Şimdi Ara

Sakarya'da sokağa 'Müslüman noel yılbaşı kutlamaz' pankartı asıldı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
1
Favori
3.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arapların bile kutlama yaptığı bir zamanda araptan daha arapsever bir millet olduk, yaşadığımız dönüşüm cidden hayret verici

Mesela böyle bir pankartı katar'da ve ya Arabistan'da göremezsiniz, ama sakaryada görmek mümkün, sorsan kendileri gerçek Müslüman

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt

ya gençler haşa Allah'ı inkar eder hale gelmiş, dinden uzaklaşmaya başlamış, ibadet nedir bilmez, cuma günü tebrik mesajı gönderirsin oralı olmaz, tevhid-şehadet cümleleri nedir bilmez, nerden geldik nereye gidiyoruz hiç düşünmez, hepsini geç evrenin ölümlü olduğunu düşünmez, her şeyin yaratılışına karşılık kendisinin niçin yaratılmış olabileceğini düşünmediği gibi tüm bunları yaratanın sahip olması gereken özelliklerini de hiç düşünmeden sanki hipnoz edilmiş gibi bir hayat sürerken, bir zaman "annen de olsa diz kapağının üstü tahrik eder" diyerek dinde aşırılığa giden ve dünyayı insanlara adeta zindan edebilecek tarzda yasaklamalar getirebilecek ve dini din olmaktan çıkarabilecek olan ve benzeri kişilerin rehber edinilmesi konusunda dikkat etmek lazım. şeytan lanetlendiği günden beri hiç gülmemiştir. amacı da insanları Allah'ın yolundan çevirip, sapkın bir yola yöneltmek iken, 1 tane insan bile olsa, bu kişiyi şeytanından elinden kurtarabilmek için gerekirse yeni yıl kutlaması bile yapılır arkadaş demez mi aklı başında biri? insanlar cehennem ateşine doğru sürüklenirken ve şeytan da kandırdığı insanların sayısı ile güleceği güne yaklaşırken, hepsini geçin artık kıyamete yaklaşılırken ve ne kadar insan kurtarırsak düşmanımıza karşı verdiğimiz mücadelede o kadar başarılı olmuşuzdur diyecekken, yok yılbaşını kutlama, yok hediyeleşme, yok camları süsleme, yok bilmem ne.. bunlar fayda sağlamıyor. hepsi de görüyor fayda sağlamadığını. niye fayda sağlamıyor? şeytan taktik değiştiriyor. o zaman sen de taktik değiştireceksin. önce gülümseyecek, gülecek, sevineceksin. insan, kendisine dünyayı zindan edecek olan her şeyden uzaklaşır. sonra cami içinde vaaz verirken dışarıda dolaşan gençlerin göbek üstü açık giyinmelerine, sanki altından düşecekmiş gibi duran pantolon giyimlerine, makyajına bilmem nesine bakıp, ya gelenek ve görenek bize ait değil neler oluyor bize diyeceksin. çok basit, şeytanın mücadelesine karşılık başarısız olunuyor. kendi de diyor en sonunda, yazıklar olsun diye ama kendi payını unutuyor.

• Navi kullanıcısına yanıt

Önceki mesajımda dediğim gibi buradaki "kutlama"yı nasıl algıladığımız önemli. Kutlama diyerek o bahsettiğim şeyler yapılıyor maalesef sorulduğunda "biz de müslümanız" diyen milyonlarca insan tarafından. O açıdan bakınca bu ifadede bi anormallik yok. Ve yine dediğim gibi hristiyanlar bile o tarz bi durum içindeyse bu onların inançlarına da ters özünde. Onun dışında dediğin tarzda ailenle oturup meşru dairede eğlenmekte tabiki bi sakınca yok. Niye olsun? Yeter ki pagan putperestler gibi davranılmasın. Çam ağacı süsleme gibi ritüeller yine yazdığım gibi hristiyanlık sosuna bulandırılmış pagan ritüelleri. İsa peygamber vasıtasıyla bildirilen ilahi dinin yayılmasını durduramayan Roma pagan putperestlerinin, asırlar içinde içini boşaltarak kendi antik pagan inançlarıyla harmanlamasının sonucu ortaya çıkardıkları şeyler. Bu açılardan bakınca ifadede bi yanlış yok, kimin astırdığını da bilmediğimiz için gerisi niyet okumaya, gıybete girer. He bence yetersiz bi ifade. Önemli olan insanlara sebeplerini benim yazdığım şekilde anlatabilmektir. "Müslüman, kutlama adı altında haramları meşrulaştırmaz" yazılsa uyarmak maksadıyla daha doğru olurdu belki.

