Şimdi Ara

Samsung 40ES8000 - Samsunglar Yine Yüz Karası (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
4
Favori
42.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm forumdaki arkadaşlar bugün media markt gittim LG lm 660s . PHİLİPS 42 pfl 7656 .SAMSUNG 40 es 8000 ince ince kendimce araştırdım philipsi daha dayanıklı ve göze hoş gördüm . ordaki görevliler ısrarla samsung bu işin piri dediler.bende hd yayın açtırdım yakından pek göze hoş gözükmedi.çok ısrarla illede samsung dediler .sonra ben lg 660 s ye yöneldim,yerden yere vurdular.benim aklımdan hala philips 7656k yada 5507k geçiyor, ta ki bu forumu okudum yerli malına yönelmeye başladım VESTEL 42 pf 7017 en azında başım ağrımaz servise kolay ulaşırım diye düşündüm.sizce doğru mu düşündüm.burda adı geçenlerden hangi tv yi önerirsiniz
  • Bende 40es8000 yada 40es6140 almayı düşünüyorum.

40es8000 dahili HD uydu alıcısı var mı?

Hangi modeli tavsiye edersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar şikayete, bu kadar satış sonrası müşteri memnuniyetsizliğine rağmen hala bu kadar satışlar gerçekten çok şaşırtıcı.
    Bile bile lades yapıyoruz, sonra aldıklarımızdan hoşnut kalmıyoruz.
  • arkadaşlar bu bulutlanma olayı ile ilgili birçok kişiden duyduğum bir şeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Daha önce bu bilgi forumda paylaşıldı mı bilmiyorum ama ben okudum ve göremedim. Neyse yazıldıysa da şimdiden herkesten affola :)

Birçok bayi ve kullanıcıyla konuştum. Bulutlanma olayı asma aparatından kaynaklı oluyormuş. Yeni seri Samsung modelleri çok ince saçtan yapıldıkları için duvara monte edilen askı aparatı eğer çok sıkı olur ise bulutlanmaya neden oluyormuş. Ayaklıklı kullanılan hiçbir LED tv de bu sorun ile karşılaşılmamış. Ben hiç denemedim ama TV si olan ve bulutlanma yaşayan arkadaşlar mutlaka denemelerini tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolgative2

quote:

Orijinalden alıntı: hmydante

quote:

Arkadaşlar,
    Bana da geçmiş olsun, bulutlanmalar aynen bende de mevcut. Resimleri çekip Samsung servisine yolladım bile daha alır almaz. Pazartesi günü, Istanbul Samsung'tan haber gelecektir.

Çok üzüldüm, "aşırı" memnun kaldığım 55es8000'in, yok siyahı daha iyi verebilmek adına, bulutlanmalar oluşuyor deniliyorsa, yok artık derim. Biz "görüntüye" para ödüyoruz, bir yerden iyleştirecek diye, diğer taraftan mındar edilecekse, ne anladım bu işten arkadaş?? Son derece mantıksız ve kabul edilebilir hiç bir yönü yok. Resmen insanları "kelek" yerine koymak oluyor. ozaman bir ibare koysunlar, veya insanları bilgilendirsinler, göstersinler... Ama neredeee???

Hep eksi yönünden bahsetmeyelim, artı yönlerine gelince.
    SD + HD Kanallar D-smart'ta oldukça güzel. Doğal modunda kullanıyorum, arka ışığını da biraz kıstım. Gayet güzel sonuçlar ve canlı renkler. Blurayi de Dinamik modunda zaten görüntü "uçuruyor". 3D de gayet güzel açlışıyor. Universal remote ile D-smartı kontrol edebiliyorsunuz. Ama bu kumada, tam bir hayal kırıklığı, bir anlamı kesinlikle yok, dokunmatik alanı tam bir fiyasko.

El sallama ve sesli kontrol, unut gitsin, randıman alamıyorsunuz malesef...

Hmydante: Sana kötü haber, evet paranı geri aldın ama, bu panelden sonra(es8000) ne alsan seni keser ki??? Ve Bulutlanma, benim TV'imde daha kötü gibi, çektiğim resimlere baktığımda, senin çekmiş olduğun resinlerden daha kötü görünüyor.

Son görüş: Beyaz Bulutlanma, daha TV'i açarken, Smart TV hoşgeldin logsu başlarken, sabahlar ve akşam'dan sonra siyah ekranında "bariz" görülebiliniyor. Eşim bile fark etti.

Herşeye rağmen, bulutlanma hariç, çok iyi bir panel. Kuşku yok. Bu arada "banding" yok.

Bakalım ne olacak şimdi.... gelişmelerden sizi haberdar edeceğim...

Adına üzuldum arkadaşım gecmis olsun.

Parayı henüz iade etmediler benimde ama iade olur herhalde önümüzdeki hafta icinde.

Walla ne alacagımı bilemiyorum zaten. Su an pek bakmiyorum bile tvlere. Hepsini potansiyel sorunlu olarak goruyorum.

Çektiğin resimleri bizimle de paylaşabilirmisin nasıl oldugunu görelim.

Almayı düşünen kişiler icin bir fikir oluşturur en azindan

Umarım en kısa zamanda sorunun hallolur

Söz verdiğim gibi resimleri bir bir ekliyorum.

Almak isteynler için "nesnel" yorumlarıma gelince.

Şayet plazmacıysanız, LED'ler size göre olmayabilir. Digitaleştirilmiş gibi görüntüler çıkıyor. Plazmanın doğal görüntüsünden çok uzak diyebilirim.

ES8000'inimi uğraşlar sonucunda paramı iade alabildim.

