Şimdi Ara

'Şahin ortadan ikiye ayrılır' saçmalığı. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
2
Favori
17.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abi o arabanı tasarımı o o araç arkadan motorlu yüksek hızda vuruncs motor bskı yaomasın diye tasarlandı.Git yandan kapısına vur ne oluyor araç sadece motoru ayrılıyor.
  • Bence saçmalık değil gerçek.
    Her araba ortadan ikiye bölünür diye savunmamak lazım.

güvenlik denen bir şey var.

şahin'in muadili diğer araçlardan çok daha güvensiz olduğu aşikar, mübalağa edilerek ikiye bölünür denilmesi bundan.

1990 model şahin ile, o model başka bir araç kıyaslandığında arada dünya kadar güvenlik farkı varsa, bu tabiri de hakeder ister istemez.
  • Konu enteresan, yorumlar konudan da enteresan
  • Şahinin kapı sesi tok değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Bu bölünen araçların emin olun ilk kazası değildir..

Ben de onu diyorum ama anlatamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahin in kasası Fiat Regatadan Alınma Regata 1983 Üretimi Ne sağlamlık bekliyorsunuz 1983 model arabadan hele ki bir fiat tan anlamıyorum ayrıca şahin parasına alınacak türlü araçlar var Buna rağmen şahini savunmak apaçilikten öte değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: calamityeas

Şahin in kasası Fiat Regatadan Alınma Regata 1983 Üretimi Ne sağlamlık bekliyorsunuz 1983 model arabadan hele ki bir fiat tan anlamıyorum ayrıca şahin parasına alınacak türlü araçlar var Buna rağmen şahini savunmak apaçilikten öte değil.

Şahini savunmadım
    Mantıklı kullanılırsa ikiye ayrılmayacağını söyledim.
    Ayrıca 89 Mitsubishi Lancer bile şahinden iyi inkar etmiyorum ..hem de klimalı.
    fakat yürütmesi şahin gibi değil.
    Adam şahin alıyorsa "ayağımı yerden kessin" mantığıyla alıyordur.
    Ki bir arkadaşıma felica aldırdım şahin yerine gayette memnun.
    Bi akrabam da 9 bine şahin alacağını söyledi ona da europa aldık fakat sorunu bitmiyor.
    Lada samara , Reno 9 , 12 gibi yürüyen bombaları saymıyorum.
    Dediğim gibi şahini savunmuyorum sadece "abi şahin ortadan ikiye ayrılıyor yeaa " diyenlere tepkim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sevket861

quote:

Orijinalden alıntı: calamityeas

Şahin in kasası Fiat Regatadan Alınma Regata 1983 Üretimi Ne sağlamlık bekliyorsunuz 1983 model arabadan hele ki bir fiat tan anlamıyorum ayrıca şahin parasına alınacak türlü araçlar var Buna rağmen şahini savunmak apaçilikten öte değil.

Şahini savunmadım
    Mantıklı kullanılırsa ikiye ayrılmayacağını söyledim.
    Ayrıca 89 Mitsubishi Lancer bile şahinden iyi inkar etmiyorum ..hem de klimalı.
    fakat yürütmesi şahin gibi değil.
    Adam şahin alıyorsa "ayağımı yerden kessin" mantığıyla alıyordur.
    Ki bir arkadaşıma felica aldırdım şahin yerine gayette memnun.
    Bi akrabam da 9 bine şahin alacağını söyledi ona da europa aldık fakat sorunu bitmiyor.
    Lada samara , Reno 9 , 12 gibi yürüyen bombaları saymıyorum.
    Dediğim gibi şahini savunmuyorum sadece "abi şahin ortadan ikiye ayrılıyor yeaa " diyenlere tepkim.

Ya kurban olayım arkadaşım. Tam 9 sene bilfiil 91 model Doğan L kullandım, şoförlüğümü onda pekiştirdim. Söktüm, taktım. Hakkını yiyemem o yıllarda işimizi gördü. Ama tamamen mecburiyetten. Şimdi ben 10 yıl bindim diye eleştirmeyeyim mi?

