Şimdi Ara

Sahip Olduğumuz Araçlar Hakkında Objektif Değerlendirmeler (56 oldu!destek bekleniyor) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
2
Favori
15.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok faydalı bir konu oldu. Daha önce hiç binmediğimiz araçlar hakkinda bile iyi kötü bilgi sahibi olduk. Devamı gelir inşallah. Herkese iyi forumlar.
  • devamı gelecek gibi, zira forumda aracını anlatmak isteyen bilgi paylaşımı yapacak olan birsürü arkadaş daha vardır.

incelemeleri akşam ön sayfaya ekleyeceğim, biraz daha birikince eklemek ilerleyiş açısından daha sağlıklı. ancak son incelemeler de mükemmel olmuş, elinize sağlık arkadaşlar, çok ama çok yararlı bir konu oluyor sayenizde.
  • ben forumda 2000-2005 arası cvic kullanıcısının çok olduğunu düşünüyordum. daha gelmedi sanırım civic.1.6 dream varda hem 2000 hemde 2004-2005 leri merak ediyorum.
  • İlk önce Auris' ten başlayarak bende yazayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kendikendine

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-mercedes-benz-c-sahibinden-orjinal-113000-km-38304184/teknik-detaylar/
    kardeş burada var c180 teknik detayları. şehir içi 12 ltre diyor. 143 hp 220 tork. performans gayet y ancak yakıt baya düşündürücü. lpgsiz başetmesi zor olur biraz. yaklaşık 2 kmsi 1 tl ye gelir yakıtın.

Teşekkür ederim bilgiler için. Baya yakıyormuş yahu. Babam demek ki beni kandırdı yakmaz yakmaz diye.

• İnsanlar sahip olmadıkları araçlar hakkında konuşmayı daha çok seviyor herhalde. Ya da forumda takılan çoğu kişinin arabası yok. Benimbu başlıktan çıkaracağım sonuç bu. Aksi takdirde şu ana kadar çok daha fazla araç tanıtılmış olmalıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

İnsanlar sahip olmadıkları araçlar hakkında konuşmayı daha çok seviyor herhalde. Ya da forumda takılan çoğu kişinin arabası yok. Benimbu başlıktan çıkaracağım sonuç bu. Aksi takdirde şu ana kadar çok daha fazla araç tanıtılmış olmalıydı.

Maalesef otomobil bölümüne ehliyeti olmayan yaşı tutmayan kişiler bile takılıyor. Bir kısmı ego tatmin ediyor bir kısmı hiç binmediği hatta görmediği arabalara çamur atmak gibi işlerle meşgul. Bazılarıda başlığa bakmıyor bile tahminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 7 Temmuz 2011; 0:23:11 >
  • ben size su an sahip oldugumuz 2 araç için yorum yazacağım ilk olarak

MAZDA 3 ;

aracın eksileri ile başlayayım ;

*1.6 105 hp kesinlikle hantal bir araba değil ancak 125,132,122 hp gibi güçte alternatiflere nazaran daha zayıf...
    *sınıfının en uzun araçlarından biri olmasına ragmen bagaj olarak basarılı ama iç hacimi dar...
    *arac benzinli modelleri 5 ileri oldukları için 140 dan sonra motor sesi içeriye geliyor uzun yolda rahatsızlık verebilir...
    *sert süspansiyonları var bozuk yolda rahatsız edici oluyor...

aracın artı yönleri ;

*kesinlikle c sınıfında focus hariç daha iyi yol tutan bir araç yok...
    *su ana kadar c sınıfı için yol tutusu gibi daha iyi fren mesafesi görmedim neredeyse bütün c sınıfı araçları kullandım...
    *37 binde su an aracım sadece servis bakımlarına gittim,ve bir defa kaza yaptım onun dısında hiç servise ugramadım...
    *araçın C sınıfı içinde benim kisisel görüşüm ayrı bir heybeti ve karizması var...
    *aracı cok fazlada sıkıstırdım ama sorun cıkartmıyor bu yönü hosuma gitti en azından tuaf kokular gelmiyor...
    *size bir güven hissi veriyor,her zaman sizi korucak gibi komik belki ama ruhu var gibi aracın =)
    *bagaj hacim oldukca geniş bu uzun yolculuklarda cok rahatlatıcı oluyor...
    *araç 120 ile giderken direksiyonu sert bir sekilde cevirdiginizde,araç yola yapısıyor,bunun aynısını civic astra golf octavia cruise,116 ile yaptımızda bu araçlar mazdaya göre cok daha fazla yoldan kopma hissi veriyor...

