< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 1 Ekim 2022; 14:47:50 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
SADECE SONY XE9005 Android TV (ANA KONU) (478. sayfa)
-
-
Youtube ta hiçbir problem yok, benim cihaz 9305 sizinkiyle fark edermi bilmiyorum. Ben daha başarılı buldum bu sürümü.
-
merhaba
güncelleme gerçekten başarılı
önceki sürümdeki renk kaymaları yok
resim
ayrlarındaki
gelişmiş renk sıcaklığını ayarlarını önceki telafileri düzelttim flat yaptım varsayılana döndüm
renkler yerli yerinde
kontrast netlik local dimming vs.
herşey çok güzel
sony duy sesimizi diye sitem etmiştim
duymuşlar mı acaba
ben çok beğendim
hürmetler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cihazın menü geçişleri hızlanmış ,son güncelleme başarılı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba arkadaşlar güncelleme yapmadım gelirse yaparım.
İnternete WİFİ den bağlanıyorum (kablo ile hiç kullanmadım) ve son zamanlarda çok sık kopuyor bağlan deyince tekrar bağlanıyor.
Ağı kaldırıp tekrar kurdum ama sonuç aynı.
Böyle bir sorun yaşayan var mı?
Zamana bağlı bir durum olabilir mi?
-
Kanal yedeğini aldıktan sonra cihazı sıfırla, sorun devam ederse modem/router cihazından olma ihtimali ağır basar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kanal yedeği değil de diğer ayarlar ve programlar için sıfırlamak işime gelmedi. Kablo ile bağlantı yapsam sorun kalmayacak ta uzatabilirsem.
-
xe90 mıydı sizin tv? Ben de güncelledim keskinlik artmış ama renkler cansızlaşıp resim siyahı azalmış geldi ışıklı hüzmeleri gece sahnelerinde gariplikler var gibi daha ayar vs yapmadım bakalım biraz daha incelemem lazım.
merhaba
sevgili @Ptolomeo
mesajını şimdi gördüm kusuruma bakma
anca yanıtlayabiliyorum
evet benim tv xe90
standart resim modunda kullanıyorum
bu akşam size yazmadan biraz ayar yaptım
bence bir kaç gün geçsin öyle ayar yapın
renkler bu akşam doygun geldi gözüme
gelişmiş renk sıcaklığını
kırmızıyı artır -2 ye yeşili artır -1 ayarladım bu şekilde bir kaç referans görüntü ile bakınca iyi oldu sanki
evet yeni guncellemede siyah düzeni de biraz farklı ve bende tam tersi siyah seviyesi arttı
eski ayarım siyah ile filmlerde hafif siyah ezilme hissettim
siyah düzeyi 45'e
siyah ayarını ise düşük ayarladım
gama ayarınız +1 ise
hatalı siyah alabilirsiniz diye düşünüyorum
yeni sürümde parlaklık yükselmiş gibi
alıştığımdan yuksek
parlaklığı da 40 kadar düşürdüm
ışık hüzmeleri vs. gariplik hiç hissetmedim belki yüksek parlaklık ile ilgili olabilir
gerisi flat
özetlersem bu sürüm iyi
ben çok beğendim
hatırlatmakta fayda var
son xe ler farklı anakart ile üretildi
aynı yazılımda farklı sonuçlar ortaya çıkabiliyor
hürmetler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bugün tekrar baktım rv ye genel resim ışık az sahnelerde çok dim yani siyah artmış ancak gündüz sahnelerde siyah azalmış polished denilen tarzda. Ana menü resimler öneriler vs dikkat ederseniz keskin ancak polished. Siyahtan kastım resimdeki kontrast az biraz azalmış önceden yağlı boya iken sanki sulu boya resim olmuş gibi. Karanlık sahnelerle normal resim işindeki siyah farklı demek istedim ama iyi ifade edemedim sanırım. Tüm bunlar default ayarların kaymasından da olabilir zira her görüntüde kendi ayarımız ekli. Renk tayfı hafif sarımtrak olmuş detaylı ayar yapamadım çok yorgun olduğumdan bakalım yarın devam ederim . Genel renk ise kesinlikle hafif softa kaymış amoled ekrandaki simge ile lcd deki fark gibi neredeyse. Genel ışık artmış o kesin ve keskinlik artışı da var ama tv dünden de farklı biraz anlamadığım şekilde :) Bakalım yarın nasıl olacak :)
Özetle göze kesinlikle hoş geliyor polished be keskinlik anlamında ama ben eski dark sinematik resmi daha çok beğeniyorum belki ayarla vs oluyordur yine deneyeceğiz…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ptolomeo -- 6 Ekim 2022; 23:9:57 >
-
Bir çok mecrada yazdım yardım talep ettim müşteri hizmetlerinide aradım ama netice alamadım. Görüntü, kalite, okeyde, tvyi digitürkün modülü ile kullanıyorum ancak tv 4K kanalını bulamıyor. :( denemediğim yöntem kalmadı. Bir umut buradanda yardım istiyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam selamlar,
sinema pro üzerinden yapıyorum kişisel ayarları ama benim çok karıştı bu resim ayarları, uzun zamandır da ellemedim.
