Şimdi Ara

sahibinden.com ' a dikkat edin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ocak ayının 27'sinde, yani 8 gün evvel ; sahibinden.com'dan orijinal xbox 360 oyunu aldım. Adam ilanda oyunun temiz durumda olduğunu belirtmiş. Neyse kargo bana 3 gün sonra ulaştı.Gelen oyunun kutusu kırık dökük berbat vaziyette. Satmak istesem satamam o derece.

Durumu sahibinden.com'un yöneticilerine bildirdim 2 tane de fotoğraf çektim ürünün durumunu göstermek için. Neyse satıcıya mesaj attım ben bu ürünü iade ediyorum kutusu paramparça olmuş ilanda niye belirtmiyosun dedim, gelen cevap "haa kutusu öyleydi ya niye problem yaptın ki " gibisinden birşeyler yazdı. İlanda belirtmemişsin ben arşivciyim, arşivci olmasam bile ben bu ürünü kabul etmiyorum dürüst değilsin yazdım. Neyse asıl mantıksızlık serüveni burada başlıyor ; ürün b*ku yemiş durumda olmasına rağmen,ilanda "temiz" olarak gösterilmiş olmasına rağmen iade için kargo parasını ben ödedim, ürün 3 gün önce satıcıya ulaştı ve teslim aldı adam. Ancak siteye giripte onaylamıyor,o yüzden de para bana iade edilmedi bir türlü.

Sahibinden.com yöneticilerine mesaj atıyorum onlarda 3 gündür " satıcıyla iletişime geçilecektir" falan filan yazıyor. Halbu ki ortada kabak gibi kargo takip numarası var,kontrol etseler kendileri otomatik onay verecekler.

Kendi paramla rezil rüsva olmuş durumdayım.5 yıldır internet üzerinden alışveriş yapıyorum bu olay gittigidiyor'da , sanalpazar'da ve bu tip sitelerde başıma geldi,ancak oranın yöneticileri ya da müşteri hizmetleri sorumlusu her şekilde mağdur olan kişinin yanında oluyor. Sahibinden.com ' da ise bilmemne bohçası gibi durum. Görevli olanlar hiçbir şekilde sorumluluk almıyor,tamamen size kalmış .

Benim o sitede 10 adet ürün satışım oldu ancak bugün itibariyle sitedeki üyeliğimi kapattırıyorum.Küfür eden mi dersiniz dolandırıcı mı dersiniz hepsi orada bolca mevcut. Siz siz olun 1-2tl ucuza alayım diye vaktinizi , paranızı yakmayın.

Edit : İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The VIII -- 4 Şubat 2012; 16:19:37 >

• ürünün orjinal resmini görmeden almasaydınız keşke. Böyle durumlarda satıcıdan gerçek resmini isteyin. En azından GET ile almışsınız. direk alsaydınız işiniz daha zordu.
    Ayrıca sahibinden, gittigidiyor vs. hepsinde ürünü ne şekilde olursa olsun iade etmek istediğinde kargo parasını alıcıya ödetiyorlar. Saçma ama böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nucLear

ürünün orjinal resmini görmeden almasaydınız keşke. Böyle durumlarda satıcıdan gerçek resmini isteyin. En azından GET ile almışsınız. direk alsaydınız işiniz daha zordu.
    Ayrıca sahibinden, gittigidiyor vs. hepsinde ürünü ne şekilde olursa olsun iade etmek istediğinde kargo parasını alıcıya ödetiyorlar. Saçma ama böyle.
    geçmiş olsun. oyun neyi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SERB!AN

geçmiş olsun. oyun neyi?

Alıntıları Göster
    ben nerdeyse tüm elektronik, eşyaları ordan alır ordan, satarım daha bi yanlışını görmedim; dorusu seninki kafa, karıştırıcı. üzüdüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: clubberkay

ben nerdeyse tüm elektronik, eşyaları ordan alır ordan, satarım daha bi yanlışını görmedim; dorusu seninki kafa, karıştırıcı. üzüdüm.

