Şimdi Ara

Saç kurutmama makinası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Saç kurutma makinesinin ısıtıcı dirençlerini çıkartıp çalıştırmak istiyorum. Dirençleri çıkardığımda motorun bozulmaması için nasıl bir devre kullanmalıyım?

• motor zaten gerilimi alınca dönecektir. Burada gerilimi AC'den DC'ye çevirmen gerekiyor. Motor DC motordu sanırım. akımı fazla gelirse seri bir direnç atabilirsin motora. Ama watt'lı direnç olmalı.
  • bence hiç uğraşmayıp , bir elektrikçiden taşı ile birlikte 3-5 YTL ye bir rezistans alın. motor rezistanstaki gerilim düşümü prensibi ile çalışıyor. bir rezistans , bir saç kurutmamadan çok daha ucuz...
    Saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Network KILLER

motor zaten gerilimi alınca dönecektir. Burada gerilimi AC'den DC'ye çevirmen gerekiyor. Motor DC motordu sanırım. akımı fazla gelirse seri bir direnç atabilirsin motora. Ama watt'lı direnç olmalı.

İçerisindeki motor doğru akım motoru. Köprü diyot devresinden sonra enerji alıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: untayk

bence hiç uğraşmayıp , bir elektrikçiden taşı ile birlikte 3-5 YTL ye bir rezistans alın. motor rezistanstaki gerilim düşümü prensibi ile çalışıyor. bir rezistans , bir saç kurutmamadan çok daha ucuz...
    Saygılar.

Benim amacım, dirençleri ucuza maal etmekten çok, saç kurutma makinesinin ısıtma özelliğini kaldırmaktı. Bu yüzden de başlığı bu tür yanlış anlaşılmaları engellemek için, özellikle "saç kurutmama makinesi" olarak yazmıştım. Dirençleri çıkardıktan sonra ısınmayı en aza indirecek ve az yer kaplayacak bir devre eklemek istiyorum.

• sayın ağabey

saç kurutma devresi rezistans termik ac gerilimi kırpan yani 110 volta indiren bi kısma / açma anahtar

rezistansın orta ucundan gerilim bölücü olarak 24 volt civarı alınan ac gerilimin motor uçlarındaki köprü diyot yardımı ile doğrultulan bir sistem ,

fan motoru dönmez ise rezistans soğuyamaz ve yanar

motoru çalıştırmak için ac 24 yada diyotlar ile doğrultup 24 v dc vermen gerekir
  • Bu işi 220 volt ile yapman zor. yani ısıtıcı direnci sökersen motorun haliyle fazla gerilime maruz kalacak ve yanacak. Bu iş için voltu düşük ama watı yüksek bir adaptör kullanabilirsi. 12v 5A iyi mesela. motor oldukça güzel ve hızlı çalışıyor. Bu şekilde oldukça fazla soğuk hava üretiyor.
  • Paxil arkadaşım , ben tam tersinden anlamışım....
    istediğinizin çözümünü arkadaşlar anlatmış zaten...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Saç Kurutma makinesi yardım edin
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • saç kurutma makinasının içindeki rezinstans ile motor seri mi bağlı ?
  • Cihazın içindeki rezistansı iptal edince olmuyormu ?
  • bağlantı sanırım şöyle bişey:

• rezistansi çikarirsan güçlü bir 12V güç kaynagi yapman laz1m.ama ne amaç için yapmak istiyon bilmiyorum çünkü onlar firçali motor oldugu için çok uzun süre çalistiramazs1n çabuk bozulur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.