Şimdi Ara

sağ veya sol diz ön çapraz bağ kopması sorular ve sorunlar için buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
2
Favori
25.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • madem burası spor bölümü ilgili arkadaşlar ameliyat olan arkadaşlar olacak olanlar lütfen bildiklerimizi payylaşalım maliyeti ne kadardır iyileşme süresi ne kadar sürer ameliyat olmak gerekirmi öncesinde ve sonrasında neler yapılır hastanede yatış süresi ne kadardır.

•  sağ veya sol diz ön çapraz bağ kopması sorular ve sorunlar için buraya

Ligamentum Collaterale Media, sınavda çıkmıştı bizim.

Sakatlığı çok ciddi olabilir ama genelde 2-4 haftada tamamen iyileşir. Tabi hasarın büyüklüğüne göre 2 ayı bile geçebili.

Genelde dizin dönmesi ya da ters şekilde ekleme yapılan baskıdan ya da basınçlı şekilde yere sert basmaktan kopuyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Werner Heisenberg

Sakatlığı çok ciddi olabilir ama genelde 2-4 haftada tamamen iyileşir. Tabi hasarın büyüklüğüne göre 2 ayı bile geçebili.

Genelde dizin dönmesi ya da ters şekilde ekleme yapılan baskıdan ya da basınçlı şekilde yere sert basmaktan kopuyorlar
    hocam bağ tamamen kopuksa iyilreleşme olmaz galiba ben öle ameliyat oldum tamamen kopartıp

• quote:

Orijinalden alıntı: muratkutay

hocam bağ tamamen kopuksa iyilreleşme olmaz galiba ben öle ameliyat oldum tamamen kopartıp

Alıntıları Göster
    Ben de 2 kere 2 dizimden de bağları koparıyordum az kalmıştı. 2 hafta kadar koltuk değnekleriyle yürüdükten sonra normale dönmem 2 ayı buldu. En son da ayak bileğimi burkmuştum, 2 ay da onun yüzünden acı cektik. Basketbolda oldu hepsi ben de oynamayı bıraktım zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Fearless

Ben de 2 kere 2 dizimden de bağları koparıyordum az kalmıştı. 2 hafta kadar koltuk değnekleriyle yürüdükten sonra normale dönmem 2 ayı buldu. En son da ayak bileğimi burkmuştum, 2 ay da onun yüzünden acı cektik. Basketbolda oldu hepsi ben de oynamayı bıraktım zaten

Alıntıları Göster
    Arkadaşım 10 bin liraya ameliyat olmuştu özelde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalheadjm

şuanda 1800 tl civarıı bu ameliyat ama bu işi türkiyede bilen herşeyini bu işi öğrenmeye yatıran tek bir doktor var gibi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: metalheadjm

şuanda 1800 tl civarıı bu ameliyat ama bu işi türkiyede bilen herşeyini bu işi öğrenmeye yatıran tek bir doktor var gibi

Alıntıları Göster
    arkadaşın birisi bana mesaj atmış öçb ameliyatı ile ilgili doktor tavsiyesi istiyor ben bu konuda daha 28 gün önce ameliyat oldum ve şuanda çömelme merdiven inip çıkma dahil yapıyorum isim istiyorsan şuanda kayserispor takım doktoru aynı zamanda ümit milli takım doktoru aynı zamanda tekvando milli takım doktoru ve gerçekten gözü kapalı ameliyat olabilecek bildiğim en iyi doktorlardan türkiyede ya 1. dir yada 2.ci profösör doktor sinan karaoğlu kayseri modern dünya hastanesinde çalışıyor şuanda ekstradan bana mesaj atan arkadaş mail atarsan telefon numaramıda yollarım ayrıntıları sorarsın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

arkadaşın birisi bana mesaj atmış öçb ameliyatı ile ilgili doktor tavsiyesi istiyor ben bu konuda daha 28 gün önce ameliyat oldum ve şuanda çömelme merdiven inip çıkma dahil yapıyorum isim istiyorsan şuanda kayserispor takım doktoru aynı zamanda ümit milli takım doktoru aynı zamanda tekvando milli takım doktoru ve gerçekten gözü kapalı ameliyat olabilecek bildiğim en iyi doktorlardan türkiyede ya 1. dir yada 2.ci profösör doktor sinan karaoğlu kayseri modern dünya hastanesinde çalışıyor şuanda ekstradan bana mesaj atan arkadaş mail atarsan telefon numaramıda yollarım ayrıntıları sorarsın

