Şimdi Ara

S70 2.0 T YARDIM LÜTFEN .

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar nasip olursa bayramdan sonra S70 2,0 t versiyon volvo almayı düşünüyorum.Fiyatların bayram sonrası düşebileceğini öngörüyorum ama bakalım ne kadar tutacak.
    Bu arabaya çok yabancıyım fakat bir araçta istediğim her konfor neredeyse bu araçta mevcut yakıt konusu ise iyi bir lpg kiti ile sorun olmaktan çıkacaktır diye düşünüyorum.Daha önceki aracım 98 2.0 CD opel vectra idi kaliteli bir lpg montajı harika sonuçlar vermişti.
    Sizlerden öğrenmek istediğim : Bu aracın kronik bir arızası varmıdır ve nelere dikkat etmeliyiz , uygun fiyata kaliteli yan sanayi yedek parça temin edebilirmiyim , 99 model full bir araç hangi fiyat aralığında alınır , okuduğum konularda prins lpg kitinin verimli olduğu yazılıyordu, bir araç ile ilgileniyorum ve lpg kiti MİLANO aynı verimi alabilirmiyim , ve benim bilmem gereken diğer konular hakkında özet bir bilgi verirseniz çok memnun olurum.
    Saygılar.

• Her halde bu arabanın pek kullanıcısı kalmadı ?
  • ben de karar aşamasındayım: 2000 s70T otomatik. araştırdığıma göre;
    99 ve 2000 modellerde elektronik gaz kelebeği arızası sık görülüyormuş ama genelde temizlenerek sorun çözülüyormuş. çözülmezse değişim maliyeti 1700 TL. civarı. otomatiklerde pek sıkıntı yok: honda otomatiği olduğundan. 2000 modellerin bazıları alman-opel olursa kroniktir. bunların dışında uzun süre kullanmadan kaynaklanan ön alt takım sorun olabilir. bu da bence aracın ağır olmasından dolayı yük taşımada parçaların zorlanması. s60 larla ortak parça kullnıyor. turboları mitsu olup sorunsuz.
  • lpg olayında içim rahat olsun derseniz önce teleflex sonra prins derim ama bazı s60larda ani devrlenmede prinsin sıkıntı çıkartığını okudum. arkadaşım s60 (2.0 T 5 silindir) aracına brc takdırdı 230 km hızda sorun yaşamadığını söyledi. lpg de temel prensip: markadan ziyade USTA ÖNEMLİDİR.
  • Şu an ilgilendiğim aracın üzerinde Milano kit var.Gaz kelebeği ile alakalı olarak araç sahibi 2 sene önce değiştirdiğini söyledi ama kelebek arızası kronik ise sorun yaşayabiliriz. Kilometre olarak artık kimseye güvenemem en güzeli Yetkili bir servise veya Volvoda uzman bir ustaya motorun durumu hakkında bilgi alma suretiyle alımı gerçekleştirmek en doğrusu olacaktır diye düşünüyorum.Otomatik şanzuman tercihimdir hatta olmazsa olmaz bu tarz bir aracı keyifle sürmek isterim atraksiyonu sevmem o yüzden bu araç tam benim kalemim.İnşallah sorunsuz veya büyük sorunları olmayan bir araç buluruz.Teleflex hakkında olumsuz yorumlar gördüm Bayi ile alakalı olarak ama Prins hakkında daima olumlu yorumlar okudum herhalde lpg si olmayan bir araç alsaydım veya alırsam tercihim Prins 'ten yana olurdu.
    Paylaşımlarınız için teşekkür ederim .
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAKANGORMEK -- 16 Ekim 2012; 9:38:45 >
  • ben 3 ay önce bir s70 t5 1999 model aldım.bunların kronik arızaları gaz kelebeğidir. çıkma yada yan sanayisi olmaz. direk yetkiliden 1100 tl ve takma ücreti veriyorsun. disk ve frenlerin yan sanayi olursa diskler ve frenlerin öter. bu nedenle en azından feredo marka alman malı olmalı.parçaların hepsini aksaraydan almak gerekli. anadolu yakasında ve internet sitesinden satışlarda aksaray piyasasını nerede ise ikiye katlıyorlar. bu araçların katalitik konvertörü çok pahalıdır. orjinali 2200 tl dir. bunun yan sanayisi yok. bir konvertörün ömrü de 15 yıl civarıdır. ama ikitelli tarafında araca özel katalitik konvertör imal eden var. fiyatı 350 tl ile 800 tl arasında değişiyor. ben aracı aldığımda titiz olduğumdan dolayı heryerini yeniledim. ön ve arka amartisör ve takozları, ön ve arka disk takımı, ön ve arka frenler, motor takozları,ön takımlar, ön farlar, ve dahası var da uzun sürer. malzeme +işcilik =3000 tl sadece yazdıklarım için ödedim. bu araçların birde kronik rahatsızlığı ki....bunun malesef telafisi de yok...ön göğüs tırnakları kırık olur genelde...ve torpido ses yapar. gelelim yakıtına gaz varsa şehir çi 350 krş. şehirler arası 280 krş normal hız da. benzin şehir içi 600 kuruş şehirler arası yolda normal hızda 400 krş. bunu göze alacaksan bu araba tam bir uçak. ne mercedes ne bmw hepsi bu makinanın yanında bisiklet kalır. bir kere bu serinin ölümlü kazası yok. başka öğrenmek istediğin birşey olursa sorabilirsin. ayrıca bu aracı alırken eğer acemi isen alımlarda mutlaka volvo yu bilen birini yanında götür. her araçtan anlarım diyen volvo dan anlamaz. benden sana tavsiye bilen birini mutlaka yanında götür.