Alıntı

metni:
    1 hafta önce sazlı sözlü eğlenceye giden, eller havada yapan, şarkılar söyleyen muhafazakar akrabam, dün paylaşım yapmış "gazzede insanlar ölürken yılbaşı kutlanmaz" diye. 1 hafta önce de insanlar ölüyordu?

Bu konuda çok haklısın bak. Ama en büyük hata ki benim de en sevmediğim şeydir, böyle ahmak ve cahil insanlar üzerinden İslamın ve bütün Müslümanların yargılanması, etiketlenmesi. Bu tarz davrananlar en büyük kötülüğü aslında kendilerine yapıyor. Yanlış örnekleri bahane ederek sorumluluktan kaçmanın ahirette mazeret olmayacağı açık. Hem o şahıs ve benzerleri neyi muhafaza etmişler ki "muhafazakar" olsunlar. İşte tam da bahsettiğim Hristiyanlık gibi İslamın içini boşaltma, şuursuz Müslüman türetme çabasının meyvesi o tarz insanlar.

Bir de şu var ki hakikat, onu kimin söylediğine göre değişmez, değişmemeli. Mesela bir ateist "Allah birdir" dese, "bunu diyen ateist" diyerek söylediği hakikat inkar edilmez. Benzer bi durum bu konu için de geçerli. Eğer ortada bir hakikat varsa, "bunu asanlar şunu şunu yapıyor" demek bu hakikati değiştirmez, üstüne o kişileri tanımıyorsanız da gıybete girer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 1 Ocak 2025; 13:3:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Navi kullanıcısına yanıt

Sizin de. Sakarya'da sokağa "Müslüman noel yılbaşı kutlamaz" pankartı asıldı 

Ben sürekli farklı kaynaklara bakıyorum. Herhangi bir cemaat ile bağım yok, o yüzden rahatım. Meali okudum, aklımda kalanla yeni öğrendiklerimi sentezler, kendim doğruyu bulmaya çalışırım. Kendimi yargılarım. Bir alimden ders alana da saygı duyarım çünkü kendi başına dosdoğru olmanın pek de mümkün olmadığını anladım.

İmam Şafi bir vakit namazı bilerek kılmayan Müslüman dinden çıkmış mürted olmuştur, katli vaciptir der ki imam Şafi asrı saadetten sonra gelmiş en çok bilgisi olan alimdir denir. İmam Hanefi ise en az üç vakit kılmazsa katli vacib olur diyerek biraz daha esnek yorumlamıştır konuyu. Buna göre 5 vakit namaz kılmayan Müslümanım dememeli çünkü öyle sanıyor olsa da değildir. Günümüzde de birçok alim buna karşı çıkmaz ama biraz daha esnek konuşulur ve katilini yapacak bir şeriat devleti olmadığı için kendi haline burakılır denir ama namaza başlamadan ölürse Müslüman olarak öldüğü şüpheli, cehennemden kurtuluşu pek mümkün görünmez der. Burada Allah adına din mi sorguluyorsun şirk bu diyenler oluyor ama bilgisizlikten bu da çünkü ayetler açıktır namaz konusunda, insanlar İslama davet edilir ve kabul edip dine girenler Müslüman sayılır, sonra da namazı kılıp zekatı vereceksin Müslüman isen denir. Oruç da farzdır yani zorunludur.

