Şimdi Ara

Sahip Olduğumuz Araçlar Hakkında Objektif Değerlendirmeler (56 oldu!destek bekleniyor) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
2
Favori
15.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2007 Fabia Sedan TDI Classic

Donanım:
    Bendeki araçta yol bilgisayarı, klima, elektrikli ayna, tek hava yastığı, soğutmalı torpido gözü, var. Piyasada hız sabitleyici, ABS, çift hava yastıklı modelleri mevcut.

Yakıt:
    Uzun yolda 100 km de 3 lt ile 4,5 lt arası. Şehir içi 5 lt ile 6 - 7 lt arası. Klima açıksa uzun yolda +1 lt ekleyin.

Performans:
    Şaşırtıcı bir performansı var. Araç kendisini bilhassa yokuşta gösteriyor. Vites düşürmeden çok yokuşu çıktığımı bilirim. 5. vites 3000 devirde 130 km hız görüyor.

Konfor:
    Araç malum B sınıfı. Arka diz mesafesi hemcinsleri gibi az. İç hacim yeterli. Bagaj ise görenleri şaşırtıyor. Hayli geniş

Artıları:
    - Düşük yakıt tüketimi
    - Geniş bagaj hacmi

Eksileri:
    - Arka diz mesafesi
    - Düşük donanım

• merhaba arkadaşlar. konuyu hortlatayım dedim. paylaşımlara devam

Bu arada, bugün Astra'cığım ile bursa- istanbul yaptım, 4 yetişkin bir çocuk, dolu bagaj, full klima açık, yer yer 140 150 yi görerek genelde 100 120 gidilerek 5.4 LİTRE yaktım 100 kmde. çok iyi geldi bana. yüklenmiştim üstelik araca.

Yol tutuş olarak çok güven veriyor gerçekten. kıvrak kullandım hep, zevk verdi. sollamalarda sorun yaşamadım. klima full iken çekiş düştü. yapıştığım zaman gaza gitmem demedi. memnun etti gene beni. kendi klasmanındaki birçok aracı tokatlama şerefinede eriştim bugün bi ara sağ şeritte 5.30 vardı sonra kayboldu (adam uzadı gitti yanlış anlamayın)

• 2004 Megane II HB Dynamique

Aracın birçok yerinden ses gelmekte.
    Direksiyonunda hassasiyet yok.
    Uzun yolda klima açık ortalama 10lt yakıyor LPG ile.
    Fiyatına göre bu kadar donanımı bulmak gerçekten zor.

EDIT:

Birkaç yedek parçalası hakkında bilgi vereyim;

Trigger seti : 135 TL (Orjinal)
    Debriyaj seti ve rulman takımı : 310 TL (Orjinal)
    Ön amortisör : 80 TL (Orjinal)
    Şanzıman takozu : 35 TL (Orjinal)

- Direksiyon elektrikli ve hissizlik çok üst düzeyde. Fakat çevirdiğinizde toplamasını kendisi yapması çok güzel bir olay. Yol tutuşu fena sayılmaz fakat Focus I'in yol tutuşunun daha üstün olduğunu da itiraf etmeliyim. Küçük bir ayrıntı fakat benim çok işime yarayan bir konu; aracın birçok yerinde göz var. Kapılarda, kolçakta ihtiyaçlara cevap verecek büyüklükte gözler var, oldukça kullanışlı...

Aklıma geldikçe yine yazarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wurtz -- 25 Temmuz 2011; 13:17:35 >

• Aracımızı biraz daha bilgi verici şekilde tanıtsak daha hoş olmaz mı arkadaşlar?
  • bence olur
  • şahsıma ait ilk aracım 1.6 motorlu 2003model vw.bora trendline idi,
    -klima,oto.camlar haricinde pek dişe dokunulur donanımı yoktu.
    120-130 dan sonra motor sesi rahatsız edici seviyelere cıkmaya başlıyordu.
    arka koltukta diz mesafesi azdı öyleki biraz uzun boylu biri arkada oturnca dizlerini
    hissederdim.
    servisler her ne kadar pahalı olsa da tutulan bir model oldugundan herhangibir
    tamircide gözünüz kapalı orjinal parçaları kullanarak yaptırabilirsiniz.
    yakıt tüketimi şehiriçinde kötü idi.
    Artıları ise öncelikle aracta tıkırtı falan yoktu,döşemeler ön konsolda kullanılan malzemeler
    kaliteli bagaj hacmi güzeldi.
    tabi ikinci eli muazzam.2009 da 45bin kmdeki aracı 22bine alıp,2010da 60bin km de iken
    22bine sattım.
  • opel astra 1.6 twinport enjoy 2008 model

