Şimdi Ara

SAHUR'DA KAHVALTILIK ÇEŞİDİ TAVSİYELERİNİZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ramazan başladı.tüm müslümanlar için hayırlara vesile olur inşallah.
    Sahur'da kahvaltı ediyoruz ama gece haliyle uykudan kalkıyorsun,canın birşey yemek istemiyor ve o şekilde oruç tutmak zorunda oluyorsunuz.
    Kahvaltı tavsiyeleriniz nelerdir? bazlama yapıyoruz tost makinasında kızartıp tereyağının sürüp beynir çayla idare ediyoruz ama biraz çeşitlendirmek istiyorum.ben salam,sosis veya aklıma gelmeyen tadı güzel iştah açıcı tavsiyeler bekliyorum.marketlerde satılan ucuz sosis almış ve atmıştım.tavsiye ettiğiniz markalarda yazarsanız sevinirim.

• babam dün her ramazan başı yaptığı gibi yine markete gidip hindi füme, pastırma, kavurma, jambon, krem peynir, tereyağı vs şeyler almış sahurda gayet iyi gidiyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bende Yazılımcı Olucam

babam dün her ramazan başı yaptığı gibi yine markete gidip hindi füme, pastırma, kavurma, jambon, krem peynir, tereyağı vs şeyler almış sahurda gayet iyi gidiyolar

Valla iyi babamışhindi füme ilk kez duyuyorum.çok pahalıdır bunlar.ben sosim salama jambon olabilir.farklı düşüncesi olanlarıda bekliyorum.
  • 80 gram peynir, birazda yulaf yiyip 1.5 litre falan su içip yatın, hatta sahurdan 1.5 saat önce kalkın önce yiyin son 30 dk da içebildiğiniz kadar su için. fazla birşey yemeyin bence peynir yerine salam yada jambon falan da yiyebilirsiniz tabi ama bunların susatma ve yağ oranı fazladır ve tost most işine girmeyin çıkamazsınız. yulafı da az yiyin he süt le de tüketmeyin biraz meyve suyu biraz suyla karıştırın yiyin.

zaten harekette az edersiniz protein ve k.hidrat ı almış olursunuz. sahura biraz erken kalkın ki yediklerinzin üstüne direk su içmeyin öce yiyin 30 dk sonra da su içmeye başlayın yoksa rahatsızlık verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emure -- 11 Ağustos 2010; 12:44:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nP4BlacK0uT

50 gram yulaf (su ile ıslatarak) 100 gram lor peynir, 2 yumurta, çavdar ekmeği, makarna veya pilav en son olarak muz ve yaklaşık olarak 8 bardak su.

makarna ya katılmıyorum, makarna çok fena susatır süründürür. zate yulaf yiyorsunz çavdar ekmeğini de makul oranda tutun. insan yemeksiz durabilir ama susarsanız sürünebilirsiniz iftara adar.

lor peynirini de tuzlayarak yiyin bence ama abartmayın. 2 yumurta çok. 1 yumurta yiyebilirsiniz, ne bu body sporu beslenme programının kahvaltı kısmını vermişsin hemen hemen . bu kadar yemeğe gerek yok
    muz u falan bilmiyorum ama çok yemeyin işte susarsanız sürünürsünüz.

• Etli bir şeyler yeme şuan içim yanıyor susuzluktan.
  • salam falan yakar susatır zor olmuyormu.

ben gece 12 de normal yemeğimi yerim.Üzerine 2-3 bardak çay içer yatarım

saat 4 de kalkıp 2 bardak su tamamdır.:)

kahvaltılık tarzı şeyleri pek yiyemiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • normal kahvaltı türü favorimdir peynir.zeytin,yağ,bal vb.. yumurta karnı tok tutuyo ve bide peyniri mide geç algıladığı için sindirimi geç oluyo
    ha bide KESİNLİKLE SUCUK YEMEYİN!!! yakar kavurur valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rdxx -- 11 Ağustos 2010; 13:23:40 >
  • Şunlara dikkat et yeter;
    -Tuzlu yeme
    -Unlu yiyecekler hamu işi v.b yeme
    -aşırı tatlı yeme
    -aşırı yağlı yeme
    -ve son olarakta bol sulu meyveleri,yemekleri tercih et.
    Sahurda yapılan belki en büyük hata acıkmayayım diye bol yağlı,tuzlu hamurişlerinin yenilmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilxx92 -- 11 Ağustos 2010; 13:24:08 >
  • Tükürüğümü yutsam oruç bozulur mu?
    Tüküre tüküre bi hal oldum ya...!
    (Susuzluktan içim kavruluyor şu anda..!)
  • Gece yaptığımı anlatayım
    Yufkayı alıyorsun içine haşlanmış patates, yumurta, nane maydanoz koyup dürüm haline getiriyorsun, peynir zeytinle yiyorsun

Yanında çay şart tabi, gül reçeli ve nutellada favorimdir ama aşırıya kaçmamak lazım, yakar.

Sucuk salam sosis sakın yemeyin, içlerinde ne olduğu belli değil.
  • sadece 2 yemek kaşığı pekmez ( hazır satılan o su oluyor gibi dandiklerden değil ) kesinlikle acıktırmaz bu yılda tam gaz bu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.