Şimdi Ara

Samsung 225BW (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.019
Cevap
0
Favori
36.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

valla ben şubat sonunda alıcam inş . olursa 20 sinde vizelr bitiyo .. ben ayırtabildiğim kadar gün önceden ayırtıcam.. gerekirse kaparo vericemm :D
  • quote:

backlight var yok denemez ama benim gözlerim alıştı en fazla 10 dakika o da sade film izlerken oyunlarda pek karşılaşmadım ama insanın bu kadar büyük monitörü olunca backlight değil uyumaya çalışırken devamlı bi florasan yansa odada ona bile alışır insan :) monitörde renk desen manyak boyut desen laf yok zaten halen kendimi monitöre bakmaktan alı koyamadım :)

hoca öle bi anlatıyosunki bana ordan aragazı , ayarı ,çoşkuyu veriyosun yaa.. saol ama .. sen ve senin gibilerin sayesinden alınca hiç ama hiç pişman olmicağımı anlıyorum yeniden yenidenn

• error dostum selam, TV karti olarak ne kullandigini ogrenebilirmiyim, bende birtane almayi dusunuyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: error

Bir resimde benden olsun,tv kartıyla olan performansını merak eden arkadaşlara yardımcı olur umarım.
    *** Picture Removed ***
  • Tv kartı olarak Skyvision kullanıyorum tavsiye ederim ,program olarakta Dvbviewer kullanıyorum codec olarakta powerdvd 7.Akşama oyunlarda ve Dvd filimlerde fotoğraflarını çekip koyarım
  • tekrar selam, bana model belirtebilir misin, netten özelliklerine bakmak istiyorum, gerci digital kart dusunmuyorum ya yine de belli de olmaz
    quote:

Orjinalden alıntı: error

Tv kartı olarak Skyvision kullanıyorum tavsiye ederim ,program olarakta Dvbviewer kullanıyorum codec olarakta powerdvd 7.Akşama oyunlarda ve Dvd filimlerde fotoğraflarını çekip koyarım
  • Arkadaşlar merhaba..

Bende monitörümü Vatan Bilgisayardan almıştım. Malesef 1 adet ölü piksel var, hala değişime gidemedim, işlerim çok yoğun şu sıralar ..

Bu aralar ölü piksel değişimi için vatan'a giden var mı? Yani merak ettiğim ellerinde 225BW yoksa bize ne verecekler.

Elimizdekini alıp gelince temin ederiz derseler iş kötü ama bunu siz kullanın gelince yenisiyle değişiriz denir, bize belge gibi birşey verilirse güzel ..

Bu arada Vatan Bilgisayar'ın sitesinde soru bölümüne bu konu ile ilgili soru sormuştum, 1 gün cevap bekledim cevaplayan olmadı.

Ertesi gün girdiğimde sorudan eser yoktu, yani ne yaptılar bilmiyorum ama loginde olsam siteye direk girsemde soru bölümü artık çıkmıyor bende, kaldırdılar sanırım.

Halbuki bir arkadaş ordan soru sormuş, cevap almıştı, artık nasıl oldu bilemiyorum durum böyle .. Aynı sorunu yaşayan yakın zamanda birisi varsa bilgilendirirse memnun olurum.

@Drizzt DoUrden senin değiştirdiğini biliyorum fakat sen değişime gittiğinde hala monitör stokları vardı ..

Yeni alan arkadaşarada güle güle kullanın diyorum, ölü pikseliniz hiç olmaz umarım

• Benim 225 bw ile bir problemim var.
    Özellikle yazılarlarda renk problemi yaşamaktayım. Siyah olan harflarin bazıları sanki net değil ve çevresinde kırmızıya benzer bir renk var. Bu üzellikle m,u,w harflerinde daha belirgin. böyle
    problem ile karşılaşan varmı? dv-i ve analog bağlantıların ikisinde de denedim aynı problem var. Ekran kartım winfast 9600 GT . Renk ayarlarını oynadım yine aynı problem var.
    Ekran kartı ile ilgili problem olabilir mi?
    Win. ayarlarından clear type seçili.
    Acaba ekran büyük bundan dolayımı bunu görüyorum?
    Tecrübe ve bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olabilirlermi?