araç rampalarda dizel araçlara göre zorlanıyor düz yolda 2. ve 3.vites çok seri 1.6 motor 115hp olmasına rağmen 1.400cc 140 hp araçlarla kafa kafaya gidebiliyordum araç seri ve atak tı yalnız 11 litre şehir içinde benzinde yakıt tüketimi var en az 10 litreye inebildim araçiçi geniş 4 kişilik bir aile rahat kullanabilir bagaj hacmi yeterli kliması hemen soğutur o yönden çok iyidir yol bilgisayarı daha iyi olabilirdi o araca bence yakışmamış teybi de yeterli değil standart cd okuyucu vites geçişleri çok rahat freni ve gazı çok hassas daha yukarda olabilirdi direksiyonu çok rahat yalnız farkettiğim sağ ve sol aynaları bu araçlarda çok buyuk ve çok dayanıksız yanınızdan biri geçerken çarparsa kırılabilir çoğu gördüğüm astra enjoyların bir aynası kırık tı trafikte daha küçük olabilirdi ön torpido yeterli derecede büyük araç motoru çok sessiz 120km hıza kadar nerdeyse hiç sesi içeri almıyor lpgsiz kullanılmış ve sıfır alınmıştı araç

eskiden kullandığım toyota corolla 1.6 2007 model uno 2000 model hyundaki accent 2002 model alfa romeo 1997 model araç ve 8 10 farklı opel combo 2005 fiat doblo 2004 transporter 2003 citroen berlingo 2004 model gibi araçlar da var onları daha sonra yazarım

Sahip Olduğumuz Araçlar Hakkında Objektif Değerlendirmeler (56 oldu!destek bekleniyor)

Sahip Olduğumuz Araçlar Hakkında Objektif Değerlendirmeler (56 oldu!destek bekleniyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixslax -- 25 Temmuz 2011; 14:01:38 >

• şuanki aracım Ssangyong ActyonSpors4x2manuel
    2010mayısında35.300'e sıfır olarak aldım.
    arka kabin kapama ve 3yıllık bakım hediyesi ile birlikte..
    Eksileri;
    -piyasada yeni yeni duyulmaya başlanan ikinci eli yok denilen
    markalardan biri
    -direksiyon simidi diğer araçlara göre incedir ilk başta insan yadırgıyor,
    -gösterge paneli cok sade sıkıcı ve ışıkları cansız renklidir(açık turuncu)
    -2010model araçta yol bilgisayarı yok!kullanılan malzemeler vasatın biraz üstünde
    -günümüz araçlarının iç tasarımı ve kullanılan malzemeler ile günümüz araçlarının 3-4yıl
    gerisindedir.
    Artıları;
    -bagaj hacmi muazzam.
    -oto.klimadan tutun hıza duyarlı sileceklere kadar biçok donanım mevcut.
    -2.0 lt motorun çekiş gücü,torku bora dan sonra spor araç kullanıyormuş hissi yarattı
    -ses yalıtımı gayet başarılı.Dizel araçlar gürültülü denmesine karsı bnm gözlemim
    önceki aracımda 130-140 ile giderken sesden durulmazken bu arac da ses cok daha az.
    -diğer picklara göre bu araç asvaltta daha başarılı çünkü arkada beş noktadan baglantılı
    amarsitörler var bu özellik yol tutuşu arttırırken fazla yük taşıyamıyorsunuz(makas olmadıgından)
    -yakıt tüketimi uzun yolda 100kmde 7litre civarı ş.içi ise 11-12lt tabi benim kullanım
    -ön camdan sanırım hızı hissetmiyorsunuz 90 ile giderken araç duruyo gibi geliyor
    bu his sizi güvende hissettiriyor(bu iyi mi kötü mü bilmiyorum)
    genelde uzun yolda kullanıyorum,karadenizin cennet yaylalarına cıkıyorum sıklıkla,
    küçük bir kızım var yolculuklarda 3-4 valiz,cocuğun beşiği,arabası,bisikletim falan filan
    derken epey iyi oldu bu araç benim için fakat
    araç ticari geçtiği için hız sınırı 93(bir yılda yaklaşık 800-900arası ceza yedim),
    heryıl muayene can sıkıyor.Sırf bu iki neden dolayı sedana geçmek istiyorum.
    tasarımını ben cok begeniyorum ama karıncayiyene bile benzeteni gördümbuarada.

