Şimdi Ara

SAMSUNG 40M87 TANITIM YENI FOTOLAR EKLENDI!!!!!!!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
2
Favori
32.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet sevgili dostlar sonunda beklenen ana geldik....Eğrisiyle doğrusuyla her türlü denemem ve araştırmam burada sizlerle..

Umarın ürünü almış olan dostlara ve alacaklara bir faydam dokunur..

Kullandığım sistem detayları;

SAMSUNG 40M87BD/XXE
    NEXT 8000Xcam Uydu alıcısı
    SONY ADVANCED S.A.W 5+1 Home Theater System (Aktif Subwoofer 220V)
    TECHNICS AMPHI DECK SA-EX 320 (FM-AM RDS Tuner Edition)
    PHILIPS DVD DIVX PLAYER 720SA
    PROFIGOLD PGV7000 HD performance Scart-scart
    IXOS COMPONENT
    JOYTECH 1080XT 1.3 HDMI

Bilgilendirme Programı;

1) Tv nin gelişi,kuruluşu ve teknik eleman detayları
    2) Tv Hakkında ilk izlenimler ve Tv nin tanınması
    3) Yan ürünlerin Tv ye bağlantıları
    4) Görüntü Ayarları ve detayları ve PIP özelliği
    5) SD yayın incelemeleri
    6) HD/PS3 yayın incelemeleri
    7) Divx incelemeleri
    8) Genel düşünce ve artı eksiler

Genel fortoğraflar tüm açıklamalrın ardından konu bölünmesin diye topluca ve adlandırılarak ekelnecektir.

1) Tv nin gelişi,kuruluşu ve teknik eleman detayları

Tv Tüm gün beklemenin ardından 1835 sularında getirildi.Ankarada büyük elektronik servis firmalarından olan Sistem Elektronik Yetkili servis vasıtsıyla kurulum yapıldı.(Kurulum toplam 5 dakika= 3 dakika kutıdan çıkartma ve 2 dakika sehpaya koyma ) Daha sonra tarafımdan TIREAL programı ile ölü piksel kontrolu yapıldıktan sonra gerekli kağıtlar imzalandı.Servis yetkilis ağzından " Biz daha kurulum yaptığımız Samsunglarda ölü piksel e rastlamadık."
    Kolaları ikram edilen elemanlar uğurlandı
    Servis menusundan yazılım kontrolu yapıldı 2000 versiyon! Mode:Shop

2) Tv Hakkında ilk izlenimler ve Tv nin tanınması

Tv Gerçekten beklediğimden daha hoş göründü gözüme.Gerçekten showroom larda göründüğünden daha fazla albenisi var.Çünkü orada her yer tv ama evinizde diğer eşyaların yanında mücevher gibi sanki...
    Super Clear panel tam bir siyah kahramanı.Kapalı iken kendinize çeki düxen verip saçınıza jöle sürebilirsiniz.ANcak açılıp yayın alınca kendinizi görmeniz için howel teleskopuna ihtiyaç var
    Kumanda tam bir şaheser ışıklandırmalı ve oldukça ergonomik.Hemde akıllı kumanda olması dğer cihazlarınızı öğretebiliyor olmanız çok iyi.(ANYNET özelliği ayrı bu özellik ayrıdır)
    Bu televizyon üst seviye ve profosyonel olduğunu menulerinden size ispat ediyor zaten.Alıp eve gelip on tuşuna basıp Tv seyretmek imkansız mutlaka her türlü ayarları yapmanız ve detaylara hakim olmanız gerekiyor.Ama bunları bitirince de Tv niz mukemmel bir hal alıyor.
    Sehpanın sağa sola dönyor olması açılı oturma grupları için biçilmiş kaftan.Bu arada Super clear panel olmayan lcd lerin yandan seyretmedeki renk farklılaşması bu panelde neredeyse yok sanki...Mesela bir standart lcd de 45 derecede bazı renklerin açısal olarak değiştiğini görürüsünüz ama super clear panelde en az durumda bu.Çok mutlu oldum bu duruma..
    Kutu içinden çıkan microfiber bezi elinizden düşürmeyin.Habire toz alıp pırlanta gibi parlamasını isteyeceksiniz.BEn bu bezi ps3 de de kullandım.Nasıl olsa ikiside piano black shine

3) Yan ürünlerin Tv ye bağlantıları

Tv yi uydu alıcıma PGV7000 ile bağladım.Philips Divx playerımı arkadaşımdan ödünç aldığım komponent ile bağladım.(Semsal dan ixos gelene kadar).
    ps3 malum joytech 1080xt 1.3 hdmi ile bağlandı.Tv nin ses çıkışı komple technics amfiye bağlandı.Tüm ürünler kendi içlerinde en ince ayarlarına uyarlanarak optimum performans sağlandı.