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun Ufuk. Bende birkaç alışveriş yaptım sahibinden ve gittigidiyordan ama ilk baktığım şey ilanın fotoğrafından çok satıcının aldığı yorumlar ve referans sayısı. Umarım bir an önce çözerler sıkıntını.
  • nuclear inde dediği gibi kargoyu alıcı öder ama satıcı ile anlaşırsan onlar ödüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poseidon_TR

nuclear inde dediği gibi kargoyu alıcı öder ama satıcı ile anlaşırsan onlar ödüyor.
    bence siteden çok satıcı önemli böyle sitelerde... geçmiş olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sahibinden.com Ücretli Mi Oldu?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bersgurs

bence siteden çok satıcı önemli böyle sitelerde... geçmiş olsun

Alıntıları Göster
    Hem alıcı hemde satıcı olarak kendinizi düşünmeniz lazım. Karşı taraf onaylamazsa mecburen para 3 gün sonra yatar.
    Bende access point sattım. Alıcı ürünü ya kuramadı ya da beğenmedi. Ürün bozuk diyerek geri iade etmeye çalıştı. Sonuç itibari ile ürün çalışıyor. Bende kabul ettim. Kargo parasını ben mi ödeyeceğim. İadelerde kargo parasını alıcının ödemesi normal bir durum. Ürün satayım derken daha çok zarar edeceğiz. Diğer duruma gelirsek ürünü eksiksiz aldığınız gibi göndermeniz lazım. Bunun içinde iade etseniz dahi göndericiye ürün ulaşması ve kontrol etmesi lazım. Sitenin bir yanlışını görmüyorum. Site hem alıcıyı hemde satıcıyı düşünmesi lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratdm

Hem alıcı hemde satıcı olarak kendinizi düşünmeniz lazım. Karşı taraf onaylamazsa mecburen para 3 gün sonra yatar.
    Bende access point sattım. Alıcı ürünü ya kuramadı ya da beğenmedi. Ürün bozuk diyerek geri iade etmeye çalıştı. Sonuç itibari ile ürün çalışıyor. Bende kabul ettim. Kargo parasını ben mi ödeyeceğim. İadelerde kargo parasını alıcının ödemesi normal bir durum. Ürün satayım derken daha çok zarar edeceğiz. Diğer duruma gelirsek ürünü eksiksiz aldığınız gibi göndermeniz lazım. Bunun içinde iade etseniz dahi göndericiye ürün ulaşması ve kontrol etmesi lazım. Sitenin bir yanlışını görmüyorum. Site hem alıcıyı hemde satıcıyı düşünmesi lazım.

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun , umarım paranı iade alırsın.Benim sahibinden'de GET dışında bir çok alışverişim oldu fakat henüz bir problemle karşılaşmadım , en azından senin paranı geri alman için hakların var ..

• quote:

Orijinalden alıntı: Arm the Homeless

Geçmiş olsun , umarım paranı iade alırsın.Benim sahibinden'de GET dışında bir çok alışverişim oldu fakat henüz bir problemle karşılaşmadım , en azından senin paranı geri alman için hakların var ..

Alıntıları Göster
    Teşekkürler arkadaşlar.Paramı her türlü alacağımı biliyorum ancak bekleme süresi ve yaşadığım saçmalıklar sinir ediyor.Alışveriş konusunda ne kadar titiz ve dikkatli olduğumu bir kendim bilirim ancak burada olanlar her insanın başına gelicek cinsten çünkü adı üstünde Güvenli E-Ticaret (GET) diye geçiyor.

@muratdm , hocam paranın yatması sorun değil, iade onayı . Para 10 gün sonra yatsın,ben buradan bahsetmiyorum.Şimdi bana bir ürün gönderiyorsun,kırık dökük ama ilanında belirtmemişsin.Ürün bana geliyor 3 gün sonra.Ürün geldikten 2 saat sonra ben kargoyu tekrar iade ediyorum.Bir sonraki gün satıcıya geri gidiyor ve aynı ad ve soyadla teslim alıyor bu kişi. Kargo takip numarasından takip etseler kabak gibi görürler.Adam belki 5 ay sonra giricek siteye, yöneticilere söylemeye çalıştığım bu , zaten mağdur olmuşum bir de oranın yöneticieri de ilgilenmeyince çileden çıktım.

