Şimdi Ara

Sadece içimi dökmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mezuna kaldım. Geçen sene oldukça kötü bir derece yapmıştım. Bu sene geçen seneki gibi olmayacaktı. Geçen seneden daha iyiyim ama hala beklediğim yükselişleri alamıyorum. Boşuna kalmışım diyemem kesinlikle ama kalmasam da değişen çok bir şey olmayacakmis sanki.

3 aydır yerimde sayıyorum. Artiramiyorum netlerimi. Günlük 6-7 saat çalışıyorum, bu kadar çalışmama rağmen netlerim artmayinca da boşu boşuna zamanım gidiyor gibi hissediyorum. Artık gerizekalı olduğumu filan düşüneceğim. Çevremdeki herkes zeki olduğumu söylüyor ama bıktım artık.

Türkçe'den bir denemede 37.50 geliyor öbüründe 26. Sosyalde birinde 17.50 geliyor birinde 11. Matematikte birinde 24 geliyor (en yüksek bu yazdan beri çalışmama rağmen), birinde 13.50 geliyor. Bu oynamalar beni çileden çıkartiyor. Fen zaten 3-4. Bazen 0. AYT girmiyorum bile. Gerçek sınavda ilk netler gibi gelirse iyi zaten. Ama ya ikinci yazdıklarım gibi gelirse?

Çalıştığım konuyu 2 hafta sonra unutmuş oluyorum. Denemede bir soru çıkıyor onunla ilgili, yapamıyorum. Neden yapamadığıma bakıyorum, o an anlıyorum, 4 gün sonra yine gidiyor. Matematik sorularında özellikle bu oluyor.

3 aydır netlerim +5 -5 civarında. Şimdi eşkenar dörtgen ve deltoid konusundan bir test cozeyim dedim. 12 soruyu 1 saatte bitirdim. E daha bunun kimyası var, coğrafyası var, edebiyatı var. Günlük denemesi var (bazı günler genel deneme, bazı günler bölüm denemesi)

Psikoloji okumayı çok istiyorum. Hatta dünya çapında birisi bile olmak istiyorum. O kadar sevip o kadar güveniyorum kendime bu alanda. Ama daha önümdeki engelleri asamazken bırak dünya çapını, bölümüne yetecek kadar puan alamıyorum. Bu da rahatsız ediyor beni.

Bazen olmayacakmis gibi hissediyorum. Bazen sadece ha gayret, az daha diyorum. Biraz da bunaldım sanırım. Temmuz'dan beri çalışıyorum. Sadece çalışıyorum. Normalde bu kadar çalışmayla netlerimin en azından 90-95'lere çıkması gerekirdi. Ama 75'i gecemedim daha.

4.5 ay uzun bir süre, her şey olabilir. Temelim çok sağlam bu arada. Ama temel işte, bina yok daha.

İşin bir kötü yanı da, ne yapmam gerektiğini çok iyi bilmeme rağmen, bu konuda hiçbir şey yapamamam. Hala aynı tarz sorularda tıkanıyorum. Ve bundan oldukça rahatsız olmaya başladım.

Neyse çok uzayacak. Bilmiyorum belki kimse okumaz içinden "yaw kim okuyacak şimdi bunu" der ama ben yazınca rahatliyorum biraz. İsters hiç cevap gelmesin, sıkıntı yok.

Cidden buraya bu konuyu açınca rahatladım biraz. Neyse şimdi gideyim de, daha önceden kestigim yapamadığım soruları bir kez daha çözmeye çalışayım. Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam çok iyi anlıyorum seni ama motive edecek bişe bulamıyorum Bende boşluğa düştüm bu aralar. Elimizden gelen tek şey çalışmak.Seneye bu hallerini hatırlatıp gülümsersin umarım...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınav yaklaştıkça herkeste bu duygular oluşur ya olmazsa ya mezuna kalırsam diye boş yere strese girmenin alemi yok elinden gelenin en iyisini yap azimle çalışmaya devam et kazanamasan da en azından elimden geleni yaptım dersin vicdan azabı yaşamazsın
  • Hocam konuları tam oturtarak ilerlememişsiniz muhtemelen.Konuyu anlamadan bol soru çözmeden geçmeyin.Ufak tekrarlarla bilgilerinizi taze tutun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr James Wilson

Hocam konuları tam oturtarak ilerlememişsiniz muhtemelen.Konuyu anlamadan bol soru çözmeden geçmeyin.Ufak tekrarlarla bilgilerinizi taze tutun

Yazın yetişmez diye düşündüğüm için az soru çok konu diye gidiyordum. Şimdi neredeyse hiç konu çalışmıyorum kimya hariç. Şu an bunun sıkıntısını yaşıyorum haklısınız. Sanırım o yüzden netlerin arası çok açık. Teşekkürler yorumunuz için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreaming no more

Sınav yaklaştıkça herkeste bu duygular oluşur ya olmazsa ya mezuna kalırsam diye boş yere strese girmenin alemi yok elinden gelenin en iyisini yap azimle çalışmaya devam et kazanamasan da en azından elimden geleni yaptım dersin vicdan azabı yaşamazsın

Haklısınız. Pozitif bir bakış açısına bürünüp, azimle çalışmaya devam etmem, şu an için yapılacak en mantıklı şey gibi duruyor. Teşekkürler yorumunuz için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdiGe..

Hocam çok iyi anlıyorum seni ama motive edecek bişe bulamıyorum Bende boşluğa düştüm bu aralar. Elimizden gelen tek şey çalışmak.Seneye bu hallerini hatırlatıp gülümsersin umarım...

Ufak bıkkınlıklar geldi evet. Ama aynen dediğiniz gibi, yapabileceğimiz tek şey, bir şekilde bu üstümüzdeki sıkıntıyı defedip, elimizden gelenin en iyisini yaparak çalışmaya devam etmek. Size de bol şans. Kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Abi yazmak hiç istemiyorum
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • babacan0903 B kullanıcısına yanıt
    Önünde yeterli zaman var.Benim ilk hazırlanmamda yaptığım en büyük hataydı hızlıca konuları geçmek.Sindire sindire ilerlersen daha sağlıklı olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.