• Benimde 2008 Hyundai Getz'im var 46000'e yaklaştı, 17000 civarı tüp takıldı. Araçla ilgili tecrübelerimi anlatmak isterim.

Öncelikle artılarını sonra eksilerini sıralayalım.
    "+" ları:
    1. Ön taraf sürücü ve yolcu bölümü oldukça geniş ve ferah tutulmuş.
    2. Sınıfında olduğu araçlara göre biraz yüksek bu da etrafınızı iyi görmenizi sağlıyor.
    3. Motoru sorunsuz hiç bir sıkıntı çıkarmıyor.
    4. LPG uyumu gayet güzel performans düşüklüğü yaşatmıyor.
    5. Kliması güzel soğutuyor ve kaloriferi gayet güzel soğutuyor.
    6. Uzun yolda çok az yakıyor. Dün Sakarya Merkezden Yedigöllere gidip geldim depoyu doldurdum ve sıfırladım
    70 küsür liraya doluyor 446 km yol yaptım bir depo ile.
    7. Şehir içi kullanımı çok rahat her yere girip çıkabiliyor, ara hızlanmaları güzel gaza bastığım anda tepki veriyor.
    8. Araç içi gözler yeterli.
    9. Bakım maliyetleri çok düşük.
    10. İşe gidip gelirken kullanmaya birebir.
    11. 120 ile giderken gaza biraz fazla yüklendiğinizde kendini ileri atıyor gitmek istiyor. (çok sakıncalı 120'yi geçmemek şart)
    12. Üzerinde orjinal MP3 CD çalar teybi 4 hoparlörü mevcut. Benim için gayet başarılı

- leri
    1. Öncelikle sürücü hava yastığı dışında güvenlik donanımı olmadığı için aşırı derece de güvenliksiz.
    2. Frenleri çok iyi değil
    3. Arka diz mesafesi çok kötü aracı ben (188 cm) kullanırken arkama biri oturması gerekirse dizlerini kaburgalarımda hissedebiliyorum.
    4. Bagaj küçük, bir de lpg taktırdıktan sonra lastik taşımak isterseniz bagajınız yok gibi. İki kişilik bir aile için hiç sorun değil)
    5. Direksiyonu hidrolik olmasına rağmen sert, bazen yorabiliyor.
    6. İzolasyonu kötü çok ses alıyor.
    7. Uzun yolda epey bir yoruyor ama öldürmüyor.
    8. Vites aralıkları fena değil ama 3000 dd'da 100 km/h geçmiyor, sonrasında bastığınızda motor sesi oldukça rahatsız edici.
    9. Şuan çocuğumuz yok ama olduğu zaman araç bizim için sıkıntı olacak. Kısacası küçük. (Sadece bu yüzden satmak istiyorum)

Yazdıklarımı kısaca yorumlayacak olursam, arabamın eksileri artıları kadar fazla fakat ben bu arabaya günde 20 dakika biniyorum günde 35 km yol yapıyorum. Az yakıyor kullanımı şehir içinde sıkıntılı değil. Eksilerini çoğu zaman hissetmiyorum ancak araç içinde çok vakit geçirirsem farkediyorum. O yüzden arabamı seviyorum. Fakat ileride bize yetmeyeceğini biliyorum o yüzden satmak istiyorum.

• Seat Leon 2009 stylance;
    1-Arabanın hitler motoru çok yakıyor ama sorunsuz lpgyle çok iyi çalışıyor.
    2-Tasarım olarak hala birçok arabadan hem agresif hemde çekici.
    3-Standart olarak sahip olduğu güvenlik donanımları bir çok arabada opsiyon olarak bile alınamıyor.Esp, 8 hava yastığı, park sensörü, coming leaving home, yağmur sensörü,kendiliğinden kararan ayna, hız sabitleyici gibi...
    4-Yol tutuşu çok iyi.
    5-Malzeme kalitesi iyi , işçilik iyi,
    6-Bakımları 175-180 lira tuttu.(30bin-45 bin)
    7-Kaplama yollarda tıkırtılar çok fazla özellikle direksiyon kutusunun kaplamasından ve vites kutusunun altındaki plastiklerden geliyor.
    8-Torpido gözü -lak- diye açılıyor,ayrıca çok küçük.
    9-Egzosundan 4500 devirden titibaren gelen homurtu inanılmaz güzel.
  • ayrıntılı ve akıcı değerlendirmeleriniz içinçok teşekkürler arkadaşlar. konu sürekliliğini koruyor.
  • Bursada iyi bir marea ustası tanıyan varmıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dqbi

Bursada iyi bir marea ustası tanıyan varmıdır?