Kaza yapmana gerek yok belli bir süre bozuk yollarda kullan arabanın beli bükülüyor. 1 kere köy yoluna girsen ön takımın feriştahı şaşıyor. Şasi yok, kaporta yok, araç birleştirilmiş ve preslenmiş sacdan ibaret. Dolayısı ile o sac kabin kaza anında büzüşüp hurdaya dönüyor, yandan darbe alırsa kesekağıdı gibi yırtılıyor. Bir şahinin kapısı ile başka bir aracın kapısını karşılaştırın sadece kapı bile her şeyi anlatır size. Kendinizi kandırmayın kısaca. Mecburuz deyin, imkanlar bu kadar deyin ama iyi demeyin.

• Mantıklı kullanma tutturmuş gidiyorsunuz.hiçbir arac durduk yerde giderken ikiye ayrılmaz zaten.İstediğiniz kadar mantıklı kullanın ufak bir kazada bile atom bombası yemiş gibi 85 bin parçaya ayrılıyor o arac.

Örnek verelim.96 şahinle 96 honda yı kafa kafaya carpıstırın , veya aynı hızlarda baska darbelere maruz kalsın bakalım hangi daha kötü hasar alcak.

Mantıklı kullanmak diye bir saçmalık olamaz.tutturmayın mantıklı kullanmak diye.

• mesutefe kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah hocam, forumlar bilgi paylaşım yeridir, hepimiz birşeyler öğreniyoruz. Saygilar..

• güvenlik falan değil, asıl problem herkesi kendimiz gibi zannetmemiz..
    Burası memurlar.net de değil, lions club da değil..
    Adam bagajda hilti, matkap, vs taşımak için passat SW alacak değil heralde, tabi ki kartal alacak..

Bir de diyelim ki vatandaş 20 sene önce bir şahin almış, halen biniyor.. Geliri ona yetiyor.. Ne yapsın? Var mı mantıklı bir tavsiyeniz? Hani şöyle en "güvenli" tarafından..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 sene doğana bindim....şu tenekeleri tartışmaya bile değer görmüyorum artık...
  • Gördüğüm ikiye ayrılan Şahin'lerin hepsi, ön kapının ön kısmı ile, çamurluğun arka kısmının birleşme yerinden bölünüyor.
    Orası zayıf nokta. Ne hikmetse, bütün arabalar oradan bölünüyor. Hani ortadan, önden arkadan bölünse tamam diyeceğim, malzeme zayıf ama, hepsi aynı yerden bölünüyorsa bu bir mühendislik hatası değil midir?

Bakınız, ikiye bölünen Tofaş'lar.
     'Şahin ortadan ikiye ayrılır' saçmalığı.

Hayır, daha onlarca resim koyarım. Hepsinde de araba aynı noktadan ayrılıyor. Bu bir mühendislik, tasarım hatası değil midir?

Arabayı kötülemiyorum. Böyle bir mühendislik hatası, böyle bir tasarım hatası nasıl halka sunulur?

Yahu ortadan bölün, arka çamurluktan bölün, sürücü yerinden bölün, arka koltuktan bölün niye sadece ön çamurlukla ön kapı birleşme yerinden?

Hayır bir de, şasiyi kimse suçlamasın, Fiat 131 şasisi üzerine Ralli otomobili inşa edilip yarışılmış, bu şartları kaldırmış bir şasidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 25 Ekim 2013; 2:57:28 >

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Bu araçlar avrupadaki yapıları ile Türkiye'de üretilmedi, kırpıldılar ülkemiz şartları ve ekonomisine indirgendiler, motor saç şase vs. alayı ekonomik hale getirildi, yeni kasa denilen kuş seriside İtalyada üretimi uzun yıllar önce biten modellerden devşirildi tabi o da kırpılarak.

Sıkıntı buradan çıkıyor sizin avrupada gördüğünüz o ralliiler kazanan hp si yüksek zamanının başarılı otoları değil Türkiye ye getirilen.