4) Görüntü Ayarları ve detayları ve PIP

Menu tam tamına beni 5 saat oyaladı.Tüm ayarları deneme yanılma ve yabancı forumlardan aldığım kalibrasyon ayaralrı ile birlikte harmanlandı.Ne yaparsanız yapın bu tv nin ince ayarlarını mutlaka yapın.Çok fark ettiğini göreceksiniz.Her kaynak için ayrı ayrı 3 er farklı ayar yapıp saklayabiliyorsunuz.
    Her kaynak değiştirdiğinizde yapmış olduğunuz yerel ayarlar devreye giriyor.Bu çok hoş.Bu arada 2000 yazılımlı olan tvimde movi plus kapalıysa hep kapalı açıksa hep açık.Yani 1013 ve öncesi olanlarda olduğu gibi kaynak değiştirince hep movie plus açık olmuyor.Yazılım işi başarmış yani.Bu arada kim bulduysa bu movie plus ı alnından öpmek lazım.Başardığı işi görseniz inanamazsınız.
    Menulerde genel görüntü ayarları, ince ayarlar, ses ayarları zamanlama ayraları gibi her türlü ayar mevcut.En güzelide tv nin zamanlı kapanmasına ek istediğin gün ve saatte istediğiniz kanal otomotik açılıyor bu kanalın ses ayarınıda seçebiliyorsunuz.HAtta her gün aynı yap yada haftada 3 gün yap gibi dilim seçenekleride mevcut.
    Menuden oyun modunu açarak PIP özelliğini kullanabiliyorsunuz.Oyun modu devrede olmadığı sürece PIP çalışmıyor.Bu bana biraz garip geldi.Neyse PIP açıkken HDMI bağlantılı kaynakta mesela ps3 te bluray seyrederken ister 4 ayrı köşede ister yan yana ister tam ekran yan yana tv kanalını seyrdebiliyorsunuz.PIP özelliğinde ikinil ekranın sesinide menuden açıp dinleyebiliyorsunuz.
    1920x1080p panelde en lat köşeye açtığınız görüntünün küçüklüğünden sanki çözünürlüğü 3640x2660 gibi oluyor :))
    Bu arada movi plus hep kapalı yani açık gri hiç değiştiremiyorum diyen dostlara menuden JUST SCAN özelliği açıksa ve ayarlarınız buna istinaden kayıtlı ise movieplus hep kapalı yani ellenemz durumda.Just scan in amacı yönetmen nasıl çekti ise öyle seyrediyorsunuz...

5) SD yayın incelemeleri

Elbetteki full hd panel 1080p alan herkesin SD yayın standartlarındaki sıkıntıyı bilmesi gerektiğini forumlarda hep yazdık.Ancak bu panel super clear sayesinde ve derin siyahla beraber 1080p panel de gördüğüm en iyi SD performansı bence..Ancak sakın unutmayın ki bu en ince görüntü ayarlarını yapınca daha da güzelleşiyor.Tv ilk gelince canınız fabrika ayralrında biraz sıkılabilir.Neyse aynı zamanda movie plus ın açık olması SD yayınlardaki kaliteyi daha da arttırıyor.Bunu unutmayın.Yapılan SD ayarları aslında sizi bazen kızdırıyor.Sebebi ise Türk kanallarındaki yayın farklılıkları bant geniişlikleri ve Horizontal vertical symbol rate farklılıları.Mesela Turksatta her yayın symbol rate farklı SD ayar yapıyorsunuz bir kanalda muhteşemken bir kanalı açınca hoppala diyorsunuz.Bu sebeple bir şekilde orta avaraj ayarı yapmanız ki ben öyle yaptım.Yapılan SD ayar performansı turksattan Hotbirde geçince birden sizi şaşırtıyor.Hotbirdde symbol rate leri 22500 olan tüm kanallar muhteşem hale geliyor.Umarım yakında turksatta yapar geliştirmelerini.
    SD yayın için 1080p panelde en az 3 mt en iyi seviye bilginiz olsun.