Ülkemizde maalesef şeriat kaldırılınca İslam karşıtı bir yönetim anlayışı benimsenmiş ve insanlar dinden uzaklaştırılmış. Burada birçok insan dini sadece inandım demekle olan bir şey sanıyor. Öyle değildir.

Alıntı

metni:
    Bedevîler “İman ettik” dediler. De ki: “İman etmediniz. (Öyle ise, “iman ettik” demeyin.) “Fakat boyun eğdik” deyin.[500] Henüz iman kalplerinize girmedi. Eğer Allah’a ve Peygamberine itaat ederseniz, yaptıklarınızdan hiçbir şeyi eksiltmez. Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” Hucurat Suresi 14.Ayet

• Sakarya'da sokağa "Müslüman noel yılbaşı kutlamaz" pankartı asıldıDr. Yusuf Çiftçiyoutube
    Şu hayat-ı dünyeviyeyi sabit zannettik. O zan sebebiyle bütün bütün zâyi ettik. Evet, şu güzerân-ı hayat, bir uykudur; bir rüyâ gibi geçti. Şu temelsiz ömür dahi, bir rüzgâr gibi uçar gider...
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=3eBXeu0eOWk

Sakarya'da sokağa "Müslüman noel yılbaşı kutlamaz" pankartı asıldıKastamonu Tefekküryoutube
    Hem deme: "Ben de herkes gibiyim." Çünkü herkes sana kabir kapısına kadar arkadaşlık eder. Herkesle musibette beraber olmak demek olan teselli ise kabrin öbür tarafında pek esassızdır. Sözler - 180
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=NtCathn9NUU

• O zaman elektrik doğal gaz suyun evlere getirilmesi doktorlardan tedaviler her türlüsü kullandıkları internet cep telefonları bilgisayarlar giyindikten donlar takunyalar diğer elbiseleri tesbihleri seccadeleri okudukları Kuran- Kerim i hacca ümreye giderken kullandıkları uçaklar ve kullandıkları günlük arabalar trenler aşılar saatler ve aklıma gelmeyen nice şeyleri önce kendilerine yasak etsinler bakalım.

Pardon ama o pankartın yazımı boyası malzemesi kullandıkları Latin alfabe Türkçe yi de kullanmamaları lazım. Camiler de ezan merkezi sistem ve elektrik sistemi ısınma sistemi mikrofon filan bunları da red etsinler kullanmasınlar ki samimiyetlerini görelim....

Bunlar kadar işine gelir susar popülist şeyleri de sığ sözde İslamiyet diye sözde dindarlık budur diye kendi kendilerine kandıradursunlar....

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Ben de bunu uzun süre önce yaptım. Aslında bir güncelleme değil ama dinin değişmez kaynağı Kuran'a dönüş. Kuran'a yönelince o güne kadar dededen, babadan öğrenilen islamın kuran ile pek de bağdaşmadığını fark ettim. Kuran dışında her kaynağı beşeri yorum, sorgulanabilir bilgi olarak görüyorum. Mesela imamı azam'ın 1300 sene önceki yorumları da sorgulanabilir, yani ilelebet geçerli mutlak doğrular değildir.

• smart1978 kullanıcısına yanıt

90'larda "televizyon seyretmeyin şeytanın kutusu" diye ilkokulda nasihat verirlerdi bize

Şu karikatür aslında herşeyi özetliyor. Uzun uzadıya yazmaya gerek. Sayelerinde Z kuşağı ve sonrası sekulerizm ile dolup taşıyor. 40 yıl uğraşsan olmazdı blok halinde sekulerizmSakarya'da sokağa "Müslüman noel yılbaşı kutlamaz" pankartı asıldı 

Sakarya'da sokağa "Müslüman noel yılbaşı kutlamaz" pankartı asıldı

• Richard Parker kullanıcısına yanıt

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Richard Parker kullanıcısına yanıt

Diger bir bomba detay ise : Kandiller ( miraca cikisi Isa nin da carmihtan sonra yukselmesi ) , kutlu dogum haftasi vs bunlar Hristiyanliktan ozentidir ama yasaklayan yok! ...