bir ara müsait olduğunuzda foto çekip resim ayarlarınızı buradan paylaşabilir misiniz?
-
Aynen hocam maalesef digitürk 4k kanalını bulamamasıyla ilgili müşteri hizmetlerine yazdım telefonla aradılar ama hiç çözümsel yaklaşmadılar. Prosedür için aradılar resmen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deppechemode45 -- 7 Ekim 2022; 14:20:40 > -
son yazılımı yükledikten sonra sony tvlerin sık sık kendi kendine resetlediği kapanıp açıldığı yazan çok fazla insan var. Varmı böyle bir sıkıntı yaşayan
https://www.reddit.com/r/bravia/comments/w9hbv0/sony_bravia_firmware_discussion_megathread_40/
-
Bende herhangi bir sorun yok.
-
Değerli Arkadaşlar oturma odası için ve günlük kullanım için 55 inch bir tv arıyorum. elinde olupta satmayı düşünen varsa özelden mesaj atabilir. 55XE9305 olursa önceliğim olur. XE9005 veya XF9005 de olabilir. Teşekürler.
-
sevgili @-HKN-
bağışlayın bağışlayın
mesajınızı şimdi gördüm
buyurun ekte fotoğraflar
uydu
uygulamalar
girişler hepsi aynı
hürmetler
-
verdiğiniz linke kısaca bakınca
hatalar xh ve xj serilerinde
güncellemeler genelde bir çok seriyi kapsamaktadır
ancak hatırlatmakta fayda var her seride aynı etki olmuyor
renk düzeninde parlaklıkta vs. mutlaka farklar oluyor bir seride bunlar düzelirken diğer serilerde malesef bozuluyor
en değişik seri xf olduğundan
bizde iyileşme olduğunda onlarda bozulma oluyordu
muhtemelen kısa bir zamanda bu hataları düzeltmek için yeni güncelleme gelebilir
işte o zaman xe90 sahipleri bunu yapmayız
iyi bir güncelleme bulunca emin olmadan yenisine geçmemek gerek
hürmetler
Merhaba,
TV kumandasi 3 gun once aksama kadar calisirken aksam bir anda calismamaya basladi. Cocuklardan dolayi ici kirlenmistir diye icini acip temizledim, pilleri degistirdim ama faydasi olmadi.
Ses komutunu kullanabiliyorum kumandada ama baska birsey kullanamiyorum. TV normal calisiyor. Telefondan spotify, youtube, disney vs ekrana yansitip seyredebiliyorum. Uydu kanallarini izleyebiliyorum. Goruntu ve ses hersey normal ama kumanda calismiyor.
Yan odadaki eski Sony TV'nin kumandasi onceden calisirdi o da calismiyor bu televizyonda.
Bilgisi veya tecrubesi olan paylasirsa sevinirim.
Xe8505 kullaniyorum ama farkli olmayacagini dusunerek yeni konu acmak veya pek alakasi olmayan eski konulari hortlatmak istemedim. Simdiden cok tesekkurler.
-
XF serisinde yükledim. Siyahlar ve local dimming biraz daha geliştirilmiş
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X