< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Sabah gazetesi: İmamoğlu'nun diploması şaibeli
-
-
Hep o boş herif #aliihsanyavuz yüzünden. Biz idda ederiz, kurum ispatlamakla mükelleftif tarzında konuştu. Artık iflah olmayız.
Sabah rte içinde talepte bulunurmu ki?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İstemsizce kahkaha attım :))
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Doğrudur
g ile ğ yi bile yazmayı bilmiyor. -
İlkokul diplomasında kolonya ile tahribatta yapmış diyorlar... -
Ekrem İmamoğlu nun tezi kabul edilmişse Dr.Ekrem İmamoğlu diyebiliriz. -
Şaibeli diploma deyince çoğunluğun aklına bir isim geliyor.
Üstelik, aslı olmadan fotokopisini onaylayan katip hakkında soruşturma açmayan notere uyarı cezası verildi.
Bu ceza ile birlikte şaibe resmilik kazandı. -
Şaibeli diploma deyince aklıma hemen Recep Tayyip Erdoğan geldi ve istemsizce güldüm
Bu ne ayıp denen bir şey vardır.Ne yapacaksınız diplomayı.
Her şeyin bir raconu vardır.ayip
Hsbsbsbdjaia olm diplomadan bari vurmayin habsbsiaisj
adamın kaydı iççin usülsüzdür deniliyor. güzel bir araştırma.
memurlarneten;
her sınıf için kontenjan şartı belirtilmiş.
2. sınıf için 10, diğer sınıflar için 5.
sadece 5 diye yazılan haberler koskocaman yalandır.
adam 2 yıl okumuş. 1yıl hazırlık okusa al sana 1. sınıf yeni bitmiş olur.
ayrıca; 70 diye sallama bir not yazılmış. her sınıf için ayrı not gerekiyor. oda ilanda yazıyor ama okunmuyor.
az biraz AHLAK! çok değil.
sabah gazetesi aynı araştırmacılıgı umarım, REİSİN diploması içinde gösterir. -
Açılın açılın çalıştığım yerden geldi soru.
Arkadaşlar yatay geçiş mevzusunu açıklayalım önce. Bundan 15 yıl öncesine kadar ÖSS girip kallavi ünivesite kazanmak öyle her babayiğidin harcı değildi. (aşağı yukarı bugunkü LİSANs KPSS gibiydi zorluk seviyesi).
Kafkas universitesi Kars / Kağızman MYO 'daki "takı tasarım" bölümünü kazanmak için sıralama yapmanız gereken yıllardı. Dershanelerde okuyan öğrencilerden o sene 3-4 kişi lisans kazanmış ise altın varaklı renklerde devasa afiş asılır boydan boya binayı kaplatırlardı. şu kadar lisans bölümü kazandırdık diye.
Lisans bölümlerinin birine yerleşebilmek için 7 yıl üst üste sınava giren kişiler bilirim ben öyle yıllardı.
Neyse efendim YÖK bazı koşullar karşılığında, bazı ülkelerin üniversitelerine denklik açardı. Tabi o zamanlar doların 1.3 tl civarı seyrettiği yıllar , harç paraları yurt dışı okulların yıllık 2.000 -4.000 TL arası , bölüme göre değişirdi( en F/P olanı öğretmenlik bölümleriydi
Biraz geliri olan aileler(misal dayımlar) hem dershanelere para yedirmekten bıkmaları, hemde aşağı yukarı barajı geçen bu denklik olan yurtdışı okullarına, belli sayıda kontenjan olmak koşulu ile kontenjan açardı ki teşvik edici olsun . Win -Win durumu, yani şuanki dikey geçişin biraz yurtdışı hali gibi, ancak kontenjanlar fazla tabi.
Velhasıl , not ortalaması yüksek olan öğrenciler(-ki özellikle alaman üniversiteleri maşallah bu konuda elleri pek bir boldu) bu üniversitelere başvurur(sanırım denklik sınavıda yapılıyordu) geçen giderdi.
Tabi bazı çakalosluklarda olabilirdi parayı abanırsın, birden yeterli bulunursun falan.( Ekrem bey böyle yapmıştır demiyorum hemen saldırmayın, gayet sınavlada geçiliyordu, bundan daha fenası "yurtdışı yatıracagımız harç kadar size yatıralım çocuk sizin üniversiteye kayıt olsun" Universitede tanıdıgı, hocası vs olan aracılığıyla bu söz iletilir kılıfı bulunurdu. çok duyardıkta kanıtlayamazsın , öss puanı belli olsada tek tek kim tercih etmiş kim atlamış, kim ek kontenjan ile gelmiş tespiti zordu kılıfına uydurulurdu, en kötü "gelmez diye kimse tercih etmedi ben ettim geldi" denir sıyrılınırdı işin içinden , öyle online tercih falan daha yeni geldi sayılır. Gazetelerin verdiği "Tercih robotu programı" dersem gözünden 3-5 damla süzülen arkadaş olacaktır ).