Bir cizgi omurgasi olsun bari diyecegim o bile yok ! Islami omurgasizlastirdilar! Suclular ayrica bu tur insanlardir da ! ...

• Saçmalığın daniskası....

Noel kutlarsak dinden çıkarmışız.....

13-14 yaşında erkek çocuklarına tecavüz et, kitapta Ad kavmiyle ilgili ayet varken, buna da Osmanlıda vardı, buna bademleme denir diye dinden çıkma. Normal gör....

Ayaz bebek, annesi para bulamadığı için kırık camı değiştiremiyor, bebek kış soğuğunda donarak ölüyor, ama akp yi savunacam diye trollere maaş öde, üst kademeler de huzur payı adı altında 10-15 yerden maaş alsın, lüks içinde yaşayıp, yurtdışlarında gezsin, ama bunlar dinden çıkmıyor.

Din alimi, Allah dostu diye tarikat şeyhlerine tap, bize ahirette yol gösterecekler diye servetini bağışla, onlarda en lüks evlerde yaşayıp, en lüks araçlara binsinler, ama peygamberin yırtık hırkasını ağızlarından düşürmezler..... ve bunlar da dinden çıkmaz.....

Ama noel veya yılbaşı kutlarsan dinden çıkarsın....

Benim zamanımda, yani 80 li yıllarda, kadınlarda tayt ve jean moda olmuştu. O zamnki fetvalar, kadınların etek giymesi gerektiği, erkekler gibi pantolon giyemeyecekleri yönündeydi. 40 yıl sonra, geçenlerde duydum, kadın nasıl etek giyermiş, bacakları görünüp, erkekleri tahrik ediyormuş. Böyle birşey olamazmış.....

Hatta benim dönemimde, cennete gidenlere 4 huri verileceğinden bahsederlerdi. Geçen duydum, 72 ye çıkış. Cennette, Türkiye enflasyonundan daha fazla faiz veriyorlar herhalde. Üstelik niye 72 hala düşünmekteyim, nereden çıktı bu sayı?

Kısacası, alim diye uydurduğunuz ve fetvalarına inandıklarınız, daha neyin ne olduğuna karar veremiyor, ama noel kutlayanı dinden çıkarıyorlar.

Ortaçağdaki engizisyon mahkemeleri gibi, kim kimi dinden çıkarıyor, niye çıkarıyor anlamak mümkün değil. Bu nasıl dindir ki, 10-20 yılda bir güncelleme geliyor, vaaz verenlerin çıkarlarına göre değişiyor, ben çözemedim ve artık uğraşmaktan yorulduğum için toptan bıraktım.

Siz takipte kalmaya devam edin!

• Sakarya da pankart sonrasi Noel Baba kiyafetli bir genci de bir grup tarafindan oldurulmustur!

Sakarya'da sokağa "Müslüman noel yılbaşı kutlamaz" pankartı asıldıçağdaş kocaeli gazetesi
    Sakarya'da 'noel baba' cinayeti!
    https://www.cagdaskocaeli.com.tr/video/23126949/sakaryada-noel-baba-cinayeti

Pankart ile cinayetler islemeye ayni gunde kivama gelmis bir ulke!

Yalniz haberde bir yanlislik var. Anlatildigi gibi Noelbaba kiyafeti giyen genc degil ölen, Noelbaba kiyafetli gence saldiranlar Noelbaba tarafindan bicaklanip bunlardan biri ölüyor. Olayin Noelbaba kiyafetinden kaynaklandigina dair hicbir dayanakta yok.

x (formerly twitter)
    Haber (@Haber) on X
    https://x.com/haber/status/1874432529651921267?s=46

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 1 Ocak 2025; 21:52:44 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Yılbaşı düşmanı bazı gericiler dün gece resmen terör estirdiler. Bizim bunlardan farkımız bu işte. Yılbaşı kutlayan hiç kimse başkalarına saldırmadı, ideolojik gericilik yapmadı, vahşileşmedi.