ES8000 +'larından başlayalım:

- Az tüketim, 120KW civarında
    - Sandard yayınları, fena göstermiyor
    - HD, kopya, original, ne koyarsan koy, filmlerde "netlik" açısından ağızları açık bıraktırıyor. Gerçekten alkışlanacak performans
    - Şık tasarım
    - 3D performansı gayet iyi, gözlükler de rahattı
    - 2D > 3D çevirme, bence bu tüm TV'lerlde sadece pazarlama stratejisinden kaynaklanıyor. Bence gereksiz, ha biraz derinlik katıyor ama gözleri yormaya değmez, kaldı ki yeri geldiğinde gerçek 3D baktığınızda bile kasabiliyor. Yinede bir + özellik.
    - 55 inch, ebat olarak 50 inchten sonra gayet iyi göründü. 3D için 55 inch yeterli mi, çoğu kişi evet derdi, bizim gibeiler için ancak 65 inch yeterli olabikir, o da bir süre için.

Eksi yönleri:
    - Benim edindiğim tecrübelerde sesli komut ve elle kumanda etmek tam bir işkence. Kesinlikle daha çoook yolu var. Çok gereksiz olmuş bence
    - Internette sörf, youtube klip seyretmek, sörf hadi neyse de . Video seyretmek mümkün değil, kaldı ki 16MB hızında TTNET'in var. bekleyecek zamanınız varsa bekleyin ama şimdilik, çift çekirdekli olması, hiçbirşey katmamış bu alanda bence.
    - Renk konusunda ancak bir LED/LCD sunabileceği kadar renk sunabiliyor, çok zayıf kalıyor Plazmalarla kıyaslandığında. Benim hiç hoşuma gitmedi. Ama göreceli birşey elbette
    - Kontrast: En büyük hayal kırıklığını burada yaşadım, resmen kandırıldığımı hissettim. Dinamik Kontrast seçeneğinde 3 kademeli ayar var. En yükseğini kullandığında, işte kontrast budur derken, karanlık objelerde, mesela saçlar veya karanlık ortamlarda detayları "çuk" diye yutuveriyor. Detaylar ortalardan kayboluyor. Sokatan 10 kişiyi getir, en azından 8'i fark eder, özellikle standard yayınlarda. Peki kademleri biraz azaltsak, mesela orta veya az hatta kapalı tusak bu ayarı nasıl olur derseniz, evet detaylar ortaya çıkmaya başlayacaktır, ama kontrastı git gide kötüleştiğinden, seyir zevki baya kötü oluyor. Hatta, ya bukadar para veriyoruz, bu kalitede olmaz diye tekrardan yüksek kontrast olanı seçiyorsunuz bile bile ve mecburiyetten.
    - Kontrastı derinlik olarak da yorumlayabiliriz, kontrast ne kadar iyise, derinlik hissi okadar iyi oluyor, kaliteli Plazmalarda çok daha iyi bu. ES8000'de hayal kırıklığ yarattı.
    - Şöyle bir durum var, TV'yi marketlerde incelediğinizde muhtemellen Dinamik modunda seyrediyor olacaksınız, gelin de evde bakın bakalım, bakabiliyor musunuz. Standard modu da yeteri kadar iyi değil, Doğal fena değil, ama kontrasta müdahele edemiyorsunuz, parlaklığı açıyorum, detaylar ortaya çıksın diye, siyah rengi bu sefer rezalet oluyor. Ne yaptıysam ne etiysem olmadı.
    - 2 adet kumanda geliyor, biri klasik, diğeri universal komanda dedikleri çok gereksiz bir kumanda, dokunmatik, resmen gülmekten yarıldım, doğru dürüst çalıştığı yok, o kadar gereksiz ki anlatamam (dokunmatik alanı) Yoksa sesi açıp kısabiliyorsunuz, onda sorun yok.
    - Işık süzmesi, bulutlanma olma olasılığı var. Ve ilk etapta "normaldir" cevabı verebilen servise dikkat etmek lazım. Ama durum benim TV'deki gibi olursa, sonunda haklı çıkmanız gerekiyor.
    Son olarak: Bu neden kaynaklandı bilemiyorum, belki bir ayarı vardır, şayet yoksa, gözü iyi olanı rahatsız edecektir. Mesela kareli desenlerde (sık desenli olanlar) Bu resimde herhangi başka birşey olabilir, bir parlak bir normal gösteriyor. gözünüze hemen o bölge çekiyor, bu sık sık karşınıza çıkıyor. Plazmalarda bu durum hiç yok. Dikkatimi falzasıyla çekti. Anlatması zor, jacketlerde, üst başlarda, ahşap deseninde kareli, verevine sık çizgilerde hep oluyor. O bölge gereksiz bir şekilde parlıyor, göz alıyor.

Şimdilik bukadar yeterli olur sanırım. Mümkün olduğu kadarıyla nesnel olmaya çalıştım. Plazmacı biri olduğumu da söylemem gerekir. Şayet Led'çiyseniz, sizi renkleri ve kontrastı çok da etkilemiyorsa, sizin için bir seçenek olabilir.

Şimdi dikkat: ES8000'in hepsinde bu bulutlanma kesinlikle yok, genellikle sorunlu olanlar, bizim gibi insanlar forumlara yazıyor ve doğal olarak acaba hepsinde öyle mi diye düşündürüyor. Almak isteynler, beğenenler alsınlar, ama ışık süzmesi için önden görüşsünler, iade koşullarını muhakkak önden görüşün. Bildiğim kadarıyla Mediamarkt kolaylık sağlıyor. Deneyebilirsiniz.

Daha önce kullandığım TV'ler:

- Pio 427XA
    - Pio 5090 kuro
    - ES8000 Samsung (2 haftalık ömrü oldu)
    - Şimdilerde inşallah Panasonic VT50 veya GT50 düşünüyorum. Plazmaya döneceğim yine.

