Şimdi Ara

SADECE A3 SAHİPLERİ VE MERAKLILARI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
5.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben a3 2007 model 1.6 fsi sportblack kullanıcısıyım. şuan yenilemeyi düşünüyorum. a3 ün en düşük serisi
    27.000 euro dan başlıyor. bu fiatlara, a3 ün alt sınıflarında bulunan, en yüksek donanımlı arabalar alabiliyorsun,
    araba forumda bilgi sahibi olmak icin biraz goz gezdirdim. a3 ün en düşük serisi ile astra, golf ve toyota gibi arabalar en dolu
    paketlerini kıyaslıyorlar (aynı fiat olarak), gercekten hb gurubunda bulunan bu arabalar donanımı fazlalaştırarak a3 kalitesini yakalayabildi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurt_35 -- 1 Ocak 2012; 20:26:10 >

• selam hocam bende aynı soruyu soruyordum bu günlerde 2007*2008 opel toyat ford falan mı 2002*2003 a3 mu sen bir a3 kullanıcısı olarak ne dersin peki benim için arabanın fulunden cok kullanısı ve emniyet yani araba yoldan cıkmasın ağırlığını hissedeyim istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: zmdeniz

selam hocam bende aynı soruyu soruyordum bu günlerde 2007*2008 opel toyat ford falan mı 2002*2003 a3 mu sen bir a3 kullanıcısı olarak ne dersin peki benim için arabanın fulunden cok kullanısı ve emniyet yani araba yoldan cıkmasın ağırlığını hissedeyim istiyorum
    eski kasa a3 lerin 2002-2003 lerini daha once kullanmadım.
    2002-2003 a3 yerine 2007-2008 astra, hb focus veya toyota almak daha mantıklı geliyor...
    ama aynı modellerde tartışmasız a3 derdim.
    şunuda belirtmek isterim ki yukarıda resmini gordüğünüz a3 yeni tasarlanmış 2005-2009 arası üretilen kasa (pancuru bütün olan)
    2009 ve üstü aynı kasanın makyajlanmış halidir.
    imkanları zorlayıp 2005 ve üstü a3 alabiliyorsanız kesinlikle a3 sportblack (5 kapı) derim. hem spor hem aile arabası
    a3 1.6 fsi sportblack kalkış ve vites aralığı biraz yavaştır (astra, focus gibide değil). bunun sebebide ağırlığının 1340 kg olmasıdır. nerdeyse mercedes
    ağırlığında yani dolu bir araba, belirli bir sürata ulaştıktan sonra 1.6 motorlu arabaları bir tarafa bırak 2.0 motorlu arabaları bile zorlarsın
    kalite, marka, konfor, yol tutuş, tartımaya bile gerek yok
    a3 ün 2005 ve yukarı modellerinin, astra, focus, toyota gibi arabalarla en yeni modelleri ile bile kıyaslanması yanlış,

orneğin; 2005 model bir a3 daha yerinde ok gibi duruyor, belli birkac marka haric aynı model diğer arabalara bakıyorsun
    ic dış hertarafı deform olmuş...orjinalde olsa...

• quote:

Orijinalden alıntı: kurt_35

eski kasa a3 lerin 2002-2003 lerini daha once kullanmadım.
    2002-2003 a3 yerine 2007-2008 astra, hb focus veya toyota almak daha mantıklı geliyor...
    ama aynı modellerde tartışmasız a3 derdim.
    şunuda belirtmek isterim ki yukarıda resmini gordüğünüz a3 yeni tasarlanmış 2005-2009 arası üretilen kasa (pancuru bütün olan)
    2009 ve üstü aynı kasanın makyajlanmış halidir.
    imkanları zorlayıp 2005 ve üstü a3 alabiliyorsanız kesinlikle a3 sportblack (5 kapı) derim. hem spor hem aile arabası
    a3 1.6 fsi sportblack kalkış ve vites aralığı biraz yavaştır (astra, focus gibide değil). bunun sebebide ağırlığının 1340 kg olmasıdır. nerdeyse mercedes
    ağırlığında yani dolu bir araba, belirli bir sürata ulaştıktan sonra 1.6 motorlu arabaları bir tarafa bırak 2.0 motorlu arabaları bile zorlarsın
    kalite, marka, konfor, yol tutuş, tartımaya bile gerek yok
    a3 ün 2005 ve yukarı modellerinin, astra, focus, toyota gibi arabalarla en yeni modelleri ile bile kıyaslanması yanlış,

orneğin; 2005 model bir a3 daha yerinde ok gibi duruyor, belli birkac marka haric aynı model diğer arabalara bakıyorsun
    ic dış hertarafı deform olmuş...orjinalde olsa...

