Şimdi Ara

Sabah erken kalktığımda midem bulanıyor kahvaltıyı zorla yapıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
23.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ama günün ilerleyen saatlerinde geçiyor. Bilirsiniz bulantı çok rahatsız eder, daha önce yaşamış olan, yaşayanlar varsa bilgi alışverişinde bulunalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sabah Kahvaltı Yaparken Mide Bulantısı

Sabah erken saatlerde mide bulantısı yaşamak ve zorla kahvaltı yapmak yaygın bir sorundur. Bu durumun çeşitli nedenleri olabilir.

Nedenleri:

• Açlık: Uzun süre aç kalmak mide asidinin artmasına neden olabilir ve bu da mide bulantısına yol açabilir.
    • Dehidrasyon: Uyku sırasında vücut sıvı kaybeder ve sabah dehidrasyon mide bulantısına neden olabilir.
    • Gece geç yemek yemek: Yatmadan önce yenen ağır veya yağlı yiyecekler sindirimi zorlaştırabilir ve sabah mide bulantısına neden olabilir.
    • Stres: Stres hormonu olan kortizol mide bulantısına neden olabilir.
    • Hamilelik: Sabah bulantısı hamileliğin erken belirtilerinden biri olabilir.
    • Tıbbi durumlar: Bazı tıbbi durumlar, örneğin gastrit veya ülser, sabah mide bulantısına neden olabilir.

• Erken yatıp erken kalkmak: Yeterli uyku almak vücudun doğal ritimlerini düzenlemeye yardımcı olur ve sabah mide bulantısını azaltabilir.
    • Yeterli su içmek: Uyandıktan sonra bir bardak su içmek dehidrasyonu önlemeye ve mide bulantısını azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Kahvaltılık gevrek gibi hafif bir kahvaltı yapmak: Ağır veya yağlı bir kahvaltı mideyi rahatsız edebilir. Bunun yerine kahvaltılık gevrek, meyve veya yoğurt gibi daha hafif seçenekleri tercih et.
    • Zencefil çayı içmek: Zencefil mide bulantısını gidermeye yardımcı olan doğal bir çaredir.
    • Akupunktur veya akupresür uygulamak: Bazı çalışmalar, akupunktur ve akupresürün sabah mide bulantısını azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Doktorunuza Danışmak Ne Zaman Gereklidir:

• Sabah mide bulantısı şiddetliyse veya birkaç günden fazla sürüyorsa,
    • Bulantıya kusma, ishal veya ateş gibi diğer semptomlar eşlik ediyorsa,
    • Bulantı, günlük aktivitelerinizi önemli ölçüde etkiliyorsa,
    • Hamile olma ihtimaliniz varsa,

Doktorunuza danışmak önemlidir. Altta yatan tıbbi bir durumun olup olmadığını belirlemek için testler isteyebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bende 2 senedir var o
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnLimiteD.

bende 2 senedir var o
    Bendede vardıda geçti ama . Bazende kahvaltı etikten sonra bulanıyordu .
  • geç kalkınca sorun yok da erken kalkınca oluyo ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Ryzen Tevfik

Bendede vardıda geçti ama . Bazende kahvaltı etikten sonra bulanıyordu .

Alıntıları Göster
    Kendimi bildim bileli var bu anca mısır gevreği yiyebiliyorum
  • Dostum aynısı bendede var.. erken uyanıp uykuyu alamayınca bünye tam çalışmıyor sanırım ama öğlene doğru kendime geliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Teutonic_

nasıl yani? Gün boyunca mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sabah-akşam kilo farkı...
    14 yıl önce açıldı
    3 aydır midem bulanıyor
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugrulc

quote:

Alıntıları Göster
    Okul dönemi psikolojik...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheAnormaly

Alıntıları Göster
    ben de uyanınca yemek yiyemiyorum en az 2 saat geçmesi gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: great_cnta

haklı olma ihtimalin yüksek. Ben de bugün o yanan okulda hazırlık kursundaydım, çok midem bulanıyodu iyi ki yandı da eve geldık uyuduk dedim içimden