Samsung 40ES8000 - Samsunglar Yine Yüz Karası

TV açıldığında smart yazısında bende de aynen böyle bulutlu ekran. Blu-ray DVD izleyince (sadece 1 tane demo blu-ray var elimde) onda da alttan üstten çıkan siyah bantların uçlarında çok bariz ışık sızması var dik bi şekilde...
    Ama onun haricinde HDD'den izlediğim sürüyle HD-SD film,dizi, klipte, PS3'de ve TV kanallarında en ufak ışık sızması ve bulutlanma yok.
    Sorun ne peki anlamadım. Tv bozuk olsa herşeyde ışık sızması ve bulutlanma olur.Sizinki öyle görünüyor mesela hep aynı yerde bulutlanma mevcut, farklı videolar ile de denediniz mi? Yoksa resimlerdeki 2 filmde aynı film mi?
    Ben bozuk olduğunu düşünmüyorum, sadece bikaç şeyde olduğu için de önem vermiyorum, yine de servise göstermek gerekir mi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetsan01

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hmydante

quote:

Arkadaşlar,
    Bana da geçmiş olsun, bulutlanmalar aynen bende de mevcut. Resimleri çekip Samsung servisine yolladım bile daha alır almaz. Pazartesi günü, Istanbul Samsung'tan haber gelecektir.

Çok üzüldüm, "aşırı" memnun kaldığım 55es8000'in, yok siyahı daha iyi verebilmek adına, bulutlanmalar oluşuyor deniliyorsa, yok artık derim. Biz "görüntüye" para ödüyoruz, bir yerden iyleştirecek diye, diğer taraftan mındar edilecekse, ne anladım bu işten arkadaş?? Son derece mantıksız ve kabul edilebilir hiç bir yönü yok. Resmen insanları "kelek" yerine koymak oluyor. ozaman bir ibare koysunlar, veya insanları bilgilendirsinler, göstersinler... Ama neredeee???

Hep eksi yönünden bahsetmeyelim, artı yönlerine gelince.
    SD + HD Kanallar D-smart'ta oldukça güzel. Doğal modunda kullanıyorum, arka ışığını da biraz kıstım. Gayet güzel sonuçlar ve canlı renkler. Blurayi de Dinamik modunda zaten görüntü "uçuruyor". 3D de gayet güzel açlışıyor. Universal remote ile D-smartı kontrol edebiliyorsunuz. Ama bu kumada, tam bir hayal kırıklığı, bir anlamı kesinlikle yok, dokunmatik alanı tam bir fiyasko.

El sallama ve sesli kontrol, unut gitsin, randıman alamıyorsunuz malesef...

Hmydante: Sana kötü haber, evet paranı geri aldın ama, bu panelden sonra(es8000) ne alsan seni keser ki??? Ve Bulutlanma, benim TV'imde daha kötü gibi, çektiğim resimlere baktığımda, senin çekmiş olduğun resinlerden daha kötü görünüyor.

Son görüş: Beyaz Bulutlanma, daha TV'i açarken, Smart TV hoşgeldin logsu başlarken, sabahlar ve akşam'dan sonra siyah ekranında "bariz" görülebiliniyor. Eşim bile fark etti.

Herşeye rağmen, bulutlanma hariç, çok iyi bir panel. Kuşku yok. Bu arada "banding" yok.

Bakalım ne olacak şimdi.... gelişmelerden sizi haberdar edeceğim...

Adına üzuldum arkadaşım gecmis olsun.

Parayı henüz iade etmediler benimde ama iade olur herhalde önümüzdeki hafta icinde.

Walla ne alacagımı bilemiyorum zaten. Su an pek bakmiyorum bile tvlere. Hepsini potansiyel sorunlu olarak goruyorum.

Çektiğin resimleri bizimle de paylaşabilirmisin nasıl oldugunu görelim.

Almayı düşünen kişiler icin bir fikir oluşturur en azindan

Umarım en kısa zamanda sorunun hallolur

Söz verdiğim gibi resimleri bir bir ekliyorum.

Almak isteynler için "nesnel" yorumlarıma gelince.

Şayet plazmacıysanız, LED'ler size göre olmayabilir. Digitaleştirilmiş gibi görüntüler çıkıyor. Plazmanın doğal görüntüsünden çok uzak diyebilirim.

ES8000'inimi uğraşlar sonucunda paramı iade alabildim.

ES8000 +'larından başlayalım:

- Az tüketim, 120KW civarında
    - Sandard yayınları, fena göstermiyor
    - HD, kopya, original, ne koyarsan koy, filmlerde "netlik" açısından ağızları açık bıraktırıyor. Gerçekten alkışlanacak performans
    - Şık tasarım
    - 3D performansı gayet iyi, gözlükler de rahattı
    - 2D > 3D çevirme, bence bu tüm TV'lerlde sadece pazarlama stratejisinden kaynaklanıyor. Bence gereksiz, ha biraz derinlik katıyor ama gözleri yormaya değmez, kaldı ki yeri geldiğinde gerçek 3D baktığınızda bile kasabiliyor. Yinede bir + özellik.
    - 55 inch, ebat olarak 50 inchten sonra gayet iyi göründü. 3D için 55 inch yeterli mi, çoğu kişi evet derdi, bizim gibeiler için ancak 65 inch yeterli olabikir, o da bir süre için.