Alıntıları Göster
    Cevabın için teşekkürler

tabi benim durum biraz farklı yani elimden gelen fiyat en fazla 28 milyar cıvarı bu fiyatada 2005 imkansız belki 2004 dusunebilirdim ama 2004 de 5 kapı yok aradım bulamadım

ben arabadan konfor olarak sadece suruş beklentim var gunde uzun ytol 150 km yapıyorum ve arabama guvenmek istiyorum cunku yeni bir kaza yaptım 2007 corsayla pert oldu araba ondan sonra acıkcası o arabalara guvenim kalmadı tabi benim hatam da olabilir ama piskolojık olarak guvenmıyorum artık ondan dolayı alabıleceğım model 2003 tuplu olabilir sence cok masraf cıkarırmı bana bakımları falan pahalımıdır ve yine bana 2007 focus mu al dersin

• quote:

Cevabın için teşekkürler

tabi benim durum biraz farklı yani elimden gelen fiyat en fazla 28 milyar cıvarı bu fiyatada 2005 imkansız belki 2004 dusunebilirdim ama 2004 de 5 kapı yok aradım bulamadım

ben arabadan konfor olarak sadece suruş beklentim var gunde uzun ytol 150 km yapıyorum ve arabama guvenmek istiyorum cunku yeni bir kaza yaptım 2007 corsayla pert oldu araba ondan sonra acıkcası o arabalara guvenim kalmadı tabi benim hatam da olabilir ama piskolojık olarak guvenmıyorum artık ondan dolayı alabıleceğım model 2003 tuplu olabilir sence cok masraf cıkarırmı bana bakımları falan pahalımıdır ve yine bana 2007 focus mu al dersin

Alıntıları Göster
    elinizdeki paraya net bir cevap modelli a3 alamıyorsan, 2008 honda civic yada 2006 golf V başka arabaya bakma
    hondanın motoru cok sağlamdır, golfünde kasası iki arabayıda incele kararı oyle ver, ikiside piyasa arabası, diğer arabaları boşver derim

• quote:

elinizdeki paraya net bir cevap modelli a3 alamıyorsan, 2008 honda civic yada 2006 golf V başka arabaya bakma
    hondanın motoru cok sağlamdır, golfünde kasası iki arabayıda incele kararı oyle ver, ikiside piyasa arabası, diğer arabaları boşver derim

Alıntıları Göster
    aklıma gelmişken aracınıza lpg düşünüyorsanız, motor seceneklerine dikkat edin yeni nesil bazı motorlarda
    uyum sağlamıyor, orneğin fsi motorlarda uyum sağlamıyor diye biliyorum, araştırmak lazım tekoliji değişiyor
    belki bunada lpg firmaları cozüm bulmuş olabilirler.

• quote:

aklıma gelmişken aracınıza lpg düşünüyorsanız, motor seceneklerine dikkat edin yeni nesil bazı motorlarda
    uyum sağlamıyor, orneğin fsi motorlarda uyum sağlamıyor diye biliyorum, araştırmak lazım tekoliji değişiyor
    belki bunada lpg firmaları cozüm bulmuş olabilirler.

Alıntıları Göster
    yani sır ısrarla 2003 a3 almayın diyosunuz peki neden acıklarsanız cok sevinirim yanlış anlamayın bilgi almak için soruyorum teşekkürler
  • quote:

yani sır ısrarla 2003 a3 almayın diyosunuz peki neden acıklarsanız cok sevinirim yanlış anlamayın bilgi almak için soruyorum teşekkürler

ben 2003 a3 almayın demiyorum bakım masrafları yonünden ve 2005 den sonra audi kasa değiştirdi. 2005-2009 aynı kasa 2009 ve üstü
    aynı kasanın makyajlanmış halidir. alacaksanız yeni kasa düzgün bir a3 alın demek istedim. markası ne olursa olsun eski model arabalara pek sıcak bakmıyorum. tabiricair ise yeni olsunda clio olsun gibi...
    audi a3 kullanıcıları genelde cok sert kullanıcılardır arabaya acımazlar bu yüzden eski modelleri genelde yıprak olur,
    km. yapmamış, ilk elden, orjial düzgün bir a3 bulursanız neden olmasın, ama biraz zor bulunur.
    2003 de olsa bahsi gecen arabaların 2 nci elinden daha iyi ve sağlamdır

a3 bir tarzdır.

