Şimdi Ara

SADECE SONY XE9005 Android TV (ANA KONU) (476. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.786
Cevap
127
Favori
504.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 474475476477478
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben xh9505 kullanıyorum. Tv'nin arayüzü yağ gibi akıyor. Android işletim sistemi de aynı şekilde. Mi box'dan vs. hızlı hatta.. Ekran da muazzam kaliteli. Sanırım xe serisi ve xf serilerinde bu tv ye muadil olan en üst modeller panel kalitesi olarak rakip olsalar da arayüz akıcılığı olarak benzer performansta değiller. Tv'lerinin arayüzünden memnun olmayanlar için bu tv yi tavsiye ederim.

• Abilerim bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim. Tvyi severek kullanıyorum tek tek sorun duvara asmadan ünite üzerinde kullanıyorum fakat tvnin ayaklığı önde olduğu için önüne soundbar koyulduğunda tv nin altı görünmüyor. Yeni modellerde ve diğer modellerde ayaklıklar yanda. Aranızda ünite üzerinde soundbarla kullanıp çözüm bulan varmı? Sonynin diğer modellerde kullandığı yan ayaklıkları bu modele monte edilebilirmi? Şimdiden cevaplar için çok teşekkür ederim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    • TV'nin rastgele şekilde yeniden başlamasına neden olan bir sorunu çözer

Tek hata odaklı düzeltme güncellemesi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kontrol ediyorum ama güncelleme yok ?

• tsunami_35 T kullanıcısına yanıt
    USB üzerinden güncelledim. Uzun süredir güncelleme çıkmamıştı son güncelleme ile oluşan görüntü kalitesinden hiç memnun değildim bu yüzden yeni güncellemeyi hemen yükledim. Ne mi oldu?
    1- Ses seviyesi tv kanallarında gerilemiş gibi geldi
    2- Hareket daha iyi
    3- Renkler daha doygun ve bazen patlamış gibi hoşuma gitmedi
    4- Kontrast artırılmış
    5- Netlik azalmış
    Olarak değerlendirdim. Kişisel değerlendirmemdir

• YAKUT Y kullanıcısına yanıt
    Abicim galiba bu değerlendirmeye göre çokta güncelleme yapmayalım demek mi? ☺️

• Ozy25 O kullanıcısına yanıt
    Bence yapmayın, hele hele mevcut halinden memnunsanız hiç bulaşmayın

• Demek ki başka ayarlarda da değişiklik olmuş. Peki kanal geçişi ve menü hızında bir değişiklik var mı?

• culpanext C kullanıcısına yanıt
    Kanal geçişi ve menü hızı bana eskisi gibi geldi

• Başka yükleyen varmı arkadaş korkuttu bizi şimdi :)

• Merhaba dostlar

Yeni güncellemeyi mecburen bende yaptım

geçen yılın v6.7165 güncellemesi maalesef her açıdan kötü idi

daha kötüsü olmaz diye ve kaybedilecek bir şey olmadığından güncelledim bende

benimde izlenimlerim şu şekilde :

kontrast artmış

parlaklıkta da artış var hdr çok iyi olmuş

parlaklıkta artışa rağmen local diming düzelmiş ve çok iyi eskisi gibi olmuş

motion düzelmiş v6.7165 teki arka planda fashing effect çok azalmış neredeyse çoğu sahnelerde yok olmuş, çok dikkatli bakmama rağmen uyduda çok az rastladım

netlik ilk başta kötü ama bir hafta sonra oturacaktır

renk düzeni cidden kötü (sony'e yakışmıyor vestel gibi)

ama bir hafta geçince oturacaktır

şimdilik ön ayar yaptım tam hoşuma gitmesede daha fazla ellemedim

bir hafta dolsun sonra tekrar bakacağım

şimdilik :

renk doygunluk -37

kırmızı artır flat

yeşili artır -3

maviyi artır flat

kırmızı azalt -10

yeşili azalt -10

maviyi azalt -10

siyah düzeyi 40

siyah ayarı kapalı

x-tended dynamic range - orta

kontrast iyileştirme yüksek

şimdi evde değilim tv başından yazmıyorum

akşam yaptığım ayarlar aklımda kaldığı ile bu şekilde

sanırım bu güncelleme ile en azından iyi bir renk ayarı ile

efsane 2019 yılı v6.6545 yazılımına en azından yaklaşacak

çünkü kontrast parlaklık ve local diming motion düzelmiş durumda

özetle :

2019 yılı efsane yazılım v6.6545 olan arkadaşlar ellemesin devam etsin

v6.7165 yazılımında olan arkadaşlar güncellesin

bir hafta renklerin oturmasını bekleyip ayar yapsınlar derim

olmuş bu yazılım ve iyi bence ....

ses azalmış yazmış arkadaşımız tv sesine bakmadım açıkçası bende soundbar var ve sorun yok

hürmetler....

edit : Unuttum hatırlatma yapayım

xe90 aralıktan sonraki üretimleri yani modelin son üretimlerinin ana kartları bazıları farklı sanırım xf serisinin ana kartları ile aynı veya benzer

bizim ana kartlarımız şu meşhur hatalı ilk güncelleme verildiğinde o ilk güncellemeyi yaparken yanan ana kartlardan

yılın son üretimi olan xe90 tv lerde ana kartı değişik olanlarda güncelleme kesin daha farklı sonuç verecektir renk düzeni farklı olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 27 Mayıs 2022; 13:48:19 >

• Ne zaman ota olur? Bu defa USB dışında tv nin kendisinin yüklemesini bekleyeceğim.

• recep R kullanıcısına yanıt
    Renk ve netlik sonradan nasıl düzelecek orayı anlayamadım?

