Şimdi Ara

Samsung 850 EVO factory reset nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
78
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptopumu satmayı düşünüyorum. İçinde Samsung 850 EVO SSD bulunmakta. Buna nasıl factory reset atabilirim? İçindeki bilgilerin geri döndürülmeden sıfırlanmasını istiyorum. Cihazım ise ASUS X550jk. Ayrıca elimde HDD kutusu ve içinde HDD de var.

• Hiren’s BootCD 10.1 | Hiren's BootCD PE (hirensbootcd.org)

Hard Disk Tools bölümünde yeteri kadar silici var

usb ye yazdır ve boot et. sayfada usb iboot için program var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 4 Ekim 2022; 16:55:9 >
  • HDD kutusuna SSD’yi tak sonra Samsung Magician yazılımındaki secure erase ile diski sil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Melih Albayrak kullanıcısına yanıt

Peki HDD kutusundaki HDD'ye Windows kursam PC'de takılı olan SSD'yi Samsung Magician ile silebilir miyim? Şu anda tornavidam yok da :)

• 1ht1baron 1 kullanıcısına yanıt

O da olur farketmez.

Bu hata çıkıyor. Sata kablosunu çıkart tak diyor. Acaba harici HDD kutusuna SSD'yi taksam ve bu ekrandayken USB'yi çıkartıp taksam olur mu? Laptop açıkken bu ekrandayken alt kasayı söküp SSD'yi çıkarmak zor olur.

Samsung 850 EVO factory reset nasıl yapılır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ht1baron -- 5 Ekim 2022; 0:59:50 >

Tornavida buldum, Frozen State ekranında laptoptan SSD'yi çıkartıp taktım. Secure Erase Processing... yazıp 5 saniye sürdü ve bitti. Bu kadar kısa sürmesi normal mi acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Dostum sen bu işlemi hangi program ile yapıyorsun?

Samsung Magician ile Secure Erase'yi flash belleğe yazdırdım. Daha sonra flash bellek ile PC'yi boot ettim. Yukarıdaki resimdeki ekran çıktı. O ekrandayken SSD'yi söküp geri taktım. Daha sonra o ekranı geçti ve "Secure Erase Progress..." ekranı çıkıp 5 saniyede bitti ve finish yazdı. Zaten PC'de sadece Windows 10 yüklüydü. Yani bomboştu. Bu işlem sonrası SSD tamamen silinmiş oldu. Fakat 5 saniyede bitmesi garibime gitti. Acaba olmuş mudur? Bu arada bu işlemi garanti olsun diye 2 kez yaptım.

• potti34 P kullanıcısına yanıt

Mesajınızı şimdi farkettim. Samsung Magician ile Secure Erase usb oluşturup boot ettim. Frozen uyarısı verdi. SSD'yi söküp tekrar takmam gerektiği yazıyordu. Yazılanı yaptım ve 5 saniyede bitti. Biraz garip geldi.

Tamam sorun yok doğru yapmışsın. Üreticilerin yazılımlarında farklar olabiliyor. Corsair toolbox’da secure erase işleminde bildiğin yavaş modda biçimlendirme yapıyor gibi tüm diski siliyor. Üretici yazılımı nasılsa o şekilde uygulamak en doğrusu. Şimdi başka bir yazılım ile silme işlemi yapsan diski yazıp tekrar silecekti. Samsung böyle bir erase işlemi yapıyor sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Albayrak -- 5 Ekim 2022; 19:38:22 >

Tamamdır, teşekkür ederim.

Ayrıca SSD diskler HDD’ler gibi değil. SSD’de bir dosyayı sildiğinizde onu geri getirmek HDD’den veri getirmekten daha zor. En basit bir program ile HDD’den veri getirilebilir ama SSD’de öyle kolay değil. SSD’lerde TRIM olduğundan silinen dosyayı geri getirmek çok daha zor. Üstüne bir de silinen dosyanın üzerinden zaman geçtiyse çok çok daha zor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.