Merhaba , bu başlıktan feyz aldım benimkini yaptım gerçi benim ki ipod nano taklidi ama hemen hemen aynı mantık , daha fazla uğraşmak zor geliyorsa bana gönder ben uğraşayım zaman buldukça , sadece kargo parasına kurtarırsın belki?
nasıl yaptın acaba aynı sorundanmı oldu seninkide açık bi şekilde anlatırsan yapabilirim belki. elektoronikten biraz anlarım. baya bi kurcaladım ama olmadı... yardımcı olursan gerçekten sevinirim...
filimci noldu yahu bi cevap vermedin?? pm de attık siteye hiç uğramıyosun sanırım...
İşten güçten fırsat bulamıyorum kusura bakmayın , aynı yukarıda anlatılanları yaptım , ama bacakları birbirine değdirme işini çözemedim şansa oluyo bacaklarla oynarken , ben tornavidanın ucunu bacakların üzerinden hafifçe sürterek geçerken adfu moduna geçti. 1-pil çıkarılacak veya kablosu kesilecek (benimki soketli değildi kesmek zorunda kaldım) 2-cihaz usb kablosu ile pc ye bağlanacak 3-ilgili bacaklar kısa devre ettirilmeye çalışılacak Ben burada bayağı bir uğraştım , zaten bacakların bağlı olduğu yollara bakarsan toplam 5 bacağın emprimede yolu var , 3 ü yanyana ve 2 si yanyana , ben önce 3ünü kısa devre ettim olmadı sonra sadece 2 sini sonra 5 inibirden denedim bunları tekrarlarken oldu. 4- Cihazın pili yokken , usb kablosu ile bilgisayara bağlı iken denemeler sonucu ilgili bacakları kısadevre ettirebilirseniz , taskbarda yeni donanım bulundu yazısı çıkıyor , mp4 playerın cdsini takıp ilgili donanımı bilgisayar tanıtıyorsunuz. Bazen tanıtmak gerekiyor bazen gerekmiyor.Flash denemeleri esnasında bu işlemi birkaç kez tekrarlamak gerekiyor. 5-cihaz adfu server olarak tanıtıldıktan sonra , mp4 playerın cdsi ile gelen programların içinde update tool falan olması lazım , yani işte firmware yükleme programı , onu çalıştırıyosun , cihaz kurtarma modunda falan diyor sana , oradan eski temiz firmware dosyasını gösterip yükle diyosun düzeliyo. Deeermişim :P düzelmiyo bu son kısım sabır gerektiriyor , zira mp4 player ile verilen cddeki programların versiyonu sizin cihaza uymaya biliyor , yukarıda verilen sitelerden ilgili programların tüm versiyonlarını indirip tek tek denemeniz gerekebilir.Bununla birlikte firmware de problem çıkartıyor.Ben firmware güncelleşmesi işine girişmeden önce cihazın orjinal firmwareni kaydetmiştim ama direk onu geri dönemedim , bende benim cihazla ilgili olabilecek ne kadar firmware varsa indirip tektek denedim, içlerinden bir tanesini yüklemeyi kabul etti , yükledi ama cihaz çalışmadı , ama en azından 1 tane bişii yüklemeyi başarmıştım orjinal yedeği kabul bile etöiyodu . Şimdiye kadar yaptığım denemelşerde hiç bir şey yükleyememiştim hep hata vermişti ama firmware denizinde bulduğum bi tanesi yüklenmeyi kabul etti ama çalıştırmadı akabinde hemen yedek almış olduğum firmwareyi bir daha yüklemeyi denedim , şimdiye kadar hata verip yüklemeyi engellemesine rağmen bu sefer zırt diye yükledi ve cihaz açıldı ama hala bir tuhaflık vardı bu sefer aynı firmwareyi bi daha yükledim üstüne , o firmwarenin açılış ve kapanış animasyonlarını değiştirip bi daha yükledim , menüyü değiştirip bi daha yükledim kendine geldi
Son aşama sabır istiyor , farkılı program sürümü , farklı firmwareler denemek oldukça uzun sıkıcı rutin ve dikkat dağıtıcı.
Çok yoğun olduğum ve işyerinden yazmaya çalıştığım için hatalarımı mazur görün. Atladığım şeyler varsa sorabilirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: firozat
nasıl yaptın acaba aynı sorundanmı oldu seninkide açık bi şekilde anlatırsan yapabilirim belki. elektoronikten biraz anlarım. baya bi kurcaladım ama olmadı... yardımcı olursan gerçekten sevinirim...