Alıntıları Göster
    bendede hafif menisküs yırtığı var sol dizde. ama dizlik filan takıyorum. devamlı kütlemeler filan idare ediyorum :)bi ara ameliyat olmak lazımda geçiştiriyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Kobrakai

bendede hafif menisküs yırtığı var sol dizde. ama dizlik filan takıyorum. devamlı kütlemeler filan idare ediyorum :)bi ara ameliyat olmak lazımda geçiştiriyoruz

menisküs ameliyatı çok fazla süren bi ameliyat değil bildiğim kadarıyla 15 -20 dakka sürüyor ama ameliyatlık pozisyon yoksa olmayın ama gerek varsa yaşınız gençse sporla uğraşıyosanız bence olun çünkü ilerde telafisi güç sonuçlar doğuruyor
  • quote:

quote:

menisküs ameliyatı çok fazla süren bi ameliyat değil bildiğim kadarıyla 15 -20 dakka sürüyor ama ameliyatlık pozisyon yoksa olmayın ama gerek varsa yaşınız gençse sporla uğraşıyosanız bence olun çünkü ilerde telafisi güç sonuçlar doğuruyor

açıkcası doktor fobisi var. doktorda değilde ameliyat filan korkum var o tarz şeylere :) o yüzden hiç sıcak bakmıyorum idare ederim diyorum, ama ilerde daha kötü olursa diyede korkmuyor değilim. yaş 24. sporla ilgilenmiyorum aslında, zorlanmadan olmuş. ortopedik dizlikle idare ediyordum, artık onuda takmıyorum. bi sene olmuştu muayene olalı. doktor 2 hafta sonra ağrılar geçmezse ameliyat ederiz demişti pek ağrısı yok. ondan sonrada gitmedim daha doktora :)

• quote:

quote:

quote:

açıkcası doktor fobisi var. doktorda değilde ameliyat filan korkum var o tarz şeylere :) o yüzden hiç sıcak bakmıyorum idare ederim diyorum, ama ilerde daha kötü olursa diyede korkmuyor değilim. yaş 24. sporla ilgilenmiyorum aslında, zorlanmadan olmuş. ortopedik dizlikle idare ediyordum, artık onuda takmıyorum. bi sene olmuştu muayene olalı. doktor 2 hafta sonra ağrılar geçmezse ameliyat ederiz demişti pek ağrısı yok. ondan sonrada gitmedim daha doktora :)

bunun ilerisi kötü unutmayın diziniz her türlü idare eder yaşın daha 24 müş şuanda 20-30 dakka sürecek ameliyattan kaçayım derken ilerde daha büyük şeylere sebeb olmamanda fayda var menisküs yırtığının boyutunu mr çektirip öğrrenip iyi bir ortopedistle görüşürsen eğer ya ameliyat ol der yada dizini kuvvetlendirmen için sana yapılması gereken hareketleri gösterir zaten yırtığı belli bir cm e kadar ameliyat ediyolar küçükse eğer yırtık egzersizle çözülür bence mr çektir sonucuna göre hareket et

