Şimdi Ara

Şam'da neler oluyor ? Iran darbe yapiyor iddiasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ozet:

Sam'da ilk once normal disi hareketlilik olarak duyuruldu, sonrasinda olanlar:

- Rus buyukelcigi tanklarca cevrelenmis, sehre ciddi sayida tank ve zirhli arac girisi var.
    - Hava sahasini kontrol eden unite birimlere karadan saldiri var.

Sii destekli oldugu soyleniyor, bilgi geldikce atacagim buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REV0 -- 2 Mart 2020; 1:23:30 >

• Dün akşam benim yanıldığım gibi sizde yanılmayın.

Rus kaynaklarda tek haber yok.Bence bekleyin ve netleştirin hocam çoğu haber FAKE çıkabiliyor.

Yok Esad düştü düşecek,yok bahar harekatı geldi Esada Eyvallah!

Gitseydi 9 yıldır giderdi bu adam..Yine de umarım yanılan ben olurum.
  • Mossad, Esad'a suikast düzenlemiş diye duydum ben.
  • Iran'in turkiye'ye "salla rusyayi gel biz senle konusalim" demesinin ustune enteresan oldu acikcasi. rusya kuklasi olan esad'in ayagini iran ceker, yerine kendi adamini oturtur, sonra bizle masaya mi gecer diye sormadim degil.
  • iran tr yede tr iran suriye zirve yapalım teklifinde bulunmuştu hazır tr suriyeyi vururken esadı indirebilirler
    rusyadanda 2 gündür ses yok acaba iranın esadı indirecegini anlayıp tr yi boşuna kaybetmeyeyim mi dediler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CockroachHunteR

iran tr yede tr iran suriye zirve yapalım teklifinde bulunmuştu hazır tr suriyeyi vururken esadı indirebilirler
    rusyadanda 2 gündür ses yok acaba iranın esadı indirecegini anlayıp tr yi boşuna kaybetmeyeyim mi dediler
    Rusya bugün açıklama yaptı, ''Türkiye'nin uçaklarının güvenliğini garanti edemeyiz.'' diye.

T24
    Rusya Savunma Bakanlığı: Suriye, İdlib hava sahasını kapattıktan sonra, Türk uçaklarının güvenliğini garanti edemeyiz
    https://t24.com.tr/haber/rusya-savunma-bakanligi-suriye-idlib-hava-sahasini-kapattiktan-sonra-turk-ucaklarinin-guvenligini-garanti-edemeyiz,864066

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vaz -- 2 Mart 2020; 1:31:4 >

• Follow-up:

Soz konusu tweetler devam ediyor an itibariyle, sam'da tanklar yuruyor ama kimsenin ne oldugu hakkinda bir fikri yok. 15 temmuz'u hatirlatti bana, biz de anlamamistik ilk basta ne oldugunu. Resim ve video gorselinin gelmemesi enteresan, su ana kadar bir gorsel yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Altin kapilarimiz yine kan oldu
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şuraya yazıyorum:

Rusya,çıkmadığı sürece,

İsrail istemediği sürece,

Esad kalmaya devam edecek.Siz Esad gibi güçsüz biri varken ve Putin gibi birini kontrol edebilirken neden farklı birini istersiniz?

İsrail golan tepeleri dahil,istediği bölgeleri almadan ve Rusya liman,üssleri almadan YÖNETİM değişmeyecek!!!
  • Rusya'nın Suriye'de bir üssü yok.Suriye adında bir ülkesi var.Suriye'nin tüm ekonomisi Rusya'ya bağlı.Özellikle silah sanayisi yani Suriye ordusunun silahlarını aldığı tek yer Rusyadır.Bu da Rusya silah sanayisi için Suriye'yi iyi müşteri konumuna sokuyor.Dahası İç savaş sona erince Suriye'nin yeniden inşasında Rus firmalar görev alacak.Kısacası ülkenin tüm ekonomik kazançları Rusyanın kontrolünde olacak.Bunu da ancak Esad yönetimde kalırsa başarır.Yoksa ''Biz size Esadsız Suriye'de üsler verelim'' diyerek Rusya'yı Esad'ın arkasından çekemeyiz.Onun olması için Rusya'ya ''Yeni kurulacak Suriye hükümetinin kontrolü sizin olsun.Yeni kurulacak Suriye ordusunun silahlarını da siz tedarik edin.Yıkılan Suriye'yi de sizin firmalar inşa etsin'' dememiz lazım ki Rusya Esad'ın arkasından çekilsin.Aksi olmadan Rusya'nın Esadı bırakacağını düşünmüyorum.Gerçi burası ortadoğu bakarsın sabah kalktığımızda Esad düşürülmüş olur.Açıkçası şuan bunu kestirmek güç.

Lakin iç savaş 2011 yılından beri devam ediyorsa bunun nedeni Esad'ın arkasında Rusyanın olmasıdır.Rusya Esad'ın arkasından çekilmediği sürece Esad yönetimde kalır.Türk ordusunun ve muhaliflerinin de en fazla Soçi mutabakatı çerçevesinde çizilen sınır hattına gelmesine göz yumar.Onun dışında Halep'e ve Şam'a kadar muhaliflerin ilermesine sessiz kalacağını düşünmüyorum.Zaten bizde şuan Suriye'de Soçi mutabakatı çerçevesinde çizilen sınırlara ulaşmaya çalışıyoruz.

Ama dediğim gibi burası Ortadoğu..Dün dost olduğun yarın sana silah doğrultabilir..

• Şii devlet kuracaklar. Zaten son bir yıldır siileri dolduruyorlarmış esadin hakim olduğu yerlere. Bugün trtde biri açıklıyordu. Yeni bir fatımi devlet kurma niyetindeler diye.

• Şii devlet kuracaklar. Zaten son bir yıldır siileri dolduruyorlarmış esadin hakim olduğu yerlere. Bugün trtde biri açıklıyordu. Yeni bir fatımi devlet kurma niyetindeler diye.

• mollalar ilk coronavirüs'ü temizlesinler,üstesinden gelsinler sonra şam'a yürürler..
  • Senin konularının çoğunu okudum şu yazdıkların karakterinin ne kadar objektif olduğunu gösteriyor. Bu forumun senin gibi insanlara ihtiyacı var.
  • İsrail'e sorarsan bütün suriye'yi ister arzu mevud der sonra yeni bir arzu icad eder suriye artık yeni Filistin bunu kabul edin yukarısı hamas aşağısı el fetih İsrail bölerek ele geçiriyor.

• güncel bilgi varmı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.