Evet benimkide aynı şekide oldu , ben firmware li bi cihaz görürsem duramam , hemen update bakarım. Firmwareleri bulduğum sitelerde daima uyarılar vardır ama hiç dinlemem yüklerim.Şimdiye kadar bu yüzden çöpe attığım donanımım olmadı ama bunu heralde atacam demeye başlamıştım.Şükür kurtardık. Yalnız sıfır cihazın içini açarken ben bayağı bi hırpaladım ona üzüldüm :(
bu konuyu gördüm kayıt oldum aranızda yeniyim bendede var bu zımbırtı bende çooook yaşadım bunların hepsini hatta camını bile kırdım camsız kullanıyorum benimde şarj göstergesi sürekli şarj oluyo gösteriyo bendede tek sorun bu valla bunada çare bulsak sevinirim şimdiden teşekkürler...
filimci çok teşekkür ederim.. Gerçekten ümitlendim şimdi yahu. umarım yapabilirim bu aralar bende yoğunu yapıp yapmadığımı buraya yazcam...
aynı aletten bendede var.ama bende video atamıorum.
beyler bu yazdıklarınız için teşekkür ederim ama bendeki alet tam umutsuz vaka. elimde hiç bi cd filan yok. firmware diye bişeyi o sony müsvettesi bozulunca biraz bakındığım bunun gibi sitelerden duydum. bunun üstüne ben hayatta o program olmadı şunu deneyim demem biliyorum saçma ama mantık olarak kafam böyle çalışmıyo. iyide biz naapalım demeyim sizden ricam izmirde yaşayan bu aleti tamir edebilecek biri warsa lütfen bana yardımcı olsun. aletin durumu şimdilik şu: usb ile bilgisayara taktığım zaman usb mass storage device diye bişey yüklememi istio bunun yanında bu dosyanın aletle beraber verilmesi gerektiğinide yazıyo tabide bende ne gezer cd filan yok işte(neden böyle olduğunu sakın sormayın..)(hayır! ben aptallık yapıp çöpe atmadım başka şeyler oldu ama konumuz bu deil) lütfen yardımcı olun
Kardeş sen nerede yaşıyorsun bende de aynı sorun... Sorunum: Format attım format atarken içindeki usb ile gelen sürücü 2 adet oluyor toplam içindeki mb ı 480 ben format attıktan sonra 463 mb bir sürücü 17 mb oldu usb taktıkdan sonra mal iki sürücü birden geliyor makinede mp3 felan dinleyemiyorum sadece Flash bellek niyetine kullanıyorum makine çökdükten sonra. Daha sonra bende bir bok yidim Firmware işine bulaştım ve ne olduğunu sen daha iyi tahmin edebilirsin :) ve sonunda güme gitti ve artık hiç açılmıyor senin telefon numara varsa bana verebilir misin seninle telefonda görüşelim ve daha ayrıntı bilgi alırız bana yardımcı ol allah rızası için okey msj ını bekliyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: filimci
İşten güçten fırsat bulamıyorum kusura bakmayın , aynı yukarıda anlatılanları yaptım , ama bacakları birbirine değdirme işini çözemedim şansa oluyo bacaklarla oynarken , ben tornavidanın ucunu bacakların üzerinden hafifçe sürterek geçerken adfu moduna geçti. 1-pil çıkarılacak veya kablosu kesilecek (benimki soketli değildi kesmek zorunda kaldım) 2-cihaz usb kablosu ile pc ye bağlanacak 3-ilgili bacaklar kısa devre ettirilmeye çalışılacak Ben burada bayağı bir uğraştım , zaten bacakların bağlı olduğu yollara bakarsan toplam 5 bacağın emprimede yolu var , 3 ü yanyana ve 2 si yanyana , ben önce 3ünü kısa devre ettim olmadı sonra sadece 2 sini sonra 5 inibirden denedim bunları tekrarlarken oldu. 4- Cihazın pili yokken , usb kablosu ile bilgisayara bağlı iken denemeler sonucu ilgili bacakları kısadevre ettirebilirseniz , taskbarda yeni donanım bulundu yazısı çıkıyor , mp4 playerın cdsini takıp ilgili donanımı bilgisayar tanıtıyorsunuz. Bazen tanıtmak gerekiyor bazen gerekmiyor.Flash denemeleri esnasında bu işlemi birkaç kez tekrarlamak gerekiyor. 5-cihaz adfu server olarak tanıtıldıktan sonra , mp4 playerın cdsi ile gelen programların içinde update tool falan olması lazım , yani işte firmware yükleme programı , onu çalıştırıyosun , cihaz kurtarma modunda falan diyor sana , oradan eski temiz firmware dosyasını gösterip yükle diyosun düzeliyo. Deeermişim :P düzelmiyo bu son kısım sabır gerektiriyor , zira mp4 player ile verilen cddeki programların versiyonu sizin cihaza uymaya biliyor , yukarıda verilen sitelerden ilgili programların tüm versiyonlarını indirip tek tek denemeniz gerekebilir.Bununla birlikte firmware de problem çıkartıyor.Ben firmware güncelleşmesi işine girişmeden önce cihazın orjinal firmwareni kaydetmiştim ama direk onu geri dönemedim , bende benim cihazla ilgili olabilecek ne kadar firmware varsa indirip tektek denedim, içlerinden bir tanesini yüklemeyi kabul etti , yükledi ama cihaz çalışmadı , ama en azından 1 tane bişii yüklemeyi başarmıştım orjinal yedeği kabul bile etöiyodu . Şimdiye kadar yaptığım denemelşerde hiç bir şey yükleyememiştim hep hata vermişti ama firmware denizinde bulduğum bi tanesi yüklenmeyi kabul etti ama çalıştırmadı akabinde hemen yedek almış olduğum firmwareyi bir daha yüklemeyi denedim , şimdiye kadar hata verip yüklemeyi engellemesine rağmen bu sefer zırt diye yükledi ve cihaz açıldı ama hala bir tuhaflık vardı bu sefer aynı firmwareyi bi daha yükledim üstüne , o firmwarenin açılış ve kapanış animasyonlarını değiştirip bi daha yükledim , menüyü değiştirip bi daha yükledim kendine geldi
Son aşama sabır istiyor , farkılı program sürümü , farklı firmwareler denemek oldukça uzun sıkıcı rutin ve dikkat dağıtıcı.
