Şimdi Ara

Sabancı ODTÜ Bilkent. 5 Gün kaldı yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malum tercih dönemi. Çok fena kararsız kaldım. İstediğim bölüm elektrik elektronik ama bilgisayar da okuyabilirim. Sabancı elektronik burslu, odtü elektronik ve bilkent bilgisayar burslu olarak tutuyor. Şimdi ben edindiğim bilgileri dizeyim siz de bildiklerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Özellikle oralarda okuyanlar olursa daha güzel olur. Bu arada ben İstanbul'da okumak istiyorum.

Sabancı: Akademik kadro, lab imkanları vs çok iyi. Ama şehir dışında neredeyse Kocaeli'nde ve yurtta kalmayacağım yani şehirden gideceğim. Şehre bu kadar uzak olmasının avantajları dezavantajları nelerdir? Kampüs hayatı nasıl? Ücretler burslu okuyacak bir öğrenci için nasıl?

Bunda en büyük çekincem şehre uzak olması. Başka şehirden geliyorum ama İstanbulda evde kalacağım.

ODTÜ: Lab imkanları çok iyi, kampüs de güzel ve büyük. Ama iki çekincem var. Akademik kadro için yaşlı ve müfredatı yenileyemiyor diyorlar. Bir de Ankara'da, İstanbul'u görmüş biri olarak Ankara'da okumak istemiyorum. Ama eğer fark çok barizse olabilir okuyabilirim.

Bilkent: Akademik kadro ve lab imkanları çok iyi. Ama işte bu da Ankara'da ve bilgisayar.

Bahsettiğim çekinceler olmazsa olmazlarım değil. Yani diğer faktörler bunları kapatabilir. Ama her gün okuyup araştırdıkça fikrim değişiyor, bir sabah ODTÜ diğer sabah sabancı. Kulaktan dolma değil de tatmin edici bilgilerle yorum yaparak yardımcı olursanız çok memnun olurum. 5 gün kaldı ve hala karar veremedim...

Edit: Arkadaşlar İTÜ de var ama İngilizcesine çok kötü dedikleri için düşünmüyordum tekrar düşünmeye başladım. Akademik kadro iyi, lablar çok iyi. En büyük avantajı İstanbul'da ve şehir içinde. Dezavantajı da ingilizce hazırlık eğitimi ve yurt dışı tanınırlığının azlığı. Ben yurt dışında master doktora yapıp burada çalışmayı düşündüğüm için bunlar önemli. Bunlarla ilgili birşeyler de yazarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bymafmaf -- 13 Temmuz 2013; 17:04:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bymafmaf

Malum tercih dönemi. Çok fena kararsız kaldım. İstediğim bölüm elektrik elektronik ama bilgisayar da okuyabilirim. Sabancı elektronik burslu, odtü elektronik ve bilkent bilgisayar burslu olarak tutuyor. Şimdi ben edindiğim bilgileri dizeyim siz de bildiklerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Özellikle oralarda okuyanlar olursa daha güzel olur. Bu arada ben İstanbul'da okumak istiyorum.

Sabancı: Akademik kadro, lab imkanları vs çok iyi. Ama şehir dışında neredeyse Kocaeli'nde ve yurtta kalmayacağım yani şehirden gideceğim. Şehre bu kadar uzak olmasının avantajları dezavantajları nelerdir? Kampüs hayatı nasıl? Ücretler burslu okuyacak bir öğrenci için nasıl?

Bunda en büyük çekincem şehre uzak olması. Başka şehirden geliyorum ama İstanbulda evde kalacağım.

ODTÜ: Lab imkanları çok iyi, kampüs de güzel ve büyük. Ama iki çekincem var. Akademik kadro için yaşlı ve müfredatı yenileyemiyor diyorlar. Bir de Ankara'da, İstanbul'u görmüş biri olarak Ankara'da okumak istemiyorum. Ama eğer fark çok barizse olabilir okuyabilirim.

Bilkent: Akademik kadro ve lab imkanları çok iyi. Ama işte bu da Ankara'da ve bilgisayar.

Bahsettiğim çekinceler olmazsa olmazlarım değil. Yani diğer faktörler bunları kapatabilir. Ama her gün okuyup araştırdıkça fikrim değişiyor, bir sabah ODTÜ diğer sabah sabancı. Kulaktan dolma değil de tatmin edici bilgilerle yorum yaparak yardımcı olursanız çok memnun olurum. 5 gün kaldı ve hala karar veremedim...

