Şimdi Ara

SAHİBİNDEN.COM ÜZERİNDEN DOLANDIRCILIK - SİZİNDE BAŞINIZA GELEBİLİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle şunu belirteyim, görüntüdeki şahsı yüce adalete teslim edebilmek için görüp haber verebilecek biri çıkarsa eğer 1000TL vereceğim, çalınan araçların dahi bulunabildiği şu forumda elbet ufacık bir ihtimal olsa dahi tanıyan, gören çıkabilir,

Sahibinden.com'a satacak olduğunuz ürün için ilan veriyorsunuz, biri arayıp kuaför olduğunu söyleyerek elden teslim almak istediğini belirtiyor, vakit belirleyip yola çıkıyorsunuz buraya kadar herşey normal, adresteki kuaföre yaklaştığınız an dükkandan sizi aramış olan bu şahıs çıkıyor oturma bahanesiyle en yakın pastane, börekçi vb yere gidiyorsunuz, evet buraya kadar herşey normal,

iyi bir izlenip bırakabilmek için her yola başvurulup masa donatılıyor yer sahibine el ense çekilip her türlü yalakalık yapıldıktan sonra, satmış olduğunuz ürün ne ise baktırmak için (iphone ise telefoncu, dslr is fotoğrafçı, vs) sizden izin isteniyor,

o anki atmosfer içinde iyi niyetinizin kurbanı olma yolunda ilk adımı atıyorsunuz,

nede olsa salak değilsiniz, mekan sahibinede soruyorsunuz bu neyin nesidir tanıyormusun diye, sonuşta esnaf kuaförü tanımayacak hali yok değil mi ?

evet abi diyor burda yeri var sürekli gelir sıkıntı olmaz, ne satacaksınız, araç mı ? deyince veriyorsunuz bu gavata satacak olduğunuz ürünü,

yanlış bunun neresinde peki ?

kuaför buluşma vaktinden yarım saat evvelden aranıp 'kız kardeşime gelin başı yapılacak' denilirse, buluşma anı boşluğunuza denk gelir ve oturmak için gittiğiniz mekan sahibi kallavi bir süzme ise dolandırılırsınız ( 3-5 kez bu mekandan börek alan bu şahıs maalesefki kendini fbi ajanı olarak bile inandırabilecek bir konuma gelmiş oluyor )

kıssadan hisse sabah 11de sizden iphone 6 plus cep telefonu çalıp, bir saat sonra benzer bir yöntem ile başkasından canon eos 6d çalabiliyor, peki bunu nasıl öğreniyorsunuz, ertesi gün bu gavatın telefon numarasını google'da aratarak,

yani 1 günde 7000 lira kazanan biri bu yoldan vazgeçmeyeceği için emek hırsızlığını sürderecektir, ve eminimki sahibinden üzerinden para edecek ürün satıyorsanız karşılaşma şansınız çok yüksek,

çekirgeyi 3te bulurlar, adalete güveniyoruz :)

quote:

Arkadaşlar başıma gelen bir dolandırıcılık hikayesinden bahsedeceğim, aynı hikayeyi Canonturk’e de ulaştırmaya çalışacağım.
    Ben Nabi, yıllardır hayattaki en büyük tutkum olan fotoğrafa ilgiliyim. Hiçbir zaman bir fotoğrafçı veya sanatçı olarak görmedim kendimi.
    Dönem dönem filmli, dönem dönem dijital gövdeler kullandım. Bu aralar atıl duran 6d’mi satmaya karar verdim. Satış sebebim aslında ailemin maddi sorunlar yaşaması ve onlara yardım etmek isteme sebebimdi. Normal şartlar altında bir ürünü satarken bizim camia dışından birine ürün satmamaya özen gösteririm. Eğer tanıdığım bir insan referans olarak kendini göstermezse yine satıştan vazgeçerim. Fakat ailem benim mantıklı düşünemediğim tek konu. Acil nakit ihtiyacı olunca bu şartlardan taviz verip büyük bir hata yaptım.
    Marmaris’te bir yerde masör olarak çalışan bir adam aradı. Gövdeyi, 50mm lensi ve yongnuo flaş tetikleyici setini satın almak istediğini söyledi. Fakat ürünü bir arkadaşı vasıtası ile alacağını söyledi. Arkadaşı Bakırköy’de yaşıyormuş ve güzellik salonu varmış. Pekala deyip, ürünleri orjinal kutularına güzelce yerleştirip satışa hazırladım.
    Bakırköy civarında buluşmak üzere yola çıktım. Bahsedilen güzellik salonunun önüne geldiğimde aracı ile karşılaştım, kati suretle kendisine ait olduğunu söylediği salona sokmadı beni. İlk orada içime ufak bir şüphe düştü içime, daha sonra çok sevimli bir çocuk geldi yanına, tahminime göre oğluydu.
    Bir restoranta gittik, aman o da nesi, adam masayı donattı. Restorant çalışanlarına emir vermeler vs belli ki iyi intiba bırakmak istiyordu. Açıkçası bu durumu pek hoş bulmadım. Ürünleri kutularından çıkartıp arkadaşa takdim ettim. Çok yakında bir fotoğrafçı olduğunu ürünü orada kontrol ettirmek istediğini söyledi. Ben de açıkçası huysuzluk edip hayır demek istemedim. Bizim geleneklerimize göre yemek bitmeden masadan kalkmamak gerektir.
    Birkaç dakika sonra arayıp taksiye atlamamı ve bakırköy meydana gelmemi istedi. Taksi ücretini ise cebinden vereceğini söyledi apar topar masadan kalkmak zorunda kaldım. Meydana geldiğimizde ise beni karşılaması gereken adam ortalarda yoktu, daha aşağıdaki bir fotoğraf stüdyosundaymış, gelip beni almadığı için taksiciyle ufak çaplı bir tartışmaya girdi. Ciddi anlamda huysuzlandım ve ürünümü geri almak istedim. Bu sefer eski adliyenin önüne gelmemi istedi. Dediği yere gittiğimde yine yoktu ortalıkta. Bankadan paranın ancak bir kısmını çekebilmiş, diğer kısmı için 20 dakika daha beklemem gerekiyormuş. Bu noktada ipler koptu. Nerede olduğunu sordum, oraya geleceğimi ve ürünü geri alacağımı söyledim. Nimet abla’nın oraya gel dedi, tahmin edeceğiniz üzere oraya gittiğimde de ortalıkta yoktu.
    Çok yakında gördüğüm bir polis memuruna en yakın karakolu sordum, bu süreç içerisinde de telefonlara ulaşılamıyordu. Karakol’a gidip durumu anlattım, ekip otosuyla birlikte oturduğumuz restoranta gittik. Restorant sahibi adamı tanımadığını, ben oradayken başka siparişler de verdiğini hiçbirisini almadığını ve orayı meşgul ettiğini söyledi. Beraber kamera kayıtlarını inceledik. Kamera kayıtlarını alıp karakola gelmemi, oradan sonra da savcılık aracılığı ile suç duyurusunda bulunmam gerektiğini söylediler. Açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum, adamı yakalasalar bile makineme kavuşmam imkansız. Adam yakalansa bile cüzzi bir ceza ile serbest kalacak. Yeni bir set kurmam yıllar alabilir, elimdeki son ekipman olan sigma 35’i ise satıp aileme destek olacağım. Birkaç yıl süreyle fotoğrafa uzak kalabilirim.
    Siz siz olun insanlara güvenmeyin, açıkçası bundan sonra bir daha ne ikinci el ürün alırım ne de satarım. Satın alacağım her şeyi faturalı ve garantili olarak büyük şirketlerden alacağım. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer derler.

