Şimdi Ara

Sağlığınız İçin IEM Kullanın !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
1.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dostlar 15 dk'dır bu iem'lerin kulağa zararlı olup olmadıklarını araştırıyordum...Sonunda buldum...İşte sonucu;

Gerekli olan seviye yukardaki gibi....

Kulaklık meselesine son paragrafta bahsetmiş....Ve earbudları kesinlikle önermiyor....İzolasyon olmadığı, dışardan çok ses aldığı için mp3 çalarların son sese kadar açıldığını ve bunun kulağa inanılmaz zarar verdiğini söylüyor ve devam ediyor "Ama earbudların yerine daha kaliteli ve sağlığa zararı olmayan kulaklık'da mevcut...Bu kulaklıklar Shure,Etymotic Research tarafından üretiliyor...Bunlar hem müzik keyfini yükseltiyor hem metropol şehirlerde izolasyonuyla tam müzik keyfi yaşatıyor...Kulak kanalına girdiği için yüksek sese çıkıldığın an beyin bundan rahatsız oluyor ve gerekli yerlere emir göndererek aletin sesinin sağlıklı seviyeye indirilmesini sağlıyor..."

İşte gerçekler bunlar...Doktor'un bir makalesidir bu....Sağlığınız için IEM tarzı kulaklık kullanın......

Not:IEM tarzı kulaklıklar earbudlara göre daha sağlıklı ama yinede IEM ile aşırı fazla müzik dinlenmesini önermiyor...Normali günde 8 saat (Dinleyen Varmıdır ki ??)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 2 Eylül 2006; 18:08:29 >

• İem denen şeyden uzak durun. Bağımlılık yapıyor

Normali günde 8 saat.

Verdiğin bilgiler için çok sağol Shady. İem kullanmaktan kaçınan arkadaşların daha rahat karar vermesini sağlar.
  • bende iem kulanmaya yeni başladim (tam bir iem olmasada ep630). gerçekten bu kulakliklarla müzik dinlemek çok güzel.

ben bügün yeni bi yararini daha keşfettim. şimdi iemler dişardan ses almadigi için fazla ses açmamiza gerek kalmiyo, ses az olunca pilde az tüketiyo böylece şarj süremiz uzuyo.

nasil ama
  • guzel bı yaklasım olmıus. ben hıc bu yonden dusunmemıstım ama pıl sevıyesını cok etkılemez herhalde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cem2004_34

guzel bı yaklasım olmıus. ben hıc bu yonden dusunmemıstım ama pıl sevıyesını cok etkılemez herhalde.

bence çok etkiler...Sonuçta ses ne kadar açılırsa pil tüketimi o kadar artacaktır...
  • bu kulaklıklar bir süre kulak ağrısı yapıyormuş doğru mu?
  • Alakası yok, kulak ağrısı falan yapmaz. Hep diyoruz IEM'lerin zararlı değil, esasında çok yararlı olduğunu ama pek sallayan olmuyor.

Tekrar söylüyorum, kulak hem ayrıntıları kavrama yeteneğini kazanıyor, hem kısık ses alıyor ve dış sesi de yok edince çok daha büyüyor avantajı. Ama bu dediğim yarı IEM olan Cx300 veya Ep-630 için tam geçerli olmayabilir. Westone ve Shure gibi firmalar kulak sağlığı konusunda son derece profesyonel çalışır, bu tartışmayı bırakalım artık...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eyw saolasın, kafamdaki soru işaretlerinden biri daha silindi
  • quote:

Orjinalden alıntı: evo5558

ben bügün yeni bi yararini daha keşfettim. şimdi iemler dişardan ses almadigi için fazla ses açmamiza gerek kalmiyo, ses az olunca pilde az tüketiyo böylece şarj süremiz uzuyo.

nasil ama

Haha süper yaklaşım
  • quote:

Orjinalden alıntı: achfighter

bu kulaklıklar bir süre kulak ağrısı yapıyormuş doğru mu?

kulak agrisi yaptigi dogru ama nedenide şu. iem kulakliklari ilk kez kullanan bi insan dogru takma şekli en başta bulamiyo. örnegin ep 630 u ilk aldigimda orta adaptör vardi üzerinde, kulagimda tam durmuyodu bende dursun diye iyice bastiriyodum bu yüzdende biraz agri yapti. sonra büyük olana geçtim, şimdi hiç agri yok. yani işin özü agrinin sebebi ilk zamanlar yalniştakmaktandir. agrinin geçmesinin sebebide dogru takma şeklini bulmaktandir (bence).
  • quote:

Orjinalden alıntı: Be Creative

Alakası yok, kulak ağrısı falan yapmaz. Hep diyoruz IEM'lerin zararlı değil, esasında çok yararlı olduğunu ama pek sallayan olmuyor.

Tekrar söylüyorum, kulak hem ayrıntıları kavrama yeteneğini kazanıyor, hem kısık ses alıyor ve dış sesi de yok edince çok daha büyüyor avantajı. Ama bu dediğim yarı IEM olan Cx300 veya Ep-630 için tam geçerli olmayabilir. Westone ve Shure gibi firmalar kulak sağlığı konusunda son derece profesyonel çalışır, bu tartışmayı bırakalım artık...