Eksi yönleri:
    - Benim edindiğim tecrübelerde sesli komut ve elle kumanda etmek tam bir işkence. Kesinlikle daha çoook yolu var. Çok gereksiz olmuş bence
    - Internette sörf, youtube klip seyretmek, sörf hadi neyse de . Video seyretmek mümkün değil, kaldı ki 16MB hızında TTNET'in var. bekleyecek zamanınız varsa bekleyin ama şimdilik, çift çekirdekli olması, hiçbirşey katmamış bu alanda bence.
    - Renk konusunda ancak bir LED/LCD sunabileceği kadar renk sunabiliyor, çok zayıf kalıyor Plazmalarla kıyaslandığında. Benim hiç hoşuma gitmedi. Ama göreceli birşey elbette
    - Kontrast: En büyük hayal kırıklığını burada yaşadım, resmen kandırıldığımı hissettim. Dinamik Kontrast seçeneğinde 3 kademeli ayar var. En yükseğini kullandığında, işte kontrast budur derken, karanlık objelerde, mesela saçlar veya karanlık ortamlarda detayları "çuk" diye yutuveriyor. Detaylar ortalardan kayboluyor. Sokatan 10 kişiyi getir, en azından 8'i fark eder, özellikle standard yayınlarda. Peki kademleri biraz azaltsak, mesela orta veya az hatta kapalı tusak bu ayarı nasıl olur derseniz, evet detaylar ortaya çıkmaya başlayacaktır, ama kontrastı git gide kötüleştiğinden, seyir zevki baya kötü oluyor. Hatta, ya bukadar para veriyoruz, bu kalitede olmaz diye tekrardan yüksek kontrast olanı seçiyorsunuz bile bile ve mecburiyetten.
    - Kontrastı derinlik olarak da yorumlayabiliriz, kontrast ne kadar iyise, derinlik hissi okadar iyi oluyor, kaliteli Plazmalarda çok daha iyi bu. ES8000'de hayal kırıklığ yarattı.
    - Şöyle bir durum var, TV'yi marketlerde incelediğinizde muhtemellen Dinamik modunda seyrediyor olacaksınız, gelin de evde bakın bakalım, bakabiliyor musunuz. Standard modu da yeteri kadar iyi değil, Doğal fena değil, ama kontrasta müdahele edemiyorsunuz, parlaklığı açıyorum, detaylar ortaya çıksın diye, siyah rengi bu sefer rezalet oluyor. Ne yaptıysam ne etiysem olmadı.
    - 2 adet kumanda geliyor, biri klasik, diğeri universal komanda dedikleri çok gereksiz bir kumanda, dokunmatik, resmen gülmekten yarıldım, doğru dürüst çalıştığı yok, o kadar gereksiz ki anlatamam (dokunmatik alanı) Yoksa sesi açıp kısabiliyorsunuz, onda sorun yok.
    - Işık süzmesi, bulutlanma olma olasılığı var. Ve ilk etapta "normaldir" cevabı verebilen servise dikkat etmek lazım. Ama durum benim TV'deki gibi olursa, sonunda haklı çıkmanız gerekiyor.
    Son olarak: Bu neden kaynaklandı bilemiyorum, belki bir ayarı vardır, şayet yoksa, gözü iyi olanı rahatsız edecektir. Mesela kareli desenlerde (sık desenli olanlar) Bu resimde herhangi başka birşey olabilir, bir parlak bir normal gösteriyor. gözünüze hemen o bölge çekiyor, bu sık sık karşınıza çıkıyor. Plazmalarda bu durum hiç yok. Dikkatimi falzasıyla çekti. Anlatması zor, jacketlerde, üst başlarda, ahşap deseninde kareli, verevine sık çizgilerde hep oluyor. O bölge gereksiz bir şekilde parlıyor, göz alıyor.

Şimdilik bukadar yeterli olur sanırım. Mümkün olduğu kadarıyla nesnel olmaya çalıştım. Plazmacı biri olduğumu da söylemem gerekir. Şayet Led'çiyseniz, sizi renkleri ve kontrastı çok da etkilemiyorsa, sizin için bir seçenek olabilir.

Şimdi dikkat: ES8000'in hepsinde bu bulutlanma kesinlikle yok, genellikle sorunlu olanlar, bizim gibi insanlar forumlara yazıyor ve doğal olarak acaba hepsinde öyle mi diye düşündürüyor. Almak isteynler, beğenenler alsınlar, ama ışık süzmesi için önden görüşsünler, iade koşullarını muhakkak önden görüşün. Bildiğim kadarıyla Mediamarkt kolaylık sağlıyor. Deneyebilirsiniz.

Daha önce kullandığım TV'ler:

- Pio 427XA
    - Pio 5090 kuro
    - ES8000 Samsung (2 haftalık ömrü oldu)
    - Şimdilerde inşallah Panasonic VT50 veya GT50 düşünüyorum. Plazmaya döneceğim yine.

Samsung 40ES8000 - Samsunglar Yine Yüz Karası

TV açıldığında smart yazısında bende de aynen böyle bulutlu ekran. Blu-ray DVD izleyince (sadece 1 tane demo blu-ray var elimde) onda da alttan üstten çıkan siyah bantların uçlarında çok bariz ışık sızması var dik bi şekilde...
    Ama onun haricinde HDD'den izlediğim sürüyle HD-SD film,dizi, klipte, PS3'de ve TV kanallarında en ufak ışık sızması ve bulutlanma yok.
    Sorun ne peki anlamadım. Tv bozuk olsa herşeyde ışık sızması ve bulutlanma olur.Sizinki öyle görünüyor mesela hep aynı yerde bulutlanma mevcut, farklı videolar ile de denediniz mi? Yoksa resimlerdeki 2 filmde aynı film mi?
    Ben bozuk olduğunu düşünmüyorum, sadece bikaç şeyde olduğu için de önem vermiyorum, yine de servise göstermek gerekir mi acaba?

Merhaba Arkadaşım,
    Işık süzmeleri LED TV'lerde var olan birşey, fakat yanlışım yoksa ve bildiğim kadarıyla IŞIK süzmeleri ilelrleyen yıllarda ortaya çıkan bir sorundur, baştan görünürse vaziyet iyi değil, daha da sorunlu hale gelecektir anlamına gelebilir.
    Elbette dereceleri var. Kimileri fark eder, kimileri fark etmez, kimileri rahatsız olur kimileri değil.
    30 gün içinde paranı geri alabiliyorsun, yoksa geçmiş olsun.

