![]() Sakarya’nın Akyazı ilçesi Sinemalar Sokağı'nda bir grup, yılbaşı kutlamalarına ilişkin tepkilerini ifade etmek için dikkat çeken bir pankart astı. Üzerinde “Müslüman Noel Yılbaşı Kutlamaz” ifadesi yer alan pankart, kentin belirli noktalarında vatandaşların dikkatini çekti. Parkartta yer alan ifadeler Müslümanların dini ve kültürel değerlerine vurgu yaparak, yılbaşı kutlamalarının İslam diniyle bağdaşmadığını ifade etti. YORUMLAR İKİYE AYRILDI Bazı vatandaşlar pankartın ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilebileceğini ifade ederken, bazıları ise bu tür söylemlerin toplumsal ayrışmaya neden olabileceği görüşünü dile getirdi. Konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, pankart yerel halk arasında tartışmalara yol açtı. ![]() TV NOTA < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 24 Aralık 2024; 13:38:17 > |
Sakarya'da sokağa 'Müslüman noel yılbaşı kutlamaz' pankartı asıldı

-
-
Bunlar bir kesimin toplumu ayrıştırıcı kışkırtıcı eylem ve söylemlerinin sonucu. Beklenen olaylar. Farklı görüş ve yaşam tarzına tahammül yok. Bir yerde de ağaca saldırmış vahşiler.
Dini de bilmiyorlar, yılbaşı ile dinin alakası yok, hem diyelim ki doğru, islamda yılbaşı kutlanmaz, "size ne" denmez mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 24 Aralık 2024; 13:52:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gericiler her yerde, Noel ile yılbaşı ile uğraştıkları kadar hak hukuk yiyenlerle uğraşmıyorlar.
Türkiye'de sekulerizm coştuysa bu aptalların katkısı bir hayli fazla
Müslüman faizle bankadan para alır pankartı da assalardı. Gerçekçilik payı olurdu
-
sakarya'nın denize yakın tarafına yazlık bakmaya gitmiştim 2 gün geçirdim otel dışarıda yemek insanlarla görüş vs öyle insanlarla karşılaştım ki dedim burada ot bitmez geri döndüm. Tekirdağ tarafından aldım huzurluyum hayatımın en doğru kararlarından birisi.
bir toplum dinden nasıl soğutulur isimli çalışma. her sene aynı konu, pankartı saklasınlar 2026 ya girerkende asarlar.
-
Noel Yilbasi degildir. Yilbasi Isanin dogumu degildir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sapancaya git, bungolovlar hayat kadını kaynıyor.Hatta gece saati bungolovların yakında gelen sesleri görseniz şok olursunuz.Tamamen pisliğe batmış durumdalar, uyuşturucular hayat kadınları daha neler neler.Bungolovların sahipleri de daha dünün tatlı su müslümanları, 10 sene önce şort ile gezen erkeğe saldıranlar şimdi bungolovlarda karı pazarlıyor.Sakarya'yı daha fazla özetlemeye gerek yok.Onun için bunlar Allah bir dese inanmamak lazım.
-
hıırısitiyanlar neyi kutluyor o vakit.
-
yav he he
-
Müslüman Noel kutlamamalı evet. Fakat yılbaşını içki içmeden veya içkili mekanlara gitmeden kutlayabilir.
Yılbaşını Müslüman biri olarak içkisiz ve İslami değerlere uygun şekilde kutlamak isteyenler için çeşitli alternatifler mevcut:
1. Aile ve Dostlarla Vakit Geçirmek:
Yılbaşını aileyle veya yakın arkadaşlarla birlikte ev ortamında, samimi bir atmosferde geçirebilirsiniz. Birlikte vakit geçirmek, yemek yemek, sohbet etmek ve oyunlar oynamak güzel bir alternatif olabilir.
2. Teşekkür ve Şükür Anları:
Yeni bir yılın başlangıcı olarak, geçmiş yılı değerlendirip gelecek için şükür ve dua edebilirsiniz. Aile içinde birlikte dua etmek, manevi bir etkinlik düzenlemek de anlamlı olabilir.
3. Kitap Okuma ve Film İzleme:
Yılbaşı akşamını güzel bir kitap okuyarak veya İslami değerlere uygun filmler, belgeseller izleyerek geçirebilirsiniz. Bu, eğlenceli olduğu kadar öğretici bir zaman geçirme yolu olabilir.