ikinci aracımız ise YENİ ASTRA ;

ARACIN EKSİLERİ ;

*yol tutusu olarak sattıgımız civic i cok aratıyor...
    *aracı kullanırken sanki sadece binmek için kullanıyorum kullanımı zewk verici bir araç oldugunu düşünmüyorum...
    *aracı sıkıstırma sansınız yok 2 defa sıkıstırdım mazda nin yarısı kadar kokular gelmeye baslıyor hemen...
    *arabayı aldık 15 bakıma kadar sürekli yag lambası yandı bu canımı sıktı...
    *bagaj hacmi sattıgımız civic gibi dar ama iç hacim civic kadar geniş değil...

ARACIN ARTILARI ;
    *c sınıfı içinde kullandıgım en sessiz araba oldugunu söyleye bilirim...
    *süspansiyonları yumusak bu yönüyle oldukca basarılı..
    *kapılar cok kalın ve oldukca tok güvenli havasını fazlasıyla hissettiriyor su ana kadar daha yapılı bir kapı gömedim
    *aracımız dizel oldukca ekonomik bir araba sehirler arası 4.4 gibi bir yakıt tüketiyor...
    *

• musch-lee tam listeyi güncelledim sen post attın hocam. hemen ekliyorum
  • Kusura bakma üstüme alındım.

Yaşım ehliyet almaya yetmiyor ama arabayı gayet iyi tanıyorum.

Yaşımız ehliyet için tutmasa bile sahip olduğumuz arabayı da mı tanıtmayacağız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

Kusura bakma üstüme alındım.

bu kadar da alıngan olma şeker kardeşim...

sonuçta arabayı kullananın da düşüncesi önemlidir. arabanın tutuşunu, görüşlerinin düzgün olup olmadığını, konsol tasarımının sürücüler için gerçekten iyi olup olmadığını, motorunun gerçekten yetip yetmediğini gerçek anlamda sadece sürücüler anlar.
  • 2008 Renault Symbol 1.4-75bg Benzinli

Bundan önceki aracımızda Symbol olduğu için toplamda 6 yıllık Symbol kullanıcısıyım. Araç hakkında iyi yönde söyleyebileceğimiz çok fazla bişey yok.
    Ama yanlış hatırlamıyosam 23000 TL civarına sıfır km aldığımızı hesaba katarsak parasının arabasıdır diyebiliriz.

Konfor:
    Araçta konfor aramak samanlıkta iğne aramakla eşdeğerdir. Özellikle arka koltuklar adama illahlah dedirtir. Boyu uzun olanlar kesinlikle uzun yolculukların sonunda 2 gün bel-bacak ağrısı çekebilir. Bagaj hacmi olağanüstü derecede iyi.

Yalıtım:
    Rüzgar, yol, motor, daha nekadar ses varsa içeriye alır. Özellikle otobanda 120 km/h'i gördüğ anda daha da hissedilir oluyor.

Tüketim:
    Ben arabayı devirli kullanan birisi değilim. Hatta elimden geldiğince tasarruf yapmaya dikkat ederim. Vites değişim zamanlarını falan hiç kaçırmam.
    Şuanda ortalama tüketim 7.0 lt. Şehir içi-Şehir dışı ayrı ayrı nekadar yakıyo bilmiyorum ama uzun yola çıkıldığı zaman ortalaması 6 lt'ye düşüyo. Şuanki tüketimin çoğuda şehir içinde yapılmıştır.

Performans:
    Performansı beni tatmin ediyo diyebilirim. 1,2,3. viteslerde hiç fena değil bastınmı gidiyo ama özellikle 130 dan nazlana nazlana hızlanıyo. Ara hızlanmaları berbat. Sollamalarda çok tedirgin oluyorum şahsen. Bu arabada son hız olarak 190'ı gördüm. Adapazarı otobanından sonra Düzce'ye doğru giderken. Arabada 2 kişiydik ve 160 tan sonra asfalt ile olan bağlantımın kesildiğini hissetmiştim.

