Şimdi Ara

Samsung 23'' S23A550H Kullanıcı İncelemesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
5
Favori
20.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: voodoo666

quote:

Orijinalden alıntı: Kuru Altı Pilav

quote:

Orijinalden alıntı: pozitiv

Daha önce lcd kullandım fakat bu başka renkler canlı ve parlak 23' ve full hd olması ayrı bir güzellikmiş.Aldığınızda hdmi ve analog bağlantıları geliyor benim ekran kartında hdmi olmadığı için ben dvi-hdmi kablosu aldım onunla kullanıyorum gayet güzel film izlemediğim zamanlarda eco ışık özelliğini açıyorum kendisini ona göre ayarlıyor.

Kutunun içinden HDMI bağlantı için kablo çıkıyor mu?

Hayir. . .cogu uretici firma hdmi kabloyu kutu icerigine eklemiyor bana su ana kadar hic denk gelmedi.

Alıntıları Göster
    Valla diğer alan arkadaşları bilmem ama bende bir hdmi ve bir analog bağlantısı çıktı.Bende dvi olduğu için hdmi-dvi aldım.Daha önceki lcd lerde yazılar tam net olmazdı sanki puslu gibi gözükürdü şimdi tüm led lerde mi aynı bilmiyorum ama bunda o pusluluk yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pozitiv -- 13 Şubat 2012; 11:44:46 >

• Arkadaşlar ürünü alacağım genel itibari ile mükemmel gözüküyor. Kullanan arkadaşların genel yorumu nasıl bu monitör için buna muadil bir ürün önerebilirlermi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mysteriousneco

Arkadaşlar ürünü alacağım genel itibari ile mükemmel gözüküyor. Kullanan arkadaşların genel yorumu nasıl bu monitör için buna muadil bir ürün önerebilirlermi acaba?

Buna muadil ürün pek yok.ya üstü oluyor yada alt modelleri oluyor.
  • Bu modeli aldınmı memnunmusun bende vatanın yüzde 25 inde alacağımda... Doğru tercih yapmış olurmuyum sence ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mysteriousneco

Bu modeli aldınmı memnunmusun bende vatanın yüzde 25 inde alacağımda... Doğru tercih yapmış olurmuyum sence ?

Konuyu incelemediniz sanırım ? İlk sayfayı okursanız gerekli bilgileri bulabilirsiniz.
  • Hdmi siyahlık düzeyini açamadım acaba dvı-hdmi altın uçlu kablo kullandığım için mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pozitiv

Hdmi siyahlık düzeyini açamadım acaba dvı-hdmi altın uçlu kablo kullandığım için mi?

Hayır kablo ile bir ilgisi yok ayarlarla ilgili bir durumdur. Ati ekran kartı kullanıyorsanız @tharkaho adlı arkadaşın yapmış olduğu yöntemi uygulayanız. Bu işlemden sonra hdmi siyahlı düzeyi aktif hale gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voodoo666 -- 16 Şubat 2012; 16:27:57 >
  • Monitör hakikatten çok iyimiş. İyi ki yazılanlara güvenip aldım bu ürünü.
  • Arkadaşlar ne yaparsam yapayım monitörü aşağı doğru eğemiyorum anahtar ile gevşetmeye çalıştım bana mısın demiyor. Monitör yukarı doğru bakıyor. Ne yapmam lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nandemo006

Arkadaşlar ne yaparsam yapayım monitörü aşağı doğru eğemiyorum anahtar ile gevşetmeye çalıştım bana mısın demiyor. Monitör yukarı doğru bakıyor. Ne yapmam lazım?

Fazla zorlamadan çıkar ve tekrar tak ben öyle yaptım Takılan yere tam oturduğuna emin ol.Nasıl takılacağı kitapçıkta yazıyordu.
  • Tamamdır sorunu hallettim hızlı cevabın için teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar Amd Eyefinity teknolojisiyle oyun oynamak için bu ekrandan 3 adet alayım diyorum yarın, yorumlardan okuduğum kadarıyla oldukça iyi bir monitör, vatan indirimi ile uyguna geliyor.

Soru 1: Pivot olarak kullanabiliyor mu acaba monitör? Yatay değilde dik olarak yani?

