Şimdi Ara

Sahibinden.com üzerinden dolandırılmaya çalışıldım. Lütfen okuyun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
4
Favori
1.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sahibinden.com'da ilan verdim ve bir gün sonra site üzerinde şu mesajı aldım:

Alet satılık mı diyor ve yazdığı mail ile haberleşmek istiyor.

Ben de gayet iyi niyetli bir şekilde herhalde türkiyede yaşayan bir yabancı diye güzel güzel anlatıyorum şu zamanda aldım şöyle alet şu kadar para istiyorum diye.

Amcam da diyo ki Türkiye'den birkaç gün önce ayrıldım. Yardımcı pilotum, bu cihazı Nijerya'daki kuzenim için almak istiyorum. DHL den kargo ücreti al onu da fiyata ekleyip bana banka bilgilerin ile gönder diyor.

Tabi ben biraz kıllanıyorum ama parayı hesabımda görmeden nasılsa yollamam diye düşünüyorum. Parayı yatırırsa da kuzey kutbuna da olsa yollarım diye düşünüp cevap yazıyorum.

Kargo ücreti ile şu kadara geliyor. Fiyat uygun mu diyorum.

Adam kargo ücretine de tamam deyince hesap bilgilerimi verip başlıyorum beklemeye. Derken:

diye çok şabieli bir mail geliyor. Meali: hesabınıza yatmak üzere şu kadar para bankamızda beklemektedir. Gönderiyi yollayıp takip bilgilerini girdiğinizde hesabınıza yatacaktır. Hmm

Mailin geldiği domain adresine whois sorgusu yapıyorum, domain 26 Haziran 2013 de godaddy'den alınmış. Artık şaibe değil düptedüz dolandırıcılık olduğunu anlıyorum basıyorum kalayı:

Haliyle celalleniyor amcam. Yok gönderiyi yollamazsan yasal işlem başlatacağım falan diyor.

Ve bu mesajdan sonra ses kesiliyor.

Aman diyim arkadaşlar gözünüzü dört açın. DHL ve sahibinden.com u da bu konuda bilgilendireceğim.

Aşağıdaki kelimelerden birini google da arayarak buraya geldiyseniz bilin ki dolandırılmak üzeresiniz. Sakın bir yere kargo ile bir şey yollamayın.

Anahtar kelimeler: harrisvictor40, harrisvictor40@gmail.com, Frank Johnson, Oyo State, 20001, Nigeria, Phone No: 2348071425625, Harris Victor, Yorkshire Bank®, service.s@payenquire.com, yorkshirebank@secureroot.com

• sizin gibi insanları bulmak zor teşekkür ederiz
  • zeki adammışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pixelDev

sizin gibi insanları bulmak zor teşekkür ederiz

Eksik olmayın.

Bilgisayarınıza girip kredi kartı bilgilerinizi çalmaya çalışan basit bir virüs değil. Bana gayet ikna edici gibi görünen mailler yazan, düşünülüp planlanmış bir senaroya göre hareket eden kanlı canlı bir insan var karşımda ve göz göre göre beni dolandırmaya çalışıyor.

Bu şekilde aptal yerine konmaya çalışılmak gerçekten çok sinirimi bozdu. Bunu yapanları bir kaşık suda boğabilirim.
  • yabancı birisi gelip, türk sitesi üzerinden benden ürün satın almak istese. hiç uğşamazdım satmak ile..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wiseass -- 23 Ağustos 2013; 23:57:35 >
  • Helal be
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sahibindene iyi dadandilar. Ev satanlarada mesaj atiyolarmis, gecen bi arkadas konu acmisti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 24 Ağustos 2013; 0:10:44 >
  • Bankaya neymişki senden gonderi istiyor burası cok zayıf kalmıs :)
  • İlgilendiğiniz için teşekkürler arkadaşlar. Yakın çevrenizi bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim. Sahibinden ve DHL'i bilgilendirdim.
  • Konu yukari

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu şekilde ıngilizce mesaj atacak olan olursa ya da ışte yurt dışındayim oraya yolla falan diyenlere itimat etmemek lazım. Türkiye deki adamların suyu mu çıktı. ben daha hiç böyle bir mesaj almadım ama her türlü yabancı dille ya da yurt dışı ile ilgili mesajlari cevaplamamak gerekir diye düşünüyorum

• Aynı kişi bana sanalpazar üzerinden ulaşmıştı notebook satarken.Önceden bununla karşıklaşanları bildiğim
    için direk google'a e-mail adresini yazınca çıkmıştı.
  • upp görsün herkes

• adam asistan pilot olduğunu söyleyince aklıma Catch Me if You Can filmi geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metabolism

adam asistan pilot olduğunu söyleyince aklıma Catch Me if You Can filmi geldi

ahaha yer mi anadolu çocuğu :)
  • Bu insanları dolandıran şeref yoksunu kansızlar boşuna o2 tüketiyorlar

• bilgilendirme için teşekkürler.
    sahibinden.com çok vukuatlı bu konularda, sadece yurtdışından değil yurtiçinden de dolandırıcılar cirit atıyorlar.
  • Adamsın
  • Bunlarin varya

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.