katılıyorum ama FZ30'da (1.8 CCD sensöre sahip diğer makinelere göre) ciddi bir noise problemi var. Eğer benim için noise çok önemli değil diyorsan gönül rahatlığı ile alınası bir makine.

Fz30 un çok noise üretmesi 8 mp olmasından kaynaklanıyor. Şöyle diyebiliriz 1.8 CCD 5 mp lik bir kamera 1.8 CCD lik 8mp lik kameradan daha az noise üretir. Fz30 aynı alana daha fazla pixell yerleştirilmiye çalışanca pixel başına düşen alan daha ufak. Sonuç noise nin artamsına sebeb oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtolga -- 20 Mayıs 2006; 17:19:03 >
  • Fz30 da ciddi noise problemi var diyorsunuz da bu bahsedilen noise in canon un Sx IS serisine göre yapılmış karşılaştırmada ortaya çıkan birşey değil bence. Fz30 her halukarda iyidir canon sx serisinden.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

Fz30 da ciddi noise problemi var diyorsunuz da bu bahsedilen noise in canon un Sx IS serisine göre yapılmış karşılaştırmada ortaya çıkan birşey değil bence. Fz30 her halukarda iyidir canon sx serisinden.

Ben demiyorum. Çünkü bu makineyi alıp kullanmadım. Ama tüm okuduğum incelemelerde FZ7 ve FZ30'un ISO-80'de bile rahatsız edici miktarda noise ürettiği söylenmiş. dpreview.com'daki incelemesindeki noise testlerine bak o zaman ne demek istediğimi daha iyi anlarsın. Diğer özelliklerine gelince onlara zaten birşey söylemedim. Benim için kullandığım makinenin az noise üretmesi önemli. O yüzden compact sınıftan vazgeçip SLR'a yöneldim. Sen de dersinki benim için noise önemli değil saygı duyarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xtolga

quote:

Diğer arkadaşların söylediklerine katılıyorum ama FZ30'da (1.8 CCD sensöre sahip diğer makinelere göre) ciddi bir noise problemi var. Eğer benim için noise çok önemli değil diyorsan gönül rahatlığı ile alınası bir makine.

Fz30 un çok noise üretmesi 8 mp olmasından kaynaklanıyor. Şöyle diyebiliriz 1.8 CCD 5 mp lik bir kamera 1.8 CCD lik 8mp lik kameradan daha az noise üretir. Fz30 aynı alana daha fazla pixell yerleştirilmiye çalışanca pixel başına düşen alan daha ufak. Sonuç noise nin artamsına sebeb oluyor.

burdan yola çıkarakdüşük mpiksel kullanımının düşük asa kullanımı kadar etkili bir noise önlemi olduğunu çıkarabilirmiyim??

ilginç

• fz30
  • quote:

Orjinalden alıntı: ANIL

quote:

quote:

burdan yola çıkarakdüşük mpiksel kullanımının düşük asa kullanımı kadar etkili bir noise önlemi olduğunu çıkarabilirmiyim??

ilginç

Böyle bir sonuç çıkaramayız, 8 mp lik bir kamera ile 3 mp lik bir çekim yaptığımızda makine CCD sensörün tamamını değil daha ufak bir kısmını kullanır, sonuçta değişen birşey olmaz. Ama 1.8 CCD lik 3 mp lik bir kamera ise 3m lik çekimde sensörün tatamını kullanacağı için pixel başına daha büyü alan düşecektir. Böylece pixellerin ışık algısı daha iyi olacak ve noise daha az oluşacak. Nikon D1, 2.7 Mp lik bir DSLR makine ama 1600 ISO da büyük sensörü sayesinde başarılı sonuçlar veriyor.

• quote:

Böyle bir sonuç çıkaramayız, 8 mp lik bir kamera ile 3 mp lik bir çekim yaptığımızda makine CCD sensörün tamamını değil daha ufak bir kısmını kullanır, sonuçta değişen birşey olmaz. Ama 1.8 CCD lik 3 mp lik bir kamera ise 3m lik çekimde sensörün tatamını kullanacağı için pixel başına daha büyü alan düşecektir. Böylece pixellerin ışık algısı daha iyi olacak ve noise daha az oluşacak. Nikon D1, 2.7 Mp lik bir DSLR makine ama 1600 ISO da büyük sensörü sayesinde başarılı sonuçlar veriyor.

Selam xtolga,

Söylediklerinde haklısın ama 1.8ccd kullanan makineler ya 7 ya 8mp zaten. Ben panasonic'i noise konusunda diğerlerine göre başarısız buluyorum bu yüzden. Bu kadar küçük sensöre sahip makinelerde illede noise olacak tabii ama panasonic bi adım önde gidiyor bu konuda.

• arkadaşlar hepinize teşekkür ederim cvplar için.. s9500, fz7, fz30, h2 ve s2 yi mağazalarda inceledim. biliyorum aynı sınıfta değiller fakat gerçekten de fz30 u elime aldığımda işte bu dedim s9500 isterdi gönül fakat i.s. yok ve bende titrek bir el var gerçekten bu makinaların yanında h2, s2 ve fz7 oyuncak gibi kalıyor ne yazıkki... fakat dediğim gibi fz30 u sürekli yanımda bulundurablirmiyim o konuda şüpheciyim... noise konusuna gelince.. evet noise var makinada fakat resimlerindeki detaylar o kadar güzel ki insan etkileniyor, ayrıca noise olarak benim kanaatımca s2den çok daha noise li deil. en son olarak denediklerim arasından h2 nin taşınılabilirliği kalıyor fz30 a tek rakip olarak.. ama h2 nin çektiği resimleri görmedim açıkçası eğer arada çok fark yoksa özellikle detay açısından h2 ye de yönelebilirim...merak ettiğim bir diğer nokta ise h2 nin h1 den görüntü kalitesi açısından çok farkı olup olmadığı..inşallah o carl zeiss in hakkını veriyordur.. s3 ü ise elemiş bulundum yorumlarınız sayesinde ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seroquel777 -- 22 Mayıs 2006; 18:16:57 >

• herkese yardımları için teşekkür ederim, biraz da şans eseri siyah bir h5 sahibi oldum en sonunda ben de :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.