Şimdi Ara

Sakaryada şehit olan kardeşimiz Birol ELmas için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sakaryada şehit olan kardeşimizin cenazesine gittim bugün giderken kötüydüm gittiğimde daha da kötü oldum.Oturdukları ev ufak gecekondu gibi birşeydi 20 günden beri elektrikleri yokmuş 2300 tl borçları varmış dün sedaş çalışanları gelmiş açmışlar elektriği borcunu kendi aralarında topladıkları paralarla ödemişler bu konuda yardımcı olmak istedim fakat olamadım daha sonra ailenin geçimini şehit olan kardeşimiz BİROL ELMAS sağlıyormuş ve 180 gün varmış terhis olmasına aile kardeşimizin eline bakıyormus babası ölmüş biri özürlü bir erkek bir kız kardeşi var durumları çok kötüydü çok üzüldüm arkadaşlar sizden ricam nolur yardım edelim bu aileye ben burada bu satırları yazıyor ve siz bu satırları okuyabiliyorsanız onların sayesinde sakaryada oturan arkadaşlarım varsa direk gidip yardım edebilirler eğer sakarya dışından yardım etmek isteyen olursa ne olursa olsun ben yardımcı olucam gidicem bizzat kendim ileticem yardımlarınızı lütfen bu konuda duyarlı olalım teşekkürler.

• Bugün burdaydım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matt Jeevas -- 20 Ekim 2011; 21:36:48 >
  • öğrenciyim ve ankaradayım elimden gelen sadece konuyu uplamak yazıklar olsun..
  • Büyük vakıflara filan olayı söylersek daha çok yardımcı olabilirler

mehmetçik vakfı el atabilir.bizde mehmetçik vakfına bağış yapabiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Purgatory_

öğrenciyim ve ankaradayım elimden gelen sadece konuyu uplamak yazıklar olsun..
    3 ayda 600tl elektrik faturası ödedim haram olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blizzard Days

Büyük vakıflara filan olayı söylersek daha çok yardımcı olabilirler

mehmetçik vakfı el atabilir.bizde mehmetçik vakfına bağış yapabiliriz
    Villadan çıkmaz Şehitler. Zaten villadan çıktığı an terör biterdi! Ben olsam evladımı askere yollamam ki ben de gitmeyeceğim zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kespec

3 ayda 600tl elektrik faturası ödedim haram olsun

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bilmiyorum söyleyin tanıdıklarınıza falan kim varsa aileyede götürebilirsiniz yardımları çünkü aileye halk yardım ediyormuş bildiğiniz yiyecek yemekleri yok eğer gidip elden yardım ederseniz şuan daha faydalı olur kısa dönemde ama uzun dönemde maaşa bağlanırsa aile çok güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Semper-Fidelis

Villadan çıkmaz Şehitler. Zaten villadan çıktığı an terör biterdi! Ben olsam evladımı askere yollamam ki ben de gitmeyeceğim zaten.

Alıntıları Göster
    Bence kesinlikle devlet yardım eder..Ama insanın gözüyle görmeden inananası gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matt Jeevas

Bence kesinlikle devlet yardım eder..Ama insanın gözüyle görmeden inananası gelmiyor.

Alıntıları Göster
    Ben kendim elden vericem hiç değilse bi borçları vardır ayrıca yiyecek falan götürmeyi düşünüyorum devlet yardım etse bile ne kadar yardım ediyor ki ben gözümle görücem o zaman tatmin olurum nasıl bir hayattır bu nasıl bir acıdır anlamıyorum inanın ki kendimi çok kötü hissediyorum eğer bugün orda olup o özürlü olan kardeşinle gözgöze gelseydiniz eminim ki çok kötü olurdunuz.

• Sorumluluk sahibi insanları neden askere alırlar ki, birsürü baba parası yiyen okul okuyup erteleyen bedelli yapan gereksiz insan varken böyle askere gidenden başka kimsesi olmayan birilerini askere gönderirsen ve ölürlerse kaç kişi aç kalır
  • quote:

Orijinalden alıntı: koala85

Ben kendim elden vericem hiç değilse bi borçları vardır ayrıca yiyecek falan götürmeyi düşünüyorum devlet yardım etse bile ne kadar yardım ediyor ki ben gözümle görücem o zaman tatmin olurum nasıl bir hayattır bu nasıl bir acıdır anlamıyorum inanın ki kendimi çok kötü hissediyorum eğer bugün orda olup o özürlü olan kardeşinle gözgöze gelseydiniz eminim ki çok kötü olurdunuz.

Alıntıları Göster
    Devlet şehit yakınlarına yeterli Maddi Ve Manevi yardımı yapıyor içiniz rahat olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: wwide1543

Devlet şehit yakınlarına yeterli Maddi Ve Manevi yardımı yapıyor içiniz rahat olsun.

Devlet 2 si özürlü çocuğu;babasız ailenin elektriğini kesiyor devlet !!!! nerde DEVLET !!!
  • quote:

Alıntıları Göster
    Devletin ben daha adam gibi yardım yaptğını görmedim ayrıca devletin ödediği aylıkta komik bir rakam arkaşlar bunu kestirp atamayız herşeyi neden devletten bekliyoruz?
  • quote:

Devletin ben daha adam gibi yardım yaptğını görmedim ayrıca devletin ödediği aylıkta komik bir rakam arkaşlar bunu kestirp atamayız herşeyi neden devletten bekliyoruz?