4. Yardım ve İyilik Yapma:
Yılbaşı vesilesiyle ihtiyaç sahiplerine yardım etmek, çevrenizde iyilikte bulunmak da bir kutlama biçimi olabilir. Yardım faaliyetlerine katılmak, yılın son gününü bu şekilde anlamlandırmak manevi bir tatmin sağlayabilir.
5. Kendini Geliştirme Planları Yapmak:
Yeni yılın bir başlangıç olduğu düşüncesiyle, yeni hedefler koyabilir, kişisel gelişiminizi destekleyecek kararlar alabilirsiniz. Manevi, ahlaki veya mesleki hedefler belirlemek, bu zaman dilimini verimli geçirme yollarından biridir.
gibi..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çok doğru bir yere değinmişsiniz. Tamamı kapatılmalı o bungalov denilen şer yerlerinin. Kapatılmayacaksa da evlilik cüzdanı istenilmeli eğer yoksa kalmalarına müsaade edilmemeli.
Tüm bunlar göz göre olurken hiç kimse çıkıpta; doğum oranlarımız düşük, evlenme yaşı yükseldi diye söylenmemeli. Bu gidişata ab uyum saçmalığı sebep oldu. Ab gibi %70-75'i hristiyan bir birliğin yasaları bize bol geliyor. Yakında kimse, doğum yapmayıp evlenmediği için yaşlandıkça yaşlanacağız ve nihayetinde yok olup gideceğiz. Doğum oranları yüksek olan ülkeler ayakta kalacaklar.
Ahlaksızlığın yayılmasına müsaade etmek demek toplumsal çürümeyi desteklemek demektir.
Şimdi bir dakikaaaaaa.
Ya azınlıklar kutluyorsa, kutlayacaksa.
Ne yapacaksınız o zaman.??
Hani nerede sizin hoşgörünüz.
Lafa geldi mi destan yazıyorsunuz.
Noel ile yılbaşı farklı yine de bu kafalara anlatamazsın onun için inadına noel de kutlayacağız yılbaşını da
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Her zaman ki gibi BOŞ MUHABBETLER.
Adam öyle bir pankart asabilir mi asar. Sende gidersin ben Müslüman değilim kutlarım dersin olur biter bir bağlayıcılığı mı var sanki. Veya müslümanım ama günah benim değil mi der gene istediğini yaparsın.
Burada yılbaşı kutlayacakların yüzde 99'ı kutlama dedimi alkol alma kafayı çekme dansöz oynatma alkollü mekanda eğlenme var aklında. Dinen alkol kötülüklerin anasıdır. ( Kadına şiddet olsun cinayet olsun trafik kazası olsun adam öldürme olsun bunların çoğu ALkollü iken gerçekleşir. )
Dİnen birileri aman alkol almayın aman kendi kültürünüzü unutmayın Müslümanlıktan çıkmayın kafasında ama 21. yy da bu kadar özgürlük varken bunlara karışamazsın. Herkesin günahı kendine ne yapmak istiyorsa ne kutlamak istiyorsa herkes kutlar.
Haaa devlet ne yapar yılbaşı gecesi denetimleri 3 katına çıkarısın alkollü sürücümü var yapıştır cezayı alkollü mekanda olay mı çıkarıyorlar kes cezayı. Alkol alıp taşkınlık mı yapıyorlar at içeri geç yoksa adam gibi içen insan gibi evinde veya bir mekanda yılbaşı kutlayanmdan kime nee. Çevreye zarar vermedikçe kendine istediği zararı verebilir. Bir gece kutlamyacam diye 15-20k bir mekana isteyen herkes bırakabilir...
-
Normalde her sene evde kutlarım. Bira cips falan alıp Playstation 5, netflix dizi falan takılırım ama bu sene dışarı çıkıp karılı kızlı ortamda kutlayacağım. Küfelik olana kadar içeceğim, malumları kudurtacağım. Umarım karşıma bir siyasal islamcı çıkar da suratına geğiririm. Gerçi Mersin’de bunlardan hiç yok maalesef. Cehape %60 aldı. Akepe aday bile çıkaramadı tüh
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 24 Aralık 2024; 15:45:25 >
Müslüman zaten noel kutlamaz?