• quote:

sizin bağları koparmış olsanız dizinizin boşa çıktığını görürsünüz ama tam koparmadıysanız genede ameliyat olmanız gerekir ama bunlar sizin yazdıklarınıza göre yorumum ve ön çaprazla ilgilimi sorununuz yoksa diğer bağlarlamı bence yapmanız gereken tek şey ortopedi doktoruna gidip mr çektirip onun sonucuna göre karar vermeniz unutmayın eğer bağınız kopmak üzereyse sizin tabirinizle sürekli dizinizde ağrı olur ve şişer merdiven inip çıkmada sorun yaşarsınız böle bi sorununuz yoksa eğer bişeyde yoktur ama tam emin olmak için mr çektirip baktırmanız gerekir eğer kopmak üzereyse ortalama 4-5 sene içinde kuvvetsiz olan bağlarınız yüzünden iç menisküs ve dış menisküsleriniz zarar görecek diz kapağınızın kıkırdak yapısı bozulacak vedebaşınıza çok büyük işler açacaktır basketbol oynuyorum diyince yaşınız genç galiba bence mr çektirin sonucuna göre devam edin

• quote:

quote:

sizin bağları koparmış olsanız dizinizin boşa çıktığını görürsünüz ama tam koparmadıysanız genede ameliyat olmanız gerekir ama bunlar sizin yazdıklarınıza göre yorumum ve ön çaprazla ilgilimi sorununuz yoksa diğer bağlarlamı bence yapmanız gereken tek şey ortopedi doktoruna gidip mr çektirip onun sonucuna göre karar vermeniz unutmayın eğer bağınız kopmak üzereyse sizin tabirinizle sürekli dizinizde ağrı olur ve şişer merdiven inip çıkmada sorun yaşarsınız böle bi sorununuz yoksa eğer bişeyde yoktur ama tam emin olmak için mr çektirip baktırmanız gerekir eğer kopmak üzereyse ortalama 4-5 sene içinde kuvvetsiz olan bağlarınız yüzünden iç menisküs ve dış menisküsleriniz zarar görecek diz kapağınızın kıkırdak yapısı bozulacak vedebaşınıza çok büyük işler açacaktır basketbol oynuyorum diyince yaşınız genç galiba bence mr çektirin sonucuna göre devam edin

İlk dizimi sakatlamam 2 sene önce ondan sonraki de 1 sene önce gerçekleşmişti. Zamanında MR çekilmişti, doktor ameliyata gerek yok diyip fizyoterapiye göndermişti.. Şu an için bir sıkını yok gibi ama, kısa zamanda çok fazla sakatlık yaşadım. Dolayısıyla çevremde artık kimse basket oynamama da sıcak bakmıyor. Açıkcası ben de kalıcı bir sakatlık çıkacağından korkuyorum o yüzden bıraktım basketi.. Yaş da oldu 25 genç sayılırım halen

• Geçmiş olsun, muhtemel kondral kırıkla beraber ön çapraz bağda yırtık söz konusu, travmayı geçirdiğiniz süre önemli. 1,5 ay geçilmişse cerrahi düşünülebilir. Op. Dr. Özhan ÖZDEMİR Batıkent Bilgi Hastanesi, Ankara
  • quote:

Orijinalden alıntı: Werner Heisenberg

ligamentum collaterale mediale iç yan bağ.

ligamentum cruciatum anterior ön çapraz bağ.

çapraz bağlar 3 bölüme ayrılır.en çok kanlanan yerde oluşan hasarlar iyileşip düzelir.ama kanlanmayan yerde oluşan hasar maalesef senelerce iyileşmeyebilir.

kopma durumunda bildiğim kadarıyla sırtından doku alıp onu kulanıyorlar tekrar yapmak için.ama hiçbir zaman eski performansı beklememek lazım.

• 5.sinifta mac yaparken dizim donmustu.tam 2 ay basamamistim yere.doktora falanda gitmemistim.2 ay sonra gecti. acaba ben mi yanlis biliyorum ?

Sag Diz kapaginin 1 cmden daha az mesafede altinda biraz bosluk var tam orasiydi iste.oyle bir agri olusturdu ki o anda hala unutamiyorun.sanki balyozla oraya vurmuslar gibiyi.

