SADECE SONY XE9005 Android TV (ANA KONU) (481. sayfa)
-
-
Bir anda ekran gitti ne tavsiye edersiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Panelin tamiri için yetkili servis ile görüşebilirsiniz, bende de yazılım sonrası farkettiğim dikey belli belirsiz bir yeşil bir çizgi oldu. Kimse farketmiyor ama bani rahatsız ettiği için servis ile görüştüm. Tamir olursa 4250 tl, panel değişimi olursa 20 bin tl gibi fiyat verdi. Ben de oled bakıyorum. 65a80k veya 65a75 k arasında kaldım. Fiyatlar 40000 üstü. Teknosa da 55a80k da kampanya var her an alabilirim ama artık 65 inç almak istiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi culpanext -- 29 Aralık 2022; 14:19:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
65Xe9005 kullanıcısı olarak korkmaya başladım 😁
Aslında bu yazılım işinde o risk de var. Nasıl cep tellerde planlı yavaşlatma gibi. Tvleride iptal etmesinler
Özellikle yeni seri satışa sunulduktan sonra eski serilere verilen yazılımların görüntü kalitesini bozma gibi etkilerle ortaya çıkan planlı eskitme yaptığını düşünüyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
@panama üstad, xe9005 deki dikey çizgi sorunu çözüldü mü sizde ?
-
Merhaba arkadaşlar son zamanlarda Tv nin WİFİ sinde internette sıkıntı olmadığı halde kopmalar oluyor. Bazen ağı görmüyor. Ağı unut deyip tekrar tanımlıyorum ama düzelmiyor.
Sizde durum nasıl?
-
Bende de oluyordu. Kablo ile bağladım mecbur.
Bende öyle yapmayı düşünüyorum da modem uzak.
-
Haklısınız. dairelere kablo kanalı konmaması büyük ayıp. İnşaat aşamasında çok basit bir şey. Sonradan istenilen yere kablo çekiliyor. Hiç görünmeden. Ama nerdeee canım türkiyemde..
Arkadaşlar kumanda ihtiyacım var 55XE9005 için nereden bulabilirim. Orijinal olmasına gerek yok çok kötü olmasın yeter orta kalite hatta mümkünse küçük boyutlu bir kumanda var mıdır tavsiye verebileceğiniz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Huayu Rm-L1351 Kumandayı Tv Ye Tanıtmayı Unutmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batmanlı -- 1 Şubat 2023; 1:23:1 > -
selam arkadaşlar, şöyle bir sorunum var, özellikle 2160p HDR 10bit MKV uzantılı videolarda ciddi bir fps düşüklüğü yaşıyorum. işin ilginç tarafı şu ki hepsinde yaşamıyorum, örnek vermek gerekirse aynı usb üzerinden ( 200mb/sn okumaya sahip Kingston DataTraveler® Kyson USB 3.2 ) aynı tv usb arayüzünü kullanarak ( tabiki mavi olan )
şu video'da " The.Last.of.Us.S01E05.Endure.and.Survive.2160p.HMAX.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.DV.HDR10.H.265-SMURF " hiç bir sorun yaşamazken
bu video'da " Babylon.2022.2160p.WEB-DL.x265.10bit.HDR.DDP5.1.Atmos-CM" fps'yi yerlerde buluyorum..
iki film dosyasınıda tv'nin kendi oynatıcısından oynatmaktayım. nedenini söyleyebilecek biri var mı?
-
Hard reset yapıp tv yi yeniden kurmus muydunuz yapmadıysanzı deneyin gereksiz ıygulamaları kaldırın birde başla oynatıcı ile deneyin vlc player gibi kodi gibi yada kendi playerınacarsa onunla
Kodi ya da VLC gibi bir uygulama kullanırsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz.
-
sorunun sebebinden emin değilim ve üst mesajdaki arkadaşa Kodi konusunda katılıyorum ama bir sorum olacak. XE9005'te DV desteği olmaması lazım, video (Last of us) sorunsuz oynuyor mu gerçekten?
HDR10 olarak mı oynuyor? dosyanın uzantısı mkv mi mp4 mü?
-
Selamlar,
5 yıl önce başladığımız noktaya geri döndük maalesef. Büyük bir hevesle aldığım televizyonum dün aniden çalışmaktan vazgeçti. Görüntü aniden gitti ancak ses gelmeye devam ediyor.
Bu durumu yaşayan arkadaşlar varsa süreç ile ilgli bilgi verebilirse sevinirim. Panel arızası olma ihtimali var, panel değişimi yapmak yeni tv almak kadar maliyetli mi, bu konuda fiyat bilgisi olan var mı ?
-
Geçmiş olsun.
Eski mesajlara bakarsanız, 3 ay önce bir arkadaş tv açılmıyor demiş, ana kart arızası demişler.
Başka bir arkadaş da 2 ay önceki mesajda aynı sizin gibi ses var görüntü yok demiş ve yeni tv almış.
Bu arkadaşlarla özelden iletişim kurun isterseniz, ne kadar fiyat vermişler tamir için öğrenin derim ben.
Servis alıp incelemeden buradan size ne yazılsa boş.
Şahsen bu ebatta yeni bir tv alacaksam, tamir ücreti sıfır 55 inç led fiyatının en az %10-15 i olmalı ki tamir ettirdiğime değsin.
25-30 bin tlden aşağı bu ayarda tv yok desek, tamirine en fazla verebileceğim rakam 2500-3000 TL olurdu o da değişen parçalar da garanti dahilindeyse.
1 sene sonra yine aynı arızayı verecekse zaten tamir ettirmenin ne mantığı var veya anakart değişecekse taktıkları anakarta garanti veriyorlar mı bunlar hep soru.
Bu son mesajlara bakınca ben bu tv nin sanırım 5-6 yıllık bir ömrü olduğunu ve işimizin artık şansa kaldığını düşünmeye başladım.
Cana gelen mala gelsin diyelim...
-
Teşekkür ederim bilgi için, eski mesajları da okudum ama yapılınca şu kadar diyen biri olmamış sanırım henüz. Servis ile görüştüğümde bu tvlerde anakart arızalarında tv nin hiç açılmadığını söyledi. Bu nedenle panel üzerine yoğunlaştım. Solobu da panel fiyatı 8700 tl gibi bir rakam. Açıkçası bu fiyata onarım yaptırmak bana mantıklı gelmiyor. İstanbul ümraniye de panel tamiri yapan bir firma ile görüştüm, götürüp kontrol ettiricem. Son durumu buradan paylaşırım 2017 de bu modeli alanların ihtiyacı olacak gibi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X