Şimdi Ara

Sahte Entegreler Çalışırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, güzelce çalışan LM380 li ufak bir amfi devrem vardı. Bir nedenle bu entegreyi yaktım ve başka bir lm380 ile değiştirdim. Yeni taktığım entegre bozuk sesler çıkarıyor. Devre karışık olsaydı diğer parçaların arızalandığını düşünecektim ama gayet basit bir devre. Bağlantılarda sağlam.
    Sormak istediğim yeni taktığım entegrenin sahte olup olmadığı olasılığı. Çünkü üstündeki yazılar bana ötekine göre dandik gibi geldi

Devrenin sağındaki entegre eski LM380.

Aşağıdaki resmi nette görmüşsünüzdür belki. 6800 uf lık Kondansatörün içinden 2200 uf çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi postal. -- 11 Ağustos 2009; 18:45:00 >

• Sahte olma ihtimali vardır. Ve sahte entegre genellikle çalışır, fakat abuk sonuçlar verebilir. Hatta verdiği sonuçlarla insanı şaşırtır, sonucu başka yerde arattırır. Bu yüzden sevmiyoruz sahte entegre. Pahalı da olsa orjinalini kullanın, çok pahalıysa başka marka ucuz muadil bakın ama sahte kullanmayın.
  •  Sahte Entegreler Çalışırmı?

Usta bu ne ağzım açık kaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Self Control

Usta bu ne ağzım açık kaldı.

içinden çıkanlar rubycon bari ordan kurtarıyor :D yoksa onun içindede beryli felan mı var ki

• ben neler çektim o sahte entegreden lf353 kök söktürmüştü kendimden şüphe etmeye başlamıştımbir avuc entegreyi çöpe attım sonuç olarak artık izmirden mlz. almıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: postal.

Aşağıdaki resmi nette görmüşsünüzdür belki. 6800 uf lık Kondansatörün içinden 2200 uf çıkıyor

şaka için yapıldığı belli. içindeki rubycon

• Sahte entegreler, eğer besleme parçası ise, genelde sorun çıkarmaz.

Sahte parçaları genelde aynı kılıf aynı sınıf entegrelerin alt modellerinin, üst model olarak basılmasıyla elde ediliyor.

50W besleyebilecek bir transistöre, 150W besleyecek ağabeyinin etiketi basılıyor. Aşırı yüklenilmeyince sorun olmuyor ama parçayı tam anlamayıla kullanmak istediğinzde elinizde patlayabiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB Çoklayıcılar tehlikeli mi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hazar

Sahte olma ihtimali vardır. Ve sahte entegre genellikle çalışır, fakat abuk sonuçlar verebilir. Hatta verdiği sonuçlarla insanı şaşırtır, sonucu başka yerde arattırır. Bu yüzden sevmiyoruz sahte entegre. Pahalı da olsa orjinalini kullanın, çok pahalıysa başka marka ucuz muadil bakın ama sahte kullanmayın.

Sağolun Arkadaşlar.
    Bu entegre dediğiniz gibi sesleri bazen diskodaki gibi sönümlenen ekoyla bazende iğrenç cızırtılarla abuk sabuk veriyor. Giden 3TL ye yazık oldu.
    Entegreden şüphelendiğim halde gidip yine aynı satıcıdan parça almamalıydım.

Kondansatörü gördükten sonra acaba benim entegremin içine de 2 transistörlü ufak bir darlingtomu koydular diye düşündüm

• www.bluemavi.com
  • Sahte entegreler,orjinal entegrenin çalışma ömrünün neredeyse yarısı kadar bir süre çalışıyor ve orjinal entegre kadar verimli olmuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.