Şahsı görüşüm, gözlerim hassastır ve korku filmlerini seyretmeye bayıldığımdan, karanlık sahnelerde hep karşıma çıkacağından, hiç düşünmeden iade etme kararı aldım.

• bende gecen ay aldim 55es8000.şansıma bulutlanma problemi yada başka problem hiç olmadi.youtube fullhd leride cok rahat izliyorum.senin internetinde problem vardir kesin.16 mb internetin olmasi hd leri rahat izleyeceksin anlamina gelmez.eskiden plazma kullanirdim.plazma kullananlari tatmin etmez led tvler.ama plazma alip gündüz tv izleyemeyenlerde var.ve plazmalarda canlilik cok zayif.sonuçta herşey kontrast degildir.Girin bakin tüm es8000 yorumlarina hepside performansina 5 üzerinden 5 vermiş.gene ayni siteler samsungun bir önceki serisini yerin dibine sokmuşlardi.(ilk jenarasyon smart lar).TV nizi alirken ışık süzmesini kontrol edip öyle alin imkaniniz varsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssregitoss

bende gecen ay aldim 55es8000.şansıma bulutlanma problemi yada başka problem hiç olmadi.youtube fullhd leride cok rahat izliyorum.senin internetinde problem vardir kesin.16 mb internetin olmasi hd leri rahat izleyeceksin anlamina gelmez.eskiden plazma kullanirdim.plazma kullananlari tatmin etmez led tvler.ama plazma alip gündüz tv izleyemeyenlerde var.ve plazmalarda canlilik cok zayif.sonuçta herşey kontrast degildir.Girin bakin tüm es8000 yorumlarina hepside performansina 5 üzerinden 5 vermiş.gene ayni siteler samsungun bir önceki serisini yerin dibine sokmuşlardi.(ilk jenarasyon smart lar).TV nizi alirken ışık süzmesini kontrol edip öyle alin imkaniniz varsa.

Merhaba Arkadaşım,
    VT50 panasonic aldım. nedense youtube'taki videolar sorunsuz bir şekilde hzlıca açıyor. Smasung ES8000, en azından bende olmuyordu. Halbuki ayni Internetim ??

Işık süzmesi omadğına sevindim, güle güle kullanın.

Göz var göz var elbett, her göz aynı şeyi görmez veya sevmez.

LED'erde genel olarak beni en çok rahatsız eden şey, siyah'ı siyah yapacağız diye, karanlık sahnelerde "detayları" hüp diye yutmasına sinir oluyorum. (Dinamik kontrast)

Basit bir örnek, Sultan dizisi vardı, ilk bölümüydü sanırım, karanlık sahnede kazak ve paltoların renkleri neredeyse hiç gözükmüyordu, loş ortamda. Bir gün misaflikteydim, onlarda en ucuz Panasonic sanırsam U serilerinde vardı, Plasma, Kanl D açıktı ve bu dizinin tekrarı vardı, şansıma aynı sahne geldiğine bir de baktim ne göreyim. kazakların ve palto renklerini geçtim, desenlerine kadar açık açık gösteriyordu. O gün yine anladım ki, ne yaparsan yap, LED ve LCD doğalarında var olan birşey, karanlık sahelerde DETAY yutması kaçınılmaz. Elbette düzeltebilirsin, ayarlayabilirsin, işte o ayarı tutturduğun zaman bak baklım LED'e bir daha bakar mısın? Bilmem anlatabildim mi?
    Plasmanın gücü buradan geliyor ve elbette kontrast bana göre en önemli hadise, derinlik katan, görüntüyü kaliteli hale getirebilen unsur.

Şayet, loş, karanlık sahnelerde detay yutmasından rahatsız olmuyorsanız, sorun yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: Maxcrow

arkadaşlar bu bulutlanma olayı ile ilgili birçok kişiden duyduğum bir şeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Daha önce bu bilgi forumda paylaşıldı mı bilmiyorum ama ben okudum ve göremedim. Neyse yazıldıysa da şimdiden herkesten affola :)

Birçok bayi ve kullanıcıyla konuştum. Bulutlanma olayı asma aparatından kaynaklı oluyormuş. Yeni seri Samsung modelleri çok ince saçtan yapıldıkları için duvara monte edilen askı aparatı eğer çok sıkı olur ise bulutlanmaya neden oluyormuş. Ayaklıklı kullanılan hiçbir LED tv de bu sorun ile karşılaşılmamış. Ben hiç denemedim ama TV si olan ve bulutlanma yaşayan arkadaşlar mutlaka denemelerini tavsiye ederim.

Askı aparatının bu işe etkisi olsa da esas sorun TV'lerde kullanılan "bezel" tabir edilen çerçeve ve kasa teknolojisidir. Isınan panellerin ısıyı ince bezellerden dışarı atamamaları sorun yaratmaktadır. Bu işin çözümü kanımca AMOLED teknolojisinin TV'lere gelmesine kadar YOKTUR. Hangi marka model alırsanız alın bulutışık sorunu minimalde olsa LED'lerde VARDIR. Benim TV'imde hiç yok deyen adam dikkatli bakmamıştır. Minimalde olsa bu sorun şu anki teknolojide maalesef aşılmamaktadır...Ayaklı kullananlarda da sorun vardır, yalan söylüyorlar inanmayın. Bu arada bende 46D8000 kullanıcısıyım, bende de çok bariz olmasa da tahammül edilecek derecede bulutışık sorunu mevcut.