Kardeşim kesinlikle ve kesinlikle Sabancı'dan vazgeçmelisin bence. en az 4-5 yıl okuyacağın üniversite için günde trafiğe de bağlı olarak en az 4 saat harcayacaksın ve bunun senin için eziyete dönüştüğünü belki 2. haftada anlayacaksın. O hataya düşme benimle birlikte Bilkent'te hukuk okuyan bir arkadaşım üniversiteyi bıraktı bu yüzden. Her gün en az 3 saat otobüslerde geçiyordu çocuğun. Yazık o vakte çok yazık. Hem o kadar vakit geçirdikten sonra eve gelip ailenle neler yaşayacağın da önemli. Bilmiyorum ama ben üni okurken ailemle yapamazdım. ODTÜ veya Bilkent'i bir tutabilirim tabi avantajları birbirinden farklı. Birinin kampüsü iyise birinin mühendisliklere verdiği önem iyi. Bence bu ikisi arasında daha fazla araştırma yapmalısın ben ikisini ayıramam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İstanbul'da arkadaşlarla ev tutacağız aile başka şehirde. O konudan biraz çekiniyorum işte ya, yolculuktan da acayip tiksinirim bir de günde o kadar olursa mümkün değil katlanamam...
  • bymafmaf B kullanıcısına yanıt
    kim söylüyor ITU'nün yurtdışında tanınırlığının az olduğunu?

o yüzden mi 23 bölümü ABET almış? o nedenle mi başarılı, ortalaması yüksek ITU öğrencileri yurtdışından master teklifleri alıyor?

o yüzden mi türkiye'nin değişim progamıyla yurtdışına en çok öğrenci gönderen üniversitelerinden biri ITU?

ya da tüm dünyada geçerli olan yetkin mühendislik sınavı o yüzden mi ITU'ye verildi ve sadece ITU öğrencileri girebiliyor?

geçiniz bunları lütfen, ITU'nün kapısından geçmemiş insanların yorumları bunlar. internette her okuduğunuza inanmayın (bu yazı da dahil)

ayın 15'ine kadar tercih günleri var ITU'nün gidin yerinde bakın.

ingilizce konusuna gelince, ingilizce eğitim nasıl kötü olur? bu da bir şehir efsanesi.

tüm ingilizce hazırlık olan üniler 10-15 kişilik sınıflarda konuşma, yazma, anlama temelli birçok materyal destekli eğitim verir, sanki ITU böyle diğerleri uzaya mı çıkarıyorlar? zaten ingilizce eğitim böyle olur ve öğrenmenin aslı her konuda olduğu gibi öğrenciye bağlıdır. öğrenci isterse sadece sınavı geçer isterse adam gibi öğrenir ve akıcı bir biçimde ingilizce konuşur.

istanbul'un göbeğinde vodafone oxygene ar-ge, türk telekom ar-ge ve daha birçok teknoloji merkezinin olduğu bir kampüste çok iyi imkanlarla eğitim alabileceğin bir yer ITU. senin gönlünden başkası geçebilir hakkındır ama duyduğun şeyleri araştırmanı tavsiye ederim.

benim dediklerimi de çok büyütmek yerine kampüse gidip üniversiteyi gör derim, üstelik ITU tanıtım günlerinde her bölümün hocaları soruları cevaplamak için tanıtım alanında bulunuyor. bu fırsatları değerlendirin.

• Dayım Amerika'da master yapıyor onunla görüştüm buralarda kurum olarak Boğaziçi Bilkent ve ODTÜ'nün tanındığını, kişi olarak da Koç ve Sabancı'nın öğretim görevlilerinin bilindiğini söyledi. O yüzden oralardan kolayca gelinebiliyormuş(referans mektupları iyi olduğu için) Kendisi çok az İTÜ'lü görmüş. Birkaç okulun Turkish Student Associaton temsilcileriyle de konuştum genel olarak pek İTÜ'lü yokmuş. O yüzden söyledim yurt dışı tanınırlığını. Ayrıca burada birkaç üniversitenin öğretim görevlileriyle de görüştüm, İTÜ'yü son sıraya koydular maalesef.

Şunu da belirteyim teknik eğitim olarak İTÜ'den iyisi yok İstanbul'da, bu da genel bir kanı. Okuduğuma inanmaktan ziyade bakmıyorum bile ben yazılanlara belli bir ispatı olmadığı sürece.

Kampüsün yeri falan zaten harika. İkinci çekincem olan dil meselesinde okuyanlar/bitirmişler de çok iyi olmadığını söylüyor. Bunu sadece hazırlık olarak düşünme dersler de ingilizce sonuçta. Ama tabi herşeyi tastamam üniversite yok, biraz çabala o da halledilir bence.

Gitme imkanım yok maalesef. bugün birkaç kişile daha konuştum İTÜ'ye biraz daha yaklaştım.. Yorumların için teşekkür ederim, faydalı oldu.