• ablamın 02 model çift kapı a3 ü var.gayet rahat ve konforlu.yalnız biraz basık olması kötü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-998FC4A60

ablamın 02 model çift kapı a3 ü var.gayet rahat ve konforlu.yalnız biraz basık olması kötü
    2000 model a3 1.6 ambition gümüş renk kullandım yaklaşık 2 sene kadar. Ve toplamda 8-9 kere arab değiştirdim. Bunlar arasında Alfa romeo ford rover bile var. Audiden aldığım hazzı hiçö bir arabadan alamadım. Bi kere en önemlisi çok klas bir araba diğerilerinin üstünde. Yani rakibi sadece bmw ve mercedes.

2 gün sonra 2004 modelini alıyorum. Araç çok daha güzel ve dikkat cekici. Alabiliyorsanız o rakamlara 2004 temiz bir tane düşürün. Ben tiptronic versiyonu 28000 tl ye aldım sayılır. Bence başka araclara hiç bakmayın. 2 kapı sizin icin sorun olmayacaksa Audi vazgecilmez olabiliyor.

bu arada 2000 model a3 ü 2 sene kullandım sadece 1 kere servisine götürdüm oda 350 tl tutmuştu. Onun dışında motor tık demedi. Bunlarıda düşünmekte fayda var bence.

şimdidden alacağınız araç hayırlı olsun.

• Kullandığınız 2000 model A3 1.6 8V olan modelmiydi? Bu motor ların performans ve yakıt tüketimleri nedir? tavsiye edermisiniz?

quote:

Orijinalden alıntı: freedommaker

2000 model a3 1.6 ambition gümüş renk kullandım yaklaşık 2 sene kadar. Ve toplamda 8-9 kere arab değiştirdim. Bunlar arasında Alfa romeo ford rover bile var. Audiden aldığım hazzı hiçö bir arabadan alamadım. Bi kere en önemlisi çok klas bir araba diğerilerinin üstünde. Yani rakibi sadece bmw ve mercedes.

2 gün sonra 2004 modelini alıyorum. Araç çok daha güzel ve dikkat cekici. Alabiliyorsanız o rakamlara 2004 temiz bir tane düşürün. Ben tiptronic versiyonu 28000 tl ye aldım sayılır. Bence başka araclara hiç bakmayın. 2 kapı sizin icin sorun olmayacaksa Audi vazgecilmez olabiliyor.

bu arada 2000 model a3 ü 2 sene kullandım sadece 1 kere servisine götürdüm oda 350 tl tutmuştu. Onun dışında motor tık demedi. Bunlarıda düşünmekte fayda var bence.

şimdidden alacağınız araç hayırlı olsun.

• 1.6 8v motor wv grubunun hemen her modelinde kullandigi cok uzun omurlu bana gore oldukca atak fakat yakit konusunda xok az daha fazla yakar yeni 1.6 motorlara gore, oda tecrubeli ve motoru iyi bilen bir kullanici icin cok dert degil zira 4. Vites 50 km, 5. Vites 60 km. Hizlarda rahatlikla yuruyen bir arac, arabama binen herkez sasiriyor buna, bu sayedede motor az devir cevirdiginden motor omru oldukca uzun oluyor. Benim aracim 107 binde, 400 bini gorucem insallah. Bu motora hararet yaptirmayin yeter...
  • quote:

Orijinalden alıntı: formalist

1.6 8v motor wv grubunun hemen her modelinde kullandigi cok uzun omurlu bana gore oldukca atak fakat yakit konusunda xok az daha fazla yakar yeni 1.6 motorlara gore, oda tecrubeli ve motoru iyi bilen bir kullanici icin cok dert degil zira 4. Vites 50 km, 5. Vites 60 km. Hizlarda rahatlikla yuruyen bir arac, arabama binen herkez sasiriyor buna, bu sayedede motor az devir cevirdiginden motor omru oldukca uzun oluyor. Benim aracim 107 binde, 400 bini gorucem insallah. Bu motora hararet yaptirmayin yeter...
    1980 Km toplam yol sadece 1 bucuç saat mola verdim araba tık demeden gitti 2006 ambition sport modeli trip. vites. ve şehir dışında çok çok az yakıyor.
    lpg ye bile gerek yok bence.