Marea forumuna yazarsanız yardımcı olabilecek birileri çıkabilir.
  • Konu güzel bende kendi aracımı anlatayım
    Peugeot 307 2006 Xr Tiptronic vites 1.6 110 hp

Genel izlenim

Aslında aracı almadan önce forumunda etkisiyle baya bi karamsar bakıyorduk bu araca fakat aile arabası olacaktı ve babam baya sevmişti arabayı.Yapma etme dedim ama yok illa alacak.Neyse aldıktan sonra araba baya hoşuma gitti. 1 senedir kullanıyoruz araba tık demedi.Sadece klima sorunu vardı arada kendiliginden kapanıyordu fakat arıza kendiliginden geçtiTek sorun yakıtta ben biraz asabi kullandıgım için sehir içerisinde 12 lere kadar cıkabiliyor ortalama.Fakat sehir dışı yakıtı gayet güzel 5-6 arası değişiyor
    Konfor

Aracın içi gayet ferah ve konforlu.Özellikle arkadaki yolcu için cok rahat bi oturma düzeni var.Koltuklar cok rahat.
    Uzun yolda 130 ustu hızlarda içerdeki ses biraz artıyor
    Süspansıyonu sert olan bir araba.Çukurlarda 'tak' diye ses geliyor buda sinir bozucu oluyor.

Yakıt

Üsttede soyledigim gibi arac tiptronic vites ve şehiriçi cok yakıyor
    Uzun yolda 5-6 lt civarı degişiyor

Performans

Peformans ne cok iyi ne cok kötü 1.6 motor neyse tam karsılıgı
    0-100 12 sn cıvarı
    Performans tatmın edici yokuslarda bayılma fılan olmuyor
    Sport modunda araba bi degişiyor cok atak oluyor
    Otomatik modda vites geçisleri kişinin kullanımına göre degişiyor.Devirli kullanılıyorsa hafızaya alıyor o civarda vites degiştiriliyor.
    Şanzıman fazla sarsıntılı degil sesizce geciyor

Detaylar-Kalite

Ön konsol yumuşak malzemeden yapılmış kaliteli duruyor.Fakat diger yerlerdeki kalıte iyi degil.Cam açma kapama yerlerindeki plasiklerin üzeri soyuluyor klima mp caların bulundugu yerdeki plasiklerde daha kaliteli malzemeden yapılabilirdi.
    Ses sitemi hiç fena degil

Sorunsuzluk

Peugeot diyince herkesin bi ön yargısı oluyor.Fakat 307den önce 206 aracım vardı:Ne 206 ne 307 öyle sacma sapan arızalar çıkardı.Sadece dedigim klima sorunu vardı oda kendiliğinden geçti nasıl geçtiyse.Bu kadar kişi peugeot alma dediklerine göre bi bildikleri vardır elbette. Fakat bunların hepsi bence kullanımla alakalı.
    Buda resim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Macman827 -- 17 Ağustos 2011; 17:59:49 >

• İmzamdaki gibi aracımın arka kabininde ''LUXURY HARD TOP'' yazıyor

Bu yüzden iğrenç esprilere maruz kalıyorum çoğu zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h

İmzamdaki gibi aracımın arka kabininde ''LUXURY HARD TOP'' yazıyor

• quote:

ne cevap veriyosun peki fatih kardeşim,
    kulagıma küpe olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: dnz60

quote:

kulagıma küpe olsun

Cevap vermek zor

Sırf bu yüzden aracın arka yazılı kısmını kör noktaya getiriyorum aracı park ederken ama gördüler bir kere

Bende geçen birine evet Top'um,zirvedeyim deyiverdim

• Her topu top sanan milletimiz için güzel bir nokta

Bende tam konuyu hortlatmayı düşünüyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dnz60

quote:

kulagıma küpe olsun

Cevap vermek zor

Sırf bu yüzden aracın arka yazılı kısmını kör noktaya getiriyorum aracı park ederken ama gördüler bir kere

Bende geçen birine evet Top'um,zirvedeyim deyiverdim

-bunun markası ekşin mı?
    -yok abi sısankyonk
    -haaçin malı yani
    -evet abi çince yazmışlar
    -niye aldın ki sen bunu müteahhid misin?
    -

benim sürekli karsılastıgım dialog ise bu

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.