Şimdi Ara

SAMSUNG 32F5570 32' 81cm (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
315
Cevap
9
Favori
27.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu tv den alacağım yalnız ölçüsü lazım vitrinde kullanacağımdan dolayı vitrinin içine sığıyormu
    ölçü lazım, rica etsen kenarlar dahil dış ölçüsünü verebilirmisiniz
  • reolad R kullanıcısına yanıt
    Sitesinde yazan ölçüler bunlar..

Boyutlar
    Stantsız Set (G x Y x D): 738,2 x 445,4 x 49 mm
    Stantlı Set (G x Y x D): 738 x 509,6 x 265 mm
    Ambalaj (G x Y x D): 985 x 596 x 143 mm
  • Arkadaslar aranizda led tv sine telwfonu kablozus olarak aktarip oyun oynarken internete girerken led tv ekranini kullanan var m

i Ben samsung galaxy noteu bir turlu aktatamdm ekrani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar 5+1 imi kulak gırınden tv ye bagladım ama daha nasıl baglayark daha ıyı bır ses almam mumkun olabılır

5+1 in özelliğini tam anlamı ıle almam mumkunmu bu tv de
  • (42F5570 konusuna yazdiklarimi buraya da yazmak istedim)

Samsung 42F5570 aldim,

Ofiste kullanmak uzere aldigim icin fiyat uygunluguna bakiyordum, dolayisiyla 3 secenek arasinda tercih yapmam gerekiyordu. (42F5570, 42F5070, 40F6170)

X ayakli ve smart+wifili oldugundan dolayi 42F5570 aldim, 42F5070 yerine.

TV HAKKINDA GORUSLERIM

1) Goruntu Kalitesi:

Belki biraz dengesiz bir kiyaslama olacak ancak gecen sene aldigim, evimde kullancigim MCI 400 Hz olan LG 42LM620S ile arasinda uydu yayinlarindaki ozellikle SD kanallarin goruntusu ile arasinda CIDDI boyutta DAGLAR KADAR fark var.

Benim acimdan cok buyuk bir problem teskil etmiyor bu dedigim gibi ofiste kullanacagim icin, ancak farkin bu derece acik ve fazla olacagina da ihtimal vermiyordum dogrusu.
    Inanin abartim varsa onumu goremeyeyim, 42LM620S'te uydu yayiynlarinda HD olmayan normal kanallarda (ornek olarak Star, KanalD, Show gibi) goruntu ciddi anlamda neredeyse HD kanallardan farksizken, 42F5570'de goruntu resmen camur gibi. TV yazilimini en sona guncelledim, sanirim 1113'ten 1116'ya cikti versiyonu, herhangi bir etkisi olmadi goruntuye.

Hos ekran goruntusu ile ilgili en ufak bir degisiklik bile yapmadim, standart haliyle kullaniyorum, herhangi bir isik ayari yapmadim, ama etkisi olmayacagini biliyorum, zira bahsettigim canlilik vs degil, goruntu netligi.

Burada aslinda soylemek istedigim su: Evinize BIRINCIL televizyon olarak alacaksaniz LG'de EN AZ MCI 400 Hz veya Samsung'ta EN AZ CMR 400 Hz'lik TV alin.
    Aksini iddia edeni de dinlemeyin, bu kadar net konusuyorum. Panel kalitesinin veya Hertz'in bu kadar onemli oldugunu birinci elden anlamis, deneyimlemis oldum.

2) WIFI Baglanma Problemi Hakkinda Cozum:

Sanirim herkeste yok ancak bazilari baglanamadigini soylemisler, laptopumun ve iPhone'umun baglandigi yerden TV baglanamadi.

Ancak MODEM SIFRESINI KALDIRDIGIMDA sorun cozuldu.
    Veya ikinci olarak WEP SIFRE koyarak da baglanabildim.
    Ancak WPA/WPA2 sifreleme ile ayni yerden kesinlikle baglanamiyor televizyon. Aklinizda bulunsun.
    WEP sifre de benim icime sinmedigi icin kablo ile bagladim ve modem sifremi tekrar WPA/WPA2 yaptim.