Boşuna demiyoruz biz medeniyiz, çağdaşız siz gericisiniz, yobazsınız diye. Gerçi biz böyle deyince de kızıyorlar üzülüyorlar. Yahu ben bunları bir tarafımdan uydurmuyorum ki.

İstanbul'da bir şahıs "Ey kafiler yenileceksiniz" diyerek kiliseyi hedef aldı, silahla ateş etti

Yılbaşı gecesi eğlenmek isteyen yurttaşlara da tepki gösteren saldırgan, Çekmeköy'de bulunan Kurtuluş Kilisesi’ne ait bir derneği hedef aldı. Saldırgan şahıs, "Müslüman gençlerimizin beyinlerini yıkamanıza müsaade etmeyeceğiz! Ey kafirler, yenileceksiniz ve toplanıp cehenneme sürüleceksiniz" dedi.

İşin ilginç kısmı bu yılbaşı düşmanı gerici terörist hakkında işlem yapıldı mı, yakalandı mı belli değil

Sakarya'da sokağa "Müslüman noel yılbaşı kutlamaz" pankartı asıldıbirgun.net
    İstanbul'da bir şahıs "Ey kafiler yenileceksiniz" diyerek kiliseyi hedef aldı, silahla ateş etti
    https://www.birgun.net/haber/istanbul-da-bir-sahis-ey-kafiler-yenileceksiniz-diyerek-kiliseyi-hedef-aldi-silahla-ates-etti-587925

• VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt

Velev ki ülkeye şeriat gelse, ülkede herşeyi yasaklayıp herkesi kendileri gibi isteyecek bu mollalar. Ondan laiklik diyoruz, herkes istediği gibi özgürce düşüncesini, inancını yaşayabiliyor, istediği gibi eğlenebiliyor. Bu mollaların istediği olursa tek tip insan olacak...

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Sizin anlamadığınız konu şu.

Islam dünyadaki hersey gibi dönüşmek zorunda çünkü bazı noktalarda dönüşmezse bulunduğu topluma büyük zarar verir.

İşte bu mezheplerin çıkma nedeni de biraz bu . Eğer biz büyük bir ülkeysek, bunca insanı bir arada yaşatmak istiyorsak öyle Kuran islami vb dayatamazsiniz . Türkiye parçalanır.

Zamanında İmam- ı Azam gibi akıllı insanların yaptığı gibi din ile usu yani akli orta yolda buluşturmaya, dini somut dünya gerçekliği ile uyuşturmaya çalışırsın.

Sen bir dini fanatik olabilirsin. Gözün hayali bir dünyanın ötesini görmüyor olabilir. Ama bu ülkede yaşayan milyonlarca vatandaşın sağlığı ve güvenliği açısından senin için inatla reddettiğini dünya gerçekliğini birileri 1400 yıl önce yazılmış Arapça bir kitaptan ote aklını kullanarak yorumlayıp çözmek durumunda .

İnsan ilişkileri çok karmaşık ve değişkendir. Öyle 1400 yıl önce yazılmış 500 sayfalık bir kitapla duzenleyemezsin. Sürekli ama sürekli dikkat , hoşgörü, uyum sağlamak gerekir . Yoksa dediğim gibi milyonlarca kişinin hayatını etkileyecek bir konumdaysam bir faciaya yol açabilirsin.

Erdogan'in faiz inadı yüzünden Türkiye nasıl bir e flasyon belasına maruz kaldı, Türk ekonomisi nasılsın cokmenin eşiğine geldi bu daha en yakın örnek ve ben iddua ediyorum ki çok inat edersen aynı komünist rejimlerde yaşandığı gibi milyonlarca i sanın çeşitli şekillerde ölümüne bile neden olabilirsin.

