aslında hoşuma gitti ama ölü piksel garantisinin olmayışı kötü olmuş. ışık problemlerinden bahsediliyor. birde çözünürlük 22 inçte sırıtıyormu 0.285 sanırım piksel aralığı bu belirgin oluyormu merak ettiğim. birde arka ışık az denilmiş ben zaten viewsonic de ışık %40 contrast %25 de kullanıyorum acaba yeterlimi birde görüntü kalitesi hakkında yorumunuz nedir
oktayakgoz Hocam görüntü kalitesine diyecek yok 225bw'nin gözüken bu monitörü alanların hepsi şuan memnun kimsenin bi sıkıntısı yok
Burak[Alper] Hocam o yapıştırmalar ayrı bi tat veriyor orada durması çıkaracaz dur biraz zaman geçsin alışalım monitöre üzerinde yazanları arkadaşlar okusun diye çıkarmıyoz HAS , HDCP, 5ms , Widescreen fln iyi oluyo böle görenlere özelliklerini anlatıyoz görmeyenlerde yeni aldığımızı anlasın diye hocam saygılar
emir_ Hocam üstlerden kesmesi kötü bi durum ama 16:10 formatındaki yayınlarda yukarıdan ve aşağıdan kesmiyo 1 parmak kadar hatta karartıyo bileyukarıdan bununda görüntüye bi zararı olmuyo ama ben o formatı bir şekilde bozdum kayboldu 16:9 ile idare ediyom şimdilik bana programıda kaldırıp yeniden kurmakta zor geliyo ama biara bidaha bi uğraşırım o zaman fotoları tekrar koyarım..
Hepinize saygılar iyi günler arkadaşlar
emir_ hocam üstten kestiği halde resimlerde belli oluyormu bilmiyorum ama 1 parmak kadarda karartı var orada orayı kaldırmayı beceremedim daha yani o karartının olduğu yere kesik olan görüntüyü verse tam ekran olacak görüntü hiç bir yerde boşluk kalmıyacak ve bundan sonra çıkacak olan dijital tv kartları için olan yazılımlardada widescreen desteği artmaya başladı çünkü herkez ekranını büyütüyor doğal olarakta 19'' ten sonrası widescreen bulmak daha kolay ve HD tv yani yüksek çözünürlüklü yayınlarda 16:9 formatında buda widescreeni ön plana çıkaran bi özellik saygılar
insan bize de bırakır bir tane
hiç kalmamış ya piyasada
Not: Bekleyen arkadaşlar için Gigatek'in söylediğine göre Ayın 20sinde tekrar giriş olacakmış Türkiye'ye.
Ancak ben daha fazla bekleyemeyeceğim..
20 inç olan modeli alacağım sanırım
mavi bil. görünüyor ama aradım yokmuş ellerinde.
quote:
Orjinalden alıntı: oktayakgoz
aslında hoşuma gitti ama ölü piksel garantisinin olmayışı kötü olmuş....
Nova bilgisayar 225BW için 2 hafta ölü pixel garantisi veriyor.
Tamam Güzel Garantiyi veriyorda Keşke bide Monitörü verebilse :D
quote:
Orjinalden alıntı: PoTemKiN_02
quote:
Orjinalden alıntı: oktayakgoz
aslında hoşuma gitti ama ölü piksel garantisinin olmayışı kötü olmuş....
Nova bilgisayar 225BW için 2 hafta ölü pixel garantisi veriyor.
daha kaç kişi alacak? arayın o na göre getirsinler, geldiği gibi biter alamayanlar kalmasın
2 hafta ölü piksel garantisi komik bişi ya hiç vermese ne olacak zaten internette aldığın zaman 1 hafta ister istemez ölü piksel garantisi veriyorlar
indirmek isteyen olursa arkadaslar 55 adet yüksek çözünürlüklü foto nette aradım bulabildiklerimin en iyisi fazla aramayın derim bunlardan iyisi yok widescreen için bir kaç tanesinide ben yaptım saygılar...