3) 42F5570 Hazir Kanal Listesi:

Turksat ve Hotbird kanallarinin oldugu, kendime gore yaptigim kanal siralamasini paylasiyorum. Indirip daha sonra kendiniz bilgisayardaki programdan istediginiz siralamayi yapabilirsiniz.
    http://www.dosya.tc/server20/0O3Ahv/KanalListesi.rar.html

Dosyayi indirin
    ZIPten cikartin
    Dosyayi USBye atin (ben ici bos bir usb kullandim)
    TVye takin
    Menu/Yayin/Kanal Ayarlari/Kanal Lstsni Aktrn/Sifre 0-0-0-0/USB'den alin/Evet

Tabi oncesinde kendi kanal listenizide ayni sekilde USB'ye atarsiniz. Herhangi bir problem olmasi durumunda veya eski listenize donmek istediginizde kullanirsiniz.

4) Kanal Listesi Duzenleme Programi Samsung Channel List PC Editor:

Programi buradan bilgisayariniza indirip kanal siralamasini degistirip USB ile tekrar TVye atabilirsiniz
    http://download.chip.eu/tr/Samsung-Channel-List-PC-Editor_181202749.html

Kullanimi gayet kolay, surukle birak, ama yine de hazirlanan videoyu izleyebilirsiniz.
    http://www.youtube.com/watch?v=3CrMDU35rY4

5) Manuel Kanal Ekleme:

Menu/Yayin/Kanal Ayarlari/Manuel Ayarlama/Tara/Transponder'i secip en altta YENIye tikla/Degerleri gir/Kaydet/Sebeke Arama Etkinlestir tarat bulsun.

Ekleme:

Samsung'un 50 Hz panelli, dusuk fiyatli urunlerini yazmayi unutmusum:

42F5070 - 42" - dahili hd uydu alıcısı var - kare ayaklı - smart yok - 3d yok - panel 50, CMR 100 Hz

42F5570 - 42" - dahili hd uydu alıcısı var - X ayaklı - smart var - 3d yok - wifi var - panel 50, CMR 100 Hz

40F6170 - 40" - dahili hd uydu alıcısı var - X ayaklı - smart yok - 3d var - wifi var - panel 50, CMR 100 Hz

40F6340 - 40" - dahili hd uydu alıcısı var - gri X ayaklı - smart var - 3d var - wifi var - panel 50, CMR 200 Hz

40F6470 - 40" - dahili hd uydu alıcısı var - gri X ayaklı - smart var - 3d var - wifi var - panel 50, CMR 200 Hz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 12 Aralık 2013; 14:53:23 >

• Onur__ kullanıcısına yanıt
    hocam gayet net ve acıklayıcı bılgılerınız ıcın tessekr ederim

ben tv yi 720 p filmlerimi izlemek için almıstım ve tv goruntsu pek ıyı sayımaz bunu cok da onemsemıyorum... ha ıyı sayımaz derken benım gozum cok farkı anlamıyo iz tv yı ızlıyorum genelde gayet net guzel

onun dısında lg nizde ve samsungda hd bir film kıyası yaparsanız cok memnn olurum ılerleyen vakıtte çünkü bben hd filmlerimde görüntuyu cok begenıyorum tv de birde ses sistemı taktım sinama salonu gıbı oldu odasm

not. 5+1 baglama konusun da sorun yasıyorum kulak lık gırısınden bagladım baska yontem deneyen varmı. aslında optık gırısınden baglasak sanırım 5+1 özellıgı nı tam alacagız ama onun ıcınde optık cıkıslı bı ses sistemı alamam gerek sanırım
  • Hocam 5570 HD kanallarda da guzel zaten, dolayısıyla HD filmlerde de iyi olacaktır tabiki. Problem olacağını zannetmiyorum. Ama bir denerim yinede.

Dahili uydu alıcısıyla izlenen SD kanallardaki vasatlığından bahsettim ben. O da beni çok etkilemiyor, izlemek olsun diye ofise aldığım bir tv sonuçta, keyif almak için izleyeceksem evde izliyorum zaten.

Fiyat uygunluğuna baktığım için mecburen bunu aldım.
    SD konusunda size katılıyorum, ben Teledünya kullanıyorum ve eski Sony CRT TV bile daha net ve canlı gösteriyor SD yayınları.. Ama HD yayınlar iyi.
    WIFI bağlantı sorunu ben de yaşamıştım, WPA2/PSK kullanıyorum, şifrelemeyi değiştirmeden sadece IP ve DNS atayarak TV ye sorunu çözmüştüm.
  • Benim biraz garibime gitti bu durum, bu yuzden bircok konuda bahsettim bu goruntu kalitesinden.

Kendi uydu alicisiyla izliyorum, yani kaliteyi dusurucek herhangi bir receiver veya kablo yok ortada. Ona ragmen bu goruntu kalitesi cok dusuk.