Not: Bu konuda çok yazdık çizdik, albani nickli veya benim nickimden postları takip ederseniz sorunları minimalize etmenin yolları var ancak elimine etmenin yolu yok malesef. LG, Samsung gibi Koreli çakallar yakışıklı panel yapacaklar diye kalitesiz malzeme ve işçilik(panel içi, dışı değil) yüzünden...neyse...2012 model ES serilerini tanıttıklarında yine aynı kasa dizaynı ile yola çıktılar, biz yine offf offf çektik. 2011 sorunları yetmemiş Samsung'a 2012 yılınıda aynı sorunlar ile geçirecek demiştik...ama yapacak bişiy yok, adamlar peynir ekmek gibi satıyor. Allah için panellerinin görüntü kalitesi gerçekten etkileyici....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tube Screamer -- 20 Temmuz 2012; 12:15:24 >

• Arkadaslar bende 40 es8000 modeli var ve youtube uygulamasindan video izliyemiyorum yukleniyor gorunuyor ama hic birsey acilmiyor. Ayni videoyu televizyonun web browserinden youtube sitesine girip acabiliyorum, lutfen bilgi verebilecek arkadaslarin yardimlarini rica ediyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sa herkeze iyi forumlar...6 gün önce evime 46es8000 kuruldu ama bazı arkadaşların koydugu görüntülerdeki gibi bulutlanma olmasada rahatsız etmicek dozda bulutlanma var ve bunu acaba tvimde bulutlanma var mı diye bakmadan önce anlamamıştım yani özellikle bulutlanma var mı diye bakınca anladım..web browserden ebuddy.com gibi bi siteden sim siyah sayfa indirip ışıkları söndürüp kontrol ettim rahatsız edici bulutlanma yoktu ölü pixel zaten yok..ama blu ray tralier transformans açtıgımda karanlık sahnelerde led in en sag üst dip kösede 1-1,5 cm lik bi ışık uzaktan bana geel geel diyo.... :))

Sorum şu ki rahatsız edici olmasada bu normal gibi mi ilerde hele bide garantisi bitince azarsa ne yaparım...?
    Bazı markalar belli fark verince garanti uzatıyo samsungda böyle bir sey var mı?
    Bahsettigim ışık için deişim yaparlar mı ?Talepte bulunmaya değer mi ?

Aşırı olmasada bulutlanma + blue raylarde çok bariz 1 cm lik ışık sızması sizde olsa ne yapardınız ?
    (Evkurdan aldım daha ilk taksidi ödemedim :))
    Objektif yorumlarınaza çok ihtiyacım var teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zannaks1905 -- 23 Temmuz 2012; 10:16:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mirza01

40es8000 e çamur atıyosun bence kuzenımde var senın dedıgın gıbı bır sıkıntı yok ama bende monıtor niyetine alıacam az insin onu beklıyorum goruntuye gelınce şuana kadar çıkmış hıcbır televızyonda bu netlık yok normal goruntulerı netleştırme ozelıgı sayesınde ıkı televızyonu yanyana koyun çok belırgın bır netlık var ha bence gıdıp kendı gozlerınızle avmlerden bakın derım sende belkı sorunlu çıkmış olabilir ama goruntu kalıtesınden hıc odun vermemiş bır televızyon es 8000 serısı

Üslubundan güven vermeyen bir değerlendirme yaptığın izlenimi uyanıyor!
  • Şimdi reklamında sürekli kendini yenileyen uzun yıllar tv ihtiyacı duyulmayan tv dediler es8000 e peki oled muled teknolojisi çıktıgında es8000 oled mi olcak anlamadım :)
  • Sevgili dostlar,

Uzun uzun yazıp kafa yormayacağım tecrübelerimi aktaraıyorum. 7 sene önce direk teknofaxtan Türkiyeye gelmiş ilk 50" HD ready 50 pv 500e model plazmayı aldım astronomik bir rakama. Ve 4 gün önceye kadar memnun bir şekilde kullanıyordum. Hatta bir çok arkadaşımın aldğı yeni tv lerden full hd lerden LCD LED lerden çok daha iyi görüntüye sahiptim her seferinde maşallah diyordum.

Fakat bilen bilir teknoloji düşkünü ola biri olarak yine çıkan modeller hep dizaynı olsun ek özellikleri olsun bizleri hep cezbeder ve şeytan dürter. Özellikle bekledim Panasonic'in 30 serisinden sonra 50 serisi çıksın artık değiştiririm diye. Ve çıktı artık özellikle AVM lerin içindeki mağazalarda boy göstermeye başladı yeni Panasonic plazmalar.

Fakat ben gittim ne yaptım biliyormusunuz arkadaşlar Fiyatı çok uygun olduğunu düşünerek kliksa.com mağazasından 12 taksit 3 ay ertlemeli ve 200 tl bonus iadesi olduğu için bana maliyeti 4799 TL olan 55es8000 model samsung tv aldım. Bir de mutfağa ihtiyacım oldupu için 40es8000 aldım. Gayet güzel geldiler kurdular. Eskiden Teledünya kullanıcısydım birde lig tv olsun diye digiturk bağlattırdım hatta aynı anda gelip bağladılar yetkili arkadaşlar.

TV de hiç bir sorun yok bulutlanma, ölü piksel (test yaptık), ışık sızması vs... Fakatttt gelelim beklentileri karşılama konusunda.

Arkadaşlar bence TV almadan önce kendinize bir çizelge yapın ben ne kadar sd kanal seyrederim ne kadar HD kanal seyrederim ne kadar 3d kanal veya film seyrederim ve film seyrederim. Eğer film canavarıysanız devamlı HD veya 3d film seyredecekseniz bu tv çok başarılı. Yok ben tv seyrederim hergün en az 1-2 dizim var ayda 1-2 film seyrederim en fazla diyorsanız arkadaşlar Plazma dışındaki cihazlardan uzak durun (türkiye şartlarında kanalların %98'i SD olduğu için söylüyorum).

Gözünü sevdiğimin emektar panasonic plazması SD kanallarda samsung 55es8000 modelini 3e katlayıp havada 5e bölüyor. Belki bir çoğunuz inanmayacak ama inanın HD kanallarda bile bence HD ready olan eski panasonic televizyonum 55es8000 den daha net gösteriyor HD kanalları. Sanki Samsung ta hep kesik kesik gibi. Panasonicteki akıcılık yok gibi.