monitörü almak için bekleyen arkadaşlar acele etmese iyi olur.. 226bw çıkıyormuş.. forumda topic var.. özellikleri gayet güzel görünüyor.. hem sonuçta yeni model..
haydaaaaa daha 225 modelını bulamadık hıcbıyerde yok sımdıde 226 cıktı heralde 6 7 ay sonra gelır..........arkadaslar 225 hıcbıyerde stoklarda yok acaba bunları getıren fırma kont yada koyuncu pıyasaya dırek 226 ları surebılırmı....225 lerın bulunamaması bıraz tuhaftı cunku alt tarafı bır monıtorun bunca zaman stoklara gırmemesıde ınsanın aklında soru ısaretı uyandırıyor......
Belkide samsung backlight problemi olduğu için 225 serisini az üretti uygun bir fiyata stoklarını tüketmeye çalışıyor bunun yerine backlight problemi olmayan 226 serisini piyasaya sürecek çünkü durup dururken kendi ürünün niye önünü kesecek bir ürün erkenden piyasaya sürsünkü tabi bu dediğim fiyat aşağı yukarı birbirine yakınsa haa 226 serisi 750-800$ civarı olursa iş değişir ama özelliklerini inceledim bir tek 3000:1 üstünlüğü var inşallah backlight probleminide çözmüşlerdir o zaman geriye ne zaman çıkacağı ve kolay temin edilebilecekmi? kalan tek problem bu ama maymun iştahlı arkadaşlarımız varsa (benim gibi) 226 serisini beklemek yerine bulursalar 225 alacaklardır bende 3 gün 225bw yi bekledim bir gün daha gelmeseydi 205bw alacaktım ama sabırlı olmak gerek arkadaşlar daha ne modeller çıkacak
225 almaya kesin karar vermisken bide 226 cıkardınız simdi.. fiyatı ne kadar olur ve nezaman gelir acaba??
ama ben 225 alcam galiba tabi bulabilirsem. netten almayı pek düsünmüyorum kutuyu actırıp bakmam lazım şu ölü pikseline falann. ankaradaki mavi bilg.dan almayı düşünüyorum ama yokk kızılaydakin de
bu 225 in fiyatı nedir alan arkadaşlar. backlight problemi dediğiniz siyah ekranda iken mnitörün kenarlarında olan renk parlaması mı ? buysa çok gülerim çünkü kaç gündür ben arka ışık yeterli değilmiş gibi anladım da :)
bu arada ölü piksel samsunglarda çok oluyor 225 aıpta ölü piksel sonradan oluşan kimse var mı ?
backlight ise dediğin gibi ekranın kenarlarından çıkan ışık hüzmesi.
bi arkadaşımız 1-2 gün sonra oluştu diye yazmıştı ölü piksel
Arkadaşlar VATAN Computer maceramdan sonra bugün Eksen Bilgisayardan adıma ayrıltılmış siparişi (beni 1 hafta beklediler helal olsun) söz verdikleri fiyat olan 433$+KDV ye aldım.
ölü piksel filanda yok...
Çok rahatım
Vatan paramı 17 gün sonra geri verdi.
226 BW nerden çıktı yaa :D Gelsinde bi görelim neymiş ne değilmiş :D
Bende ölü piksel çıkmadı, 6 gündürde kullanıyorum ve daha hiç oluşmadı önlem olarakta güç kaynağım yoktu güç kaynağı bile aldım bi yerde gerilim dalgalanmalarından oluşabilir diye okumuştum onun için saygılar...
Çok doğru yapmışsın :))) bende bu monitörü alırken yanında birde kesintisiz güç kaynağı kesinlikle alacam :)) güven olmuyor tedaş a :D
quote:
Orjinalden alıntı: **achilles**
Bende ölü piksel çıkmadı, 6 gündürde kullanıyorum ve daha hiç oluşmadı önlem olarakta güç kaynağım yoktu güç kaynağı bile aldım bi yerde gerilim dalgalanmalarından oluşabilir diye okumuştum onun için saygılar...