1440 lira verdim aldim, az buz degil, paneli 50Hz diye, CMR 100 Hz diye bu kadar dusuk olmak zorundami goruntu kalitesi bilemedim.

Tum TVlere bakip incelemek istedim bunu gordukten sonra, acaba paneli 50Hz olup CMR'si 200 Hz olan 6340 veya 6470 ile arasinda nasil bir fark var.

Bir de goruntu ayarlariniz nasildir bunu merak ediyorum, tum ayarlar ile ugrasip en guzelini bulup yayinlayan oldu mu aranizdan?

Menu/Goruntu/Resim Secenekleri (buraya ilk defa baktim ve kapali olan herseyi asagidaki gibi actim)

Renk Tonu: Standart
    Dijital Temiz Gorunum: Yuksek
    MPEG Przt Filtresi: Yuksek
    Film Modu: Oto1
    LED Net Hrktl Forntu: Acik
  • Benim birtane lg 37 lv 4500 var buna neta hd uydu alicisi var sd yayinlarda samsung daki elestirilere katiliyorum . Ayrica bu tv ye baglayacak smart tv icin klavye tavsiyesi verebilirmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ebabil__ E kullanıcısına yanıt
    hocam ben gecmıste aldıgım klavye maus setımı taktım kullanıyorum oyle ozel bıseye ıhtıyac yok 40 tl lık ınt uygun bı set sıprs et kulla bence
  • 42 inç olanını aldım hafta içi gelecek...

şimdide iyi bir bluray okuyucu ve ev sinema sistemi alıp voltranı oluştururum kendi çapımda
    Dediğiniz ayarları denedim ama pek fark olmadı gibi..

Renk Tonu: Standart
    Dijital Temiz Gorunum: Yuksek
    MPEG Przt Filtresi: Yuksek
    Film Modu: Oto1
    LED Net Hrktl Forntu: Kapalı --->bu fonksiyon aktif değil.

Araştırmak lazım bu konuları, belki yeni bir güncelleme çözer ya da çözmez bilmiyorum.

Ayrıca, harddiski bağladım TV ye, bazen de bağlamadan ağ üzerinden PC de ki filmleri seyrediyorum, WIFI ile ağ üzerinde seyrettiğimde bazen bağlantı kopuyor ama önemsemiyorum.
    Tek sorunum filmler resume yapıyor, yani en son kaldığım yerden başlıyor, sıfırlama yapamıyorum, mecburen hızlı görüntülü geri sarma ile uğraşıyorum.
  • bleu7 kullanıcısına yanıt
    tv acıp kapatınca fılmler bastan baslıyo

ayrıca kalınan yerden baslaması guzel bır ozellık degıl mı kı
  • catik kullanıcısına yanıt
    Güzel özellik tabi ki ama kontrollü olsa iyi olurdu.. DVD player da 2 defa stop tuşuna bastığımda unutuyordu kaldığım yeri..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bleu7 -- 17 Aralık 2013; 5:06:14 >
  • bu tv de bir problemle karşılaştım. sizde de aynı problem var mı kontrol eder misiniz?

1. öncelikle tvden Görüntü'yü Film moduna alın.
    2. mspaint ile bordro (dark red) 1920*1080 çözünürlükte bir rengi png formatında kaydedin.
    3. kaydettiğniz bu png uzantılı dosyayı usb'ye alarak tvden oynatın. (görüntü modu film olmalı)

bir problem görüp görmediğinizi iletir misiniz?
  • beyler digiplay kurabilen oldu mu tv ye
    ben yapamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: catik

beyler digiplay kurabilen oldu mu tv ye
    ben yapamadım

TV tarayıcısından DigiturkPlay e girdiğinizde çalıştıramıyor musunuz?

Ben de bu tv yi almaya karar verdim kampanya kolluyorum bakalım :)
  • ACILMIYO HOCAM DİGİPLAYA GIRIYORUM WEB BOWSRDAN AMA CANLI TV DEN KANAL YAYINI BI TURLU GELMIYORR
  • quote:

Orijinalden alıntı: catik

ACILMIYO HOCAM DİGİPLAYA GIRIYORUM WEB BOWSRDAN AMA CANLI TV DEN KANAL YAYINI BI TURLU GELMIYORR

Bu kötü oldu işte. Bir uyarı falan vermeden kalıyor mu öylece?

Geçtiğimiz sayfalarda bir arkadaş çalıştırabildiğini söylemişti, yardımcı olabilir belki.

Ama şu da kesin ki, çalışsa bile Digiturk bunu engellemenin bir yolunu bulur, aksi halde batarlar.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.