@recep hocam ne demek, bağışlamayı gerektirecek bir durum söz konusu bile olamaz :) ben de zaten her gün foruma giremiyorum. çok teşekkürler paylaşım için. |
SADECE SONY XE9005 Android TV (ANA KONU) (479. sayfa)
-
-
Akıllı tv uygulamalarında Netflix, Beinconnect, exxen gibi parlaklık ayarlamaya çalıştığımda, TV menusunden görüntü ayarlamalarını yapabiliyorum fakat uygulamaya döndüğümde hiçbir değişiklik olmuyor. Yani parlaklık ve renk gibi ayarlar, sadece HDMI portu üzerinden bağlı cihazlarda etkili oluyor. Android TV üzerindeki uygulamaların parlaklığını nasıl ayarlayabilirim?
Evdeki diğer samsung TV'de böyle bir ayrım yok, yaptığım tüm parlaklık ayarları ister HDMI üzerindeki cihazda olsun, isterse akıllı tv uygulaması olsun hepsinde uygulanabiliyor.
-
Benim tv dün itibariyle açılmamaya başladı. Bu kadar kısa sürede televizyonun arıza vermesi itibariyle Sony tv'yi daha eve sokmam.
Servis sonrası düzenleme; Tv'nin tahmin ettiğim gibi anakartı bozulmuş. 3 hafta parça gelmesini bekleyeceğiz. Yedek parça hususunda Türkiye'de hangi firmalar daha iyi bilen var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carter -- 11 Kasım 2022; 20:28:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bazi uygulamalar Buna izin veriyordu sanirim, Aklima gelen sadece Disney olmasi lazim..
Gelmis olmasi lazim 4k digiturk un..Guncelleme yapmisti Digiturk uydu tarafinda..
-
Umarım kısa sürede hallolur geçmiş olsun. Bu anakart sorunu için sebep olarak bir şey söyledi mi servis akım yükselmesi vb gibi?
Teşekkürler hocam. Herhangi bir şey söylemediler. Akımla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Akım koruyucu mevcut. Tv'yi açarken kapatırken bir süre bekleyip o şekilde kullanım sağlıyordum fakat bunların hikaye olduğunu da görmüş oldum. :) Ayrıca Sony yedek parça hususunda sıkıntılı. Tv alacak arkadaşlar buna göre düşünüp alsınlar.
Tvnin bağlı olduğu prizi aç kapa yapıyormuydun, yoksa sürekli elektrik varmıydı cihazda?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Cihazla işim bittiğinde istisnasız fişini çekiyordum hocam. Söylediğim gibi boşuna uğraşmışım. :)
Arkadaşlar android TV konusunda en iyi marka nedir? TCL sadece fiyat performans ürünü mü yoksa yeterli seviyede mi?
Sony yada Philips android TV ler mi tercih edilmelidir?
Güncelleme alamadığı için hantallaşma sorununu Google TV ile çözdüğünü söyledikleri TCL android TV ler yeterli midir?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yalnız fiş çekip takmak elektrik kesintisi/gelmesi efektine yakın bir etki yapar biliyorum o da normalde tavsiye edilmez.
Marka model fark etmez cihazın fişini sürekli sök tak yaptığınızda kondansatörleri doldur boşalt yapıyorsunuz. Diğer arkadaşın dediği gibi elektrik gidip gelmesi gibi bir durum oluşuyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sürekli fişte takılı kalması cihazı daha fazla yıpratıyor mu? Ayrıca anakart üzerindeki işlemci bozulmuş. Servis o şekilde söyledi.
Servis İşlemcinin bozulduğunu söyledi hocam.
TV leri kumandadan kapatıp sonrasında beslendiği prizden enerjisini kesmenin cihaza bir zararı olamaz. Tekrardan prizin enerjisini verdiğinizde cihaz önceden kumandadan kapatıldığı için "elektrik gidip gelmesi" gibi bir durum yaşanmaz.
Ama kumandadan kapatmayıp direk prizden aç kapat yapıyorsanız o zaman sakıncalı bir durumdan bahsedeliriz.
Kumandadan kapatıp bir süre bekledikten sonra cihazın fişini çekiyorum ayrıca zaten cihaz akım korumalı prize de bağlı. Yıllardır bu böyle devam ediyor. Ben bu sebepten anakartın bozulduğunu düşünmüyorum. Aklıma gelmişken şunu da yazayım, bundan önceki tv aldıktan kısa bir süre sonra panel arızası verdi ve değişim yapıldı. Sony bence sandığımız kadar iyi değil.
Ben de zaten size destek vermek için konuya açıklık getirmek istedim.
Elektronik cihaz şans işi.
Sony yi 10 yıl kullananan da var garanti dolmadan perte çıkanı da var.
Ben de bu tv den önce Toshiba nın efsane paneli 46sv685 kullanmıştım, 2 sene kullandım sattım ve sattıktan 1 ay sonra alan adam tv bozuldu diye aradı. Yapacak bişey yok, kendinizde suç aramayın.
Biliyorum hocam, teşekkürler. Yok ben asla kendimi suçlamıyorum. Ben problemin Sony'de olduğunu düşünüyorum. Adamların Türkiye'de yedek parçası bile yok. Daha ne denebilir.
selamlar
bizim tv nin elektrik güç katı kasa dışında diz üstü adaptörü gibi ana kartla tümleşik değil
bu sebeple kumandadan kapatıp elektrikten kesmek
ana kartın arızalanmasına sebep olmaz diye düşünüyorum
hoş ben şimdiye kadar hiç prizden elektriği kesmedim
bunu servise sorsak ne derler acaba
ilk üretimler ana kartlar sorunlu idi ilk güncellemede yanan ana kartlar olduğunu hatırlatayım
sanıyorum eylül veya ekim sonrası üretimler sağlam
böyle bilgi kalmış aklımda
yanlış da hatırlıyor olabilirim
bizden sonraki seriler bu konuda daha güvenli
zamanında yabancı forumlarda konu hakkında konuşulmuştu
bazı arkadaşlarımıza bu piyango vuracak malesef
turkiyede satılanlarda da erken ana kart arızalar olduğunu duyduk sanırım bir forumdaşımızın başına da gelmişti
elbette erkenden arıza vermesi nahoş bir durum
bu tv için kart bulup yaşatmak değer diye düşünüyorum
sorunsuz kullanlar nazar değmesin
şimdi bile hala kart bulunur bence
tabi fiyat umarım makul olur
tüm markalarda yedek sorunu var
yerli arçelik vestel bile parça tedariğinde sıkıntılı durumlar olabiliyor en kötü tv değişim veya indirim teklif ediyorlar
sony bize böyle bir güzellik yapmaz o ayrı konu
geçmiş olsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 15 Kasım 2022; 0:13:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X