Ayrıca kullandığınız ayarları paylaşabilirseniz güzel olur

Teşekkürler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicboyguccino -- 4 Aralık 2006; 9:16:39 >
  • magicboyguccino
    hocam ben hiç dikkat etmedim ama bende siyah renkli yazıların etrafında hiç kırmızı renk yok ama bilmiyorum belki gözümden kaçmıştır şu an işteyim akşama eve gidince bi göz atar yoksa kullandığım ayarları yazarım bide forumdaki herkezden özür diliyorum halen bi detaylı inceleme yapıp monitörün fotolarını koyamadım foruma çünkü hala bi foto makinası bulamadım vallah sonunda alıcam bitane kendime foto makinası o olacak :) kesin demiyorum ama bu akşam bi arkadaştan bulmuştum vericekti verirse en ince ayrıntısına kadar resimliycem monitörü bide kesin demiyorum kesin deyince bi pok olmuyo kimse vermiyo foto makinası :) nese herkeze saygılar iyi günler...
  • alanlara hayırlı olsun bende iyi araştırdım çok fazla resim gördüm ama şunu sölemek gerekirse resimlerdeki backlight olayı monitörden monitöre değişiyor acaba bu kullanıcı yanlışlığımı yoksa monitörlerdeki dirayetsizliktenmi kaynaklanıyor kimisinin performası gerçektenn çok üstün ama kimisindede ben bu monitörü neden aldım diyecek kadar beyaz sorunu var :..... sorunlar bir tarafa ayarlar yada megictune ve benzeri programlar bu ışık süzmesi olayını askari düzeye indiriyorsa bilgisi olan birgi verirse sevinirim 225bw ci kardeşler.....

• vallah hocam ben monitörü 1 gün boyunca programlarını kurmadan kullandım magictune naturecolor falan filan backlight olayı bariz ön plandaydı fakat dün akşam programlarını kurdum 1-2 ayar yaptım sonrada mission impolsiblemi ne yane görevimiz tehlikenin dvdsini izledim kapalı ışıkta backligt belli belirsiz hatta film bittikten sonra bir iki wallpaper indirdim kalitelerine fln baktım siyah fonlu birtane vardı ona dikkatli baktım backlight olucakmı diye sanki monitör backlight değil benim saçlardan bile kara gösteriyodu ekranın köşelerini ama ilk aldığımda bir resimde denedim sanki kenarlarında bile vardı backlight olayı yane anlıyacağınız programları kurunca rekler biraz daha canlanıyor gözle görülür bir şekilde ve backlight daha zor dışarıya çıkıyo :) buda resimden resime fark yaratıyo siyah var hafif griimsi siyah var ayhan ışığın gençliğindeki saçlarından kara :) şaka bi yana siyahtan siyaha fark var ama en backlightin belirgin olduğu ekrana bile baktım bence sonuç artık backlight duymak istemiyorum çünkü yanında eski 17'' CRT LG T730BHS Monitörüm duruyor onunla karşılaştırınca sanki crt'de heryerde backligt var nekadarda uğraşsam bi sonuca varamadım hatta ayarları aynı duruyor ben acep nasıl 1 sene o monitöre baktım diye düşünmeye başladım açık konuşuyorum bu backlight olayı almadan önce 225bwyi benimde çok kafamı kurcalamıştı hatta cayıp bi ara 205bw alacaktım yada benq düşünüyodum ama samsung bu fiyata bu performansa bu monitörü iyiki yapmış yoksa ben hala crt yada 19'' taş çatlasın 20'' kullanıyodum 22'' benim için ulaşılmaz bi noktaydı lcd'de neyse benim görüşüm bu almak isteyen zaten backlight olayını aşmıştır :) almayı düşünenlerede tavsiyem alın derim düşünerek vakit kaybetmeyin alamayanlarında allah yardımcısı olsunda 940bw fln alsınlar :):):) hepinize saygılar

• benim elime bugun gecti backlight probemini herkes konusyordu baktım baktım ama siyah ekranda denilidigi gibi backligt filan goremedim ben ısrar gumus olsun diyordum ama buldugum yerde sadece siyahi vardı tek üzen nokta bu oldu aslında beni :) neyse onada saglık olsun
  • ben sonunda inceleme fırsatı buldum ve birazdan fotolarını foruma koyacam benden ayrılmayın arkadaslar zerkalov arkadaşımızın dediği gibi backlight olayı abartıldığı gibi bişey değil saygılar.... şimdilik esen kalın bende yemek yiyim hemen dönecem
  • incelemeye ekranı tamamen karartmakla başlıyoruz odanın ışığı kapalı konumda

arkadaşlar bunda ne bi photoshop vardır nede bir ışık oyunu ama göründüğü gibi backligh sadece altta ve yok denicek kadar az yani benim 225bw de öle gözüküyo sizde nasıl gözükür bilemem :) benim şansıma bendede her zaman backlight yapmıyo işte monitör

Samsung 225BW

buda elisha cutbert ablamız 225bw'de nasılda güzel gözüküyor ama dimi.....

