Şimdi Ara

Samsung 23'' S23A550H Kullanıcı İncelemesi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
5
Favori
20.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normalde hdmi kablodan seside aktarması gerekiyor. Laptopunuzdaki ses ayarlarını gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

Orijinalden alıntı: voodoo666

quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

srdrpeker hdcp normal filmleri engellemez rahat ol

Benim de hp 2311gt faciasından sonra arayışa girdim ve iade edeceğim. alternatiflerimden biri de bu model. Bir de lg ve philips in bundan bir miktar daha yüksek fiyata satılan modelleri var.

Beklediğim özellikler.

-Kaliteli renkler
    -Hızlı tepki süresi. Sanırım bu monitör bu açıdan biraz sorunlu ama çok çok hızlı olmasına gerek yok.
    -Backlight problemi olmaması. Yukarda biri resim koymuş. Masaüstü deseni mi o Herkeste böyle mi?
    -Mat ekran. Yeni aldığım hp ne mat ne parlak ama rahatlıkla kendimi görüyorum aydınlık ortamda.
    -Dvi şart değil. ama mutlaka herhangi bir digital giriş (hdmi-dp-dvi) olsun.

+ HD kalitesindeki görüntülerde bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.Monitörün en önemli artılarından biri canlı renkler ve görüntü kalitesi.
    + 2ms(gtg) tepki süresine sahip bundan daha iyi olanları varsa fiyatları 1000 tl civarında view sonic 1ms tepki süresinde bir monitör üretmişti yanlış hatırlamıyorsam.
    + BLB sorunu için bir resim çekmeyi düşünüyordum fakat o görüntüyü yakalayabilmek için uygun bir ortam olması gerekiyor ve o anı bir türlü yakalayamadım monitörün bulunduğu konumdan dolayı.Yukarıdaki arkadaşın göndermiş olduğu resim arkadaşa özgü bir durumdur bende o şekilde değil.(Bana windows teması gibi geldi)
    + Mat ekrana sahip ve ayna niyetine saçınızı başınızı düzeltemezsiniz :). Gölgeniz yansırsa onu bilemem :)
    - Dvi bağlantı girişleri yoktur bir hdmi ve birde analog girişi vardır.Monitörün eksi yönlerinden biri girişlerinin yetersiz olması.

Açıkcası fiyatına göre oldukça iyi bir monitör olduğunu düşünüyorum yazılanlar sizi tatmin etmiyorsa gidip canlı görmenizi öneririm kesinlikle.

Tek hdmi benim için yeterli zaten dvi-hdmi kablom da var. Mat ekran dediğim eski lcd monitörlerin ipeksi mat bir yüzeyi olurdu onun gibi olsun istiyorum. Şimdiki hp monitörüm laptoplar gibi tamamen parlak değil ama yansıma yapıyor aydınlıkta. Maliyetten kısmak için film tabakasıyla kaplamamışlar.

paintte siyah bir resim üretip tam ekran görüntülersen backlight hakkında da fikrimiz olur. Yalnız resmin üstünde fare imleci de olsun. Ekran simsiyah olunca dinamik kontast devreye giriyor. Eğer backlight progblemi de yoksa vatanın bir sonraki indiriminde ürünü alacağım.

BLB için bahsetmiş olduğunuz şekilde bir resim çektim.

http://imageshack.us/photo/my-images/11/29889551.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voodoo666 -- 14 Mart 2012; 16:52:17 >

• Samsung 23'' S23A550H yeni, aldım ve tam ekran yapamıyorum önerilende 1920x1080 de yazılar bulanık ve tam ekran değil 1776x1000de yazılar net ve yine tam ekran değil çerçevede siyah boşluklar var nasıl tam ekran yapaçağım acaba ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackcode92

Samsung 23'' S23A550H yeni, aldım ve tam ekran yapamıyorum önerilende 1920x1080 de yazılar bulanık ve tam ekran değil 1776x1000de yazılar net ve yine tam ekran değil çerçevede siyah boşluklar var nasıl tam ekran yapaçağım acaba ??

Amd ekran kartına sahipseniz Amd Vision Engine Control Center (driver yazılımıdır) açıp > Digital Flat Panellerim > Ölçekleme Seçenekleri > Aşırı tarama kısmına doğru ikonu sürekleyin > Uygulayıp çıkın.
  • Benim bir isteğim olacak.Zahmet olmazsa monitör ayaklığının en altından , monitörün en üstüne kadar bir ölçüm yapabilirmisin.Masa ile raf arasına sığacakmı diye merak ediyorum da?Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spärtän

Benim bir isteğim olacak.Zahmet olmazsa monitör ayaklığının en altından , monitörün en üstüne kadar bir ölçüm yapabilirmisin.Masa ile raf arasına sığacakmı diye merak ediyorum da?Şimdiden teşekkürler.

55cm civarında olması lazım en yüksek noktanın.
  • Merhaba herkese,

Ben de bugün bu monitörden aldım. Ancak 2 sorum olacak.

1. Daha öncede Samsung LCD monitör kullanıyordum ve monitör üzerindeki "auto" tuşuna bastığımda otomatik ayar yapardı. Ancak bu sefer aynı şeyi denediğimde otomotik ayar yapılamıyor diyor ???

