Şimdi Ara

Saçım çok kırık 4 numaraya vurucam, sizce doğru mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
1.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 17 Yaşındayım saçlarım iyice kötü hâle geldi. Nasıl kötü derseniz çok kuru, çok mat, çok sert ve çok kuru saçlarım var. Eskiden böyle değildi yani 2-3 sene önce kadar. Yumuşacık parlak sağlıklı saçlarım vardı. Bu hale gelmesinin sebebini ergenlik olarak düşünüyordum yani ileride düzelir diye pek takmadım ama artık çok bıktım. Tarakla tarayamıyorum sürekli karışıyor çok da uzun değil 6,5 cm şu an.

Artık karar verdim ve saçımın tümünü 4 numaraya vurucam yani hayatımda ilk defa yapıcam o yüzden çok tırsıyorum daha önce hiç bu kadar kısa kesmedim çok tipsiz olucam ama kararlıyım. Kestikten sonra da sık sık bakım uygulicam Size sorum şu saçımı kestiğimde yenilenmesini umut ediyorum bilen deneyen varsa işe yarar mı ?

• Hadi kimse yok mu bi yardımcı olun lütfen
  • Hazır vurdurmuşken 3'e vurdur bro hem daha etkili olur bende önümüzdeki yaz vurdurcam 3'e baya seyrekleşti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ss at hem dh işini görsün hemde sana yardımcı olsun
  • 6 cm saçta nasıl bir kırık oluşabilirki kardeşim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saçım dalgalı diye 2 günde bir fön çektim sürekli, sonra kurudu sertleşti böyle oldu yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa232 -- 6 Ekim 2015; 18:05:12 >
  • Hayir kestirme seviyorsan sacimi boyatmaya gitmistim kuafore adam 10 dkda bir saclarin cok yipranmis dedi ama ben asla kesmem bence bakim urunleri falan al sac kremi elidorun mesela yumusatir guzel bir sampuan al sac bakim yagi spreyi al sacina uygun kestirmen cok mantiksiz olur cunku yipranmamis belli ki sana oyle geliyor sacin kuru demek benim de oyle takma. ben boyadigimda yipranmisti durduk yere yipranacak hali yok yani saclarinin ama dersen ki sunu yaptim bunu yaptim cok yiprandi o zaman kestir saglikli uzasinlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kullaniciismi kullanıcısına yanıt
    Selamün aleyküm Harun abi

• O saç türünü biliyorum. Çalı gibi olur. Tarak vursan tarak takılı kalır. Şekle girmez. Bakımsız görünür. Bizşm sınıftada var öyle arkadaş. Onun annesininde öyleymiş sonradan düzelmiş. Şimdi kendisininde düzelecek diye umut ediyor. Biraz uzasa kestirmeye gidiyor.

Kestirmeyi bende istemiyorum kardeşim ama başka çarem kalmadı, bir sürü profesyonel bakım ürünü denedim, schwarzkopf gliss keratin içerikli bakım şampuanı, kremi, morfose keratin serum bile kullandım o da sürünce yumuşacık yapıyo ama ertesi gün yine aynı ve üstelik yıkadığımda kuruyunca bi kabarıyo kıvrılıyo falan bıktım kestiricem kendine gelsin
  • Heh aynen öyle kardeşim anlatamadığımı anlattın çok sağol, eskiden böyle değildi işte parlak yumuşak kolay şekil alan saçlarım vardı şimdi böyle oldu daha da düzelmedi hiç de 3-4 numara vurmadım hayatımda
  • Anladim sizi benim de oyle saclarim zaten de sac tipi bu yani kupkuru kabarik cansiz ve elektrikli ben istersem jilet vurayim sacima yine ayni cikiyor sac tipim bu cunku ama sizin de sanirim kuru tabi kestirin duzlestirici cok yiprattiysa mesela ben de kullaniyorum ama kestirip uzasa yine kullanirim kullanmadan yapamiyorum asla. Bir de kisa sac yakisacak mi o da var ozellikle 4 numaradan bahsediyoruz. Ben 2.5 ay once falan sadece yanlari aldirdim makineyle kac gun hafta falan duzgun disari cikmadim tatildi diye yaptim zaten okul zamaninda yapmam asla da hic yakismamisti bana tabi karar sizin ama yakismazsa o sacin uzamasi cok zaman aliyor 4 numaraysa bu sac hele tatilde kestirseydiniz keske
    Çok haklısın hocam ama tatilde de gezme, deniz falan derken hep dışarıdaydım cesaret edemedim, biliyorum bok gibi olucak yakışmasını umut etmiyorum eğer düzelicekse mecbur kesicem sonuçta cefasını çekmeden sefasını süremem
  • Ne diyim haklisin tabi kestir o zaman ama saniyorum ki bence uclari yipranmis senin saclarinin. Yani sacin 5 cm falansa ornegin 3 cmsini kestir tabi 4 numaranin hic yakismayacagini dusunuyorsan ki bence yakisir. Ama bir kontrol et istersen dipleri diplerin yiprandigini cok sanmiyorum

Elimle diplerden tutup uca doğru çektiğimde yarıdan sonra sertlik ve kuruluğu hissediyorum yani 5 numara yapsam yeter galiba
  • acaba daha önce benim gibi bu durumdan şikayetçi olup sonra saçını 3 numaraya vurdurunca düzeldiğini söyleyen biri var mı varsa yazsa keşke gözüm kapalı vururum sıfıra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa232 -- 6 Ekim 2015; 18:45:26 >
  • biten şampuanları sulandırarak 5yıl boyunca kullanma
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa232

Heh aynen öyle kardeşim anlatamadığımı anlattın çok sağol, eskiden böyle değildi işte parlak yumuşak kolay şekil alan saçlarım vardı şimdi böyle oldu daha da düzelmedi hiç de 3-4 numara vurmadım hayatımda

Alışsan iyi olur. 3-4 numaraya. Uzadığında daha beter görünüyor. Jilete vurman faydalı olabilir. Yazın falan bir jilete vur. Yeni çıkan saçlarınada güzel saç kremi sür. Kaliteli şampuan kullan en az 10 lira olsun kullandığın şampuan diğerleri zaten sabun. Düzelirse düzelir düzelmezse 0a vur. İyi duruyorsa kalsın. Durmuyorsa kısa ttacakdın yapacak bişey yok.

• Vay be yanlız değilmişim

• Kestirme diyen arkadaşları kesinlikle takma. kırık saçlar ın kök uçları gün geçtikçe zayıflar ve dökülür bu da saç kaybı demek

bence 3 numara kestirmelisin hem saçın dökülmez hemde uzayınca daha güzel daha parlak bir saçın olur
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.