Bunun en güncel örneği ANADOL dur,

aşağıdaki örneğe bakın, nerde o arabalar nerede kuş serisi anadol serisi, bizimkilerin kullanmadığı tasarımı citroen alıp bx yapıp 12 sene peynir ekemek gibi satıyor,

http://www.anadolturkey.com/web/tr/modeller/prototipler/a9.html

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=11078.0

• İşte onu anlatmaya çalışıyorum, Türkiye'ye gelirken bu arabalar, ne oldu bunlara? Kırpıldılar. Ne için? Para...
  • 2000 senesinde İstanbul-Antalya arasi yolculugunda bir tane Tofas kartal arabasi 3 araba onumde karsi yonden gelen otobusle carpisti ve ikiye bolundu 3 kisi agir yaralandi...belkide hastanede olduler akibetlerini bilmiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmeta60 -- 25 Ekim 2013; 3:55:10 >
  • 8 bine doğan gördüm oto pazarında adamla kavga ediyorduk proton 416 glxi dan iyi olduğunu söyledi bende ona el arabası ve doğandan başka araba kullanmadığı söyledim çektim gittim bi gün çok fena gireceğim kuş serisi fanboyunun tekine kahvelerde aynı adam diyor isterse yüz milyarım olsun şahinden başkasına binmem içinde geber ulan durumu ona yettiği için alana bi şey demem. Lakin gidip 8 10 bin vereni arabasını satana kadar rahat bırakmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutefe

YENİ ARAÇLARIN ÇOĞU DAKAPORTA OLARAK ÇOK SAĞLAM DEĞİL BENCE DAHA AZ YAKIT TÜKETİMİ YAKALAMAK MAKSADIYLA HAFİF OLSUN DİYE ARAÇLARIN KAPORTASINDA HAFİF ALAŞIMLAR KULLANILIYOR BAZI ARAÇLARIN KAPORTA SACLARI ŞAHİNİNKİNDEN DE ZAYIF HELEDE BAHSETTİĞİM ARAÇLAR BİR 15 YAŞINI GÖRSÜN BEN O ZAMAN DERİM

Yeni araclarda kaporta saglam degil dogru ama sasede kullanilan celikle sahindeki "insaat demiri"ni bir tutamayiz. Ayrica yeni araclar tek parca sase ve farkli kaynak teknikleriyle kaynatiliyor. Dolayisiyla agir hasarda arac kagit gibi katlansa da her iki parcasi saglam olacak sekilde ortadan ikiye ayrilmasi imkansiz. Sahinin farki bu

• Bir T stoplu 131 ve 124 hayranı olarak, orjinal ve fabrikasyon ayarında, temiz, KOÇ Müzesinde sergilenenler gibi bir Murat 124 ve T stoplu Murat 131 arabamın olmasını ister, hafta sonu zevk amaçlı kullanmak isterim. Umarım bir gün olur.

Eğer bir Şahin veya Doğan ilk çıktığı günden beri sahibinin elindeyse ve bakımları aksatılmadan yapılmışsa, üzmez sürücüsünü. Kendimden bilirim. 90 model siyah Şahini, 02.02.1990 gününden şu an ki arabamı aldığım 14.10.2004 gününe kadar 170.527 km. kullandım. 180'e de çıktım yolun boş ve müsait olduğu zamanlarda. En ufak vidasına kadar bakımlı ve orjinaldi. Ama apaçilerin altından çıkma olanlardan ve sağı solu oynanmış olanlardan uzak durun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 25 Ekim 2013; 8:10:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampaa

8 bine doğan gördüm oto pazarında adamla kavga ediyorduk proton 416 glxi dan iyi olduğunu söyledi bende ona el arabası ve doğandan başka araba kullanmadığı söyledim çektim gittim bi gün çok fena gireceğim kuş serisi fanboyunun tekine kahvelerde aynı adam diyor isterse yüz milyarım olsun şahinden başkasına binmem içinde geber ulan durumu ona yettiği için alana bi şey demem. Lakin gidip 8 10 bin vereni arabasını satana kadar rahat bırakmam.

Sahi bu protonlar nasıl?
    Şeklinden anlaşıldığı üzere Mitsubishi carismanın proton amblemlisi gibi?
    en önemlisi parçaları nasıl?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.