Şimdi Ara

Sailor Moon’u Bitirdim Hiç Bir Şey Anlamadım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, geçenlerde sailor moonu bitirdim. (90’lar olanı crystal değil) Dedim ki madem bütün gün evdeyiz çocukluğumdan kalma bir ukdeydi izleyeyim dedim. Bana çok cringe geldi, tamam ilk bölümler yer yer güldürüyordu da genellikle sıkısıydı. Sonra bi ara bıraktım. Dedim ki bari filler bölümleri izlemeyeyim. Sonlara doğru ıkına sıkına bitirdim seriyi. Finale doğru bölümler çok olduda bittiye getirilmiş gibiydi. Hele ki final bölümü bende çok boşluk hissi yarattı. Yani ben dahi iyi bir final yapabilirdim diye düşündüm, bittiğine üzüldüğümden değil.

Bu seriyi 90’lardan günümüze bu kadar popüler yapan şey nedir? Bir felsefi derinliği falan var da ben mi anlamadım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çocukken ben de TRT 1'de severek izlerdim, türünün Shoujo yani genç kızlara hitap etmesi ve küçük çocuklara yönelik animelerden olduğu için güzel gelmemiş olabilir. Ben de pokemonunun ilk serisini tekrar izlemiştim 300 küsür bölüm ama hiç de eskisi kadar efsane gelmemişti bazen zar-zor izledim bazen çok maceralı bir bölüm olup izletiyordu kendini.

Bence özlediğimiz eski animeler değil çocukluğumuzu özledik.

Felsefesi var mı bilmiyorum ama lotr kadar olmasa da derin bir kurgu evrenine sahipmiş, şurada anlatıyor:

https://seyler.eksisozluk.com/sanilanin-aksine-kendi-evreni-olan-ay-savascisi-dizisine-dair-kapsamli-bilgiler

• 90'lılarda veya 2000'lerin başlarında çocuklar(yani o dönemin bizleri) için fazla seçenekler yoktu bugün gibi.

eleştiri yapabilecek birikime ve tecrübeye de sahip olmadığımız için güzel geliyordu izlediğimiz çoğu yapım.

internet ve bilgiye erişim kolaylığının gelmesiyle birlikte hepimiz fark etmeden upgrade olduk.

Örneğin: hiç diğer ülkelerden haberi olmayan, hiç yurtdışına gidip yaşamamış ya da diğer ülke insanlarının durumundan bihaber olan birini düşünün. Bu şahıs için mevcut durumda, içinde yaşadığı ülke dünyanın en güzel en güçlü en muhteşem ve kusursuz ülkesidir. Halbuki gerçekte dünya çapında karşılaştırdığımızda fakirlikten, adaletsizlikten, yozlaşmaktan, cahillikten kırılma ve yok olma noktasına gelmiştir. (Kendi ülkemizi ve insanımızı da örnek olarak düşünebilirsiniz şu anki hali ile)

İşte bizler de o dönemler bu şekildeydik, erişimlerimiz kısıtlıydı, seçenekler az idi vs... durum böyle olunca, çamuru bile altın gibi görüyorsun.

En basitinden eski serilerin opening şarkılarını ele alalım, birçoğunun hala daha gideri var. Her şeyleri kötü değildi.

Ha bir de eklemem gereken bir şey daha var.

O yıllarda Okültizm popülerite kazanmaktaydı dünya çapında, ülkemizde bile 10'larca forum açılmıştı (şimdilerde geriye 1-2 tanesi ayakta kaldı).

Şimdi Sailormoon serisine bakıyoruz; kedi var, yarım ve tam ay var, büyü var, iblisler var, pentagram var, burçlar ve simgeleri var, kimi zamanlar karakterlerin kostümleri yine bu alana uyumlu idi (örneğin tuxedo mask'in kıyafeti)

Yani okültizm'i çağrıştıran öğeler, semboller içermekteydi. Bu da o dönemin insanlarının üzerinde bilinçaltlarında ister istemez bir çekim yaratmaktaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWing -- 21 Şubat 2021; 14:17:8 >

• DeathWing kullanıcısına yanıt

Birde çocuklara sacmasapan şeyler bile çok güzel gelir ülkeden bağımsız olarak.

• Tamamen yokluktan hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dark Souls çok mu zor ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.