Soru 2: Hem full hd ler hemde 3 monitör olacak, bu bakımdan acaba ekran kartlarım çok mu güçsüz kalır oyunlarda acaba? Eyefinity de çözünürlükler alıp başlarını gidecek çünkü.

2 adet 22 incte denedim pek kasma oldu diyemem. ama çözünürlükler 1680x1050 idi.

Ekran kartlarım 2x5830 HD crossfire

bilgisi olan arkadaşlar yorumlarını paylaşırsa sevinirim.

Soru 3: 23 inç yerine 110tl daha ucuz olan SAMSUNG 21.5" S22A350H mi almak daha mantıklı olur eyefinity için yoksa olmuşken 23 mü olsun sizce? ve aralarında kalite farkı var mı acaba?
    http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/samsung-s22a350h-215-s22a350h-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=58907

Teşekkürler şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dcorp -- 25 Şubat 2012; 1:57:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dcorp

Arkadaşlar Amd Eyefinity teknolojisiyle oyun oynamak için bu ekrandan 3 adet alayım diyorum yarın, yorumlardan okuduğum kadarıyla oldukça iyi bir monitör, vatan indirimi ile uyguna geliyor.

Soru 1: Pivot olarak kullanabiliyor mu acaba monitör? Yatay değilde dik olarak yani?

Soru 2: Hem full hd ler hemde 3 monitör olacak, bu bakımdan acaba ekran kartlarım çok mu güçsüz kalır oyunlarda acaba? Eyefinity de çözünürlükler alıp başlarını gidecek çünkü.

2 adet 22 incte denedim pek kasma oldu diyemem. ama çözünürlükler 1680x1050 idi.

Ekran kartlarım 2x5830 HD crossfire

bilgisi olan arkadaşlar yorumlarını paylaşırsa sevinirim.

Soru 3: 23 inç yerine 110tl daha ucuz olan SAMSUNG 21.5" S22A350H mi almak daha mantıklı olur eyefinity için yoksa olmuşken 23 mü olsun sizce? ve aralarında kalite farkı var mı acaba?
    http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/samsung-s22a350h-215-s22a350h-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=58907

Teşekkürler şimdiden

1) Pivot olarak mevcut ayak aparatı ile kullanılamıyor.

2) Çözünürlük düzeyi arttıkça ve ilave monitörler eklendikçe sıkıntı yaşayabilirsiniz.

3) SAMSUNG 21.5" S22A350H modeli 550H ın bir alt modelidir ve kullananlar pek memnun olmadıklarını dile getiriyorlar. 350H hakkında burada ve yabancı forumlarda gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

• @voodoo666

Bilgiler için çok teşekkürler, bu durumd pivot için kullanabileceğimiz başka bir ayak seti mevcut mudur acaba? Ben pek sanmıyorum ama yinede sorayım belki bir bilen vardır. 21.5 inc icin yabancı sitelerde biraz okudum ve bende çok iç açıcı şeyler duymadım, aslında kimisi çok beğenmiş kimisi beğenmemiş. Ama her halükarda benim imzamda yaza 5-6 yıllık monitörlerden iyidirler diye düşünüyorum.
  • arkadaşlar mrb oncelikle ürünü yaklaşık bir haftadır kullanıyorum montajı diğer monitörlere göre ugrastırıcı bi ürün. yanlız sunu acıkca belirtmeliyim ki ürünün tasarımı ayaklıgı falan oldukca kötü.Ayaklıgı taktım çıt sesini aldım :) kablo saklama aparatını takarken de baya ugrastım yanlız şöyle bi sorun var o ayaklık monitöre tam olarak hakim degil. Klavyeniz ve monitörünüz aynı masa üzerindeyse klavye kullandıgınız sırada monitör ne yazıkki titriyor hafif bi şekilde bu ürünü duvara monte etmek mümkün mü yada farklı bi ayaklık bulma imkanımız warmı bu konuda bilgisi olan birisi yazarsa sevinirim...