• Bu arada İTÜ %100 İngilizce programını kapatmış. Ancak bölüm başkanı Prof. Dr. İbrahim Akduman'la mailleştik, tüm derslerin İngilizce şubelerinin de olduğunu ve istendiği takdirde zorunlu olan %30 oranını %100'e kadar çıkarılabileceğini söyledi. Bilmeyen arkadaşlar için söylüyorum, %30 tedirgin etmişti de beni
  • upup
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araban yoksa sabancı büyük işkence olur. Hatta bence varsa da olur. Sen Odtü veya itü yaz adam gibi bi üniversite hayatın olsun.
    Eğitim olarak da bu ikisinin çok fark edeceğini düşünmüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabancı'ya geleceksen yurtta kalman en iyisi. Ya da ev tutacaksan da viaport'un oralarda veya Kadıkoy'de falan tut. Başka yerde çok sıkıntı çekersin.
  • bymafmaf B kullanıcısına yanıt
    güzel kardeşim amerika 400 milyonluk bir ülke, hem de avrupa'nın tümü kadar(hem fiziki hem ekonomik açıdan) büyük bir ülke, dayın ancak bir kısmını bilebilir. öyle bir konuşuyorsun ki dayın tüm amerika lisanüstü eğitim birimlerini görmüş ve çoğunluk bahsettiğin ünilermiş gibi? :) bulunduğu bölgede belki o üniler yoğunlaşmış olabilir ki itü'nün sosyal bilimler fakültesi yok, bir mühendislik üniversitesi zaten o açıdan daha çok mühendislik üni'lerinde itü'lülerin olması doğal.

sana bir örnek vereyim;
    http://www.itu.edu.tr/tr/Haber/?f574a1c3-3981-4451-8ba0-775b2a1f79eb

bu arkdaşımız lisanüstü eğitimini Georgia Teknoloji Enstitüsü'nde devam ettirecek.
    yani kampüse gidemiyorsan daha net bilgiler için itü'yü ara direk bilgi al derim.

başarılar şimdiden.

• senin yerinde olabilseydim eğer o puanı yapsaydım mutlaka sabancıda okurdum herşeye rağmen. çünkü lise düzeyinde bir okul sistemi var. az öğrenci daha kaliteli eğitim. ayrıca 3. sınıfta sana yakın müh. seçme fırsatı bulursun. özel ünilerin eğitimi mutlaka devlet ünilerinden iyidir. çünkü ister istemez memur zihniyeti oradaki hocalara da geçiyor.
  • @mtkohttp://www.turkish-media.com/tr/us_og_dernek.htm adresindeki derneklerin birçoğuyla mailleştim öyle söylüyorum. direk mühendis olarak sordum.

sabancının eğitimi falan iyi de yeri hakikaten kötü, yurdu da baya pahalı yani. bir de 40 burslu 258 burssuz nedir ya, burssuzların taban sırası da 110bin. sadece parasal değil ders işleme konusunda da sıkıntı olur. zeka olarak değil temeli olma açısından söylüyorum. kirmik ben de öyle düşünüyorum büyük ihtimalle itü yazacam.
  • sabancıya bence hiç gerek yok.sabancıyı seçersen o sıralamaya yazık olur.bilkent eğer ee tutsaydı seç derdimde ama ce tutuyormuş.bence odtü ee gibi bir bölüm varken hiç düşünme bile direk ee yi seç.bilgisayar müh elektronikcinin yaptığı her işi yapamaz ama elektronikci bilgisayarcının yaptığı çoğu şeyi eğer o alana yönelirse yapar.odtü gibi türkiye nin en büyük kampüsüde varken hiç düşünme bile seç ee yi.
  • itü-odtü hangisi önde, neden?
  • Bir de arkadaşlar okuyanlar varsa Kadıköy - Sabancı arası ne kadar sürüyor? Trafik yoğun oluyor mu o güzergahta?
  • upupupup

itü sabancı odtü değerlendirmesi, elektrik elektronik için???
  • TERCİHLR YAPILDI HADİ HAYIRLISI UMARIM HERKES GÖNLÜNCE BİR YERE YERLEŞİR....
    GÖNÜLDEN GEÇEN MÜHENDİSLİK AMA TÜRKİYE GERÇEKLERİ DİŞ HEKİMLİĞİNİ ÖN SIRALARA KOYULMASINA SEBEP OLDU ...
    MF-3.. BAŞARI SIRALAMASI :15043
    MF-4.. BAŞARI SIRALAMASI :15613
    https://store.donanimhaber.com/e9/c0/32/e9c032d8035cee8d438edd21f75fb805.JPG

• EE icin Bilkent. Daha iyisi yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: şahinizmir

TERCİHLR YAPILDI HADİ HAYIRLISI UMARIM HERKES GÖNLÜNCE BİR YERE YERLEŞİR....
    GÖNÜLDEN GEÇEN MÜHENDİSLİK AMA TÜRKİYE GERÇEKLERİ DİŞ HEKİMLİĞİNİ ÖN SIRALARA KOYULMASINA SEBEP OLDU ...
    MF-3.. BAŞARI SIRALAMASI :15043
    MF-4.. BAŞARI SIRALAMASI :15613
    https://store.donanimhaber.com/e9/c0/32/e9c032d8035cee8d438edd21f75fb805.JPG

Diş hekimliğinin altına elektrik elektronik, işte bilinçli öğrenci

• ODTÜ öğrencisiyim, ee efsanedir burda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.