• quote:

Orijinalden alıntı: The VIII

Teşekkürler arkadaşlar.Paramı her türlü alacağımı biliyorum ancak bekleme süresi ve yaşadığım saçmalıklar sinir ediyor.Alışveriş konusunda ne kadar titiz ve dikkatli olduğumu bir kendim bilirim ancak burada olanlar her insanın başına gelicek cinsten çünkü adı üstünde Güvenli E-Ticaret (GET) diye geçiyor.

@muratdm , hocam paranın yatması sorun değil, iade onayı . Para 10 gün sonra yatsın,ben buradan bahsetmiyorum.Şimdi bana bir ürün gönderiyorsun,kırık dökük ama ilanında belirtmemişsin.Ürün bana geliyor 3 gün sonra.Ürün geldikten 2 saat sonra ben kargoyu tekrar iade ediyorum.Bir sonraki gün satıcıya geri gidiyor ve aynı ad ve soyadla teslim alıyor bu kişi. Kargo takip numarasından takip etseler kabak gibi görürler.Adam belki 5 ay sonra giricek siteye, yöneticilere söylemeye çalıştığım bu , zaten mağdur olmuşum bir de oranın yöneticieri de ilgilenmeyince çileden çıktım.

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun hocam, bundan sonra sahibinden'de dolanırken daha dikkatli olmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Walter Heisenberg

Geçmiş olsun hocam, bundan sonra sahibinden'de dolanırken daha dikkatli olmak lazım.

Alıntıları Göster
    Böyle şerefsizler bolca mevcut internet üzerinden çok sayıda alışveriş yapanlar illaki bu üçkağıtcılarla karşılaşıyor maalesef...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KAKÁ

Böyle şerefsizler bolca mevcut internet üzerinden çok sayıda alışveriş yapanlar illaki bu üçkağıtcılarla karşılaşıyor maalesef...

Alıntıları Göster
    bırakın şu salak siteleri külliyen üçkağıt 2 alışverişim oldu ikisinide iade ettim birinde 15tl kargo ödedim bedavadan diğerindede 50tl ödeyecektim neredeyse yıllar önce xbox360 aldım ürün geldi kargocu tanıdık bir abmiz kutuyu açtım makinayı bağladım bir açtım 3 kırmızı hemen kutusuna koydum geri iade satıcıya yorum yaptım adam küfür etti arkasındanda engelledi böyle bir manyaklık varmı engelliyebiliyor adam her türlü manyaklık var en güzeli forumumuzdan almak çok sayıda güvenilir arkadaşlarımız mevcut

• quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

bırakın şu salak siteleri külliyen üçkağıt 2 alışverişim oldu ikisinide iade ettim birinde 15tl kargo ödedim bedavadan diğerindede 50tl ödeyecektim neredeyse yıllar önce xbox360 aldım ürün geldi kargocu tanıdık bir abmiz kutuyu açtım makinayı bağladım bir açtım 3 kırmızı hemen kutusuna koydum geri iade satıcıya yorum yaptım adam küfür etti arkasındanda engelledi böyle bir manyaklık varmı engelliyebiliyor adam her türlü manyaklık var en güzeli forumumuzdan almak çok sayıda güvenilir arkadaşlarımız mevcut

Alıntıları Göster
    sahibinden.com ayrıca salak bir site..yöneticileri bakımından.ilan verme bakımından.kazıkçılığı bakımından(%7 komisyon ve kargo indirimi filan yok).

aynı şekilde ürün satsan adam onaylamadığında 1 haftayı buluyor paranı alman..gibi gibi..

• quote:

Orijinalden alıntı: nuwanda87

sahibinden.com ayrıca salak bir site..yöneticileri bakımından.ilan verme bakımından.kazıkçılığı bakımından(%7 komisyon ve kargo indirimi filan yok).

aynı şekilde ürün satsan adam onaylamadığında 1 haftayı buluyor paranı alman..gibi gibi..