Ayrıca yazan arkadaşların bir kısmı ghosting var bir kısmı ghosting yok demiş. radeon 5750 vapor-x ekran kartım war ghosting olmaması gerektigini düşünmekteyim. oyunlarda(saints row) ghosting oluyor... ayrıca masaüstünde de ghosting oluyor. Pencereyi yukarı aşagı sağa sola kaydırmalarda ghosting efektleri alıyorum yazılar da. Bu ekran kartımla mı alakalı acaba bu konuda da yazarsanız sevinirim .... şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: quads1

arkadaşlar mrb oncelikle ürünü yaklaşık bir haftadır kullanıyorum montajı diğer monitörlere göre ugrastırıcı bi ürün. yanlız sunu acıkca belirtmeliyim ki ürünün tasarımı ayaklıgı falan oldukca kötü.Ayaklıgı taktım çıt sesini aldım :) kablo saklama aparatını takarken de baya ugrastım yanlız şöyle bi sorun var o ayaklık monitöre tam olarak hakim degil. Klavyeniz ve monitörünüz aynı masa üzerindeyse klavye kullandıgınız sırada monitör ne yazıkki titriyor hafif bi şekilde bu ürünü duvara monte etmek mümkün mü yada farklı bi ayaklık bulma imkanımız warmı bu konuda bilgisi olan birisi yazarsa sevinirim...

Ayrıca yazan arkadaşların bir kısmı ghosting var bir kısmı ghosting yok demiş. radeon 5750 vapor-x ekran kartım war ghosting olmaması gerektigini düşünmekteyim. oyunlarda(saints row) ghosting oluyor... ayrıca masaüstünde de ghosting oluyor. Pencereyi yukarı aşagı sağa sola kaydırmalarda ghosting efektleri alıyorum yazılar da. Bu ekran kartımla mı alakalı acaba bu konuda da yazarsanız sevinirim .... şimdiden teşekkürler

Beni biraz tedirgin etti arkadaşın dedikleri. Çünkü ben alırsam 1 değil 3 adet alıcam ve aldıktan sonra kafayı yemek istemem büyük yatıımı saçma bir ürüne vermiş olursam..

Aydınlatın lütfen

• arkadaşlar gene vatanda indirim varmış..sizler kaca aldınız monitoru?452 lira 5 taksitle alıcam.. incelemeyi ve yorumlarınızı okudum..media player konsol ve tv olarakn kullanıcam.. hdcp olayını anlamadım ama br filmlerimizi engellemiyor dimi? :))
    Tesekkurler simdiden..
  • srdrpeker hdcp normal filmleri engellemez rahat ol

Benim de hp 2311gt faciasından sonra arayışa girdim ve iade edeceğim. alternatiflerimden biri de bu model. Bir de lg ve philips in bundan bir miktar daha yüksek fiyata satılan modelleri var.

Beklediğim özellikler.

-Kaliteli renkler
    -Hızlı tepki süresi. Sanırım bu monitör bu açıdan biraz sorunlu ama çok çok hızlı olmasına gerek yok.
    -Backlight problemi olmaması. Yukarda biri resim koymuş. Masaüstü deseni mi o Herkeste böyle mi?
    -Mat ekran. Yeni aldığım hp ne mat ne parlak ama rahatlıkla kendimi görüyorum aydınlık ortamda.
    -Dvi şart değil. ama mutlaka herhangi bir digital giriş (hdmi-dp-dvi) olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: dcorp

@voodoo666

Bilgiler için çok teşekkürler, bu durumd pivot için kullanabileceğimiz başka bir ayak seti mevcut mudur acaba? Ben pek sanmıyorum ama yinede sorayım belki bir bilen vardır. 21.5 inc icin yabancı sitelerde biraz okudum ve bende çok iç açıcı şeyler duymadım, aslında kimisi çok beğenmiş kimisi beğenmemiş. Ama her halükarda benim imzamda yaza 5-6 yıllık monitörlerden iyidirler diye düşünüyorum.

Farklı bir aparat var mıdır bu konuda pek bir bilgim yok.

quote:

Orijinalden alıntı: quads1
    arkadaşlar mrb oncelikle ürünü yaklaşık bir haftadır kullanıyorum montajı diğer monitörlere göre ugrastırıcı bi ürün. yanlız sunu acıkca belirtmeliyim ki ürünün tasarımı ayaklıgı falan oldukca kötü.Ayaklıgı taktım çıt sesini aldım :) kablo saklama aparatını takarken de baya ugrastım yanlız şöyle bi sorun var o ayaklık monitöre tam olarak hakim degil. Klavyeniz ve monitörünüz aynı masa üzerindeyse klavye kullandıgınız sırada monitör ne yazıkki titriyor hafif bi şekilde bu ürünü duvara monte etmek mümkün mü yada farklı bi ayaklık bulma imkanımız warmı bu konuda bilgisi olan birisi yazarsa sevinirim...