ne hararet göstergesi 1 cizgi bile yükseldi nede geri geldiğimde ne yağında ne suyunda hiç bir problem yoktu..
    ve halen devam aynı şekilde:)

• quote:

Orijinalden alıntı: samettan

1980 Km toplam yol sadece 1 bucuç saat mola verdim araba tık demeden gitti 2006 ambition sport modeli trip. vites. ve şehir dışında çok çok az yakıyor.
    lpg ye bile gerek yok bence.

ne hararet göstergesi 1 cizgi bile yükseldi nede geri geldiğimde ne yağında ne suyunda hiç bir problem yoktu..
    ve halen devam aynı şekilde:)

Alıntıları Göster
    formda milletin anlata anlata bitiremediği c sekmentide bulunan coğu arabaları kulladım
    gercekten iclerinde a3 son nokta, fiat olarak pahalı ama hakkını veriyor,

• quote:

formda milletin anlata anlata bitiremediği c sekmentide bulunan coğu arabaları kulladım
    gercekten iclerinde a3 son nokta, fiat olarak pahalı ama hakkını veriyor,

Alıntıları Göster
    bende 2010 1.4 tfsi var.125 liklerden.attraction sportback,advance paket var.ibis beyazı.
    sınıfında lider araç diye aldım.performansı durusu,yakışı,herşeyinden çok memnunum bir tek jantlarını beğenmiyorum onları da değiştirmeyi düşünüyorum.soruları olanlara cevaplayabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: AudiA6

bende 2010 1.4 tfsi var.125 liklerden.attraction sportback,advance paket var.ibis beyazı.
    sınıfında lider araç diye aldım.performansı durusu,yakışı,herşeyinden çok memnunum bir tek jantlarını beğenmiyorum onları da değiştirmeyi düşünüyorum.soruları olanlara cevaplayabilirim.

Alıntıları Göster
    diğer markaların coğunlukla 1.4 tfsi motorlarda 160 hp üretirken, kendi sekmentinde en son zirve olan
    a3 1.4 tfsi motorlarda neden 160 hp üretmediğini merak ediyorum
  • quote:

diğer markaların coğunlukla 1.4 tfsi motorlarda 160 hp üretirken, kendi sekmentinde en son zirve olan
    a3 1.4 tfsi motorlarda neden 160 hp üretmediğini merak ediyorum

Alıntıları Göster
    arkadaşlar A3 ne zaman kasa yenileyecek 2011 yılı içinde bir değişim söz konusu mu ?
  • muhtemelen 2012 modeller yeni kasa olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: formalist

muhtemelen 2012 modeller yeni kasa olacak
    Arkadaşlar, ben aslında bir Audi fanataği değilim.
    Beni uzun zaman götürecek bir araba almaya niyetlendim.
    Dizel, otomatik, 1.6 veya daha düşük motorlu olan arabaların neredeyse hepsine baktım.
    Fiyatları 50.000 ile 60.000 arasında değişiyor.
    Daha sonra kardeşimin ısrarı ile sıfır araba almaktansa 2009 model, otomatik vites 1.4TFSI, cam tavan
    A3 almayı düşünmeye başladım.
    Diğer arabaları test de ettim. Fakat hiç biri hoşuma gitmedi. Jetta'ya da 62000 lira vermek bana pek mantıklı gelmedi.
    50.000 lira civarına bahsettiğim A3'ler mevcut.
    Arabanın otomatik vitesi, şehir içi yakışı, sürüş dinamiği, konforu ve içeriye aldığı ses düzeyi ile ilgili kısaca bilgi verebilir misiniz?
    Sizce sıfır araba almak yerine ikinci el A3 almak mantıklı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: AudiA6

acaba araç nasıl atikliği çevikliği gaza tepkimesi vs. maksimum kaç km sürate çıktınız zorlanma vs oluyor muydu?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.