Güvenlik:
    Frenlerinden son derece memnunum. Güvenlik namına sadece frenlerden memnunum zaten. Aracın yol tutuşu çok zayıf. Yanımdan kamyon,otobüs hatta bunları geçin şöyle D segmenti bi araba geçtiği zaman sallanıyoruz. Boğaz köprsünden geçerken eğer biraz fazla rüzgar varsa 120-130 gibi hızlarda araba kafa sallıyo. Virajlara çok dikkatli girmek gerekir zira çok savruluyo. Bir keresinde memleketten dönerken Karabük civarlarında bol virajlı aşağıya eğimli bi yolda Civic yanımdan geçti. Arkasına takılıyım dedim ama 3. virajın ardından bidaha Civic'i göremedim.

Sorunsuzluk:
    6 senelik Symbol hayatımızda (2.5 sene 2005 model, 3.5 sene 2008 model) bir kere bile problem çıkartmadı. Periyodik bakım haricinde servise,tamirciye gitmedik. Kimileri anlatıyo yok şurası bozuldu, burası soyuldu, şurasından ses geliyo........ Arabamız 3.5 yaşında ve 25000 km'de. İlk aldığımız günden farksız.

Aklıma gelenler bunlar. Kısaca özetlersek sorunsuz ve ekonomik olması dışında fazla artısı yok. Sorunsuz olmasınada parantez açmak gerek sanırım. İyi bakıldığında hor kullanılmadığında sorunsuz. Ama parasının arabası bunuda unutmamak gerek diye düşnüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

Kusura bakma üstüme alındım.

bu kadar da alıngan olma şeker kardeşim...

sonuçta arabayı kullananın da düşüncesi önemlidir. arabanın tutuşunu, görüşlerinin düzgün olup olmadığını, konsol tasarımının sürücüler için gerçekten iyi olup olmadığını, motorunun gerçekten yetip yetmediğini gerçek anlamda sadece sürücüler anlar.

Alınılmayacak gibi bir mesaj değil ama.

Babama; "arabayı ne zaman satacağız?" diye soruyorum da arada "neyi var ki?" diyor. Aslında araçtan memnun ama şu aralar gözü Mercedes C serisine kaydı.

Şu sıralar rölantide dalgalanmalar var. Sizce bunun nedeni ne olabilir? Araba 122.000 küsür kilometrede.

• yukselsedat88 : Gördüğüm en güzel, en faydalı ve en objektif yorumlardan birtanesini paylaştığınız teşekkür ederim. listeye ekliyorum.
  • @yukselsadakat88

Güzel değerlendirme. O fiyata artısı çok bir araç üreten bir firma maalesef yok.
  • @yukselsadakat88: araba aşağı yukarı dacia logan mcv ye benziyor. aynı şeylerden şikayetçiyiz aşağı yukarı. ama loganın frenleri de kötü malesef.
  • İkinci el almaktansa 25 26 ya sıfır bir araç almak daha mantıklı gene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

yukselsedat88 : Gördüğüm en güzel, en faydalı ve en objektif yorumlardan birtanesini paylaştığınız teşekkür ederim. listeye ekliyorum.

Rica ederim. Konunuza destek vermek ve merak eden olursa bi miktar bilgilendirmek amacıyla yazıyım dedim.

quote:

@yukselsadakat88

Güzel değerlendirme. O fiyata artısı çok bir araç üreten bir firma maalesef yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

@yukselsadakat88: araba aşağı yukarı dacia logan mcv ye benziyor. aynı şeylerden şikayetçiyiz aşağı yukarı. ama loganın frenleri de kötü malesef.

Logan'a bi sefer bindim. Ön yolcu koltuğundaydım. Arabayı süren arkadaşım fazlaca acemi olduğu için yolculuk bitene kadar çektiklerimi bi ben bi allah bilir. O yüzden nezaman Logan görsem anılarım canlanır gözümde.
  • Çok sempatik yaklaşıyorum Symbol Logan ve Era üçlüsüne. nedne bilmiyorum
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.