Aslında çok fazla uğraştırmaması gerekiyor montaj işlemi sanırım sizde tedirginlikten (malzemeler elinizde kırılacakmış hissi) dolayı bir uğraş olmuş.Kablo saklama kanalının konusunda aynı fikirlere sahibim bence daha iyi olabilirdi.Klavyede yazı yazarken titremeden etkilenecek kadar bir hassaslıkla karşılaşmadım klavye ve fareyi sizin belirttiğiniz konumda kullanıyorum(Tabiki çok çok hafif bir durum varsa da en azından benim dikkatimi çekmedi bu duruma dikkat edeceğim sizin teşhinizden sonra).Duvara monte kısmı olması için panelin arka bölgesinde gerekli civata girişlerinin bulunmalı ben böyle bir giriş göremedim monitörde. Gelelim ghosting olayına oyun için test edecek çok fazla vakit bulamadım test ettiğim iki oyunda ghostingle kesinlikle karşılaşmadım (COD: Black Ops , PES 2011) . Futbol oyunlarına özgü özel durumuda önceki mesajlarımdan birinde açıklamıştım. Oyunlarla ilgili detaylı incelemeyi sizlerle paylaşacağım ve konuya ekleyeceğim umarım bunla ilgili boş vaktim olur. Pencerelerdeki aşağı yukarı oynamalardaki durum içinse netlik ayarlarınızı kontrol ediniz.Konunun başındaki verdiğim kalibrasyonda belirtmiş olduğum netlik ayarı bence ideal seviyelerde.

Kolay gelsin ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

srdrpeker hdcp normal filmleri engellemez rahat ol

Benim de hp 2311gt faciasından sonra arayışa girdim ve iade edeceğim. alternatiflerimden biri de bu model. Bir de lg ve philips in bundan bir miktar daha yüksek fiyata satılan modelleri var.

Beklediğim özellikler.

-Kaliteli renkler
    -Hızlı tepki süresi. Sanırım bu monitör bu açıdan biraz sorunlu ama çok çok hızlı olmasına gerek yok.
    -Backlight problemi olmaması. Yukarda biri resim koymuş. Masaüstü deseni mi o Herkeste böyle mi?
    -Mat ekran. Yeni aldığım hp ne mat ne parlak ama rahatlıkla kendimi görüyorum aydınlık ortamda.
    -Dvi şart değil. ama mutlaka herhangi bir digital giriş (hdmi-dp-dvi) olsun.

+ HD kalitesindeki görüntülerde bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.Monitörün en önemli artılarından biri canlı renkler ve görüntü kalitesi.
    + 2ms(gtg) tepki süresine sahip bundan daha iyi olanları varsa fiyatları 1000 tl civarında view sonic 1ms tepki süresinde bir monitör üretmişti yanlış hatırlamıyorsam.
    + BLB sorunu için bir resim çekmeyi düşünüyordum fakat o görüntüyü yakalayabilmek için uygun bir ortam olması gerekiyor ve o anı bir türlü yakalayamadım monitörün bulunduğu konumdan dolayı.Yukarıdaki arkadaşın göndermiş olduğu resim arkadaşa özgü bir durumdur bende o şekilde değil.(Bana windows teması gibi geldi)
    + Mat ekrana sahip ve ayna niyetine saçınızı başınızı düzeltemezsiniz :). Gölgeniz yansırsa onu bilemem :)
    - Dvi bağlantı girişleri yoktur bir hdmi ve birde analog girişi vardır.Monitörün eksi yönlerinden biri girişlerinin yetersiz olması.

Açıkcası fiyatına göre oldukça iyi bir monitör olduğunu düşünüyorum yazılanlar sizi tatmin etmiyorsa gidip canlı görmenizi öneririm kesinlikle.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.