S60R 2521cc 4çeker 300hp/5000d/d 400nm/5250d/d 6ileri vites 0-100km=5.7sn Ağırlık 1602kg son hız 250km/h Subaru WRX STİ 1994cc 4çeker 265hp/600d/d 343nm/4000d/d 6ileri vites 0-100km=5.5sn ağırlık 1455kg son hız=244km/h
???????????????????? Benim merak ettiğim bu iki aracın 0-400metre kalkışında kimin galip geleceği bana az farkla s60 götürür gibi geliyo ama subaru da çok korkutucu bir rakip sizlerin fikirlerinden yararlanmak istiyorum şuna dikkat etmenizi istiyorum 2arabayı da fabrika çıkışı baz alarak karşılaştıralım
alper kardeşim o yarış hiç belli olmaz normal şartlarda impreza olabilir s60 ağır birazz
bu uzunluktaki bir yarışta yarış 170-180gibi hızlarda sona eriyor bence subaru ilk başta iyi kafa kaldırır volvo sonradan toparlar ve son 100metrede subaruyu geçer
Subaru koparır gider sen de höh diye bakarsın
yok be yauw volvo gelir bence arkadan höh diye bakmaz
Alper kardeşim subaru da gücünü yüksek dewirlerde gösterir onun için subaru koparır hatta s2000
çok yakınmış volvonun 0-100 ü Subaru'ya , pilota bakar bence 0.2 sn lik fark dicem ama Subaru daha hafif, daha güzel 400 metrede yer bitirir
bence burda şu veya bu yer demek biraz zor, bariz bir teknik üstünlük yok, bu yarış pilota bakar.
ağırlıktan bahsetmiş bazı arkadaşlarım, volvo ağır demişler fakat, hesaba döktüğümüzde subarunun ağırlık avantajı olmadığını görebiliriz.
volvo 1602 kg / 300 hp = 5,34 kg subaru 1455 kg / 265 hp = 5,49 kg
bu hesapta da görüldüğü gibi subarunun her 1 beygirinin taşıması gereken ağırlık volvonunkinden çok az da olsa fazla. hızlanmadaki üstünlüğü sanırım subarunun şanzıman dişli oranlarından kaynaklanıyor
quote:
Orjinalden alıntı: Fletch
subaru bu borumu volvoya esır olurmu hıc ... baaaaaaaaaaaam "cuf" baaaaaaaaaaaaaaaaaaaam "cuf" baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam "cuf" baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam "cuf" ve yarış biter
baaaaaaaaaaaaaaaaaaam >>> arabadan cıkan ses "cuf" >>> vites degiştirme aralıgı turbodan cıkan ses
hocam bu baaaaaaaaaaaaaam cuf olayı apayrı bişey yaa harika bişey deli bişey
bi keresinde tünelde sıkışık trafikte en sol şeritte arka arkaya 2 subaru var adamların önü bi açıldı, bir senfoni ki anlatamam baam lar cuf lar
quote:
Orjinalden alıntı: Fletch
subaru bu borumu volvoya esır olurmu hıc ... baaaaaaaaaaaam "cuf" baaaaaaaaaaaaaaaaaaaam "cuf" baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam "cuf" baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam "cuf" ve yarış biter ]
baaaaaaaaaaaaaaaaaaam >>> arabadan cıkan ses "cuf" >>> vites degiştirme aralıgı turbodan cıkan ses
dostum o çuff sesi turbodan çıkıyor ama dikkatini çekerim onun için blow-off gerekiyor burda mevzusu geçen subaru standart fabrika çıkışı yani blow-off yok
Ben hangi araca binersem o kazanır ,
ya arkadaşlar hangi devirde yaşıyonuz siz ya ne kadar çok anlıyonuz böyle turbodan kaç defa turbolu arabaya bindiniz turbodan normalde elekrikli süpürgenin vakumlaması gibi bir ses gelir sizin bahsettiğiniz çuff sesi turboda biriken havanın blow-off yardımıyla hızlı bir şekilde boşaltımasının sesidir püüff
quote:
Orjinalden alıntı: NeRoBiAnCo
çok yakınmış volvonun 0-100 ü Subaru'ya , pilota bakar bence 0.2 sn lik fark dicem ama Subaru daha hafif, daha güzel 400 metrede yer bitirir
400metre kısa bi mesafe degil o yüzden kiloya göre sonucu yorumlamak yanlış olur...160bg lik stock bi vti 400m i 15.6sn de görür..bu da 400.metreye geldiginde hızının yaklaşık 160-170 oldugunu gösterir...bu mesafeyi bu araclara göre yorumlarsak bence 0-100den ziyade 0-130 ve üstü degerler önemlidir
quote:
Orjinalden alıntı: GÖRKEMKAZAN
quote:
Orjinalden alıntı: NeRoBiAnCo
400metre kısa bi mesafe degil o yüzden kiloya göre sonucu yorumlamak yanlış olur...160bg lik stock bi vti 400m i 15.6sn de görür..bu da 400.metreye geldiginde hızının yaklaşık 160-170 oldugunu gösterir...bu mesafeyi bu araclara göre yorumlarsak bence 0-100den ziyade 0-130 ve üstü degerler önemlidir
dostum sağolasın ya bende bunu anlatmaya çalışıyordum, baba bu vti 15.6sn de 160görüyormu yauww ondan mı alsak ne ??? 0-100 7.8sn galba onun ama görebilir hakkaten
quote:
Orjinalden alıntı: alper1001
ya arkadaşlar hangi devirde yaşıyonuz siz ya ne kadar çok anlıyonuz böyle turbodan kaç defa turbolu arabaya bindiniz turbodan normalde elekrikli süpürgenin vakumlaması gibi bir ses gelir sizin bahsettiğiniz çuff sesi turboda biriken havanın blow-off yardımıyla hızlı bir şekilde boşaltımasının sesidir püüff
tamam kardeş bu kadar kızmana gerek yoktu yanı tamam ıyı bılıyorsun sen ne dersen odur bu kdr tebkıye gerek yoktu yanı azcık ısın ıcıne geyık katalım dedık cok cıddıye aldın bızıde uzdun yanı sılıyorum yazdıklarımı
quote:
+1 hocam
quote:
dostum sağolasın ya bende bunu anlatmaya çalışıyordum, baba bu vti 15.6sn de 160görüyormu yauww ondan mı alsak ne ??? 0-100 7.8sn galba onun ama görebilir hakkaten
önemli degil bu deger gercek degeridir ve kullanıcaları tarafından da söylenir 15küsürde 400metreye cıkıo die...arac saglam güzel de yakıtı üzer insanı ya..bilmiorm ne kadar yazııo fabrika verisinde ama 11den aşşaga incegini sanmıorm...hele bi de böle bi araban olcak ve tasarrufu düşünceksin..saglam irade lazım...
quote:
dostum ben ewo yada bındım subaruyada bızde bılıoz blow-offun ne demek oldugunu zaten mıllet bılmese geyık yapmazdı cunku bılınmeyen seye geyık yapılmaz... buarada passat 1.8t yede blow off takılır ama subarunun havası baska bız onu belırtmek ıstedık umarım bunu anlamıssındır......