• kardeş gaz kelebeği orjinali hemde fiyatı 1090 tl. dir. 1700 tl demişsin bir yanlışın olmasın!!!!!!!!?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Masrafı gerçekten ağırmış.Ama temiz denk gelirse kaçırmam.
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 20 Mayıs 2020; 0:40:53 >
  • bu aracı alırken: diskleri bir parmağının ucu ile sürterek kontrol et.kıtır kıtır parmağın takılıyorsa diskler gidiktir. motoru çalıştır yaklaşık 10 dakika bekle ve bak bakalım devir ibresi sabitmi gidip geliyor mu. gidip geliyorsa gaz kelebeği veya katalitik konvertör gidiktir. ayrıca motor en üst kapağının motor gövdesi ile birleşme yerine bak elinle yokla bakalım yağ partikülleri var mı. soğutma suyu kabının kapağını aç suyun üzerinde yağ geziniyor mu geziniyorsa conta gidiktir. ayrıca egsozdan su atıyor mu dikkat et. amortisörlere bak. bir parmağının ucunu amortisörün tepesindeki vidaya koy diğer elinle arabaya bastır ve arabayı salla. eğer tık tık diye ses elinin parmağına geliyorsa amortisör gidiktir. kapı açma merkezi cam açma düğmelerini kontrol et. farların içindeki simlere dikkat et parlaklığı gidik mi...ve daha bir çok unsurlara da dikkat et. allah yardımcın olsun.sahibinden . com da temiz araçlar var ama fiyatları yüksek. 1999 model s70 t5 otomatik turbo 225 beygir bir aracın temizi 18.000 ile 22.000 arasındadır. bunun altında ki araçlara 4 ile 5 bin tl masrafı gözden çıkar .not: istisnalar kaideleri bozmaz şartını unutmayalım lütfennnn

• Selim kardeşim çok teşekkür ederim paylaştığın bilgiler için bu araçtan vazgeçeceğim bu gidişle S40 2.0T veya T4 artık daha ön plana çıkmaya başladı.Bu araçlarla alakalı forumda oldukça bilgi var sağ olsunlar paylaşmışlar.Her ne kadar farklı bir modele yönelsem de yine Volvo eksenli arayışlarım devam edecektir.
    Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selim2004255

kardeş gaz kelebeği orjinali hemde fiyatı 1090 tl. dir. 1700 tl demişsin bir yanlışın olmasın!!!!!!!!?

http://volvoyedekparcalar.com/urun/gaz-kelebegi--throttle-body--etm_338.aspx?CatId=279
    burada fiyat 1600 gördüğüm için ve başka yerlerde de biraz pahalı olabilir diye göze alması gereken rakam olarak verdim.
    bu arada s70 almayı dondurduğum için cevap geç oldu kusura bakmayın. foruma yeni bakacaklar için bu cevabı geç de olsa yazdım. acaba 1090 TL verdiğimizde bu sorunu çözmüş olurmuyuz yoksa 3 vakte kadar tekrar eder mi. lpg li olması aracın bu kelebeği tekrar üzer mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.