Şimdi Ara

Sadece Shell'den motorin aldığımda karşılaştığım sorun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
3.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bulunduğum konumda 4 5 farklı benzin istasyonu var. Şu an kesinlikle şuradan almalıyım diye kararlaştırmadım ama bazen yolum düştüğünde Shell'den alıyorum motorini.

Örnek veriyorum Shell firmasından 10 kere motorin almışımdır. Bunun 5 inde araba sürekli egzoz emisyon yaktı. Diğer firmalardan aldığımda ise hiç yakmadı. Yani bu tesadüf olamaz. 10/5 çünkü çok büyük bir olasılık.

Arabayı alalı 6 7 ay oluyor. Araba 5 kere egzoz emisyon yakıp söndü. Bu beşinde de motorini Shell'den aldım.

İlk başta motorinden şüphelenmedim. 3 tane ustaya baktırdım arabayı, hepsi de arabada sorun yok dedi. Ama 1 tane usta arabaya binip motorin fişlerine baktı. orada beynimde ışıklar yandı zaten. Usta'ya sorduğumda ise 'Bazen kamyonlara koyulan motorinlerden alabiliyorlar, o yüzden baktım dedi. Sorun yok dedi aldığın motorinlerde'

Ama içime bir kere şüphe düştü.

Bu emisyon uyarısı, aldığım motorinden kaynaklanabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korkusuz Daredevil -- 23 Ocak 2023; 1:35:28 >

• Ben shell dizel alırken kampanya var diye tercih ediyordum. Sonra arabanın çekişi düştü ve yakıt arttı. triger setini yeni değişmiştim senteden şüphelendim ama kontrol ettiğimde problem yoktu.

Bundan önce 112 bin km opet kullandım arabada sıkıntı yoktu. Sonra aracı obd'ye başlayınca 4 enjektörde hata verdi. Opete geri döndüm, çekiş ve yakıt düzeldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shell vpower Diesel kullanınca 50 km'de 1 kere rejenerasyon yapıyor aracım. Fuel save kullanınca 100 km'de 1 yapıyor. Benim anlamadığım şey katkılı mazot neden filtreyi çabuk dolduruyor?

• Kısa mesafe ve devirsiz kullanım yüzünden partikül filtresi rejenerasyon yapar.

• doğru shell yakıtı kurum yapıyor shellden alınca benim motorsikletin egzoz çıkışı dahi siyah oluyordu diger firmalarda kesinlikle olmuyor bunu gözlemledim. eski dizel aracımda da shellden alınca siyah duman atardı. hem dizel hem benzin bana göre en güvenilir firma bana göre bp

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • benzinde de shell de genelde iyi verim alamıyorum
    Tercihim Bp ancak o da çok yaygın değil istanbul anadolu yakasında

• Yakıtı hep shellden alırdık, araç egzostan siyah duman atmaya başladı, rölanti dalgalanmaya başladı, sonlara doğru artık araç rölantide stop etme aşamasına geliyordu.

Yetkili serviste emme manifoldu egr si söküldü, içerisi soba bacası gibiydi. O vakitten sonra pek shellden yakıt almıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ben de yakıt kastım.
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • daha da almam zaten 100 metre yanında bp var oradan alırım bp iyi diyorlar.

• benimki LPG'li. aytemizden gaz aldığım zaman araba çalışmakta zorlanıyor, performanstan çok düşüyor, rampa aşağı bile gitmiyor. ve çok yakıyor. 10 litre yakıyorsa normalde, çok rahat 14-15 litrelere çıkıyor.

• Dizel arabamı aldığım ilk günden itibaren hep shell vpower aldım. 2 yıllık shell tecrübem var ve ardından Totale geçtim şimdi Totalle çok mutluyum. Shelldeki bana göre sıkıntı şu;

Shellin mazotu diğer firmaların katkılı mazotlarındanda çok daha ince (ultra force, excellium, ultimate, vmax gibi) Buda ufak bir performans artışı verdiği gibi menzilide bariz kısaltıyor. Çok ince mazotta sağlıklı değil enjektörler ve dpf için . Ürettiği kurum miktarı daha bi farklı oluyor bu yüzden de rejenerasyonun sık girmesi sıkıntıları veriyor. Shellde kara duman olayını ben Totale geçtikten sonra öğrendim

Ben shelli kullandığım 2 yıl süre zarfından sonra Totale geçtim ve inanır mısınız performansta en ufak bir kayıp olmadığı gibi kara duman sorunumda %50 den fazlası kalkmıştı 2-3 aylığına. Tabi sonra benimkide kara duman atmaya başladı ama shellden daha az attığı kesin (enjektörler revize olmalı benim)

Ben şimdi totalden çok memnunum ve shellden daha fazla menzil yaptırıp aynı performansta kalması memnun edici. Benim içinde shellin mazotu artık cazibeli değil

Ek not: bende bp nin mazotunu kesinlikle tavsiye etmiyorum. Sadece 1 ay denedim 3 kere yakıt aldım ve 3 ünde de rejenerasyona soktu. Aynı sürüş stilinde shellde ayda 1 veya hiç rejenerasyona girmeyen araç bpde tam 3 defa rejenerasyona soktu. Performansı ise bariz shellden totalden kötüydü. Arabanın daha pompadan çıkıp ilk marşa bastıktan sonra gaza basıp istasyondan çıkarken hissettim performansının düşük olduğunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 23 Ocak 2023; 3:28:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hem benzin hem dizel için artık shellden uzak duruyorum. Kendi işlettiği istasyonları da denedim sonuç aynı. Menzil desen kötü, performans desen diğerleriyle fark yok. Sanırım yakıtlara ekledikleri katkı değişti. Kalitesi iyice düştü. Bp ve petrol ofisi dışında yakıt almıyorum, onları da sabit iki istasyondan alıyorum sadece.

• İstasyonla alakalı olabilir mi? Bu tür bir sürü konu açıldı daha kullanıcıların aynı fikirde uzlaştığını daha görmedim. Hasılı mesele istasyon bence.

• Bp candır. Hem mazotta hem benzinde. Bundan önceki dizel arabamda enjektör sorunlarım Shell den mazot alırken çok sık gösteriyordu kendini. Bp Ultimate'a geçtim sorun kalmadı. 0 km aldığım aracım da 4 bin km oldu ona da sadece Bp Ultimate benzim alıyorum.

• Bende buradaki yorumlar haricinde sürekli shell den alırım dizel aracım için opet ve shell bariz farklı.

• Rejenasyon dediğiniz şeyin olup olmadıgını nasıl anlarız.?Benim aracım da 200000 de Kia Ceed Dizel

• Kitty K kullanıcısına yanıt
    Araçtan araca değişir ama genelde yakıt tüketiminde artış, bazı arabalarda sık sık fan açma,yine bazı arabalarda rölanti devri yükselmesi rejenerasyona girdiğini gösterir.Bazi araçlarda göstergede egzoz simgesi yanar.

• Teşekkürler

• Çok garip yorumlar. Ben 5 yıldır aynı Shell istasyonu, hatta aynı pompadan dizel akaryakıt alıyorum. Hiç burada yazdığı gibi sorunlarla karşılaşmadım.

Bu 5 yıl boyunca aldığım akaryakıt fişlerimin hepsi de duruyor kenarda.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.