Samsung 225BW

evet şimdide karanlık bir ekran koruyucusu ve oda ışığı acık konumdayken

Samsung 225BW

ve film performansına geçelim filmimiz jet li'nin fearles filmi ve ekranın üst köşelerinde siyahlık var ve hafifta backlight olayı bana yok gibi geliyo ama sizin görüşünüz?.........

Samsung 225BW

devam devammm karanlık ekranlara devam ediyoruz aklınızda kuşku kalarak almayın daha görüş açılarına gelmedim yandan küçük dilinizi yutucanız yan açılardan görüş mesafesini görünce yukarıdan bakınca biraz zayıf düşüyo performans ama olsun :) kim yukardan monitöre bakarkiii

Samsung 225BW

veeeeeeee yandan bakış açıları ben crt monitörde bu kadar net yandan izleyemem vallah

Samsung 225BW

dediğim gibi crt bile yetişemiyor görüntü kalitesine

Samsung 225BW

yukarıdan bakıldığı zaman biraz görüntü açısı daha önce söylediğim gibi düşük kalıyor ama ben yukarıdan monitöre hiç bakmam siz bakarmısınız?

Samsung 225BW

gelelim oyun performansına oyunların çoğunda problem yaşamadım çözünürlükten dolayı ekran kartım ati x800gt iyi bişey sayılır

ilk önce incelemeye just cause ile başlıyoruz gta nın yerini tutabilecek bi oyun ve grafik olarak gta ya benim gözümde 12 basar

Samsung 225BW

Samsung 225BW

Samsung 225BW

bende carbon yok daha kurmadım kursamda oynamaya vakit yok dedim :) ondan hala mostwanted duruyor ondan bir iki foto çektim

Samsung 225BW

dikkat ettiyseniz bende backlight oluştuğunda genelde aşağıda daha belirgin oluyor nese ben artık göremiyom zaten back mack light

Samsung 225BW

flat outtan bi kaç resim neyse arkadaslar yarrın akşam dijital tv kartı ile yapacağım incelemeyide koyarım bi işim çıktı acele dışarı cıkmam gerekiyor

Samsung 225BW

Samsung 225BW

Samsung 225BW

tabi bu monitörün backlightina katlanamayacağını düşünen arkadaşlar varsa gitsinlar 1-2 bin ytl versinler yada ellerinde olan crt flat her ne altsa o monitöreleri kullansınlar

Samsung 225BW

• incelemelerın ve paylasımın ıcın tesekkurler....bende yakında alıcam ama hıcbıyerde bulunmuyor...ıı gunlerde kullan hocam
  • **achilles** hocam eyvallah ellerine sağlık çok iyi olmuş valla, şu digital tv performansını merak ettim yaa.Güle güle kullan
  • Ellerin dert Görmesin achilles. Çok güzel bi inceleme olmuş, Most wanted da en çok Blacklight gözüme çarptı ama dediğin gibi ben umursamam o kadarını :D şimdi Muhteşem görüntü veren %95 lik bir bölüm varken ben niye kendimi %5 e kitliyim ki :D hayırlı olsun monitörün inşallah buldugum an bende alcam bi tane :D
  • achilles çok tşkler ayrıca çok şanslısın çünkü beklayt yok denecek kadar az .. ben şimdiye kadar gördüklerimde backlihgt olayı hiç bu kadar az değildi.. seninkinde nerdeyse hiç belli değil...

ayrıca backlight olayı takıntılık olayı.. kasıntı olmamak lazım.. koca güzl ekranın tadını çıkmarmak varken ekrandaki fak bişi gözünüzü almasın kafanızı bunaltmasınn .. :))

bu arada achilles ilk karartılmış ekranda nasıl yaptın onu .. ekranı nasıl kararttınn ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Maedhros_Laorx