6) HD/PS3 yayın incelemeleri

İşte geldik can noktaya.Bu panele ps3 ü bağlayınca panel derin bir oh çekiyor resmen.Beni SD ile uğraştıracağına versene bunları diyor.Ver çoşkuyu ver çoşkuyu :)) Bende öyle yaptım.Blu ray filmlerimin neredeyse hepsini gerek hızlı gerek atlayarak izledim.En son 300 deki savaş sahnesinden kaçan askeri hala evde bulamadım. 15 dakika önce kaçan bikini destinations kızı ile beraber olsa gerek...Yani kısaca objeler ekrandan çıkıp sizin yanınıza gelecek gibi.Muhteşem...Elbette HD yayın içinde detaylı ayarları yaptım menuden.2000 yazılımı ile direk 24hz/1080p desteği canavar gibi çalışıyor.Bu destek 1013 ve öncesinde yok.Ps3 zorlaması ile gönderilebiliyordu.Ancak bende direk info tuşuna basınca görüyorsunuz 24 fps yi.
    Oyun esnasında game modu açarsanız panel daha parlaklaşıp tepki süresi 6ms e kadar iniyor(muş..yabancı forum detayları).
    Kısacası HD sınıf için biçilmiş kaftan bu panel (özellikle 1080p için).

7) Divx incelemeleri

Bu bölüm beni çok düşündürüyordu.Çünkü 2011 adet divx film kolleksiyonum olmakla beraber her hafta mutlaka 3-5 yenisi ekleniyor.Ve divx seyretmek benim ve eşim için vazgeçilmez.Bu yüzden bazı divx lerin kaliesi malum olmakla beraber ben neredeyse hiç düşük kalite divx çekmedim.Bu yüzden şanslı olabilirim neyse.Bu panelde ki movie plus varya bence ödül almalı.Divx leri bile şaşırtacak düzgünlükte veriyor.Çok mutluyum çook.
    Phlips 720sa ile komponent bağlantı ile divxler çok iyi altyazılar çok düzgün (bazı panellerde altyazıların kenarlarının tırtık tırtık olduğu belirtilmişti bu yüzden yazdım.Şimdi çıkıpta altyazı fontundandır demeyin :))) )

8) Genel düşünce ve artı eksiler

(+)Evet Öncelikle muhteşem siyah ve renk derinliği ile vazgeçilmez bir panel.Ama ilk önceliğiniz SD olmasın.Ama yinede SD kalitesi diğer 1080p lere göre bariz iyi.Gerçi nekadar 1080p varki piyasada hehe 42pfl7662 ,W2000,X2000 ve Tosh x3000 serisi vs...Ps3 ve Hd görüntü muhteşem.Super clear gerçekten görevini yapıyor.Mıvie plus hakkını veriyor.Her türlü bağlantının olması güzel 3 hdmi bayağı kullanışlı hele yanad olanı..Kumanda çok iyi.Panel kaplaması çok hoş albenili.Döner ayak iyi bir artı.2000 yazılımı ile her türlü sorun ortadan kalkmış durumda.%120 renk gamutu başarılı.Renkler eğer isterseniz fırlayacak gibi olabiliyor.TNT tuner artı.
    (-) Kumandanın 4 ışığı yanacağına daha az parlaklıkta tüm tuşlar yanabilirdi.PIP özelliği sadece game modda iken çalşıyor saçma.az da olsa bazı çabuk ulaşılması gereken ayarların illa menuden olması ilginç.ÇOK ÖENMLİ:Cihazınız gelince mutlaka shop mode mu yoksa home mod möu olduğuna bakın.Shop modlarda yaptığınız menu ayarlarını kaydedemezsiniz.
    Ayrıca Servis menusune girdiğiniz an yaptığınız tüm ayarlar sıfırlanır bilginize.Tekrar menu renk detay ayarlarını yapmanız lazım..
    TR koşullarına göre pahalı.Ha hakediyormu elbette ediyor.Ama bizlerde Türk vatandaşı olarak avrupadaki gibi fiyatları hakediyoruz!!!!!!!

