Şimdi Ara

Sabit iç mekan video çekimi için tavsiye 1250lira civarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayırlı günler. Öncelikle konuyu netleştireyim iç mekanda konuşmacıyı çekmek için cihaza ihtiyaç var bunun için video kamera mı almalı yoksa fotoğraf makinası da aynı işlevi yerine getirir mi. Zoom önemli değil iç mekanda (ışıklandırma da yapılacak) sabit noktadan kaliteli bir çekim gerekiyor. Ayrıca ses de net olmalı ses çıkışlı olması da önemli bu nedenle.

Sorma nedenimin ise baktığımda video kameraların çekimleri beni tatmin etmedi kendi fotoğraf makinamla sanki daha güzel video alıyorum (panasonic tz20)

Ayrıca şöyle bir durum var. Video kamera alınsa da fotoğraf makinası yine alınacak. Onun yerine bütçe birleştirilerek tek cihaz da alınabilir (iki işlevi de yerine getirebilecekse tabi)

Özet olarak budur yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

• 550D + 18-55 ve kalan ile mikrofon alınabilir.
  • Teşekkür ederim cevap için hocam. Günlük çekimler için kullanmak istediğimizde üzerinde gelen lens yeterli olur mu yoksa onun için lens tavsiyeniz olur mu.

Bir de fiyatı artırsak farklı bir tavsiyeniz olur mu yoksa bu cihaz iyi midir. Özellikle video konusunda iyi olması çok önemli. Açıkçası detaylı bilgiye ihtiyacım var vaktiniz olur da yanıtlarsanız çok sevinirim.
  • Rica ederim. İç mekan çekimleri için 10-22,15-85,17-40 gibi objektifler yeterlidir ancak uzak mesafe çekimleri ve makro için 100mm üstü objektifler tercih edilmelidir.

Bütçe arttırılacaksa video kamera tercih edilmesi daha iyi olur. 2500 civarına Hdr-Pj820e alınabilir.
  • Peki hocam 550d yi pek bulamadım sıfır olarak ama 600d, 650d var bunlar herhalde yakın cihazlar 3'ü arasından hangisi en iyisidir. Öncelik video olacak. Bir de iç mekanda kullandığım lensi normal günlük çekimlerde de kullanabilir miyim(makro ve ya uzak çekim olmayacak). Sök tak olacak yoksa (gerçi olsa cihaza zararı olur mu bilmiyorum)
  • quote:

Peki hocam 550d yi pek bulamadım sıfır olarak ama 600d, 650d var bunlar herhalde yakın cihazlar 3'ü arasından hangisi en iyisidir.

550D ve 600D'de olmayan videoda otomatik odaklama ve 9 af noktası 650D'yi video için daha iyi bir seçenek haline getiriyor. Fotoğraf kalitesi konusunda 3 makina arasındaki fark yok denecek kadar azdır. 550d,600d,650d kullanmış biri olarak video kalitesinde fark göremedim ancak 650D'nin af hızı konusundaki avantajını göz ardı etmemek gerekir.

quote:

Öncelik video olacak. Bir de iç mekanda kullandığım lensi normal günlük çekimlerde de kullanabilir miyim(makro ve ya uzak çekim olmayacak).

İç mekan çekimleri ve manzara için bahsi geçen 50mm altı objektifler günlük kullanım için yeterli olacaktır.

quote:

Sök tak olacak yoksa (gerçi olsa cihaza zararı olur mu bilmiyorum)

Sök-tak işleminin makinaya ve objektife herhangi bir zararı yoktur.

• Af konusu önemli o zaman 650d'ye yoğunlaşayım.
    Vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim inş. başkalarının da işini görür çünkü net birşey bulamamıştım benim durumuma benzer durumlar için.
  • nOnAME* kullanıcısına yanıt
    canon 600d yanına canon 40mm. STM lens tam bu işe uygun...

@nOnAME*
  • Sağolun hocam Fiyat araştırıyorum inş. bu şekilde güzel olacak.

Bir de aynı durum için (video çekimi foto çekimi bir arada) dijital kamera önerisi de verir misiniz. Diğerinin yerini tutmaz belki ama olsa hangisi olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nOnAME*

Sağolun hocam Fiyat araştırıyorum inş. bu şekilde güzel olacak.

Bir de aynı durum için (video çekimi foto çekimi bir arada) dijital kamera önerisi de verir misiniz. Diğerinin yerini tutmaz belki ama olsa hangisi olur?

eskiden canon hg20 vardı çok iyiydi artık üretilmiyor iyi kameraydı, dslr'ler geliştikçe kameraya yönelim azaldı...
    güncel modellerden legria hf-r506 fena değil...
    bence canon 600d ve 40mm. stm tarifinize en uygun ikili...

ayrıca;
    video konusunda panasonic makinalar iyidir ama pahalı (gh serisi)...

• Hocam dijital fotoğraf makinasi diyecektim kamera demisim k.bakmayin. Simdi bu dedigim cihazi farkli kisilerin kullanma ihtimali de var ve dslr kullanm bilgisi de pek yok. Yani djital fotograf makinasi kullanim açısından kolay olabilir ama 600dye yakin video fotograf performansi olmaz herhalde. Cihaz tavsiyeniz var mi iki konuda da iyi denilebilecek dijitallerden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony DSC-HX30V önerebilirim, İphonedo beyciğimde bizzat kullanır kendisini
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.