• Technical_Support kullanıcısına yanıt

efem merhaba

cuma günü guncelledim

yazıyı bir gün sonra yazdım

birşeyler söyleyebilmek için bir gün bekledim

şimdiye kadar 4-5 defa defa guncelleme verildi

güncellemelerin bir çoğunda

benim dikkatimi çeken şeylerden biri bu oldu

v6.6545 güncellemesi hariç bunda hatırladığım kadarı ile her şey bir anda düzelmişti

her yeni yazılıma güncellendiği anda resim grenli ve renkler aşırı doygun şeklinde görüntü oluştu

evdeki herkes ne olmuş bu tvye tepkisi ile her güncelleme sonrası kendimi ayar yapmaya çalışırken buldum

ilginç olan hemen güncelleme sonrası resim geliştirme ayarlarını ne kadar kurcalarsanız da pek de bir şey değişmiyor oluşu idi

resim geliştirmeler ilgili ne varsa ilk anda sanki çalışmıyor hatta local dimming bile ilk anda çok etkili değil

hali ile eyvah görüntüyü mahvettik hissine kapılıyor insan

peki sonra ne oluyor yeni düzene gözümüz mü alışıyor hayır kısa bir surede hepsi yerli yerine geliyor tv bildiğimiz renkleri unutturacak değil ya

arka planda olay nasıl gelişiyor işlemci tarafında neler oluyor açıkçası bilmiyorum bununla ilgili herhangi bir yazıya da rastlamadım

sonyie sorsak anlatabilirler mi acaba....

tavsiyem bence renk ayarı için belirli bir süre geçsin bildiğimizi tanıdığımız renklere ulaşmak için basit ayar yapmak

bizler tüketiciyiz pro kalibrasyon yapmayacağımıza göre

insan yüz ten rengi mesela,

itfaiye veya ferrari kırmızısı

kendine has renk tv logoları mesela atv turuncusu national geographic sarı çerçevesi gibi

çok bildiğimiz film sahneleri vs ile renk ayarı yapmak

beyaz renge dikkat edince kolay oluyor aslında

şu an üçüncü gündeyim önceki yazdıklarımdan

kırmızıyı artır -2 yaptım

yeşili artır -5 yaptım

sanırım böyle kalacak daha kurcalamam

bir saat önce öylesine warcraft izledim netlik sorunu kalmadığı gibi sahneler müthiş güzel

şampiyonlar ligi maci izliyorum şu an motion da iyi renkler formalar çimler hepsi yerli yerinde

sağol sony ......

yine yazayım bahsettiğim 2019 yazılımı olan arkadaşlar güncellemesin

hürmetler

edit: yazım hataları....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 29 Mayıs 2022; 1:14:20 >

Şimdi taşlar oturdu, ayrıntılı açıklama için teşekkürler.

benim sürüm pkg6.5629 yazıyor ben v6.6545 bulup yükleyebilir miyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coco1912 -- 19 Haziran 2022; 17:54:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • coco1912 C kullanıcısına yanıt

sevgili @coco1912

kusura bakmayın sorunuzu şimdi gördüğüm

üst sürümlerden firmware downgrade geri dönüş yapılamıyor ancak izin sürüm bahsi geçen sürümden daha eski olduğundan evet bulursanız usb ile yükleyebilirsiniz çok da güzel olur

eskiden sony resmi sitesinden sürüm geçmişi notları vardı ancak eski sürümler indirilebiliyormuydu inanın hatırlamıyorum

şimdi gördüğüm kadarı ile resmi sitede geçmiş notlarda yok ve eski yükleme paketleri hali ile yayında değil

ya servislerden veya sony turkiyeden destek isteyebilirsiniz veya usb ile yükleme yapmış ve usb yükleme paketini silmemiş arkadaşlarımız belki yardımcı olur tabi yükleme paketinin sağlam ve güvenli olduğundan emin olmak kaydı ile

sony communitylere, hifi.de/sony veya avforum/sony deki kullanıcılara sorulabilir

bende malesef mevcut değil flaş bellekte yazma okuma esnasında hata olursa başa bela, ne olur ne olmaz hep ota yükleme yaptım

dikkat yanlış veya bozuk bir paket olur ise cihazı brick etme tehlikesi akılda tutulmalı

evet v6.6545 çok iyi ama genel olarak memnun iseniz kurcalamayın

şunu da belirteyim genel olarak İnce ayar ile son sürüm v6.7205 ile mutluyum

cihazınızda mevcut sürümden memnun değil iseniz ve önerdiğim sürümü bulamazsanız son çare olarak son sürümü değerlendirirsiniz çünkü geriye dönüş yok

son olarak sony duy sesimizi v6.6545 gibi sürüm istiyoruz 😄

hürmetler...

teşekkürler üstad cevap için. bulunduğum sürümden memnunum ama google play girerken kullanıcı mail giriliyor ama şifre kısmında klavye gelmiyor(acaba google play manuel mi yüklesem tekrar)?sorun bu! bende uygulamaları kurmak için apk manuel yüklüyorum.elinde v6.6545 yazılımı olan arkadaş varsa bana gönderebilir mi?internette aradım bulamadım yada bulan arkadaş olursa link isterim

ha birde amazon prime kurdum ama ön uygulamaya alamadım bir türlü gereksiz uygulamalardan gözükmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coco1912 -- 22 Haziran 2022; 0:14:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar tv 1080p 120 hz destekliyor ama ps5'te dirt 5'i bi türlü 120 hz yapamadım oyun desteklemesine rağmen. nasıl yapmak lazım? hdmi seçeneği gelişmişte, 2'de takılı.

• 
Sayfa: önceki 474475476477478
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.