Nasıl bu tongaya düştüm bilemiyorum dediğim gibi 55" son teknolojiyi bu fiyata alabiliyor olmam, dizayn ve teknoloji aç gözlüsü olmamdan dolayı bu hatayı yaptım. Şu saniyeki aklım olsa tereddütsüz belki iki katı para çıkacaktı cebimden ama 6 ay daha bekler para biriktirir Panasonic 55VT50 modelini alırdım. Bu yazdıklarımı kimseyi zorlamak için veya marka kötülemek/tavsiye etmek için yazmıyorum. Kullandığım ve yeni aldığım ürünleri kıyaslıyorum. Esasında her ikisi de tv gibi gözükse de teknolijileri farklı o yüzden biraz elma ile armutu kıyaslıyor gibi gözükebilir ama dediğim gibi ne seyredeceğinize göre kararınızı verin. Yoksa her iki tv de marka ve model olarak çok iyi. Yeni aldığım samsung da insan suratları facia çamur ötesi gördükçe deli oluyrum ve sinirleniyorum kendime. İşin enterasanı senelerdir bir çok inasana plazma aldırdım artıalrını eksilerini anlattım 10 larca kişiye plazma bitti artık üretilmiyor diyor 10 larca kişiye laf anlattım tartıştım gittim led aldım hala inanamıyorum. Eski plazmam yerde halının üstünde duruyor diyorum tekrar onu takim bunu satsam mı :) birde gittim tam takım olsun diye 2 adet 3700 gözlük ve kablosuz şarj etme cihazını aldım 1000a modelini :)

Son sözüm plazma plazma plazma markası çok önemli mi bilmiyorum ama bence önemli paranızı biriktirin iyi bir panasoniz plazma alın derim eğer filmden ziyade tv seyrediyorsanız AVM lerdeki görüntülere de kanmayın hepsi yukarıdaki arkadaşlarımın dediği gibi özel çekimler bazen normal tv kanaladı açıyorlar kısaca ondan da bahsedeyim her sd kanalın kalitesi aynı değil bazıları HD gibi anlayamıyorsunuz bile ama bazıları da çamur.

Sevgiler

• quote:

Orijinalden alıntı: onurdurust

Sevgili dostlar,

Uzun uzun yazıp kafa yormayacağım tecrübelerimi aktaraıyorum. 7 sene önce direk teknofaxtan Türkiyeye gelmiş ilk 50" HD ready 50 pv 500e model plazmayı aldım astronomik bir rakama. Ve 4 gün önceye kadar memnun bir şekilde kullanıyordum. Hatta bir çok arkadaşımın aldğı yeni tv lerden full hd lerden LCD LED lerden çok daha iyi görüntüye sahiptim her seferinde maşallah diyordum.

Fakat bilen bilir teknoloji düşkünü ola biri olarak yine çıkan modeller hep dizaynı olsun ek özellikleri olsun bizleri hep cezbeder ve şeytan dürter. Özellikle bekledim Panasonic'in 30 serisinden sonra 50 serisi çıksın artık değiştiririm diye. Ve çıktı artık özellikle AVM lerin içindeki mağazalarda boy göstermeye başladı yeni Panasonic plazmalar.

Fakat ben gittim ne yaptım biliyormusunuz arkadaşlar Fiyatı çok uygun olduğunu düşünerek kliksa.com mağazasından 12 taksit 3 ay ertlemeli ve 200 tl bonus iadesi olduğu için bana maliyeti 4799 TL olan 55es8000 model samsung tv aldım. Bir de mutfağa ihtiyacım oldupu için 40es8000 aldım. Gayet güzel geldiler kurdular. Eskiden Teledünya kullanıcısydım birde lig tv olsun diye digiturk bağlattırdım hatta aynı anda gelip bağladılar yetkili arkadaşlar.

TV de hiç bir sorun yok bulutlanma, ölü piksel (test yaptık), ışık sızması vs... Fakatttt gelelim beklentileri karşılama konusunda.

Arkadaşlar bence TV almadan önce kendinize bir çizelge yapın ben ne kadar sd kanal seyrederim ne kadar HD kanal seyrederim ne kadar 3d kanal veya film seyrederim ve film seyrederim. Eğer film canavarıysanız devamlı HD veya 3d film seyredecekseniz bu tv çok başarılı. Yok ben tv seyrederim hergün en az 1-2 dizim var ayda 1-2 film seyrederim en fazla diyorsanız arkadaşlar Plazma dışındaki cihazlardan uzak durun (türkiye şartlarında kanalların %98'i SD olduğu için söylüyorum).

Gözünü sevdiğimin emektar panasonic plazması SD kanallarda samsung 55es8000 modelini 3e katlayıp havada 5e bölüyor. Belki bir çoğunuz inanmayacak ama inanın HD kanallarda bile bence HD ready olan eski panasonic televizyonum 55es8000 den daha net gösteriyor HD kanalları. Sanki Samsung ta hep kesik kesik gibi. Panasonicteki akıcılık yok gibi.

