Merhaba arkadaşlar.Samsung 40c6000 led tv aldım ve kurulumunu yaptık.KUllanan arkadaşlara birkaç sorum olacak. 1-Menüde altyazı seçeneği aktif değil.Nasıl aktif edebiliriz.Hd filmlerdeki altyazıyı göremiyorum. 2-Cihazın kendi receiveri yok diye biliyorum.Bu doğru mu? 3-Normal receiverı hdmi kablo ile tv ye bağlama yolu var mı?Varsa bunun için nasıl bir kabloya ihtiyacım var ve nereden temin edebilirim. 4-Cihazda ethernet girişi var.Bu cihazdan youtube videolarını izleme şansım var mı?Yoksa sadece bilgisayara bağlanmayı mı sağlıyor. Yarımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.
Sorularınızın sırayla cevabı :
1. Film ve altyazı aynı isimli olmadığı için altyazı aktif değil.Samsung tvler filme gömülü altyazıyı göstermiyorlar. Harici srt uzantılı ve filmle aynı isimli altyazı olursa tvde izlersiniz. 2. Tvlerde receiver olmaz sadece tunerleri kablo ve karasaj yayınla birlikte uydu yayınlarına da (DVB-S) uyumlu olur. C6000 de DVB-S tuner olmadığı için çanak antenden gelen kabloyu tvye bağlayıp uydu yayınını izleyemezsiniz. İllaki uydu alıcıya bağlamalısınız. 3. Normal uydu alıcıyı tvye bağlamak için kablolara 40-50 lira vereceğinize 150 lira civarına SD (normal uydu yayını)yayın için üretilmiş hdmi çıkışlı uydu alıcı alın. Eğer 400 lira bütçeniz varsa HD uydu alıcısı alın 4. C6000 de internet tv yok bu sebeple o ethernet girişinden sadece tvyi bilgisayara bağlayabilirsiniz.