Alıntıları Göster
    Ve devlet bu olay açığa çıkmasın diye şehit haberi gelir gelmez geliyor elektriğini açıyor bu mu devlet?
  • quote:

Ve devlet bu olay açığa çıkmasın diye şehit haberi gelir gelmez geliyor elektriğini açıyor bu mu devlet?

Alıntıları Göster
    devlet'in ödediği aylık o kadar'da komik değildir, ama yetersiz kaldığı yerler olabilir.
    bu konu çok önemli, onlar talep etmeden devlet gidip soracak şehit yakınlarına, ne ihtiyacınız var diye.
    maddi va manevi olarak onların yanında olduğunu göstermesi lazım devletimizin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRummer

quote:

Devlet 2 si özürlü çocuğu;babasız ailenin elektriğini kesiyor devlet !!!! nerde DEVLET !!!

O devlet dedigin devlet

1özürlü cocuk başına 600tl ona bakan kişiye 450tl yardim yapiyor eger 2 özürlü cocuk varsa 2x ile çarp

şehit yakınlarindan dolayı alcağı maaşlarda ayrı daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: phenomll

quote:

quote:

O devlet dedigin devlet

1özürlü cocuk başına 600tl ona bakan kişiye 450tl yardim yapiyor eger 2 özürlü cocuk varsa 2x ile çarp

Eğer ki doğruysa yemin ediyorum içim rahatladı

• quote:

Orijinalden alıntı: PsychoticInfIuence

quote:

quote:

quote:

O devlet dedigin devlet

Şu var gidip başvurmadılarsa bilemem

• quote:

Orijinalden alıntı: SKRlllEX

quote:

Orijinalden alıntı: PsychoticInfIuence

quote:

quote:

quote:

O devlet dedigin devlet

Şu var gidip başvurmadılarsa bilemem

Alıntıları Göster
    Aile bireylerinizden birisi sizin nezaretinizde ve siz olmadan hayatınızı sürdüremiyorsa o zaman bu satırları okuyun. Gerekli evrakları hazırlamaya girişmeden önce bakım ücreti alıp alamayacağınızı test edin. İşte test için gerekli bilgiler.

Bakım ücreti alabilmek için gerekli evrakları hazırlamadan önce iki hususun bilinmesi son derece önemlidir. Çünkü bu iki durum gerçekleşmedikçe bakım ücreti alma hakkınız olamaz. Bürokratik girişimleriniz boşa gider ve boşa zaman harcamış olursunuz. Bu iki husus şunlardır.

Bakımını yaptığınız aile bireyi olan engellinin hayatını başkalarına muhtaç olarak sürdürmesi esastır. Yani tuvalete gitmek, yemek yemek, elbise giymek, ellerini yıkamak gibi işleri engelli bireyin sizin desteğinizle yapması gerekir. Bu durumda “ağır engelli” statüsü kazanmış olur.
    Eve giren resmi gelirin hanenizde yaşayan bireylere bölümünde kişi başına düşen gelirin, asgari ücretin 3/2 (üçte iki) geçmemesi gerekir. Örneklemek gerekirse :
    Asgari Ücret Net : 450.-YTL

Asgari Ücret (3/2) : 300.-YTL

Eve Giren Resmi Aylık Gelir : 1.400.-YTL

Hanede Yaşayan Kişi Sayısı : 5

Kişi Başına Düşen Gelir : 1400 / 5 = 280.- YTL

Hesaplamayı bu formüle göre yapınız. Çıkan sonuç asgari ücretin üçte ikisi miktarını geçmiyorsa ve aile bireyiniz olan engelliniz birinci maddede belirtilen şartlara uygunsa aşağıda yazılı olan evrakları hazırlamaya başlayınız.

Hazırlayacağınız evrakların adresleri illerde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ilçelerde ise kaymakamlıklardır.

İstenecek belgeler

Başvuruda, bakıma muhtaç özürlüden, ailesinden veya yasal temsilcisinden aşağıdaki belgeler istenir.

a) Sağlık kurulu raporu, (Raporun Ağır Engelli Bakım Ücreti İçin Olmasına Dikkat Ediniz)

b) Vukuatlı nüfus kayıt örneği, (İl veya İlçe Nüfus Müdürlüğü)

c) ikametgâh belgesi,(Çocuk ve bakan kişi) (İl veya İlçe Nüfus Müdürlüğü)

d) Çocuk için 2 resim

e) SSK-Emekli Sandığı-Bağkur kurumlarından alınacak gelir beyanı bilgileri (SSK ve Bağ-Kur

SİGORTALI HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN SSK SİCİL NUMARASINDAN SORGULAMA

f) Eşler boşanmış ise boşanma belgesi

g) Bakım ücreti talebinde bulunan kişinin dilekçesi

h) Tapudan alınacak eşler adına ev kayıt bilgileri

ÖNEMLİ NOT : Ailenizde iki ağır engelli varsa bakan kişi her ikisi içinde bakım ücreti talebinde bulunabilir…

• quote:

quote:

...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.