O nedenle eskiden benim okuduğum üniversitenin girişinde şu yazardı " Tek kitapli insandan korkarim" Simdi bu yazı silindi yerine bir evliyanın yazısı konuldu fakat orada kastedilen şey elinde çekiç olanın herseyi civi zannetmesi gibi birseydir ve çok büyük zarara yolacarsiniz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 1 Ocak 2025; 22:29:25 >

• supreius S kullanıcısına yanıt
    Soğuyanlar zaten soğuyor merak etme. "Kültür müslümanı" denen tiplemenin ne olduğunu ve daha önemlisi ne olmadığını fark etmesi bana son derece faydalı geliyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt
    Orası öyle ancak bu gericilerin yılbaşı kutlayanlara silahla saldıracak, hakaret edecek duruma gelmiş olmaları mevcut düzenin bu yaratıklara özgürlük alanı açmasından kaynaklanıyor. Rejim değiştikten sonra bu tür ideolojik düşmanlıklar halkı kin ve düşmanlığa tahrik kapsamında değerlendirilmeli. Gericileri yobazları döve döve adam etmeliyiz çünkü bunların adam olmak insan olmak normal olmak gibi niyetleri yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

Sizi anlıyorum ama Müslümanım ben.

İslam dini insanlığa Yaratıcısı olan Allah tarafından verilen son dindir. Haliyle kıyamete kadar geçerli olan kurallar vardır. Güncelleme yapılamaz ayetlere ve hadislere. Günümüze uygun olsun diye bir seçenek yoktur.

Allah ayetinde Peygambere uyun der ki gerçek bir hadis için de muhalefet dinden çıkarır insanı bu açıdan. Bir hadis duyunca Müslüman, bu uydurma hadistir deyip geçemez, gerçekse imanı kalmaz. Araştırmak zorundayız ya da muhalefet etmemek, aksi yönde davranmamak gerekir araştıramıyorsak bile.

Yeni bir ilahi din gelmeyecek. İslama uygun yaşamak zorundayız. Cehennem isteyen ya da yoktur ki zaten diyen yaşamaz veya güncelleme ister ama yok öyle bir dünya. Sahih hadis var onlara benzemeyin diye, onlarla birlikte cehennemlik olursunuz. Yılbaşı kutlayamaz Müslüman. Hadis gerçek mi bilmiyorum dese bile kutlamamalı araştırana kadar.

Farz olmayan konular bugüne göre yorumlanabilir belki ama namaz gibi oruç gibi zekat gibi hac gibi farzlar güncel değil diyemez Müslüman. Müslüman olmayanların işidir bu genelde ama boşuna, bilinçli Müslümanı kandıramazlar. Pankkarttaki uyarının amacı da bilinç kazandırmaktır.

Siz kendi işinize bakın. Müslümanlara akıl vermeyin. Allah cümlemize hayırlı akıl fikir versin. Amin.

• 2025'e umutla girmemin en büyük nedeni yılbaşı kutlamalarıydı. Gericilerin korkusundan "DH" bile önceleri koyduğu yılbaşı şapkasını koyamadı ama sahada işler çok farklıydı

Anadolunun ücra ilçesinde bile doyasıya kutlandı yılbaşı ve kimsenin burnu kanamadı.

Ben laik toplum olma özelliğimizi tümüyle kaybettiğimizi düşünüyordum ama 3-5 köpeğin havlayıp hırlamasından başka yerli yerinde kalmış.

90'larda hizbullah yapıordu kiliseye ateş açmayı falan. Böğürmeleri yeni değildir.Teal-i İslam cemiyetini araştırın

Hasılı mutlu ve huzurlu hissediyorum. Başımızdakileri sepetleyip baskıları da kaldırırsak medya da özgürlüğüne kavuşursa ve sığınmacıları da gönderirsek çiçek gibi ülke olmamızın önünde hiçbir engel olamaz.

Atatürk çizgisinde olan vatanı milletini seven tüm insanların yeni yılı tekrardan kutlu olsun.

Bunların savunduğu ittifak imralıya yeni yıl tebrik kartı çekti mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 1 Ocak 2025; 23:18:15 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.