Bende bu denklik mevzusu kazakistan'a gidecektim, ancak peder beyle münaakaşamız sonunda vazgçtim, -ki eşeklik etmişim ucuz idi işte yıllık 2000 tl falan geliyordu keşkem gideydim ülke görürdüm en olmadı.
Velhasıl akboylar bence bu işi fazla kurcalamayın ucu fena dokunur sonra.
Hani ben diyeyimde , diploma sorgulamasına geçmesin iş.
Öyle vay efendim diploma puanı düşükmüş, vay tembelmiş geçiniz. Yıllar sonra tekrar giretlim bu sınav neci olmuş dedik, iyice light ayarına getirmişler.
Daha Umman'ın yerini bilmeyen çocuklar "çok zor yeaa , bu nasıl sorular yeaa" diye ağlaşıyorlar varın hesabı siz yapın tey tey.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belo Betty -- 21 Haziran 2019; 16:50:3 >
-
belediye baskanligi için universite diplomasi mecburi degil galiba ama Cumhurbaskani olmak için 1.sart -
savaş gazetesinin yayın hakları gazetecilik lisansı araştırılsın -
Konuyu son olarak gündeme getiren Veryansıntv.com’dan Erdem Atay şunları yazıyor;
“İmamoğlu özel bir üniversiteden devlet üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi’ne geçiş yapmış. Bu bir kere imkansız bir şey!
İkincisi, İmamoğlu sınıf birincisi ya da ikincisi de değil. Not ortalamasının 59 olduğu söyleniyor.
Üçüncüsü, İmamoğlu ÖSYM’yi kazanamamış zaten, geçiş yaptığı bölümün puanına erişmesi mümkün değil!
Kısaca, YÖK Girne Amerikan Ünivesitesi’ne denklik vermiş olsa bile İmamoğlu’nun geçiş yapması mevzuata göre yine imkansız!
Ama işin asıl noktası denklik durumu...
İmamoğlu’nun geçiş yaptığı tarihte, yani 1990 yılında Girne Amerikan Üniversitesi’nin denkliği yok!
İmamoğlu 1990 yılında Girne Amerikan Üniversitesi’nden İstanbul Üniversitesi’ne geçiş yapamaz!
Bu ancak iki şekilde olur...
Birincisi siyasi gücün kullanılması...
İkincisi, para gücünün kullanılması...
Ve ikisinde de yapılan iş hukuka aykırıdır.”
HİLE İLE DİPLOMA
İddiaları bir araya getirdiğinizde ortaya çıkan şu görüntü çıkıyor; İmamoğlu yasal bir hakkını kullanıyor görünerek ”hülle” yatay geçiş yapmış, hukuksuz biçimde yani “hile” ile üniversite mezunu olmuş. Tekrar edeyim; diploma sahte değil sadece hile ile elde edilmiş. Eğer bunlar doğruysa şöyle bir sonuç ortaya çıkar; HUKUKSUZ BİR İŞLEMİN SONUCU DA HUKUKSUZ OLUR. İmamoğlu’nun anlayacağı şekilde yazayım; ruhsat ve gerekli belgelerde usulsüzlük varsa yaptığın inşaat yapı şartlarına ne kadar uygun olursa olsun hukuksuz olur. Vaniköy sırtlarına “basit onarım ruhsatı” verdiğinde yüksek standartta villa yapılsa da o inşaat kaçak olur, devlet gelip yıkar.
-
Şaka bir yana Dogu Karadenizliyse layina şüpheyle yaklasırım.
Allah bir deseler inanmam..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 16 Eylül 2024; 13:51:14 >
Tam bir Cumhurbaskani adayi
Doğrudur
g ile ğ yi bile yazmayı bilmiyor. |
Karadenizli= tamam Hitabeti kuvvetli= Tamam Kuran olumayi biliyor= Tamam Diplomasi süpheli= Tamam C.Baskani olmasi icin gerekli tüm sartlar mevcut |
Şaibeli diploma deyince aklıma hemen Recep Tayyip Erdoğan geldi ve istemsizce güldüm
|
belediye baskanligi için universite diplomasi mecburi degil galiba ama Cumhurbaskani olmak için 1.sart
|
Şaibeli diploma deyince çoğunluğun aklına bir isim geliyor.
Üstelik, aslı olmadan fotokopisini onaylayan katip hakkında soruşturma açmayan notere uyarı cezası verildi. Bu ceza ile birlikte şaibe resmilik kazandı. |
İstemsizce kahkaha attım :))
|
Benzer içerikler
- esad neden sevilmiyor
- filistinin türkiyeye yaptıkları
- başkent inşaat şikayet
- gss forum
- dream games maaş
- sıfır araba fiyatları
- e devlet kimlik kısıtlama
- ısı pompası mı doğalgaz mı
- özel numara bulma
- tf 2000
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X