Çok yoğun olduğum ve işyerinden yazmaya çalıştığım için hatalarımı mazur görün. Atladığım şeyler varsa sorabilirsiniz.
Tamamdır mp4 playerımı yaptım tatilde olduğum için uğraşamamıştım. Bugün bi el atayım dedim ve baya bi uğraş sonucu başardım.. Filmci'nin önerileri çok işime yaradı o olmasaydı yapamazdım teşekkür ediyorum ona. Ama doğru firmwareyi bulana kadar ne çektim yüklmeside bi meseleymiş yani bunun. Gerçi aynı firmware olmadı tesadüf ya türkçe menüsüde var bu yüklediğimin. Evet arkadaşlar adanada olupta mp4 playerında sorun olan varsa yapılır yani hemde türkçeside yüklenir :) Bu arada bu aletlerden ikitane 512 lik, 1 tane 1 gbytlık var elimde adanda olupta almak isteyen olursa bana pm. ile ulaşabilirler... Vay bee yaptım alaeti
Kardeş telefon veya adres varsa sana ben göndereyim sen yaptıktan sonra ücreti ayrı konuşueruz kargo parası benden hadi görüşürüz
ya öyle kargoyla falan zor olur adanada olsaydın bişe yapabilirdik. Senin mp4 firmware yüklerkenmi bozuldu neden bozuldu?
kardeş ben adıyaman besni ilçesindeyim ben istanbul doğubank tan aldım mp4 playeri ilk önce format sonra düzeltmek için firmware yükleme ve bom güme gitti şimdi hiç açılmıyor tahmin ettiğin gibi ne zahmet olacakki sen adresine gelecek kargo parası benden mecburum ve sen son çaremsin lütfen...
arkadaşlar bende de aynı sahte mp4 player var benimki 1 gb aynı problemi yaşıyorum yanlış yazılım yükledim şu an mp4 player açılmıyor entegrede oynama yaptım ama beceremedim bir ara usb sürücü bulundu dedi başka bi daha çıkmadı ama bulduğu zaman yükleyemedi bende program cd si de yok bunun ne yapmam lazım önerisi olan yok mu? yani pili çıkartsam falan işe yarar mı?
Arkadaşlar sonunda mp4 uzmanı olup çıktınız. Bı taklitçi merdiven altı firmalar sizi yakında elektronik imalatçısı yapacaklar. Ben 1 seneden fazla oldu bidolu.com dan inf mp3 çalar almıştım, hala canavar gibi çalışyo. Bi tane de Piranha-Matrix aldım(1 GB, radyolu,resim ve video gösterimi, e-kitap...), o da çok güzel bir alet: yok yok cihazda. Ama ben olsam garantisiz ve ucuz taklit ürün almak yerine garantili ve orjinal ürünü biraz daha pahalıya satın almayı tercih ederdim. ondan sonra işte böyle can sıkıcı durumlar oluşabiliyo..
her markada oluşabilir tabii ama işin sahtesine gelince herşey bozulabiliyor..
arkadaşlar bende de win 98 de çalışmıyor .win 98 için tanıtım programı bulabiliriz?
Merhaba arkadaşlar bende bir sorunumu dile getirmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim...İpod kopyası var bende.. Bir ayarını değiştiriyim dedim..Özelliklerin göründüğü animasyonlu menüsü cep telefonlarındaki gibi bir hal alıyor onu yapmak istedim aynı menülü bir makina vardı arkadaşımda onun gibi olsun diye ayarlarından statik menü diye bir şey seçtim ve makinam bir türlü o menüye geçemedi ..Kum saati çıkıyor ve durmadan açılıp kapanıyor menüye geçemiyorr...Yani ben yukarıdaki arkadaşlar gibi software felanda yüklemedim kendi ayarlarından bir halt yedim bana yardımcı olurmusunuz acaba yazımı okuduğunuz için saolun kolaygelsin ve iyi günler...
Arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim sadece yapılmış ayarları etkisiz kılıcak bir şey varmıdır bu makinalarda yani, fabrika ayarlarına geri dön gibii...Bu forumda insan yanlız olmadığını hissediyor inşallah birgün benimde birinize faydam dokunur....İyi günler...