Bu diz donmesi mi ? Bilenelr soylerse sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

5.sinifta mac yaparken dizim donmustu.tam 2 ay basamamistim yere.doktora falanda gitmemistim.2 ay sonra gecti. acaba ben mi yanlis biliyorum ?

Sag Diz kapaginin 1 cmden daha az mesafede altinda biraz bosluk var tam orasiydi iste.oyle bir agri olusturdu ki o anda hala unutamiyorun.sanki balyozla oraya vurmuslar gibiyi.

Tam olarak diz dönmesi mi bilmiyorum.Fakat geçtiğinden emin misin?Bi hastaneye gidip MR çektirseydin daha iyi olurdu.Bende de menüsküs yırtığı ve öçb kopukluğu vardı aynı dizde 2 ameliyat oldum öyle bişeyse yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kafkef231

quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

5.sinifta mac yaparken dizim donmustu.tam 2 ay basamamistim yere.doktora falanda gitmemistim.2 ay sonra gecti. acaba ben mi yanlis biliyorum ?

Tam olarak diz dönmesi mi bilmiyorum.Fakat geçtiğinden emin misin?Bi hastaneye gidip MR çektirseydin daha iyi olurdu.Bende de menüsküs yırtığı ve öçb kopukluğu vardı aynı dizde 2 ameliyat oldum öyle bişeyse yardımcı olabilirim.

Hocam üstünden tam 13 sene geçti. :) Ama dün gibi hatırlıyorum yaşadığım , çektiğim acıyı.Top oynarken ikili mücadelede bir anda topu geriye çekmek istedim.Ayağım ile birlikte diz kapağım tamamen sola doğru döndü ve müthiş bir acıyla yere yığıldım.saatlerce acıdan ağladığımı bilirim.Tabi bu sırada okuldaydım.2-3 saat sonra acı biraz azaldı ama tam 2 ay topalladım.Yere basamadım desem yeridir.İŞte diyorumya diz dönmesi mi ? acaba benmi yanlıs biliyorum ? diye.

• Bundan 2 ay önce halı sahada dizim burkuldu yere düştüm dizim şişmişti doktor sadecce zedelenme oldugunu söyleyip mr cektirmedi ve geçenlerde tekrar burkuldu gittim mr çektirdim bazı sonuçlar çıktı doktor ameliyat olması gerektiğini söyledi bende ne yapacağımı bilmiyorum ve Besyo'da okuyorum size mr sonuçlarımı göstereceğim beni biraz bilgilendirseniz sevirim.

Sol Diz Mr Tetkiti:

Bulgular:

Femur ve tibia lateral kompartmanda eklem komşuluğunda belirgin kemik iliği ödemi izlenmektedir.

Ayrıca femur lateral malleol ve tibia lateral platoda epifiz hattına paralel fissür hatları dikkati çekmektedir.

Femur medial kondil laeral posterior kesimde de kemik iliğinde ödem görülmektedir.

Eklem mesafesinde ve suprapatellar bursada sıvı artışı izlenmektedir.

ACL'de total yırtık görülmektedir.

Medial kollateral ligaman çevresinde sıvıma tarzında sıvı artışı izlenmektedir.

Medial retinakulum liflerinde posterior kesimde ödemli olarak izlenmiştir.

Lateral menisküs normal form sinyal özelliğindedir.

Posterior crusiat ligamanlar,patellar ligaman,posterolateral ligamantöz-kapsüller kompleks intakt görünümdedir.

Tibiofemoral ve patellofemoral eklem mesafeleri normal genişliktedir.

Paraartiküler kas ve yumuşak dokularda patolojik form ve sinyal değişimi tespit edilmedi.

• Bende de çapraz bağlar konuştu ameliyat olmadım dizimde bir parca boşta (kıkırdak gibi tam çözemedim) 2 yıl oldu ameliyat olmayı pek düşünmüyorum şimdilik malum öğrenciğiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.