Şimdi Ara

sabah kalkınca neden kilo veriliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yıllarca bu soruyu düşündüm. örnek vermek gerekirse akşam yatmadan önce mesela 96 kilo isen sabah kalkıp tartılınca 95,80 oluyor. yani nasıl oluyorda kiloda kayıp oluyor. insanın alıp verdiği nefesle beraber mi yağlar bir şekilde vucut dışına çıkıyor. bunun bilimsel bir açıklaması var mı.

• gece uyku boyunca vücuda besin girmiyor ama organlar ve hücreler çalışıyor.e haliyle kilodan az miktarda azalama olabiliyor

NOT: TAMAMEN KENDİMCE YAPTIĞIM BİR YORUMDUR
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonyabi

arkadaşlar yıllarca bu soruyu düşündüm. örnek vermek gerekirse akşam yatmadan önce mesela 96 kilo isen sabah kalkıp tartılınca 95,80 oluyor. yani nasıl oluyorda kiloda kayıp oluyor. insanın alıp verdiği nefesle beraber mi yağlar bir şekilde vucut dışına çıkıyor. bunun bilimsel bir açıklaması var mı.

Kilo vermiyorsun..Gün içinde yediklerin bir ağırlık yapıyor.Onun ortalama kilosu da 1 kg falan.Sabah sindirdiğin için asıl kilonu görüyorsun yani..Sabah kalkar kalkmaz tuvalete çıktıktan sonra tartıldığında daha da azaldığını görürsün :D ama bu kilo verme değildir,asıl kilondur.
  • Baskül ile ölçüm sabah kalkınca hemen yapılır zaten. Yemek yedikten sonra bir daha gerçek kilonuzu göremezsiniz.
    Sabah kalkınca ölçtüğünüz kilonuza göre kilo verip vermediğinizi hesaplayın mutlaka, akşam vs. ölçtüğünüz değerleri önemsemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 7 Şubat 2011; 8:02:52 >
  • Sabaha kadar ağızdan verilen su buharı + hücrelerin gece de çalışması ve bir miktar kalori harcaması
  • sindirim derken her ne kadar sindirim olursa olsun sonuçta vucutta kalan yiyecek miktarı aynı. yani sindirimden değilde sanki hava ile çıkan miktar dan 1 kg çıkıyor gibi geliyor bana. bunu sobana yanan bir odun gibi düşünebiliriz. duman ile yok olan odun.

yanılıyorum mu.
  • su buharı+karbondioksit çıkışı+besinin enerjiye dönüşü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sabah-akşam kilo farkı...
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.