Merhaba arkadaşlar, Windows 7 Ultimate - 500 GB'lık bir HDD kullanıyorum. son birkaç gündür C dosyam dolmak üzereydi bugun doldu bende d den c ye biraz alan aktarmak istedim çünkü d de 300 gb küsur alan vardı. internette gezinip birşeyler yapmaya çalışırken d dosyam yok oldu. büyük ihtimalle ben dosyayı veya harfini sildim. sonra depolama kısmından baktım d dosyam birincil olarak duruyor ama ismi silinmiş. Yeni isim vermek için sürücü harfi ve yolu değiştir'e basıyorum görünümü güncelleyin gibi birşey söylüyor. ne yapacağımı anlamadım. o 300 gb'lık alandan bir 250 gb c'ye aktarmak istiyorum. geri kalan 50 gb d olarak kalabilir. ama bunu nasıl yapıcam bilmiyorum. bana bir yardım eder misiniz lütfen? durum bundan ibaret şu anda;
C yi büyütkmek isterseniz d deki bütün herşey gider. C ye birşey olmaz ama siz yinede önleminizi alın tavsiyem 300 gb lık alanın yedek alıncak varsa yedekleyin ve biçimlendirip alanı silin daha sonra c yi genişletip kalanla yeni bir bölüm oluşturun.
d dosyasındaki önemli dosyalarımın hepsini bugun aldım flash diske attım ancak benim bilmediğim başka önemli dosyalar var mıdır bilmiyorum...yoksa eğer yedeklememe gerek yok ama sistem dosyaları falan gibi önemli dosyalar varsa yedeklemem gerekir... peki yedeklemeyi nasıl yapıcam?
Sorunu çözdüm arkadaşlar, kalan 300 gb lık alanı sildim boş kaldı onu da c ye koydum yani d ve c yi birleştirdim... yine de yardımlarınız için teşekkürler konu kilitlenebilir....