Nasıl bu tongaya düştüm bilemiyorum dediğim gibi 55" son teknolojiyi bu fiyata alabiliyor olmam, dizayn ve teknoloji aç gözlüsü olmamdan dolayı bu hatayı yaptım. Şu saniyeki aklım olsa tereddütsüz belki iki katı para çıkacaktı cebimden ama 6 ay daha bekler para biriktirir Panasonic 55VT50 modelini alırdım. Bu yazdıklarımı kimseyi zorlamak için veya marka kötülemek/tavsiye etmek için yazmıyorum. Kullandığım ve yeni aldığım ürünleri kıyaslıyorum. Esasında her ikisi de tv gibi gözükse de teknolijileri farklı o yüzden biraz elma ile armutu kıyaslıyor gibi gözükebilir ama dediğim gibi ne seyredeceğinize göre kararınızı verin. Yoksa her iki tv de marka ve model olarak çok iyi. Yeni aldığım samsung da insan suratları facia çamur ötesi gördükçe deli oluyrum ve sinirleniyorum kendime. İşin enterasanı senelerdir bir çok inasana plazma aldırdım artıalrını eksilerini anlattım 10 larca kişiye plazma bitti artık üretilmiyor diyor 10 larca kişiye laf anlattım tartıştım gittim led aldım hala inanamıyorum. Eski plazmam yerde halının üstünde duruyor diyorum tekrar onu takim bunu satsam mı :) birde gittim tam takım olsun diye 2 adet 3700 gözlük ve kablosuz şarj etme cihazını aldım 1000a modelini :)

Son sözüm plazma plazma plazma markası çok önemli mi bilmiyorum ama bence önemli paranızı biriktirin iyi bir panasoniz plazma alın derim eğer filmden ziyade tv seyrediyorsanız AVM lerdeki görüntülere de kanmayın hepsi yukarıdaki arkadaşlarımın dediği gibi özel çekimler bazen normal tv kanaladı açıyorlar kısaca ondan da bahsedeyim her sd kanalın kalitesi aynı değil bazıları HD gibi anlayamıyorsunuz bile ama bazıları da çamur.

Sevgiler

Kardeş o kadar yazmışsın ama kayda değer bişey bulamadım.
    Öncelikle SD'de Plazmanın daha iyi olduğunu zaten herkes bilir. Ama alan var mı yok. Sonuçta eski teknoloji. Tüplü TV almak gibi bişey artık...
    HD Ready bile daha net falan diyosunda bu bana pek mantıklı gelmedi açıkçası, sonuçta 1920x1080 çözünürlükte görüntü en kötü panelde bile çok daha net gösterir. Senin panelde veya ayarlarda sorun olmasın..
    Ayrıca insanlara led almaya gerek yok deyip, tutupta mutfağa ES8000 almak ne kadar mantıklı orasıda ayrı bi konu

Yıllarca plazma izlemiş birinin led'e veya lcd'ye geçince alışması çok zor olur doğal olarak, hiçbir zaman zevk almaz bu yüzden. 4K Oled olsa gene beğenmez... O yüzden bence yol yakınken iade edip plazma alın...

• Alan yok dediğiniz teknolojiyle 2010 da 5.2 milyon panel üretilmiş!Son iki yıldır plazmanın pazar payının azaldığı bir gerçekse de bunun teknolojisinin eskiliğiyle alakası yok.LED aydınlatmalı lcd leri tercih edenler bunu plazma eski teknoloji diye yapmıyor.Aslında LCD teknolojisi plazmadan bile eski ama daha büyük ekranlara uygulanması daha sonra olduğu için millet daha yeni teknoloji olarak algılamış.

Bunları tabii ki LED lerin de sadece ve sadece lcd lerin aydınlatma yöntemi farklı lcd ler olduğu gerçeğini bildiğinizi varsayarak söylüyorum!
  • quote:

Orijinalden alıntı: talin

Alan yok dediğiniz teknolojiyle 2010 da 5.2 milyon panel üretilmiş!Son iki yıldır plazmanın pazar payının azaldığı bir gerçekse de bunun teknolojisinin eskiliğiyle alakası yok.LED aydınlatmalı lcd leri tercih edenler bunu plazma eski teknoloji diye yapmıyor.Aslında LCD teknolojisi plazmadan bile eski ama daha büyük ekranlara uygulanması daha sonra olduğu için millet daha yeni teknoloji olarak algılamış.

Bunları tabii ki LED lerin de sadece ve sadece lcd lerin aydınlatma yöntemi farklı lcd ler olduğu gerçeğini bildiğinizi varsayarak söylüyorum!

5 milyon üretilmişte peki kaçı satılmış Hadi hepsi satıldı diyelim buna karşılık kaç kat led satılmış. Gidin her yeri dolaşın 100 tane led varsa anca 2-3 tane arasına plazma sıkışmıştır..O da tek tük alan çıkar belki diye...
    Hangisi eski bilemem ama kime sorarsan sor, %90'ı plazma eski teknoloji der. Media Marketlerdeki elemanlar bile aynısını söylüyor (tabii fiyatının ucuz olmasıda etken).
    Ben şahsen led varken led alırım,lcd'ye bile dönüp bakmam....
    Bu devirde bi TV hala tüplü ekran gibi yanma yapıyorsa, elektriği hortum gibi çekiyorsa, pc bile bağlanamıyorsa o teknoloji eskidir, kim ne derse desin....

• Anlaşıldı kardeşim(zaten anlaşılmıştı da iyice anlaşıldı!) herkes kendi yoluna gitsin herkes mutlu olsun!
  • Gerçek film tutkunu olan adamlar zaten PLAZMA'dan başka panel almazlar. Bu yabancı forumlarda da teyit edilmiş bir gerçektir. Mok atmayalım ltf.
  • Sorun yaşayan arkadaşlar adına üzüldüm, umarım problemlerini çözerler. Ancak ben Samsung'un ES serisiyle ilgili düşüncelere katılmıyorum. 46 ES 7000 sahibiyim ve mükemmel bir televizyon. Ben bu TV'yi HD ve 3D yayınları izlemek için aldım, mümkün mertebe de bu kanalları seyrediyorum. Bir TV'ye 4000 5000 TL para verebiliyorsanız HD yayın paketi de alabilecek paranız vardır düşüncesindeyim.
    2-3 aydır kullanıyorum, gerçekten çok güzel bir televizyon. Hatta, eski kız arkadaşım baya taştı, o dahil evime giren en güzel şey diyebilirim

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.