-
kutlayan herkesin müslüman olduğundan eminler o zaman, dedikleri cümleden bu mana çıkıyor. millette ne dertler var. maaşım 26k bu aybaşı -30k ile başladım ama tek derdim noel.
-
Bu ülkede müslüman yok.
-
Bıktık bu gericilerden bırakın kim neyi kutlamak istiyorsa kutlasın isterse noeli kutlar. Bir şeyi kutlamanın kime ne zararı var? Ülkede o kadar problem varken sesleri çıkmaz anca insanların hayat tarzlarına karışırlar.
Müslüman faizle bankadan para alır pankartı da assalardı. Gerçekçilik payı olurdu |
Gericiler her yerde, Noel ile yılbaşı ile uğraştıkları kadar hak hukuk yiyenlerle uğraşmıyorlar.
Türkiye'de sekulerizm coştuysa bu aptalların katkısı bir hayli fazla |
bir toplum dinden nasıl soğutulur isimli çalışma. her sene aynı konu, pankartı saklasınlar 2026 ya girerkende asarlar. |
Bunlar bir kesimin toplumu ayrıştırıcı kışkırtıcı eylem ve söylemlerinin sonucu. Beklenen olaylar. Farklı görüş ve yaşam tarzına tahammül yok. Bir yerde de ağaca saldırmış vahşiler.
Dini de bilmiyorlar, yılbaşı ile dinin alakası yok, hem diyelim ki doğru, islamda yılbaşı kutlanmaz, "size ne" denmez mi? |
Normalde her sene evde kutlarım. Bira cips falan alıp Playstation 5, netflix dizi falan takılırım ama bu sene dışarı çıkıp karılı kızlı ortamda kutlayacağım. Küfelik olana kadar içeceğim, malumları kudurtacağım. Umarım karşıma bir siyasal islamcı çıkar da suratına geğiririm. Gerçi Mersin’de bunlardan hiç yok maalesef. Cehape %60 aldı. Akepe aday bile çıkaramadı tüh
|
Müslüman zaten noel kutlamaz? |
Umarım asanlar yakalanıp gerekli ceza verilir. Halkı kutuplaştırıp kin ve düşmanlığa sevketmekten yargılanırlar. |
Sapancaya git, bungolovlar hayat kadını kaynıyor.Hatta gece saati bungolovların yakında gelen sesleri görseniz şok olursunuz.Tamamen pisliğe batmış durumdalar, uyuşturucular hayat kadınları daha neler neler.Bungolovların sahipleri de daha dünün tatlı su müslümanları, 10 sene önce şort ile gezen erkeğe saldıranlar şimdi bungolovlarda karı pazarlıyor.Sakarya'yı daha fazla özetlemeye gerek yok.Onun için bunlar Allah bir dese inanmamak lazım. |
BUNLARDAN AŞAĞIDA YAZDIKLARIMI HİÇÇ DUYMMAMIŞINIZDIR. SÖYLEMEZLER..HEPP İŞLERİNE NASIL GELİYORSA ONU YAZARLAR. EE MİLLET YİYORMU YEMİYOR TABEE..ARTIK BİTTİİ.. BİR DEFADA MÜSLÜMAN ÇALMAZ -- MUSLÜMAN GÖTÜRMEZ -- MÜSLÜMAN YALAN SÖYLEMEZ -- MÜSLÜMAN KİMSENİN MALINA ÇÖKMEZ-- MÜSLÜMAN SÜBYANA SULANMAZ --- MÜSLÜMAN ÇIRPMAZ -- MÜSLÜMAN ALGI PEŞİNDE KOŞMAZ -- MÜSLÜMAN KOMŞUSUNUN KARISINA KIZINA SULANMAZ -- MÜSLÜMAN HARAM YEMEZ --- MÜSLÜMAN İFTİRA ATMAZZ -- MÜSLÜMAN HAYVANLARIN CANINA KAST ETMEZ. MÜSLÜMAN YEŞİLE KIYMAZ BİLE BİLE AĞAÇ KESMEZ. VS VS |
Benzer içerikler
- türkiye"nin en büyük hırsızı kim
- 14 temmuz filmi yasak mi
- nur tuğba aktay boşandı
- muhalif gazeteler hangileri
- söke bağarası bülbül hoca bakım günleri
- e sim nedir
- imei kayıt ücreti
- en çok satan elektrikli arabalar
- honor magic 7 lite
- ioniq 5 n
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X