Şimdi Ara

Sabit IP ve Statik IP nedir bilen varmı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
13.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar statik IP ve sabit IP nedir yardımcı olurmusunuz bi soru sorcam şimdi bizim dükkanımızda güvenlik kamerası var onun IP si ne bilmiyorum ama bana söylediklerine göre o sadece kamera için oluyomuş ondan kablo çekip internet alamıyomuşuz doğrumu ben kameranın kullandığı modemden interneti almak istiyorum kullanma olayı mümkünmüdür konu ile alakası olan bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi...

• ne dediğini anlamıram, kamerayı neden internete bağlıyorsunuz ki
  • Dostum kameralar için nasıl olur bilmem ama senin modeminde 2 tane çıkış varsa birini pc ne diğerini kamerana takabilirsin diye düşünüyorum. Aksi halde switch alır modemden lan çıkışını alır switche verir ordan da çıkış alıp kamera ve bilgisayara dağıtırsın. Statik ip olayına gelince,bi elinle verdiğin ip vardır o sabit durur bi de bilgisayarın otomatik verdiği ip vardır. Pek ip ile alakası olduğunu sanmıyorum. sorun olursa yaz yardımcı olmaya çalışırım.
  • güvenlik kamerasının kullandığı internet ten eternet kablo çekip bilgisayar internete girebilirmi bunu soruyorum dostlar

sabit IP diyolar sanırım ona ondan internet alınamıyomuş diye biliyorum ama blekide bilmiyorumdur yardımcı olurmusunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HalilBey -- 16 Mayıs 2011; 22:47:28 >
  • yokmu bi insan evladı yardım edebilicek offff kafam karıştı yarın denicem bakıcam olucakmı olmıcakmı burdakilerden hayır yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: DomuzBağcı

güvenlik kamerasının kullandığı internet ten eternet kablo çekip bilgisayar internete girebilirmi bunu soruyorum dostlar

sabit IP diyolar sanırım ona ondan internet alınamıyomuş diye biliyorum ama blekide bilmiyorumdur yardımcı olurmusunuz

Dostum girmemesi için bi sebep göremiyorum. Switch'den çıkış alır bi kameraya bi de bilgisayara verirsin neti. İkisi de kullanır.
  • Uzman birisine sorman lazım bu konuyu burdaki bilgilere güvenme.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sabit ip ile statik ip aynı şeydir. biz türkler statik ipye sabit ip diyoruz.

eğer bir statik ip yok ise her modemi kapatıp açtığınızda veya buna benze durumlar olduğunda bulunduğunuz ISS den farklı ipler alırsınız. siz kamera kurduğunuz ve farklı bir noktadan izlemek istediğiniz için ipnizi bilmeli ve bu ipye bağlanmaya çalışmalısınız. sadece ip bilmek yetmez. modeminizin nat ayarlarından dışardan gelen istekleri güvenlik cihazınıza yönlendirmelisiniz.

mevcut ipnizi www.whatismyip.com adresinde öğrenebilirsiniz

statik ip sahibi olmak istiyorsanız bağlı olduğunuz ISS'e (ttnet, biri vb.) başvurmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kankabir -- 18 Mayıs 2011; 11:04:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kankabir

statik ip sahibi olmak istiyorsanız bağlı olduğunuz ISS'e (ttnet, biri vb.) başvurmalısınız.

dyndns üzerinden bedava bir dns alsa olmazmı ?
  • Sabit IP nedir?
    Sabit IP (Static IP) adresi, adından da anlaşılacağı gibi durağan IP yani değişmeyen IP adresidir.

ISS tarafından internet paketi alırken veya aldıktan sonra telefon ile static IP başvurusu yapılabilmektedir.

ISS tarafından atanan static ip adresi sadece size özel olup, her ay internet paket tarifenize eklenmek suretiyle cüzzi bir rakamla ücretlendirilir.

Static IP adresi sabit olup dinamic IP adresi gibi değişken değildir ve modemi açıp kapatma yöntemiyle değişmez. Static IP adresi'nin değiştirilmesi için servis sağlayıcısıyla irtibata geçilmesi ve yeni bir static IP talebinde bulunulması gerekir.

Static IP adresi genellikle; Hosting, Mail sunucuları, VPN, RDP bağlantıları gibi hizmetler için tercih edilir. Örneğin, bir kullanıcı kendi bünyesinde bir hosting oluşturmak ve bu hosting üzerinden bir web sitesi yayını yapmak istiyorsa, static bir ip adresi alması ve web sitesini yayınlayacağı domain adresini, bu ip adresine yönlendirmesi gerekir.

Çünkü hosting ve web sitesi işlemleri için IP adresinin sabit olması gerekir. Burada domain yönlendirmesi ip adresi için isim ataması demektir. Aksi durumda IP adresinin değişmesi, domainin yönlendiği IP adresinin erişilememesine ve bu yayının durmasına neden olacaktır.

IP adresinizin static IP olup olmadığını öğrenmek için ip adresim sayfasından ip numaranızı öğrendikten sonra, devamında modeminizi kapatarak 10 saniye bekleyip sonra tekrar açınız. Önceden girdiğiniz ip no bul sayfasına tekrar giriniz ve tarayıcıdan sayfayı yenileyiniz.

(Tarayıcıdan sayfayı yenilemeniz gereklidir. Aksi durumda sayfayı kapatıp tekrar açmış olsanız bile caching özelliğinden ötürü eski ip adresiniz görünecektir.) Şayet ip numarası değişmiyorsa static IP adresine, değişiyor ise dinamic IPadresine sahipsiniz demektir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.