Şimdi Ara

sahte twitter hesabı hukuki süreç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    izinsiz şekilde fotografımı kullanan bir sahte hesap mevcut, bu konuda hukuki yola başvursam sonuç alabilir miyim?
    herhangi bir bilgisi olan var mı ya da bunun gibi bir olay başına gelen? yardımcı olursanız sevinirim

• o kadar masraf yapıcaksın sonuç bir hiç olacak şikayet ettir kapansın
  • suç duyurusundan sonuç almak imkansız mıdır yani? özel hayat gizliliği ihlali üzerinden dava açılması gerekmiyor mudur? zaten şikayet edince de kapanmıyor ki, twitter bu konuda bayağı tutarsız.
  • jeannic kullanıcısına yanıt
    Özel hayat gizliliği ihlali diye birşey olması mümkün değil senin özel fotoğraflarını paylaşmıyor yine senin kendi sosyal medyadan paylaştığın fotoğrafları paylaşıyor tazminat veya hapis cezası ile yargılanması mümkün değil ayrıca fuatavni_ yi bile bulamayan bir Siber Suçlar departmanımızın olduğunu hatırlatmakta da fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH.Beathec -- 8 Eylül 2015; 9:45:01 >
  • DH.Beathec D kullanıcısına yanıt
    benden habersiz fotografimi kullanmasi suctur yahu, bulurlar mi bulunmaz mi bilemem ama burada bir suc oldugu kesin avukatlarda bunu soylemiyor mu zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jeannic kullanıcısına yanıt
    Altta ki linkten şikayette bulunabilirsin, özel hayatın gizliliğini ihlal ediyormuş yanlış bilgi için özür dilerim ayrıca "Facebook’ta Pelin Batu adına açılan sahte hesap sonucunda 1 yıl 10 ay hapis cezası kararı alınmıştı." diye birşeyde gördüm o konuyla ilgili cevabı var ise bir avukat arkadaş yanıtlarsa daha sağlıklı olacaktır.

https://support.twitter.com/forms/impersonation
  • DH.Beathec D kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. aynen, bir avukat varsa ya da başına boyle bir sey gelen varsa onun bilgilendirmesi daha yararlı olacak galiba.
  • http://www.haberturk.com/galeri/diger/437209-taci-kalkavana-sok-haber aklıma gelen en yakın durum bu taci kalkavan örneği. sonuç alınıyormuş ama süreç hakkında fikrim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daci -- 11 Eylül 2015; 23:14:07 >
  • aynen bu mevzuyu biliyorum, teşekkür ederim. sanırım bir avukata danışmak en iyisi olacak
  • kesinlikle suç ama avukata sorsan ne olacak ki uzayan bir süreç en iyi twit yöneticilerine mesaj atman
  • twitter yoneticilerine nasil
    mesaj atiliyor? anca sikayet ediliyor diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suç değil. git oku öğren sonra gel. blok.
  • Hocam ekşi sözlükte şöyle bir entry buldum. Bak bakalım bir dene, işini görebilir.

"geçtiğimiz aylarda benim fotoğrafımı kullanarak hesap açmış bir kişiyi twitter'a rapor ettim, karşılığında benden fotoğrafın bana ait olduğunu kanıtlayacak belgeler ve varsa sosyal medya hesaplarımın linklerini göndermem istendi. kimlik fotokopisi, şahsi başka vesikalık fotoğraflarım ile birlikte sosyal medya hesaplarımı mail yolladım. yaklaşık 1 hafta içinde söz konusu hesap kapatıldı şeklinde mail geldi. baktığımda halen de kapalı. bu tarz işler için mahkeme gibi uğraştıran sisteme gerek yoktu. bu da başınıza gelebilir bir şey olarak not olsun.

https://eksisozluk.com/entry/45130469"

• teşekkürler.
  • Bencede şikayet etmen en kolay yol eğer fotoğrafını kullanmaktan başka bir şey yapmıyorsa
  • DKaraboncuk kullanıcısına yanıt
    aynen şikayet en kolay yol ancak hukuksal anlamda neler yapılır diye merak ediyorum. teşekkürler
  • Resmi Twitter üstünden Public şekilde paylaşırsan adam resmini kullanabilir özel hayat gizliliğine girmiyor bu şu demek ben birine kendi elimde +18 görüntüler veriyorum sonra gidip özel hayat gizliliği diye şikayet açıyorum ancak onları ona veren kişi benim? Buda aynı şekilde onların ulaşmasını sağlayan sensin eğer böyle durumlardan rahatsız oluyorsan twitter yada herhangi birşeye resim yüklemiyeceksin ki, zaten her yüklediğin resim silsen dahi silindiğini düşünüyorum bir yerlerde tutuyor diye tahmin ediyor twitter, facebook...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahran -- 11 Ekim 2015; 1:40:14 >
  • bahran B kullanıcısına yanıt
    benim iznim olmadan o fotografı kullanması suç teşkil eder diye biliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.