• quote:

Ama günün ilerleyen saatlerinde geçiyor. Bilirsiniz bulantı çok rahatsız eder, daha önce yaşamış olan, yaşayanlar varsa bilgi alışverişinde bulunalım

Yeme fazla.Bir miktar tuzlu bir besin ye,zeytin gibi mesela.Öğlene doğru açılınca yersin.Düzenin falan da fazla etkilenmez hem.
  • quote:

quote:

haklı olma ihtimalin yüksek. Ben de bugün o yanan okulda hazırlık kursundaydım, çok midem bulanıyodu iyi ki yandı da eve geldık uyuduk dedim içimden

Sadece okula gitmek için erken kalktığımız için, okula gitmek için olmasa bile erken kalktığımız her zaman bu olayı yaşıyoruz. Kötü bir şartlanma, yenmesi çok zor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheAnormaly

quote:

quote:

Sadece okula gitmek için erken kalktığımız için, okula gitmek için olmasa bile erken kalktığımız her zaman bu olayı yaşıyoruz. Kötü bir şartlanma, yenmesi çok zor...

Alıntıları Göster
    Bende de var o.Sabahları kesinlikle kahvaltı yapmıyorum 5-6 senedir.Hem mide bulantısı hem de yok peynir,bal,zeytin,domates,salatalık vs.vs.vs. çok uğraştırır gelemem ben onlara.Kaşarlı omlet ve filtre kahve sabah kahvaltımdır senelerdir.Nedense midem bile bulansa omleti yiyebiliyorum

• quote:

quote:

Şöyle anlatıyım sabah kalkınca agzında garip bi tat olur migden hafif bulanır kahvaltı masasına oturamazsın bu yuzden sabah bisey yiyemem kısaca kahvaltı yapamam migdem bulanır illa bisey yemem gerekiyosa sadece mısır gevreği yiyebilirim idare etmesi icin
  • hepimize geçmiş olsun umarım her şey dilediğimizce olur

• quote:

hepimize geçmiş olsun umarım her şey dilediğimizce olur
    tamamen psikolojik ilk başlarda bende de olurdu ancak yaptığım spor yüzünden alışmak zorundaydım günde 5 yumurta yiyordum haşlanmış siz düşünün halimi, ancak yedikten sonra okullardaki pis tuvaletleri düşüdükçe karnım ağrırdı.mesela o da psikolojik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheAlphaOmega

tamamen psikolojik ilk başlarda bende de olurdu ancak yaptığım spor yüzünden alışmak zorundaydım günde 5 yumurta yiyordum haşlanmış siz düşünün halimi, ancak yedikten sonra okullardaki pis tuvaletleri düşüdükçe karnım ağrırdı.mesela o da psikolojik.

Alıntıları Göster
    Anamın bir lafı vardır.Banada hep böyle olurdu.Başla gelir gerisi derdi hep.Aynende öyle oldu yedikçe açıldım

• quote:

+1 Lisede son 2 sene sabah kahvaltı yapamadım bu lanet bulantı yüzünden. İlk dersler mide bulantısıyla geçti hep.
    Lise bitince geçti.Hastaneye falanda gitmiştim bişey çıkmamıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cn.gates

quote:

+1 Lisede son 2 sene sabah kahvaltı yapamadım bu lanet bulantı yüzünden. İlk dersler mide bulantısıyla geçti hep.

Alıntıları Göster
    Öncelerden istemediğim birşeyleri yaparken (okula gitmek gbi ) ayrıca heycanlanıca benimde bulanırdı. Bu yüzden psikiyatra gittim bi ilaç verdi düzeldi. Ama sana tavsiyem psikiyatrdan önce psikoloğa git eğerki psikolojikse tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: cn.gates

quote:

Alıntıları Göster
    Bende sadece bende var sanıyordum. uykuyu iyi alamayınca oluyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.