2. Magic Tune'ı yükledim .Ancak bilgisayarımın buna uygun olmadığını söylüyor.

Bu sorunları nasıl halledebilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrking

Merhaba herkese,

1. Daha öncede Samsung LCD monitör kullanıyordum ve monitör üzerindeki "auto" tuşuna bastığımda otomatik ayar yapardı. Ancak bu sefer aynı şeyi denediğimde otomotik ayar yapılamıyor diyor ???

Yardımcı olabilecek biri var mı ?
  • quote:

Merhaba herkese,

Hocam hayırlı olsun, sorularının cevabını bilmiyorum fakat bende bu monitörden almayı düşünüyorum haftasonu.. İlk izlenimlerin nasıl? Nereden ve nekadara aldın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PVH

quote:

Merhaba herkese,

Hocam hayırlı olsun, sorularının cevabını bilmiyorum fakat bende bu monitörden almayı düşünüyorum haftasonu.. İlk izlenimlerin nasıl? Nereden ve nekadara aldın?

Teşekkür ederim. Elimdeki monitörü sattıktan sonra monitörsüz kaldığım için dün akşam Vatan'dan aldım. Yaptığım bir kaç satış sonrası ekran bana 300 liraya mal oldu. Haftasonları Vatan'daki indirimi kovalarsanız. 400 liraya alabilirsiniz. İndirim dışında alacaksanız Vatan'dan biraz daha ucuz yerler bulabilirsiniz. Ancak Vatan 30 iş günü içerisinde çıkabilcek ölü piksellerde direk değişim güvencesi veriyor ve ürünü alırken ölü piksel testi yaptırabiliyorsunuz.

Monitöre gelecek olursak benim için en büyük artısı 2ms tepki hızı ve full hd olmasıydı. Bunun dışında 23 inç ve şık tasarımı ile direk dikkat çekiyor. Monitörü aldığınız zaman bu incelemede bulunan renk-parlaklık ayarlarını yaptıktan sonra çok daha iyi bir görüntü alıyorsunuz. Ürününün tek sıkıntılı tarafı ( o kadar abartılıcak birşey de değil birazcık uğraştırdı ama o kadar da olur ) kablo saklma yeriydi. Biraz daha geniş tutulabilse çok daha rahat olurdu.

Kısacası monitörden oldukça memnunum, tavsiye ederim. Pişman olmazsınız.

• quote:

Merhaba herkese,

1) Auto tuşu analog kablo bağlantısı yapıldığı taktirde çalışıyor. Hdmi kablo bağlantısı varsa çalışmaz.

2) Monitörle gelen cd içeriği sorunlu diye okumuştum yabancı forumlarda , bu yüzden dolayı ben yükleme yapmadım cd den. Zaten o cd de monitördeki menü tuşlarını kullanmadan işletim sistemi üzerinden ayar yapılmasına yarıyor.

• Kısmetse yarın alıcam bende bu monitörden :)
  • Takip.
  • yarın bende alıyorum buyuk ihtimal vatan indiriminden bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Captain Ivan Drago

yarın bende alıyorum buyuk ihtimal vatan indiriminden bakalım

Hayırlı olsun hocam şimdiden, ben telefonla aradım Vatan'ı yarın alıcam falan diye, yarın büyük ihtimal yoğunluktan dolayı Ölü Piksel testi yapamayız dedi telefondaki arkadaş.. Bu duruma taktım kafayı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: voodoo666

quote:

Merhaba herkese,

1) Auto tuşu analog kablo bağlantısı yapıldığı taktirde çalışıyor. Hdmi kablo bağlantısı varsa çalışmaz.

2) Monitörle gelen cd içeriği sorunlu diye okumuştum yabancı forumlarda , bu yüzden dolayı ben yükleme yapmadım cd den. Zaten o cd de monitördeki menü tuşlarını kullanmadan işletim sistemi üzerinden ayar yapılmasına yarıyor.

teşekkür ederim, peki magic tone'u nereden yükleyebiliriz ? Samsung'un sitesinden araştırdım ancak bulamadım

EVET DEDİĞİNİZ GİBİ CD'DEKİ SÜRÜMDE BİR HATA VAR SİLİP EN SON VERSİYONU YÜKLEYİNCE SORUNSUZ ÇALIŞIYOR. TEŞEKKÜR EDERİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 9 Mart 2012; 22:54:41 >

• quote:

quote:

Hayırlı olsun hocam şimdiden, ben telefonla aradım Vatan'ı yarın alıcam falan diye, yarın büyük ihtimal yoğunluktan dolayı Ölü Piksel testi yapamayız dedi telefondaki arkadaş.. Bu duruma taktım kafayı..

hocam aman açılmamış depodan getirmelerini soyleyin alırken ölü piksel çıkması zor ama teşhir ürününü yada iade bir ürünü verebilirler dikkat edin

• quote:

quote:

quote:

hocam aman açılmamış depodan getirmelerini soyleyin alırken ölü piksel çıkması zor ama teşhir ürününü yada iade bir ürünü verebilirler dikkat edin

Hocam nasıl anlicam güzel kutulamışlarsa?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam nasıl anlicam güzel kutulamışlarsa?

üstleri ambalajlı oluyor bazı markalarda bunda nasıl bilmiyorum ama içinde kutu içine bakın siz getirdiğinde %100 garanti bişey yok şansımıza artık

• Vatanda indirim başladı alabilirsiniz.Bu arada bu monitörü 2. el olarak satacak arkadaş varsa irtibata geçsin
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.