Ülkemizin kulaklıklar konusunda gelişmesi için bir kaç yıla daha ihtiyacı var bence, hala "o kulaklığa o kadar para verilir mi yaaaa" diye konuşanlar var. Ne zaman ki tabular kırılır o zaman derim bu ülke biraz kulaklık konusunda gelişir

IEM konusuna gelince, öncelikle herkesin kulak kanalı yapısal olarak aynı değil. Yani kanalı ufak olan da var, aşırı büyük olanda. IEM'ler her kişiye uyacak diye bir kaide yok; TR'de daha görmedim ama hiç Universal Fit IEM kullanamayan insanlar var ben sadece istisnalardan bahsediyorum Böyle olacak diye bir kaide yok.

Doğru kullanımda hiç bir IEM ya da kanal kulaklık ağrı yapmaz, ya kanalınız IEM'lere alışık değildir biraz zaman vermeniz gerekiyordur ya da acı yapıyorsa [dayanılmaz bir şekilde] o zaman kulak kanalınıza uygun olmayan IEM kullanıyorsunuz demektir

edit; anlatım bozukluğu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soundchaser -- 2 Eylül 2006; 23:49:05 >

• benim kulagıma olmuyo iem kulaklıklar.
  • @Soundchaser
    Merak ediyorum kulak kanalı değişik olanları, kaliteli bir IEM'in içinde minimum 3[bende 4] farklı uç olmasına rağmen hiçbirinin uymadığı kişiler var. Artık mecburen onlar da özel IEM yaptırmak zorunda kalıyor...

Kulakta ağrıyı şöyle yapabilir bir de. "Yahu bu kulaklık çok ayrıntılı ses veriyor. Coşayım biraz" deyip, ses çıkışı da yüksek bir alette sesi sonlara getirip dinliyorsanız bir uğultu yaratır çıkarınca. Bunu kendimden biliyorum, başlarda bir başka açardım sesi. Şimdi o kadar açınca "Ulan o zaman da ne hayvanmışım" diyorum
  • kesinlikle ağrı yapmayla alakası yok hatta normal kulaklıklar bende uzun süre kullanınca ağrı yapardı. hele hele bi philips deneyimim olmuştu kabus gibiydi. ie bozması modellerden birini alma gafletinde bulundum. kulağımın içine çomak sokar gibiydi. ama şimdi mutluyum çok şükür. sennheiser ie4 ümün yumuşacık uçlarını kulağımda farketmiyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman_goksel -- 3 Eylül 2006; 13:35:45 >
  • arkadaşlar en ucuz iem kulaklık hangisidir ve nerden alabilirim,izmir deyim ben...Lütfen söyleyin yani en ucuzu ep630 mudur nedir?
  • Evet Gold EP-630'u en ucuz satan yer bildiğim kadarıyla 39ytl civarına alınabiliniyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Be Creative

@Soundchaser
    Merak ediyorum kulak kanalı değişik olanları, kaliteli bir IEM'in içinde minimum 3[bende 4] farklı uç olmasına rağmen hiçbirinin uymadığı kişiler var. Artık mecburen onlar da özel IEM yaptırmak zorunda kalıyor...

Kulakta ağrıyı şöyle yapabilir bir de. "Yahu bu kulaklık çok ayrıntılı ses veriyor. Coşayım biraz" deyip, ses çıkışı da yüksek bir alette sesi sonlara getirip dinliyorsanız bir uğultu yaratır çıkarınca. Bunu kendimden biliyorum, başlarda bir başka açardım sesi. Şimdi o kadar açınca "Ulan o zaman da ne hayvanmışım" diyorum

Bunu da ilk defa okudum, geçende adama özel IEM bile olmamış, kulak kanal yapısı o kadar farklıymış.

İşte o coşmalar sırasında ses seviyesi 100dB ya da üstüne çıkıyor ki aman aman kulaklar için feci. Çok yüksek seste müzik dinlediğinizi anlamak istiyorsanız kulaklıkları çıkardığınız da uğultu ve de çınlama oluyorsa bilin ki olayı abartmışsınız Eğer bu şekilde devam ederseniz, tinnitus denilen çınlama hastalığına yakalanırsınız ki, kesin bir tedavisi olmamakla beraber bu çınlamadan dolayı çıldıranlar, intihar etmeyi deneyenler bile olmuş. -ki bilirim bu çınlama harbiden kötü, acayip rahatsız edici tecrübe konuşuyor burada ] O yüzden ne kadar az abanırsanız kulak sağlığınız için o derece faydalı. Yaşlandıkça belirli bir oran kulaklar zaten ses duyarlılığını kaybediyor; eğer sizde böyle yüklenirseniz sağırlığı da davet etmiş oluyorsunuz

• CREATIVE EP635 nedir? 630 modelinden çokmu üstün?
    biri 24$ diğeri 43$
  • quote:

Orjinalden alıntı: osman_goksel

CREATIVE EP635 nedir? 630 modelinden çokmu üstün?
    biri 24$ diğeri 43$

Bildiğim kadarı ile kablosunun stili ve iPod beyazı olmasının dışında bir farkı yok
  • W810i nin iem kulaklıklarını kullanıyorum. Hem telefonda hem Sony Walkman da. Biraz deneyip sonra Shure E2C almayı düşünüyorum. Westone UM1 alacak yer bulsam alacağım da Tr'de yok bidliğim kadarıyla. E-bay, Amazon gibi yerlerden de ben alışveriş yapmak istemiyorum. Neyse e2c alırım herhalde.

Sennheiser'ın varsa kaliteli iem'leri ''cx-300, ie modelleri haricinde, daha profesyonel'' onlara da bakıcam.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.