http://www.canonturk.com/sahis-satici-ve-alicilar/29955-bir-arkadasimin-basine-gelen-dolandiricilik-olayi.html#post407692

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idinc -- 27 Aralık 2014; 5:38:18 >

• Öncelikle çok geçmiş olsun, umarım hırsız en kısa sürede yakalanır. Gerçi yakalansa bile 3-5 ay yatıp çıkacak ve yine aynı şeyleri yapmaya devam edecek.
  • Çok geçmiş olsun İnşallah yakalanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parayı almadan neden ürünü veriyorsunuz ki, hayatta vermezdim

• Geçmiş olsun lakin burada nasıl böyle bir oyuna gelir insan anlayamıyorum da! Yaşınızı öğrenebilir miyim ? İşyeri kendisininse neden işyerinde değil de pastanede oturacağınızı sormayacak kadar ve cep telefonunuzu telefoncuya gösterecekse, "buyrun beraber gidelim" diyemeyecek kadar çekingenseniz tavsiyem ürün alışverişlerini yanınızda mümkünse olgun bir arkadaşınızla yapmanızdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oncelikle cok gecmis olsun.yahu telefonu gostermesine nasil izin verirsiniz.gosterecekse buyursun yaniniza gelsin bakacak kisi.hayatta telefonu birakmam.umarim bulunur

• Oluşturuğu intiba ve mekanlardaki güven uyandırma hareketleri başarılı olmuş.
    allah yardımcımız olsun hepimizin başına gelebilir.
    sattığımız şeyi nakte ihtiyacımız var diye satıyorsak emin olun kafada taşınan bi dünya yük olabilir.
    nasıl olur dememk lazım. kötü bir deneyim olmuş ama bize de güzel bir örnek olacak....
    buradan çıkan bir diğer ders tek başına biyere gidip satmamak lazım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sahibinden.com Ücretli Mi Oldu?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nasrettin hocanın hikayesinde ki gibi "Hırsızın hiç mi suçu yok" .. Herkes akıl vermiş şöyle yapsaydın böyle yapsaydın diye.. O anda insanın nutku tutulabiliyor.. Biraz empati yapmakda fayda var. Konuya donecek olursak böyle insanların Allah bin belasını versin... Bu olay sanırım İstanbul'da geçiyor .. Böyle bir olay ile karşılaşsak bile durumu nasıl ıspatlayacağız.. Diyelim ki adam beni aynı şekilde çağırdı mekana götürdü vs , bende durumu anladım ve polis çağırdım .. Neyi nasıl ıspatlayabileceğim? Şu Dünya'da çok dürüst insanlarda var biliyorum .. Ama bunun gibi asalaklar Yüzünden insan kime güveneceğini şaşırıyor .. Hocam çok geçmiş olsun.. Kendi Başıma gelmiş kadar inanın çok üzüldüm.. Ben İzmir' deyim.. Eğer yapabileceğim bir şey varsa elimden geleni Yaparım..adamın adını soy adını vs bir şey biliyormusunuz?

• Kim ne derse desin, kim kendini ne kadar uyanık sanırsa sansın herkesin başına gelebilir.
    Bir anlık bir boşluk bu, insanlık hali.
    Geçmiş olsun, umarım bulursunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun herşeyde dikkatli olmak lazım.

Elden alışverişlerde karşı taraf nakit ödeme yaparken sahte para verebilir. Bu durumda kesinlikle banka aracılığı ile paranızı hesabınıza yatırmasını isteyin.

Başka bir olay ise onun istediği yerde değil de herkes tarafından bilinen merkezi bir yerde buluşmak ve işlem yapmak.

Cihazınızı ne olursa olsun karşı tarafa ücreti ödenmeden vermeyin.

Herkesin başına gelebilir bu tür olaylar hatalardan ders çıkartmak gerek..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.