Alıntıları Göster
    Tazminat davası aç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alfa Lima Whiskey

Tazminat davası aç

Alıntıları Göster
    Ürünü görmeden almak kumardan farksızdır. İnsan bazen yakın arkadaşından bile ürün alacakken görerek almalı. Ama arada böyle şeyler başına gelmesi iyidir tecrübe edinirsin. Kontrolsüz çıkma derim yola. :D

Devir kötü. Babana bile güvenmicen. Bildim bileli bu böyledir. Sahibinden.com'dan çok kişiyle muhatap olmuşumdur. Ürün satarken ayağına çağıranda oldu ya da alırsan al diyende. Tok satıcı çok. Öyle olmak lazım. :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Queen Hentai

Ürünü görmeden almak kumardan farksızdır. İnsan bazen yakın arkadaşından bile ürün alacakken görerek almalı. Ama arada böyle şeyler başına gelmesi iyidir tecrübe edinirsin. Kontrolsüz çıkma derim yola. :D

Devir kötü. Babana bile güvenmicen. Bildim bileli bu böyledir. Sahibinden.com'dan çok kişiyle muhatap olmuşumdur. Ürün satarken ayağına çağıranda oldu ya da alırsan al diyende. Tok satıcı çok. Öyle olmak lazım. :D

Alıntıları Göster
    Bence hata sizde. kargoyu görevlinin yanında açıp kontrol edeceksiniz en azından kırık çizik veya yırtığa karşı. Eğer tahmin ettiğinizden fazlası var ise bu benim sipariş ettiğim ürün değil diyerek kargo görevlisine zabıt tutturmanız yani ürünü hiç teslim almamanız gerekiyordu.

Siz siz olun her zaman ürünü kargo görevlisinin yanında açın bakın kontrol edin. Ne kadar iyi paketlenirse paketlensin açması ne kadar zor olursa olsun ne aldığınızı bilmeden kargo görevlisine imza vermeyin!

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre Candemir

Bence hata sizde. kargoyu görevlinin yanında açıp kontrol edeceksiniz en azından kırık çizik veya yırtığa karşı. Eğer tahmin ettiğinizden fazlası var ise bu benim sipariş ettiğim ürün değil diyerek kargo görevlisine zabıt tutturmanız yani ürünü hiç teslim almamanız gerekiyordu.

Siz siz olun her zaman ürünü kargo görevlisinin yanında açın bakın kontrol edin. Ne kadar iyi paketlenirse paketlensin açması ne kadar zor olursa olsun ne aldığınızı bilmeden kargo görevlisine imza vermeyin!

O şekildede kargo görevlisi kargoyu açınca kabul etmiş oluyorsunuz tarzında bişeyler söylüyo .
    İnternetten alışveriş her zaman riskli . Karşındakinin ne derece dürüst olduğunu bilmiyorsun çünkü .

• quote:

Orijinalden alıntı: punkjan

quote:

O şekildede kargo görevlisi kargoyu açınca kabul etmiş oluyorsunuz tarzında bişeyler söylüyo .
    İnternetten alışveriş her zaman riskli . Karşındakinin ne derece dürüst olduğunu bilmiyorsun çünkü .

Hayır imkanı yok açıyorum bakıyorum istemediğim ürün ise teslim alma zorunluluğum yok.

He diyorsanız kargo görevlisi işini doğru yapmıyor inatla kargoyu kabul etmiş oldunuz diyor. O zaman yapılacak şey basit. Ürünü görevlinin eline verip burada öyle biri yok diyerek kapıyı suratına kapatın gitsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: punkjan

quote:

Hayır imkanı yok açıyorum bakıyorum istemediğim ürün ise teslim alma zorunluluğum yok.

He diyorsanız kargo görevlisi işini doğru yapmıyor inatla kargoyu kabul etmiş oldunuz diyor. O zaman yapılacak şey basit. Ürünü görevlinin eline verip burada öyle biri yok diyerek kapıyı suratına kapatın gitsin.

Çünkü birkaç kere "1 sn ben bi ürünü kontrol edeyim" dediğimde "Siz kontrol edinde paketi açınca kabul etmiş oluyorsunuz" dediklerini hatırlıyorum . O zaman onlara fazla iş çıkmasın diye yapıyolar .. yerseee yani .
    Bundan sonra senin taktiği uyguluyorum kardeş , baktım mal benim istediğim gibi değil kapıyı kapat gitsin .. kargocuylada uğraşma

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.