şöyle birşey buldum, yabancı bi forumda adamın biri kendince backlight bleeding'e çözüm bulmuş ve şaşırtıcı bi şekilde başarılı olmuş

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1032268

bunu kim düşünmezki acaba burda her yüz kişinin içinden 90 nın aklından bu şey geçmiştir Allah bilir

bu olayda sonuçta kendine güvenen bir kişi yeni aldığı LCD de back lighti kafaya takıpta güzelim lcd nin içini dışını açıpta içkenardan kenarlarına siyah sünger çekipte çerçeveden panele ışık sızmasını engellemeyi deneyecek içimizdeki bizlerden birisinin buna büyük cesaret göstermesi lazım yanee + cesaretli arkadaşlarında bu işlemi yapacağını hiç sanmıyorum çünkü 1 ölü pixel çıktığında dahi aldığım ürünü nasıl garantiye versemde değiştirsem diye kendi huzurlarını haklı olarak bozuyorlar tabiki back light de yok etmek için elinizdeki ürünün içine dışına getirirseniz zaten ürün aniden direkt garanti dışı oluyor zaten..

aman kalsın sakat bişi bu

• inceleme yaptığım için teşekkür etmişsiniz sağolun ama ben size teşekkür ederim arkadaşlar bu monitörle ilgili fikirlerinizi burada tartıştığınız ve bilgilerinizi baylaştığınız için yoksa bende 205bw alıp bakacaktım ense traşıma aynada nasıl duruyo diye şaka bi yana ben aldığıma hiç pişman değilim daha önce lcd monitör evde şahsıma ait bi lcd monitörüm olmamıştı ama bu daha önce hiç kullanmadım demek değil iş yerinde 4 tane lcd monitör var 1 adet LG L1740PQC 17" 1 adet PHILIPS 170V7FB 17" 1 adet PHILIPS 170S7FS 17'' bide benq'nun 15'' modelini bilmiyom 5 sene önce alınmış bi lcdsi var arkadaşın birinde samsungun 19'' 920N modeli var monitörü aldığım yerde bilgisayarcının kullandığı philips'in 19'' bi monitörü var bu saydığım monitörlerin hepsinde tn panel kullanılmış ama yinede birbirlerinden çok farklı görüntüler ve bunlarla kıyaslayınca görüş açısı olsun görüntü kalitesi olsun renk dağılımı olsun 225bw açık ara hepsinden güzel bi görüntü sunuyor tabi bu benim kanaatım herkez istediği monitörü alır amaç kullanıcıların fikirlerini almak monitörün eksiklerini fln tartışmak ama ben daha hiç demedim kendi kendime monitörde şu olayda olsa fena olmazmış diye benim bütün isteklerimi karşıladı...
    Akşamada iş ten çıkınca dijital tv kartıyla bi performansını inceliycem gerçi ben inceledim ama maksat bunu sizlerede göstermek :) tv kartım aver media dvb-s kart, 2 adet 90'lık çanak, 1 adet hızlı bi pc, birdeee 225 bw :) şimdilik hepinize saygılar esen kalın kafanıza backlight felan takmayın kışta geldi varsa güzel bi şapkanız sadece onu takın

• Darkchild hocam yukarıda sorduğun soruyu yeni farkettim bilmiyorum daha önce lcd kullandınmı hocam ama bu lcd monitörlerde monitör açık olduğu zaman yane resimde dikkat ettiysen altta enerji ışığı mavi açık konumda böyle olduğu zmana back light çalışıyor yane bilgisayar kapalı bile olsa back light belli oluyor monitörü kapatman gerek tamamen ekranın kararması için bende ki karartmayıda windows açılırken windows yazısının bi 5 saniye kadar kaybolma durumu oluyor bende o esnada çektim niye öle yaptığımıda açıklıyım çok aydınlık görüntülerde yani kenarlar siyah bile olsa ekranda ufak bi aydınlık dair olsa makina ona odaklanıyor ve backlight arka planda kalıyor biraz daha yokmuş havası yaratıyor ondan tam windows yazısı kaybolduktan ekran tamamen karardıktan sonra çektim ama bu her karanlıkta böle backlightsiz olucak değil ama bendeki 225bw 100 siyah sahnenin 20 sinde backlight göze çarpıyor bu olaya bende anlam veremedim back lightin çok göze çarptığı bi an yakalarsam akşama onunda resimlerini foruma ekliycem tekrar saygılar hocam...

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.