İLK RESİMLER VE SD RESİMLER

HD RESİMLER (not makinenin şarjı dolmadığından cep tel ile çektim)

OYUN VIDEOSU İSTEYEN DOSTLARA DRIFT OYNADIM SIZIN ICIN 2 TUR
    OYUN cep tel ile 3gp de çok kötü çözünürlüktedir.En kısa sürede HD görnütüyü handycam ile çekip ekleyeceğim.Onemli olan forumu destek!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilvarch -- 28 Ağustos 2007; 15:24:38 >

• Çarşamba 1200 dan sonra teslim.Vallahi bir test ve denemeler yapıcam resimli Forum forum olalı böyle inceleme görmeyecek
  • Hayırlı olsun.
    Merakla incelemeni bekliyoruz
  • hocam ne imza olmuş ama...tebrikler..yakışır sana..incelemeyi bekliyoruz
  • bilvarch imzan süper.Bir nazar boncuğu ekle mutlaka.
  • Güle güle kullan inşallah kazasız belasız ve hevesini sonuna kadar alarak kullanırsın.
  • OH be sonunda
    Hayırlısı olsun kardeş
    seneler senesi arıza yapmasın inşallah
    negatif tarafları hiç umrunda olmayan özellikler olsun inşallah
    3 sene sonra da izlemeye gelenler vay be zamanında ne cihaz almış desinler inşallah
    siyahların daha siyah renklerin daha gerçeğe yakın olsun inşallah
    kazara 100 hz panel üretilmiş olsun inşallah
    versiyonu 9999 olsun inşallah
    yanlışlıkla içinde hard disk olsun saatler boyunca hd kayıt yap inşallah
    led lighting olsun inşallah
    ambilight olsun her tarafa ışık saçsın inşallah
    HDMI versiyonu 1.4 olsun inşallah
    daha ne diyim
    güle güle kullan inşallah

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayırlı uğurl uolsun resimleri ve izlenimlerini bekliyoruz
  • sabreden derviş muradına erermiş. hayırlısı olsun. iyi günlerde kullanın.
  • güle güle kullan. ps3 oynayarak eskit televizyonunu abicim. darısı başıma. cumayı bekliyoruz. :)
  • hayırlısı olsun
  • çok kompleks, dolu dolu bir imza olmuş
  • kaça aldın
  • hayırlı olsun ,güle güle kullanın,
    nihayet sizde aldınız,artık uğramazsınız buralara
    merakla pc bağlantı ile resimleri bekliyorum sizden....
  • Hayırlı olsun... Nihayete erdi sonunda....
  • Arkadaslar ne zamandir aklima takilyordu burada konusu gecmisken sorayim.Bu imzaya bilimum sahip olunan cihaz adi yazmanin amaci nedir? Benim aklima gelen, bende bu cihazlar mevcut sorusu olanlara cihazlar hakkinda yardimci olabilirim gibisinden bir belirtec mi?
    bu arada hayirli olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasd -- 21 Ağustos 2007; 1:24:01 >
  • artık mokinto yala patlatın ardı ardına testleri.ooo sende bluerayler hdfilmler de var zaten oh tam şenlik olcak evin.güle güle kullan.sen memnun kalırsan biz de mutlu oluruz.
  • Nihayet Bilvarch muradına erdi. İyi günlerde kullan. Bakalım ne zamanda testler gelecek merakla bekliyoruz.
  • Helal olsun.
    Hayırlı olsun.
    Uğurlu olsun.
    Uzun ömürlü olsun.
    Süper olsun.
  • Hepinize tekrar tekrar teşekkürler.Hepinizin iyi niyetlerine ve güzel sözlerinize minnetarım.Çok daha iyileri sizlerin olur inşallah.KArarttım gözümü daldım almaya valla.Yeter dedim.
    Teknomixlere boykotum yüzünden ENPLUS dan aldım.Bir hizmet bir güleryüz sormayın.Şiddetle tavsiye ederim.
    HAtta dün son bir teknomix uğraması yapayım dedim Yine Eylül mü diyecekler diye...Bana hafta sonu teslim ederiz dedilr.Şaşırdım.Ama ENPLUS fiyatından ve şartlarından çok daha fazla idi.
    Neyse bende hemen geçen hafta 40m87 artık gelmeyecek durumunun sadece dövizin yüksek olması ile satmak istememiş olmalarına bağladım:Döviz durulunca yine var demeye başlandı.Bü ülke inşallah bu tür eziyetleri ve sıkıntıları tekrar yaşamaz inşallah...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.